reklama

mamy z norwegii

moj maz ma zamilowanie do takiego kanalu telewizyjnego co TVN24 w Polsce, czyli wiadomosci 24 na dobe i nigdzie nie slyszalam o tym ze Polacy moga jezdzic samochodami swoimi. Slysze jednak co i raz inne rzeczy o Polakach szczegolnie ostatnio.....nie zawsze negatywne, wrecz przeciwnie to norweskie firmy, ktore wyzyskuja, ale ostatnio o naszych rodakach to glosno jest.

Wydaje mi sie ze gdyby cos takiego wyszlo, to napewno byloby glosno o tym. Wiem ze Norwedzy sie denerwuja na obcokrajowcow, ktorzy przyjezdzaja swoimi samochodami, bo mowia ze to jest niesprawiedliwe. Cos w tym jest za tyle co ja kupilam tutaj malutki samochod, to bym kupila super samochod w Polsce i to duzy, wiec wiem co to za bol:baffled:

reklama
to racja z tym sprzętem , to ładnie wycziłaś , cena zajefajna:-D

mój ostatnio wyczaił w ikei lodówke , nowiutka srebrna tylko z tych wystw pomieszczeń, byłam w szoku bo w PL no odrazu między personelem by sie rozeszło a tam pełno sprzętu można kupic

Agathe my juz mamy za soba , zawieźliśmy samochodzik do PL i tu kupiliśmy grata , ale trudno , uszanowaliśmy prawo.a co takiego złego mówia o nas ? ja wlaśnie oglądam tvn i slyszę o tym orędziu prezydenta , jak afera na cały świat i wsyd , zero tolerancji ze strony społeczeństwa ,

Ana dziekuje
te zdjecia robilismy do dokumentow na UDI
bardzo mi sie podobaja
oto obie panny
Milenka

Hanna

Agata cos w tym jest ze Norwedzy sie wkurzaja na inne rejestracje
dlatego bym chciala miec auto na tutejszych blachach

wtedy co pojechalismy do spzitala by potwierdzic ciaze
zaparkowalismy auto na parkingu (odpowiednim parkingu ;-) )
i przykladowo mielismy czas wykupiony od 13.35 do 14.35
i wracamy (ze mnie nie przyjeli to szybko wrocilismy) i patrzymy MANDAT!!! :crazy:
moj Karol latal po parkingu i za przeproszeniem skur..la szukal bo mielismy jeszcze pol godziny !!!!!!!
ja nie wiem co bysmy temu wiesnikowi powiedzieli ale mandat zatrzymalismy wraz z biletem za parking i za chiny ludowe tego mandatu nie zaplacimy :crazy:

pewnie w Norwegii to warto kupowac uzywane rzeczy, bo tutaj ludzie sobie wymieniaja co jakis czas niewazne, ze sa sprawne,,,, poprostu nie pasuja im do nowego wystroju wnetrza:-)

my tym sposobem dostalismy lodowke od znajomych i zmywarke, ktora nam sluzy juz 2 lata. Oni poprostu wymieniali na nowe;-)

mi to pasuje:rofl2:

w Polsce to wymienia sie jak juz padnie,,,,,

Litka,,, lepiej wybierzcie sie na policje z tym, zeby to wyjasnic, bo pozniej bedzie za pozno,,, dostaniecie nagle rachunek z wielkim odsetkami, albo za jakis czas wezwanie do wiezenia......

nie wiem ile czasu ma sie tutaj na wyjasnienie takich rzeczy ale na policji wam powiedza gdzie macie sie z tym udac jesli tego tam nie zalatwicie:baffled:

moj znajomy przyjechal tylko na sezon, dostal mandat za przekroczenie 17 km/h w wysokosci 4000NOK spisali tylko jego imie i nazwisko,,,,, i dostal za rok rachunek w Polsce wraz z komornikiem,,,, nawet nie pytalam ile cena wzrosla:szok:

Lilka idziesz do pracy, no tak jeżeli pytasz o opiekunkę ,,,,,,, podziwiam , jesteś twarda:-D

nie kochana,nie ide
tak sie zapytalam...na zapas

wiecie Milcia mi sie nie zalapala do przedszkola :-(:-(
dokumenty zlozylismy w terminie ale juz mieli miejsca komplet
teraz kupujemy to auto (jakies tanie do max 20 tys.kr) ,potem za pare meisiecy drugie i jak juz to auto kupimy to nmam nadzieje ze znajdzie sie miejsce dla niej w innym przedszkolu to bede ja wozic
bo mam duzo przedszkoli w okolicy,ale na mojej gorze jest tylko jedne :-( i szkoda ze na nie sie nie zalapala
choc dyrektorka kazala nam jeszcze przyjsc...moze sie cos uda zalatwic
nie chce by siedizala z emna w domku...

kurcze to szkoda , że sie mala nie zalapała:szok:
e te UDI totak się nazywa pozwolenie na pobyt? to zalatwiasz na policji czy w jakims urzędzie?a zdjęcia musza miec jakieś konkretne wymiary, pytam bo jedziemy jeszcze w tym tygodniu , znaczy jak mały juz dojdzie do siebie tez w tej sprawie , ale mąż jakiś taki zakręcony bo on mial załatwiane wszystkie papiery przez swoja firmę...

powinniscie dostac rachunek, ale musicie sie dowiedziec czy nie uroslo, bo trzeba uiscic tyle ile trzeba. Musicie przypomniec sobie gdzie i za co ten mandat byl. Jesli za parkowanie, to wazne jest gdzie dostaliscie, bo rozne firmy sie tym zajmuja. Trzeba sie skontaktowac z ta firma, ktora trzyma pieczec np. nad danym parkingiem. Mozna tez zapytac na policji.

reklama
Ana UDI to ten oddzial od pozwolen na pobyt,prace.. i jest on na Policji
a zdjecia pisza ze wymagaja paspzortowe ale...tutejsze wymogi paspzortowych nie sa takie jak w polsce na nowym paspzorcie
my te zdjecia sami porobilismy i nic nie mowili tylko wzieli :happy:

Agata dziekuje za informacje
te mandaty to nam sie uzbieraly na poczatku z ..nie wiedzy
raz podjechalismy pod jakis urzad patrzymy automatu nie ma to sru do urzedu
przychodzimy i mandat :sorry2:
patrzymy a gdzies za rogiem automat byl :-p
no coz
to skontaktujemy sie i dowiemy...nie ma co przeginac skoro az tak ostro tutaj traktuja nie zaplacone mandaty

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry