reklama

mamy z norwegii

Czesc kochane!
na poctaku ja rowniez dorzucam swoje mini zyczonka dla Danielka ktory skoczyl tydz i Emmy, ktora skonczyla 4 m-ce:happy2::rofl2:
Aniu jesli chodzi o to siemie lniane to wiem ze wspomaga wyproznianie sie np przy zaparciach jest to idealny srodek, dlatego pisalam ze mi sie kojarzy z czym innym:-)
nie wiedzialam Marta ze i na such skore dzieciaczkow tez i np na suche dlonie tez sie stosuje, ale teraz juz wiem i jestem bogatsza o te informacje:tak::tak::tak:
super Agata ze Malutki przespal Wam noc, moze to poczatek przesypianych nocy sie zaczyna co?:-)dobrze by bylo i oczywiscie Wam tego zycze:-D
a co do spania godzin dzieci to faktycznie tak jak Marta napisalala ze dziecko ma swoj rytm dnia i jesli sie on powtarza to u dziecka w glowie koduje sie pewien porzadek dnia i wieczoru!naszego tez kladziemy o 20 i nie ma przepros!jest godzina spania i koniec!zdarza sie np tak jak wczoraj ze zaczal nam usypiac ok 18stej w samochodzie ale nie dalismy mu bo jakby usnal to noc mielibysmy z glowy a tak noramlnie poszedl o 20stej spac!:-)ale niestety obudzil sie ok 24 z wielkim placzem i prosil o smarowanie dziaselek:-D
poza tym noc ok, nie narzekam!:blink:
u nas leje i pochmurno wiec na spacer sie nie zapowiada, ale nieszkodzi bo milo z mezusiem i kluskiem posiedziec w domku!:-)

reklama
Dzien Dobry Mamuski :-),
Ja dzisia wyspana ma maksa, Maya zasnela wczoraj o 22 i by spala cala noc ale ja obudzilam o 3ciej, bynajmniej staralam sie obudzic,udalo sie kolo 4tej przystawic ja do piersi i jak sobie pojadla to dalej w kime, takze wstalysmy sobie po 10tej:-D, teraz sobie drzemie Slodziutka...
wiem ze to malo oryginalne al erowniez sie dolaczam do Zyczen dla Danielka i Emmy:-)!
U nas pada i wieje jakna Uralu...brrrr...az w domu czuje ze ciagnie normalniepo szczelinach w drzwiach i oknach...
Milego popoludnia :tak:
uuuu...straszna tragedia:-(, ale nic nie wiadomo czy oni tam pracowali czy mieszkali? dziwna sprawa....

Ostatnia edycja:
sluchajcie maly dzisiaj jak narazie wiekszosc dnia jest aktywny, nawet mu sie ssanie teraz wlaczylo, wiec spac mocno przez jakis czas nie bedzie:-) Sandra sie nawet polozyla spac jakies 20 minut temu wiec luzik:-D

a dzisiaj sie wazylam i bylam w szoku bo waze mniej niz jak zachodzilam w ciaze:-) teraz tylko sprobowac to utrzymac.

u nas tez pogoda beznadziejna, niby wyspana jestem ale na kawce i tak jade.

Niunia- szoda mi tego twojego malego z tym zabkowaniem. Nawet nie wiem jak to jest bo Sandra przechodzila zabkowanie bezobjawowo. Napewno przykro jest patrzec jak sie dzieciak meczy:baffled:

A co do tego pozaru to maskara:szok: Tylko jak to sie stalo ze tylu ludzi w jednym domu? Te domy tutaj to drewniane wiec pala sie jak zapalki od byle czego. Trzeba uwazac, bo to nie to samo jak w Pl pod tym wzgledem. No i tutaj tez wszystko na prad, czesto od grzejnikow potrafi sie zajac ogien:baffled:

czesc dziewczyny, u mnie ostatnio nocki do kitu, w dzien tez nie lepiej, Yasmina wcale nie chce w dzien spac tylko ja nosic trzeba, a lamia budzi sie w nocy i ze mna w lozku laduje. ogolnie ciezko, bo jak nie jedna to druga placze.
pogoda do kitu, pada ale i tak zaliczylysmy spacer rano.

dziewczyny ja czytalam w norweskiej gazecie ze to 3kondygnacyjny budynek, na kazdym pietrze mieszkanie o pow.120m2. dlatego tyle osøb.. i prawdopodobnie tam mieszkali..

ps. jeszcze raz dziekujemy za zyczenia! :)

o rany jaki pożar:szok::-(:szok:.
Tampeza współczuje tych nocek i urwanie głowy:baffled:, trzymaj sie kobitko:)

ja własnie po obiadku , bylam w szkole , potem wstąpilismy na zakupy po polskie jadło , udało nam sie kupic kapustę kiszona w dwóch rodzajach ,polski bób, miam miam i jakieś surówki:-p:-p:-p.ale musze pyknąc kawusie bo tak mi się chce spac, że szok:szok:, zreszta kacyk trochę męczy bo wczoraj bylismy na imprezie u znajomych.....a jak u Was dzionek mija?
buziaki

no prosze Ania na imprezce byla!! fajnie! :) a co z Czaruchå? byl z Wami?

u mnie nudy na pudy..na spacerze wkoncu nie bylysmy bo pogoda okropna - pada snieg z deszczem.. nawet Emma juz z tego wszystkiego wynudzona i marudna..
..a wogole to powoli zaczyna doprowadzac mnie do szalu z tymi palcami w buzi! :wściekła/y: to juz chyba nie jest masowanie dziåselek tylko zwyczajnie palce w buzi! na okråglo wsadza - nawet przez smoczek czy jak jå karmie!! i ciumka!! :wściekła/y: a ja z uporem maniaka Jej te paluchy wyciågam! :wściekła/y::-D

no Ania gratuluje imprezki;-)

my dzisiaj bylismy u rodziny meza i dobili mnie ci ludzie, tak sie cieszylam ze maly byl aktywny w dzien, dobrze sie to zapowiadalo. Pojechalismy tam i oni go ciagle na raczkach nosili wiec spal jak kamien i spi do tej pory:angry: taka przysluge mi zrobili ze nocka zarwana jak nic:wściekła/y: na koniec juz nie wytrzymalam i powiedzialam ze ma lezec w foteliku albo na kanapie. Udalo mi sie troche rozbudzic, ale potem w drodze do domu znowu zasnal i chrapie:wściekła/y:

A Sandra nam zasnela w aucie tak wczesnie ze troche sie boje ze wstanie niedlugo i dopiero bedzie checa:baffled:

Ale ogolnie to dobrze z domu sie troche wyrwac:happy2:

reklama
Kasia tak , byliśmy z Cezarutkim , mały spał w południe 3,5 godziny, więc jak poszlismy był rześki i chetny do brojenia , mielismy 3 minuty drogi do zanjomych , więc nie było źle:tak:, tylko NASZ synuś miał problem z klimatyzacja w nowym miejscu a raczej z zabawa z swoim nowym kolegą , znowu akcja histeria jak widział ich małego i troche mu to zajęło zanim się przyzwyczaił , ten maluch całował go i dotykał rączkami po buzi , jakoś czaruchnie to nie przypadło do gustu , musielismy mu długo tłumaczyc , że to z miłości:-D.....

dziewczyny ma pytanko , jak to z wagą u dzieci , macie gdzieś jakąś tabele ile powinno ważyc dzieciak w danym wieku?bo juz mnie zastanawia czy Czarek nie za mało , jak obserwuje inne dzieciaczki:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry