• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

mamy z norwegii

Dobra ana to sprobuje
Czy dziecko ma bole brzucha?
Czy dziecko miala mdlosci/wymiotowalo?
Jesli tak, jak czesto?
Kiedy sie zaczely?
Co moze pomoc: Jedzenie, picie mleka, co innego?
Co pogarsza, specjalny rodzaj jedzenia, stres, lezenie (plasko)?
Dzieki za pomoc....Siostra Marta

Juz myslalam ana ze tego uczycie sie na kursie norweskim:-)
U nas kasia ok, ale czuje sie fatalnie, zero energii, jestem tak spiaca, ze probuje nawet na podlodze kimac choc pol godziny po poludniu, a mala w tym czasie urzadza sobie tor przeszkod po mnie. Jeszcze 10 dni i mam usg, juz nie moge sie doczekac.
Dzis cala noc u nas lalo i mala obudzila sie i nie chciala spac od 3.00. Wzielismy ja do nas do lozka, ale nie umie z nami spac i po godzinie odnioslam ja z powrotem. Wszystko to nie przeszkodzilo jej wstac rano o 6.00:crazy:

reklama
dziewczyny jesteście niesamowite , dzieki za szybka odpowiedz , kochane mamuski.

jak na razie Tampeza to na kursie mamy podsatwy, ja mam na imie ....pochodzę z .... budzę sie o ... pracuję w .... i to wszystko.. no właśnie powoli musze sie zbierac.

MIŁEGO DNIA:tak:

WITAM POPOŁUDNIOWA PORĄ , JA JUZ PO KURSIE , OBIADKU I ODPOCZYWAM PRZY NECIE:-D, ALE MĄŻ MNIE POGANIA , BO JEDZIEMY W GOŚCI DO JAKIEŚ KOLEGI Z PRACY. OBLÓKAŁAM PRZEDSZKOLE CEZAREGO , SZKODA , ŻE NIE DA RADY DAC GO TU ZA ŚCIANĄ, BARDZO ŁADNE I DUŻE , WE WTOREK JEDZIEMY Z NIMI POGADAC , I KLAMKA ZAPADNIE:-(. DZISIAJ MIELISMY NA KURSIE PODSTAWY CIĄG DALSZY , TYLKO PEŁNO NOWYCH WYRAZÓW I MAM PEŁNĄ GLOWE , WSZYSTKO SIĘ MIESZA, DOBRZE , ŻE CZASEM CEZARY DRZEMIE TO TROCHE TO SOBIE UŁOŻE, ALE WIECIE CO CZUJE , ŻE BĘDE MIAŁA KLOPOTY Z WYMOWĄ, CIEŻKO:tak:

:-(:-(:-(:-(mój trzeci post pod rząd:-(:-(:-(:-(

myślałam , że pogadam z kimś:szok: a tu pustki:szok:
więc pisze
kubusspioch1sp.gif

Hej ana, ja wczoraj nie bylam w stanie zasiasc do kompa, w ogole ostatnio jakas strasznie zmeczona i spiaca jestem.
Zaraz zbieramy sie do przedszkola z mala, to sie pobawi z dziecmi. Mam nadzieje ze bedzie sie lepiej zachowywac niz ostatnio, bo wtedy ze zlosci ze kolega chcial jej zabrac zabawke, probowala go ugryzc:crazy:. Juz nie wiem co to za dziad.
Moge oglosic ze mala od soboty chodzi po kilka krokow sama, moze cos schudnie, bo wczoraj jej przymierzalam letnia sukienka i za ciasna w pasie:szok:
Pogoda u nas znowu do kitu, to taka czesc Norwegii ze codziennie musi padac, jak nie rano to chociaz z wieczora. Wczoraj tak lalo w nocy, ze mala obudzila mi sie o 3.00 i nie chciala spac, w koncu po godzinie zasnela, ale i tak wstala o 6.00

witajcie , i znowy poniedziałek i po weekendzie:-(

Tampeza ja sie też troche obawiam tych zachowań , nie daj boze podejdzie do jakiekoś dzieciaka i go pacnie, a mu ostatnio łapki lataja , jeszcze pomyśla , że u nas jakaś przemoc czy patologia:-D:szok::-D w domku, no it rzucawki na ziemie , juz nie wiem co robic, może doradzicie, macie jakiś pomysł.

a z tym wstawaniem to nieciekawa sprawa, ale był taki okres , że mały też tak wcześnie wstawał i nagle sie przestawił i nieraz 10 była jak sie zwlókł z łłżeczka , ale średni to o 8.30, nie martw sie ureguluje sie wszystko , ale pewnie teraz jak jestes w ciąży to marzysz tylko , żeby sie przekimac:tak:
miłego dnia:-)

w koncu odważyłam sie i poszłam na pocztę , dziadek za bardzo nie gadał po angielsku ale jak coś po norwesku to go zrozumiałam , więc udało mi sie wysłac list , gorzej było poprosic o kopertę z takimi pęcherzykami:):)
najlepsze jest to , ze wracając złapała nas okropna ulewa, ale z gradu!!!!!!

No i super, ze sie dogadalas, grunt to sie przelamac:-D a ulewy wspolczuje. U nas pogoda w miare, rano oczywiscie padalo, ale teraz slonce swieci.
Bylismy dzis w przedszkolu i akurat byla pielegniarka, wiec spytalam sie co z ta zloscia malej zrobic. Powiedziala, zeby na krzyki i rzucanie nie reagowac, tylko reagowac jak zacznie kogos gryzc albo bic, nie pozwolic i tlumaczyc. Ale dzis o dziwo mala zachowywala sie dobrze, nikogo nie pobila, tylko troche sie na mnie obrazala, ale nawet bez krzykow:-p

hej dziewczyny

u mnie na wybrzezu polskim pogoda niczym w Norwegii:wściekła/y: Sandra juz tak zasuwa sama, ze nie da jej sie utrzymac w domu i ciagle chce na dwor, a ja nie mam dla niej "norweskich" ubran,,, tzn. nieprzemakalnych. Wychodzi na to ze co jakis czas podchodzi do drzwi i wali rekami zeby jej otworzyc bo chce wyjsc:crazy:

pogoda ma sie poprawic dopiero od piatku,,, nie wiem co z nia do tego czasu zrobie. W dzien tez nie chce spac w lozeczku, wiec dzisiaj po deszczu z nia zasuwalam zeby zasnela,,,, brakuje mi tutaj takiego otwartego przedszkola, wyszalalaby sie i byloby troche latwiej:baffled:

ale nic, trzeba przeczekac,,, teraz zrozumialam roznice miedzy dzieckiem, ktore juz chodzi, a ktore raczkuje. Wczesniej ja az tak na dwor nie ciagnelo, teraz to najchetniej by tam sie przeprowadzila.... no nic podbija swiat;-)

a ja dalej poza checia popoludniowej drzemki to nie czuje, ze jestem w ciazy,,,, dzisiaj sobie rosol zrobilam,,,, nawet mi dobry wyszedl:-D

No i super, ze sie dogadalas, grunt to sie przelamac:-D a ulewy wspolczuje. U nas pogoda w miare, rano oczywiscie padalo, ale teraz slonce swieci.
Bylismy dzis w przedszkolu i akurat byla pielegniarka, wiec spytalam sie co z ta zloscia malej zrobic. Powiedziala, zeby na krzyki i rzucanie nie reagowac, tylko reagowac jak zacznie kogos gryzc albo bic, nie pozwolic i tlumaczyc. Ale dzis o dziwo mala zachowywala sie dobrze, nikogo nie pobila, tylko troche sie na mnie obrazala, ale nawet bez krzykow:-p
no to ja wiem , ignoruje to jego brzydkie zachowanie, trzymam sie tego , i dochodzę do wniosku , że trzeba trochę czasu.mam nadzieje , że sytuacja sie wyklaruje.

mam pytanko czy mąka :GROVBAKST
GROV MEL AV
HVETE OG RUB

taki jest napis na opakowani, czy ona sie nadaje na pierogi?

reklama
NO ZAPOMIALABYM DZIEWCZYNY POGRATULOWAC CHODZĄCYCH DAM:-D:-D:-D, TAMPEZA SCHUDNIE , SPOKO:tak:, CEZARY TO TAKI PARÓWEK, jak to mój mąż zwykle mówił, potem do parowki mu daleko:szok:

dobranoc

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry