maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
ana79 ja zdecydowałam sie rodzić w PL bo to wypada w marcu, w maju komunia wiec po prostu tak jest mi wygodniej.To o czym piszesz to tzw.rodzinne dostajemy je na syna i na maleństwo tez będzie bo ja w Pl nie pobieram żadnych swiadczeń i nigdy nie pobierałam,szkoda tylko że te becikowe Norweskie przejdzie koło nosa bo słyszałm że to nie to co w polce i kaska nie mała 
Próbowałm poczytać was troche ale nie dało rady tyle tego jest oczywiscie jak moge to będe was odwiedzać:-)
Tydzień temu wróciłam z Norwegi całe 2 tygodnie byłam z mężusiem ale trzeba było wracać żeby synek zaległosci w nauce nie miał za dużo,i jak zawsze trafiła mi się fajna pogoda ja to mam szczęscie bo teraz podobno jest masakra
Pozdrawiam i miłego dzionka:-)

Próbowałm poczytać was troche ale nie dało rady tyle tego jest oczywiscie jak moge to będe was odwiedzać:-)
Tydzień temu wróciłam z Norwegi całe 2 tygodnie byłam z mężusiem ale trzeba było wracać żeby synek zaległosci w nauce nie miał za dużo,i jak zawsze trafiła mi się fajna pogoda ja to mam szczęscie bo teraz podobno jest masakra

Pozdrawiam i miłego dzionka:-)
cos popuszczal sobie gazy i polozylam go do kolyski. Moze pospi. Ale w nocy calkiem dobrze spal. Bylismy u znajomych tam gdzie ty mieszkasz w Dale i jak dostal mleko przed 21 zanim wyjechalismy tak spal w domu do 1, dostal mleko i spal dalej do 5, dalej mleko i okolo 8-9 troche sie przebudzil, ale podnieslismy sie z lozka o 10:-) i tylko dlatego ze cos stekal a mi sie jesc chcialo. Szybkie sniadanko i spacerek;-)
wiec trzeba miec pozowlenie zeby sie ubiegac i ona miala caly czas, wiec w NAV powiedzieli zeby sprobowala, ale nie gwarantuja. Tyle czasu minelo i nic, musiala zrobic najpierw takze pozwolenie dla malego i numer ID i jakos po tym wszystkim ucichlo. Nie wiem czy doniosla ten numer bo tez czekala na niego prawie pol roku wraz z pozwoleniem
musze sie jej dopytac, bo probowac warto, choc szanse male, ale kasa spora, wiec warte zachodu. W twoim przypadku to nie sadze zeby wyplacili, ale warto kolo tego pochodzic i popytac

a mianowicie wyjelam wszystko ze schowka i dokopalam sie do moich ciuchow sprzed pierwszej ciazy, bo wszystko teraz za duze a ciuchy ciazowe mnie nudza, bo wkoncu chcialoby sie cos obcislego zalozyc a nie wszytko fruwa. No i 2 reklamowki do fetexu ida bo nigdy sie w nie nie zmieszcze
, jejku , ale zdrowa dziewuszka ci rośnie, Agrubcia jak sie wyciągnęła , ale jest piękna, uroda nie tuźmikowa , czemu się nie chwalisz taką cudną dziewczynką