reklama

mamy z norwegii

musisz, musisz zeby dowiedziec sie zanim zacznå sie stale.. ale nie røb tego w Norwegii Aniu. bo to kosztuje fortune!!! lepiej finansowo wyjdziesz jesli specjalnie po to wybierzesz sie do PL.. a najlepiej przy okazji jak tam bedziecie..moze na Swieta Bozego Narodzenia? wciåz mam nadzieje ze do PL to Wy ojedziecie tylko na chwile jako turysci a nie zeby tam wracac...

reklama
wiesz c jak ktoś chce pojechac do pl to nie potrzebuje pretekstu....ja tu pije do mojego M....ogólnie jest wojna:baffled:
a co do ząbków to ja mam też okropne , po ciąży sie posypały, wiec też pójda pod lupę:baffled:, a co do dzieci to nie jest za darmo w Norwegii?

rzeczywiscie zapomnialam!! dla Czaruchy chyba byloby za friko!! :tak::-)
to bardzo powazna decyzja jest - powrot. przeciez juz napewno macie tutaj duzo swoich rzeczy i teraz to wszystko zwiezc.. a przeciez nie bedziecie tak w tå i z powrotem! to Twøj måz juz naprawde taki okreslony jest jesli idzie o ten temat? :zawstydzona/y:

wiesz co my i tak mielismy wracac do PL , bo ta budowa nas czeka, ale to mialo byc za pare lat...no ale mu tu się nie widzi teraz siedziec....ogolnie nie mozemy się dogadac w tej kwestii, a to juz chyba nie na otwrty wątek:baffled:

Witajcie b.jesiennie i wietrznie...
u nas południowców:-) też taka pogoda jak u was na zachodzie!
Kasia a uWas już śnieg?...ranyyy ale szybko...no ale to góry...
Dochtory tu są takie jakieś niedorobione, zresztą nie tylko oni. Ale co się dziwić, jak niski poziom w szkole, na studia mało kto idzie...A i wiekszość studiuje medycynę za granicą
( np w PL i wtedy egzaminy po angielsku, a wiadomo jak polskie ciało pedagogoczne zna język....to przepuszczają i nie są w stanie stawiać bardziej skomplikowanych pytan :zawstydzona/y:)
Doczytałam Was trochę, na raty....
Marta - jak tam, ost.godziny przed porodem?
Agata Ty jeszcze troszke się pokulasz, ale jak widzialam Twój brzuszek na NK to on malusi chyba.. Ile masz na plusie?
Lila jak ogarniasz swoją trójcę?
Ania a TM nie mógłby zmienić pracy na inną?
My też ciągle mamy dylematy, co dalej...
Dopóki jestem na macierzyńskim do k.kwietnia ( a potem chyba przysługuje mi cały maj urlopu) to luzik...Ale już by trzeba pomyślec czy warto tu inwestować w dom czy nie...ehhhh odwieczne dylematy. :-p
Bo słyszałam że tu się nie opłaca mieć oszczędności na koncie bo płąci się duży podatek? prawda to?
A jak się zaiwestuje w dom + trochę kredytu to ma się ulgi..
Od wczoraj nam chodzi po głowie, by po chrzścicnach na Wielkanoc w PL poleciec gdzies na południe Europy.
Kudłata będzie miała 10mcy i mam nadzieję że będzie bardziej lekkostrawna:tak:
Co polecacie a jakie kraje odradzacie z takim małym dzieckiem? Macie jakieś doświadczenie?

Młoda jeszcze nie śpi, bierzemy ją na zmęczenie.
Mam nadzieję że w nocy pośpi, bo dziś znów budziła się co 2h i co 1 h, a od 5 do 6.30 przerwa...od spania. Teraz ją kąpiemy w płynie Johnsona ( Natusan) z lawendą, niby ułatwiajacy zasypianie. Poza tym ja piję herbatki uspokajające dla niemowląt, czasem działa, czasem nie..Mówię Wam - nocki to loteria:no:

Witaj Iza, pewnie , ze może , ale czy chce:baffled:?
no właśnie te dylematy ...

a czytam o lawendzie i hebatkach uspakajajacych:-D:-D:-D, ja też stosowałam ...to jakaś lipa:-D:-D:-D na mojego to nic nie działało:rofl2:
Iza koleżanka z BB byla teraz na Ibizie z TAKIM 10M. BRZDĄCEM , SUPRE:)

hej Izus!
tak rzeczywiscie oszczednosci a juz szczegolnie bardzo duzych to sie nie oplaca bo nie dosc ze prawdopodobnie så to pieniådze zarobione - juz opodatkowane to jeszcze nalozå dodatkowo ten od wzbogacenia.. ale mozna to podobno obejsc. bo tu jest taka lustracja ludzi i ich kont bankowych przy ustalaniu stopy opodatkowania na poczåtku kazdego roku i ludzie przed koncem roku wyplacajå tå kase a potem wplacajå spowrotm. a jesli chodzi o inwestycje! rzeczywiscie tylko w domy albo z zabezpieczeniem na dom bo jest najmniej oprocentowane..

wspølczuje Ci tych nocy. mi jest ciezko po x2 wstawac no a co dopiero co godzine czy dwie..:baffled: a zaczelas juz z jakims innym jedzonkiem u Karolinki?

mi tez sie marzy wyjazd. ja osobiscie to myslalam o Grecji - tak jakos mi sie uroilo no ale czy tam bezpiecznie to nie wiem. Jorgeir mowi ze poki co powinnismy sobie odpuscic takie egzotyczne wycieczki i najlepiej do PL nad Baltyk.. zobaczymy.

reklama
Kasia zdecydowanie Bałtyk z Malusią W przyszłym roku:tak:
mały terrorysta biega za małą Emma ....ale jaja:)

ja uciekam tymczasowo...pod prysznic
2bb8th.jpg

będziesz jeszcze?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry