reklama

mamy z norwegii

no dzisiaj udalo mi sie polozyc mala o godzine wczesniej niz wczoraj - jak dla mnie to wielki sukces:tak: nawet nie plakala minuty gdy ja polozylam po moim wyjsciu z pokoju - naprawde super. Gdyby nie ten wypad do znajomej to nawet moze by sie udalo o 21 bo byla juz taka wyciszona, ale jak przyszlismy do domu, to nagle sie rozbrykala. Tak czy tak dla mnie sukces.

A co wy porabiacie?

Ja jutro ide do fryzjera;-) i dopiero zrobie fotke i wrzuce, bo teraz wygladam beznadziejnie:baffled:

reklama
Agata super , że mała juz śpi , ja tez zawsze sie ciesz jak głupia , niby nic , ale wieczór masz dla siebie i jakaś bitwa wygrana:-D. no a po fryzjerze ujawnij sie nam w końcu:tak:.

ujawnie, ujawnie:tak: wlasnie siedze na necie i szukam pomyslu na sciecie, tylko to zawsze wiaze sie z niebezpieczenstwem, bo ogolnie wiem co chce. Scinalam sie kiedys w taki sposob i bylo super bo sie same ukladaly i nie bylo problemu, ale znudzilo mi sie i zaczalem kobinowac:happy2: teraz mysle zeby wrocic do tego z wygody, ale nigdy nic nie wiadomo na co wpadne na necie:confused:

wlosy to ciezka sprawa, bo na zdjeciu wyglada super a jak zetnie to jakos nie zabardzo czasem...ja teraz bardzo uwazam na fryzury bo jedna mnie raz sciela i wygladalam jak po chemii...az sie poryczalam :baffled:
Agata a chodzisz normalnie od salonu czy do jakies znajomej w domku?
bo jetsem ciekawa ile kosztuje tutaj fryzjer, np balejaz ze scieciem :confused:

no to zobaczymy co tam wykombinowałaś:-D:-D:-D.
a co do naszych dzieciaków , cos mi się własnie przypomniało, dzisiaj Cezary chodził za M i wołal -siemano tatuś- , no ja go tego nie nauczyłam:-D, też nie źle wychodzi mu- okej mamuś-.Czasem mu sie wymsknie jak czegos nie chce ,( co zreszta jest podstawa w jego ostatnim komunikowaniu sie)- NIE -, ale po norwesku , no myślałam , ze spadne z krzesła:-D, nie dziwie mu sie , ze to zapamietał z przedszkola najbardziej , bo pewnie przedszkolanki nie maja na niego siły:-D

hej hej

ja zyje i czytam was,ale dzis mialam dzien na pelnych obrotach i ino was podczytywalam

wczoraj w lozku znalazlam sie o 23 godzinie :shocked2: uwierzcie ja nie pamietam kiedy ostatnio tak rychlo poszlam spac :blink::shocked2:
i chyba dzis tez pojde,moze zaczne jak normalny czlowiek o normalnej godzinie chodzic spac :-p:-)

Ana ja sobie mysle,ze jak do jutra ten zamkniety album nam nie otworza to sie chyba przypomnimy anislu co?? :confused:

Marta jak sie czujesz??
wspolczuje wam dziewczyny tej koncowki ciazy,naprawde :sorry2:

tak sobie mysle,ze Tampezy dlugo nie ma,ale i Jaga,Istra w akcji nam zaginely tez
ciekawe co u kolezanki RybaNorge:confused:

haloooooooooooooo dziewczyny,dajcie znak zycia :happy2:

z oczkami Gabrielka widac poprawe:tak: uffff po cichu licze,ze to jednak nie ten kanalik,naprawde chcialabym mu to zaoszczedzic...

w czwartek K. ma wolne i jedziemy na poszukiwania wozka :-)
cholernie podoba mi sie TFK...cena ok.7tys.kr :dry: ale jak na finn.no wolaja sobie za uzywane 5-6 tys.kr to stwierdzilismy,ze te troche dolozymy i kupimy nowiutki wozek
no chyba,ze kupimy cos innego ..

oooo maly sie kreci,lece go nakarmic i pod prysznic i chyba do wyrka
chcialabym posiedziec na necie,ale wiem ze wtedy rano ciezko mi bedzie wstac,szczegolnie,ze nigdy nie wiadomo jaka nocka mnie czeka :blink:

takze jakby co,mowie doranoc :-)
papaaa

Marta - zawsze robilam w PL w jednym i tym samym salonie w Warszawie bo naprawde znaja moja wlosy i nigdy mi nie schrzanili. Wczesniej bylam w PL co 3 miesiace wiec robilam tam. Teraz robilam ostatnio w maju na poczatku jak bylam. Przetrzymalam te wlosy specjalnie teraz zeby zrobic jak najblizej porodu, bo pozniej bedzie ciezko wyrwac sie na tak dlugo, bo przeciez maly bedzie na piersi, dlatego wygladam teraz jak wyjdz i nie wracaj:-D
Tutaj ze wzgledu na to ze mam geste wlosy to zrobienie pasemek trzykolorowych (bo jak sie dowiadywalam to wlasnie mialam to robic) wraz ze scieciem mialo byc od 1500 koron w gore w zaleznosci do zuzycia materialu, a ja wiem ile idzie na te moje grube wlosy i ze zawsze dorabiali w PL material wiec pewnie zamkneloby sie w 2000. Wiem ze sciecie jest tak mniej wiecej od 400 koron na moja dlugosc (wlosy poldlugie)
Mi kolezanka dala namiary na Polke, sprawdzona juz przez kolezanki, robi w domu. Zapewne ma farby z PL bo nie dalaby rady zrobic za 500 koron kolezance pasemek trzykolorowych wraz ze scieciem. Za drogie tu sa farby, chyba ze ma jakies dojscie. Tak czy tak to nawet jesli wezmie ode mnie 600 koron ze wzgledu na grube wlosy to i tak da sie przezyc:tak:

Ania, a moja zawsze jak wraca od dziadkow to cos nowego po norwesku pod nosem mruczy,, teraz jest na etapie sånn ale zaczyna tez na przemian mowil pika (pilka) z ball, miesza tez w zaleznosci od sytuacji chodz z komma. Mam wrazenie ze mowi poprostu to co jej akurat pasuje, ale ja twardo do niej po polsku, niech sie uczy dziewczyna. Norweskiego to sie w trymigi nauczy tutaj.

reklama
no wrzuc fote z propozycja :tak:
A dzieciaczki sa sprytne Anka :-D Natala mowi slowo ktorego My wogoel nie uzywamy "niezupelnie" skad ona je wziela:confused: nie wiem:-D no i norweskie "nie" i "mange tak" i "vær så god" :-D
male poligloty bedziemy miec:tak::-D
Agata a w jakim jezyku mowisz do Sandry? rozumie w obu?
a co do gestych wlosow mam ten sam bol...zrzynaja ze mnie kase w PL jak sie da...ostatnio zapalacilam 250 zl za balejaz ze scieciem...masakra...ale chchialalbym tutaj przed swietami sobie zrobic...i tez slyszlalam o Polce...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry