reklama

mamy z norwegii

hej Marta! :-)

w odpowiedzi na Twoje pytania: jesli chodzi o badanie usg to raczej praktykuje sie tylko jedno chyba ze så ku temu jakies wskazania i potrzeby..przy porodzie chyba raczej tutaj nie nacinajå - poprostu peka sie samemu :baffled:. do momentu wypisania szpital zapewnia Ci wszystko - koszule nocne, majtki poporodowe (takie z siateczki), wklady higieniczne i podpaski. a o lewatywe mnie pytali czy chce czy wyproznie sie sama, pozatym mysle ze jak poprosisz to nikt Ci nie odmøwi..:tak:

..ja bølow w pachwinie jesli pamietam to mialam bardzo rzadko, za to czasami troszke w podbrzuszu ale nie przejmuj sie ;-) - przeciez to normalne ze w "blogoslawionym stanie" pobolewa to tu to tam.. :tak:
lila - bo nie doczytalam!! to Ty mialas przepukline?? :szok: ja tez mam nadzieje agathe ze Sandrze sie polepszylo i ze to nic powaznego.. a pisalas o weglu.. to tutaj mozna dostac takie specyfiki czy kupilas w Polszcze?
ja mojå Malenkå uspilam dopiero 0,5h temu..jakos przewaznie wieczorem meczå jå gazy, ale szczesliwie poki co radzimy z tym sobie choc troszke to trwa.. Jorgeir z okazji urodzin brata poszedl dzis na pifko ze znajomymi, ja za 5min wylåczam lapa, prysznic, siusiu, paciorek i spac..

ps.brakuje mi Naszych "rozmow w toku".. jak jestesmy wszystkie online i rozprawiamy..

dbnoc Kobialki! :-)

reklama
ps2. .. a jesli chodzi o MØJ NOWY SØWACZEK.. J. zrobil mi dzisiaj na deser TIRAMISU!! :-D a po deserze byl obiad!! SPAGHETTI CARBONARA!! na wage to ja nawet dzisiaj nie wchodze bo søwaczek musialabym chyba zdemontowac!!! :-D:-D:-D

Hejka :-D,
Dzięki Kasiu za odpowiedzi:-).
Mi tez brakuje tych nasiadówek przy kompie:tak:, może niedługo częściej będą zaglądać...i znowu pójdą w ruch "tematy morze"....jupi!!! ja juz nie moge sie doczekac:-p.
Ale Kasiu Twój J jest suuper:-)...mój tylko umie zrobic gofry i upiec zebre:blink:, ale nie ma co narzekac\lepsze to niż nic:tak:...
Pozdrawiam :-D

witajcie

my juz czesciowo spakowani

kochane ja nie mialam i nie mam przepukliny :happy2:
kurka sama nie moge sobie przypomniec ktora z nas na to cierpi...

Marta jedziemy do Polski na chyba 1,5 tygodnia
mysle ze max.
Karol ma 3 tygodnie urlopu ale chcemy sie pobyczyc tutaj we czworke bo nie dlugo bedzie nas piatka i znowu na jakis czas wszystko do gory nogami stanie:-)

takze we wtorek o 10rano wyjezdzamy

jakbym nie zdazyla juz wpasc to do uslyszenia za 2 tygodnie :-):-):-)
papapaaaa

cześc dziewczyny , ale mnie tu nie bylo:-(
pozdrawiam gorącą , mam nadzieje , ze milo spedzacie czas:tak:
ja teraz jestem na urlopie z meżusiam i czarusiem w Kazimierzy Dolnym, dzisiaj zrobilismy sobie wypad do Nalęczowa, pogoda super.

hej Dziewczyny!!:-)
co u Was slychowac??!:-)
Lila! udanego pobytu w PL!! no Ania to widze ma BAAARDZO udany!! fajnie Ci Aniu! zazdroszcze! :)
Marta! jak tam Twoja wolnosc!? :)
Agata! jak zdrowko Sandry? a goscie - wyjechali? :)
Iza jak z Karolinkå?? :)
a co u reszty Mam? :)
i jak Wasze samopoczucie Kochane Ciezarøwki!? :)

dawno mnie tutaj u Was nie bylo..no ale tak to jest jak sie ma male dzieciåtko.. Emma + dom + inne = niemoznosc chociazby nawet podrapania sie po splywajåcej potem d...ie!! :-D:-D

..wiec tak.. Mala zdrowa i rosnie, ja za to jakos wciåz nie maleje :-D. dwa dni temu bylam w Kristiansand zalatwiac papiery do chrztu i przy okazji na zakupy po nowe ubrania i..normalnie zalamka. wiem ze minål dopiero miesiåc (no wlasnie! Emma konczy dzisiaj miesiåc:-)) ale tragedia! mierzåc ubrania o malo nie nabawilam sie kompleksøw!! i niewiele znalazlam bo nie zostalo mi za wiele czasu! w efekcie bede musiala pojechac tam jeszcze rsaz i to od rana zeby znowu czegos poszukac..

milego weekendu!! :o***

Czesc mamuski.
Kasia nie przejmuj sie,schudniesz!A co twojemu nie podoba sie troche cialka wiecej?
Daj sobie czas,wiele kobiet chudnie nawet wiecej niz przybraly w czasie ciazy... Ja narazie stanelam z waga,wciaz 18 na plusie.Bylam na kontroli przedwczoraj i lekarz mowi,ze maly juz ustawiony w pozycji a dzis czuje,ze znow sie obrocil i glowe ma na gorze!Od czego to zalezy ,ze zmienia pozycje?Domyslam sie,ze nie ma za bardzo miejsca.Porod coraz blizej,ze az sie boje....:szok:Fajnie,kto ma to juz za soba.... Pozdrowionka.

hej,hej!

..a ja wciåz problemy z karmieniem mam..:( Mala nie chce ciågnåc..mleka juz coraz mniej a Jej potrzeby coraz wieksze.. i jak tak dalej pøjdzie to za kilka dni polece chyba do sklepu po sztuczne..:( mialam nadzieje ze lepiej i dluzej bedzie wyglådac moje karmienie piersiå..pøki co siedze i na maksa sie stymuluje!!! laktatorem.

..bozenko. moj Jorgeir nie ma nic do mnie i moich kilogramow, wrecz przeciwnie - uspokaja ze wciåz mu sie podobam, wyglådam dobrze i zebym dala sobie troche czasu.. ma racje i niby staram sie myslec pozytywnie ale tam - w tych sklepowych przymierzalniach zdalam sobie sprawe ze to "gruba sprawa" jest..:baffled: :)
Bozena? a na kiedy Ty masz termin? :-)

wszystkim Mamom zycze milej niedzieli!! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny

nareszcie zajrzalam, choc gosci mam jeszcze do czwartku. Jest to chyba pierwszy kiedy dzieci poszly spac wczesnie tzn. o 21. Ani razu nam sie to nie udalo przez 3 miesiace do dzisiaj. Rodzicie wzieli jednego co jeszcze nie spal i pojechali sprzatnac sobie samochod przed podroza bo pewnie pozniej nie bedzie czasu na to. Ona biedna z dwojka caly czas, a on jak zwykle dorabia.

Ogolnie zadne z tych dzieciaczkow choc slodkie to nie zasypia bez placzu. Moja sie rozwydrzyla troche przy nich, ale od czwartku sie za nia wezme i przyprowadze ja do porzadku. Nawet fajnie spedzamy czas i dzieci fajnie sie rozwijaja razem, jezeli tylko sie nie kloca i bija. Ale powoli juz tesknie za spokojem w domu i cisza. Raczej sie to nie zdarzalo zeby dzieci spaly w dzien o tej samej porze wiec zawsze cos sie dzieje.

Ale co tam wazne ze sie spotkalismy i ze moj maz zrozumial i docenia teraz ze mamy naprawde grzeczne i spokojne dziecko. Ciekawe jak bedzie z drugim. Kopie mnie ciagle i daje o sobie znac. Oczywiscie ciaza meczy wiec nie jestem taka cierpliwa jak zwykle no i ciagle czegos zapominam. Ogolnie ciaza uplywa spokojnie tylko ze przepuklina daje o sobie znac, szczegolnie rano, albo jak dlugo stoje lub chodze. Nie przytylam jeszcze chyba calych 5 kilo wiec nie jest bardzo ciezko. Brzuszek tez nie jest bardzo duzy jeszcze, wiec da sie przezyc.

A co tam u was? Juz stracilam rachube kto wyjechal, a kto nie ma czasu zagladac:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry