reklama

mamy z norwegii

2viidza.jpg

witam , kurcze nie wiem , ale Czarek ma ostatnio jakieś koszmary w nocy , co chwile sie budzi i płacze , i tak przez 4 godziny dzisiaj sie budził i miał jakies napady:-(, jestem nie wyspana , a ten mały rzeźnik obudził mnie o przed 8 i taki rześki:-D.
pogoda też nie ciekawa, leje i szarówka za oknem , szkoda , :baffled:
mam nadzieje , że wy wyspane i pełni energii na nowy dzionek
życzę miłego dzionka i słonka
4udttt.jpg

reklama
Witam weekendowo:-D..he he,
Mam dobry chumorek bo sie wyspalam, a wczoraj padlam jak niezywa...nawet sie nieobudzialam jak budzik dzwonila Tomka rano do pracy..Natalka mnieoudzila o 9:30:szok:...i mam do Was pytanko, tzn do MAmuś z brzuszkami...
Jesteście rano spuchniete??? ja mam zawsze rano rece i palce spuchniete...czytalam ze to zle, ze powinno po nocy ustepowac a mi nie:no:, musze obroaczke zdjac bo juz mi sie wciska w palec:-(.
Anka u nas pogoda supper, sloneczko siweci i jet cieplutko. To kiedy wracasz? Kupil Ci ten bilet???
A co do karmienia to nawazniejsza jest w sumie siara i to wszystko. a choroby na ktore niby dziecko ma nie chorowac to m.in zapalenia ucha środkowego i zapalenie oskrzeli i to był by koniec chorób. A reszta normalnie zalezy od indywidualnie od ukladu odporosciowego dziecka i My nie mamy z tym nic wspolnego a tymbardziej nasze mleko.
Wpadlam na pomysla dla Kaśki: a zaluz sobie kapturek (taka oslonka) na sutka, podobny do smoczka w butelce to moze Emma bedzie chciala ciagnac:tak:,
A po dugie kazde dziecko, naprawde kazde musi sie nauczyc pic z piersi, to nie jest tak ze dziecko od razu zalapuje o co w tym chodzi...
Ja nie mam jazd na temat karmienia piersia:no:, ja po prostu moglam karmic, niemialam zadnych problemow z tym, niemialam pogryzionych sutkow,a natalce pierwsze zabki wyszly jak miala 4,5 miesiaca. I lubilam to w sumie bo bez zadnych dodatkowych butelek, jak byla glodna wyciagalam i siedzialam z nia tak dlugo az sie najadla, a czasem nie jadla ale musiala miec mija piers w buzi i sie przytulala. No i ja lapalam wtedy dzremki jak Wam pisalam.
A z chorobami to roznie...urodzila sie z jedna i bylo troche zachodu z tym i nerwow bo nie wiedzielismy do konca czy bedzie dobrze widziala, ale juz na 200% nie ma zadnych sladow po chorobie:tak:. A wirusowki ja kazde dziecko..jedno lapie wszystko a moja prawie nic. teraz moze sie zaczac o do przedszkola chodzi i juz zauwazylam ze co niektore z katarem cieknacym po brodzie...fuuu:baffled:
A i jeszcze mam pytanko:
Podaja tutaj dozylnie wit.K noworodkom???
Gola "tam" przed porodem czy nie???
Super Lila ze bedziesz miala tlumacza, a przy porodzie tez bedziesz go miala ?

Milej soboty...ide robic drozdzwke ze sliwkami.. i przygotowac zarlo na grilla...sami sobie zjemy jak nitk nie hce do Nas przyjsc:tak:.

Marta! Dobrze kombinujesz!! :tak: tyle ze ja Kochana jeszcze ze szpitala dobrze nie wyszlam a juz bylam obkupiona w kubeczki i plastikowe sutki jako pomoce przy karmieniu..a moja Emma mysle ze juz podlapala dawno o co w tym wszystkim chodzi bo bardzo ladnie chwyta juz piers i ssie, tyle ze tylko na poczåtku jak mleko latwo wycieka i nie musi sie za bardzo napracowac..czasami tylko jak sie zapomni (doslownie! :-D) to posiedzi dluzej - pare razy oproznila nawet calå piers..ale ogolnie wygodna bestia jest i krzyczy w nieboglosy i trzeba Jej butle dac..
..z tego co pamietam Emmie wit.K dali ale juz nie pamietam czy to dlatego ze wynikly komplikacje..?..a ja tam gola nie lezalam. praktycznie do ostatniej fazy w swoich ubraniach, a potem tylko przebranie w szpitalnå koszule zeby nie upaskudzic prywatnych rzeczy..
..i pytalas jeszcze kiedy wracam do pracy.prawdopodobnie gdzies tak za rok..chyba ze J. wygra w lotto i nie bede musiala! :-D wychowawcze nie wiem czy tu jest, ale napewno bezplatne.jedynå kaske jakå sie dostaje po macierzynskim to na dziecko 970kr/mies.

milego,spokojnego dnia wszystkim Wam Dziewczyny z Waszymi pociechami!. fajnie Ci z tym grillem Marta! dalabys przepis na te drozdzøwke! odpoczywaj Aniu! jak sie da uspij Czaruche, wylåcz wszystkie sprzety, albo wlåcz sobie ulubionå muze, usiådz przy oknie, patrz i ciesz sie deszczem... buziaczki!

ps. swojå drogå zastanawiam sie jak radzi sobie ze swojå Karolinkå Mamusia Iza..? moze zajzy do nas niedlugo..

Ostatnia edycja:
A i jeszcze mam pytanko:
Podaja tutaj dozylnie wit.K noworodkom???
Gola "tam" przed porodem czy nie???
Super Lila ze bedziesz miala tlumacza, a przy porodzie tez bedziesz go miala .

hej hej ja tak na szybciocha bo jedziemy do Drammen nad rzeke bo jakies wyscigi sa,karuzele itd.:-)

Marta zaraz na porodowce podaja te wit.w szczepionce noworodkom :tak:
ja gola tam przed porodem bylam za kazdym razem bo ja juz od lat tam gola jestem :-p ale mysle ze jak sie nie ogolisz to sami cie tam ogola

no wlasnie z tym tlumaczem nie wiem jak bedzie,ale na porod nie chce miec bo sie raz dogadalismy jak slabiej jezyk umielismy to teraz ikke problem :-)

kurka lece do lazienki sie popindarzyc:rofl2:

hej, ja dzisiaj caly dzien byam poza domem, mala sie wyszalala, bardzo malo spala wiec zaraz klade ja spac.

A co do golenia to wiem ze nie gola. Mnie przynajmniej nie golili. Ja nie moge sie tak zupelnie wszystkiego golic bo od razu jakas infekcja mi sie przyplacze, wiec na krotko ale nie zupelnie;-)

Hejka,
Fajne fotki Agata...ale Ty nie masz prawie brzuszka:-), ja to wygladam jak slonica:-D. No to bedziesz miala spokojna nocke dzisiaj
Z tym goleniem wlasnie sie pytam bo ja tez zawsze na gladko ale teraz juz siebie od miesiaca nie widze tam na dole i sie boje ze sie porzadnie zatnę:-(...a mozna w ciazy plastry z woskiem stosowac??? bo wlasnie nie wiem...a Tomek tez sie boi ze mnie zatnie:sorry2:.
wrzuce fotke to zobaczysz jaka duza jestem..hi hi

Agata,Marta slicznie wygladacie :-)
ja to wieloryb hehee :-p jak patrze na siebie w dol to zdaje mi sie ze mala jestem,ale jak stoje bokiem i patrze w lustro to mamusko jaki brzuch :szok:
jak na blizniaki,a maly wazy 2500g :sorry2:

Marta powiedz mezowi by sie odwazyl :tak: mnie moj goli od zawsze
sam zaproponowal to teraz ma robote :-p:rofl2: ja sobie tak na cacy sama nie umiem zrobic :laugh2:
mam kolezanke co chodzi na tzw.brazylijska depilacje...czyli wosk
mowi ze gladka jest na meisiac
kurka odwazna :sorry2:

reklama
No ale Lilka Ty jestes dalej niz my. A teraz sie nie dziwie ze Agata tylko ma +5:-D, z taka linia:tak:.
Kaśka przepis zalaczylam w kulinarach :-).
Ja powoli bede zmykac do lozeczka. Wiecie ze moj Tomek sam pije wodke, bonie ma z kim :-(...smialam sie ze ta butelke bedzie mial do swiat...he he:-D.
Musze szukac znajomych normalnie. Ale nie wiem czemu za granica Polak do Polaka tak nie zabardzo chce, ciekawe z czego to sie bierze(?:confused:?)... oczywiscie nie wszyscy :-D. My jestesmy trego przykladem:tak:.
Poznalismy kiedys malzenstwo z trojka dzieci... nawet fajni ale juz zero kontaktu...nawet jak dzwonilismy to nikt nie odbieral:-(...chyba jestesmy jacys toksyczni:-p...he he he.

Milej Nocki :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry