reklama

mamy z norwegii

nie dziwie sie ze wyjsc nie chcial bo gdybym nie byla w tak zaawansowanej ciazy to bym tez ostro poszalala;-)

jest gdzie kawke wypic, sa sofy, mozna sobie cos zjesc tez. Tylko Sandra jest na tyle mala ze trzeba jednak za nia chodzic krok w krok. No i wiecej popoludniu nie jade. Zabiore ja nastepnym razem zaraz po otwarciu bo bylo duzo dzieciakow starszych tak miedzy 6 a 12 lat ktorzy dawali tak czadu ze mozna bylo niezle oberwac:crazy:

reklama
to tez racja , biegają jak opetani, nie mam im tego za złe bo musza gdzieś sie wyszalec, ale więcej uwagi na maluchów. ostatnio jak byliśmy na takim mini placu, w pizzerni i stratowli Czarka a ten w ryk:-(

Lila jak ogarniasz swoją trójcę?

hej Istra
wiesz co,daje sobioe rade,ale czuje sie ostatnio wypalona na maxa
nie mam weny do zabaw z malymi...wstyd mi i mam wyrzuty sumienia,ale normalnie nie moge sie przemoc
licze ze mi przejdzie:zawstydzona/y:

jesli chodzi o wakacje to moja kolezanka byla na Majorce z 10 miesiecznym synkiem teraz i wyjazd wspomina bdb:-)
kolezanka z mlodsza coreczka byla w Turcji i to samo
takze masz w czym wybierac:happy2:

hej dziewczyny. napisze tylko szybko i w wielkim skrocie bo musze szybko uspic Emme i pompowac mleko ze dostalam antybiotyk. ale sie wqrwilam bo doktor oczywiscie niepewny czy moge brac.:wściekła/y: bo w ksiåzce (znowu sprawdzanie bylo - je£opy qrwa ich mac:wściekła/y:) ze mogå byc efekty uboczne..:wściekła/y: pytam czy moze jest jakis inny to On nie wie! :wściekła/y: to ja mam wiedziec! :wściekła/y: to On zeby odciågac i wylewac! :wściekła/y: to ja ze juz mam naprawde malusko i juz dokarmiam sztucznym a pozatym czy wtedy Emma nie zalapie ode mnie anginy? to On znowu nie wie!!:wściekła/y::wściekła/y: jakis znowu nowy mlody flet tyle ze przystojny! naszczescie mam zaprzyjaznionå poloznå z ktorå sie skontaktowalam zeby zasiegnela wiadomosci u innego lekarza. i jest bezpieczny. czego ich tam po tych norweskich uniwersytetech uczå to ja nie wiem! a egzaminy to chyba za jajka albo ziemniaki zdajå! w morde i nozem!!!

:szok: Kasia jestem w szoku,ze odnosnie antybiotyku lekarz nie umial ci udzielic informacji :szok:
ale to zagladanie w ksiazke to chyba jakis standart tutaj :baffled:
jak ostatnio z Hania bylismy na szczepieniu,to sie pani pytala czy mam jakies pytania
pokazalam pupke odparzona Hani i poprosilam o jakas recepte,bo walcze z odparzeniem u malej od 3 miesiecy,odkad zaczal sie etap zabkowania,a ona nie potrafila zapisac mi zadnej masci :szok::szok::szok:
glupiej masci na odparzenie pupy!!!!! :crazy::crazy:
szukala w jakiejs madrej ksiazce ale nie znalazla

to jakas kpina???
zaznacze ze masci zadnej nei mam do teraz
jade na niemieckim kremie od szwagierki,naszczescie pomaga,ale nie na tyle by calkowicie pupe wyleczyc

normalnie jestem przerazona jego zabkami , albo zaczyna sie jakas pruchnica albo ma brak szkliwa ...nie wiem trzeba sprawdzic

kochana nie wiem jak to wyglada u Czarka,ale Milence na gornych jedynkach powstaly jakby jakies ciemne plamki
na poczatku myslalam,ze to jakis osad a'la kamiec,ale jak palcem przejechalam to okazalo sie ze to jakby brak szkliwa na zabkach
bylismy w Helsestasjon i powiedzialam,ze chce corke do dentysty zapisac
pomine fakt,ze czekalam z 1,5 miesiaca :crazy:
w kazdym razie poszla do dentysty,ale dentysta stwierdzil,ze wszystko dobrze,mala ma zapisane tabletki z fluorem i ma je jesc :baffled:

ale na moje oko to nie jest ok :no::no: w pl jak jest brak szkliwa to wypelniaja go
wiec jak bede w pl to ide z Mila znowu do dentysty i zaloze sie,ze dentysta cos z tym zrobi !

K. mial ten sam problem,ze szkliwo mu schodzilo,na mleczakach
jakas dentystka powiedziala jego mamie ze nic sie nie da z tym zrobic
a inny dentysta pozniej jego mame zwyzywal,ze zaniedbala mleczaki u K.!
takze jestem rozczarowana tą wizyta:baffled:

ja tam po doswiadczeniu z Sandra to juz nie chodze do helsestasjon bo ani razu mi nie pomogli w tym co prosilam. Wole sama poszperac i chodze tylko na bilansy czy szczepiania. Dobrze ze mam tego polskiego lekarza to teraz zawsze bede mogla sie dopytac, ale wczesniej to na wlasna reke z doswiadczenia innych matek, lub poprostu do sklepu ze zdrowa zywnoscia. Tam mi zawsze pomogli, nawet na odparzenia malej, choc miala tylko raz. Sprzedali mi krem, dwa dni i po krzyku, a w helsestasjon i u lekarza to co dostalam to sie do niczego nie nadawalo:crazy:

Ci lekarze tutaj to rzeczywiscie jest jakas kpina! :wściekła/y: od samego poczåtku naszego wåtku przewija sie w kølko to samo! :wściekła/y: jeszcze zeby chociaz Polska blizej byla to pies im morde lizal, ale czlowiek na Nich skazany a takå pomoc to niech sobie w dupe wsadzå.. normalnie mi az strach sie bac co bedzie dalej jak Emma zacznie chorowac!! wspolczuje Wam Mamusie!

Lilus a nie masz SUDOCREMU? moze ktos moglby Ci podeslac? i namawiaj mezula na ten koncert!! suuuper by bylo!! :tak::-D

mozna tez uzyc bepanthen na odparzenia tez podobno dobry jest:tak:

ja powoli chyba zmykam, nie jestem zmeczona, ale jak bede tak dlugo sie ociagac jak wczoraj to znowu bedzie na zegarku 2 a ja jeszcze nie spie:szok:

milego wieczoru

ej a nie wiem czy ja przeoczylam to, ale chyba Marty wieczorem nie widzialam na forum,, moze rodzi:szok:

Agata super fotki...ale mala sie wybawila :tak:...a Natala boi sie tych pileczek i nigdy nie chce wejsc do basenu :-(...
Lilka wspolczuje...moze Gabriel wyczuwa konkurencje i dlatego nie chce byc sam...wykonczysz sie biedulko, szkoda ze tak daleko mieszkasz...
A co do "cwiartki" to witaj w klubie :-D...hi hi
A nie zmienilalas przypadkeim marki pieluch, za ma tak odpazona...bo jak ja zmienilam na jedna paczke to tez sie meczylam troche z czerwona pupka...wietrzenie tez duzo pomaga na tekie stany zapalne...
A jak Twoje zeby? mam nadzieje ze lepiej

nie nie rodze....masakra...

kurcze Marta a juz myslalam, bo przejrzalam 3 ostatnie strony i cie nie bylo,,,,:baffled:

wiecie co dzisiaj to mam taki dzien ze tesknie oczywiscie za pustym brzuchem, ale jakos tak jak bawilam sie z mala to nie moglam sobie wyobrazic ze ja na dniach bede znowu rodzic:baffled: i ze bede miec takiego noworodka:szok:

reklama
kochane ja mam caly arsenal kremow na odparzenia z pl
mam sudocrem,bepanthen,nivea,bubchen,z firmy skarb matki,nawet specjalny puder na odparzenia i NIC nie dziala,dlatego mialam nadzieje na jakąś masc tutaj,ale coz...:-(

Marta my caly czas jedziemy na Pampersach,ale ostatnio doczytalam,ze pampersy coraz wiecej dzieci uczulaja,wiec czekam az paczka mi sie skonczy i kupie Libero i sprawdze czy to uczulenie na Pampersy

Kasiu ja mu dziure w brzuchu robie o ten koncert wiec w koncu sie podda :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry