reklama

mamy z norwegii

witam

my dopiero co wstalismy:-) Daniel budzil sie tylko na mleko co 3-4 godziny, zadnego krzyku:-) Sandra tez cicho cala noc - zyc nie umierac:happy:

jesli chodzi o kolki to chyba jednak najskuteczniejsza to jest herbatka koperkowa HIPPA. Wyil wczoraj wieczorem z 80 ml az bylam w szoku, bo raczej meczyl 30 ml, a jak sie juz nauczyl pic dobrze z butli to ciagnie az mu sie uszy trzesa. Fakt ze wypil na dwa razy ale w przeciagu pol godziny:szok:

milego dnia zycze:happy:

reklama
agathe to super że jest postęp. Ale uważaj z ilością, takiemu maluszkowi nie za dużo tej herbaty. Sama też możesz pić, ja piję do tej pory.
U nas noc masakryczna, dziś mam doła i ryczę i krzyczę na K..:crazy:
Niedoż że od sobty nie dospana jestem ( bo miała spać z M,ale budziła się co 1h i o 2:00 poddaliśmy się,żebym nie wędrowała po domu,bo to było gorsze niż spać z nią i szybko zasypiać po podaniu cyca. Wody w butli ani kubku nie chciała,ani smoka), to dzisiejsza noc pobudki co 1,5h lub co 1h.
Tym sposobem 7-8 razy dostała cyca....
Rośnie pulpet, a na mnie skora i kosci...juz 2-3 kg mam mniej niz przed ciaza...:no:
A teraz wyje...
a ja mam ochotę walnąc komuś w łeb.,,,,Boższeeeee

Izus przykro mi bardzo. rozumiem Cie co czujesz.. sluchaj a måz moze wziåc wlne i troche Ciebie odciåzyc..? rozumiem ze Karolinka chce byc caly cza przy Tobie i cycusiu ale nawet jakbys sobie teraz w ciågu dnia troszke odespala a On moze wyszedlby na spacer.. kurcze Izus nie wiem co Ci poradzic. przede wszystkim nie denerwuj sie na dzidzie. Ona nie robi Ci tego na zlosc. dzieci juz od tego så zeby jesc. smiac sie, krzyczec (moja sie teraz drze do zabawek i telewizora az kaszle:-D) aczasami plakac.. ja tez kilka razy mialam takie stany i wtedy J. mi tlumaczyl..sluchaj a co z wprowadzaniem stalych pokarmøw.. moze powinnas zaczåc to odciåzy Cie od piersi..czy moze wstrzymujesz sie przez tå alergie?

Iza dostalas esa? jest bardzo prawdopodobnym ze przyjezdzam jutro albo w srode..

pastel_bday.gif

Agnieszko wszystkigo najlepszego z okazji urodzin! i spelnienia marzen (a jesli nie wszystkich to chocby kilku:-))!! jakies szczegolne plany na dzisiaj?
buziaki dla solenizantki.... i zyczenia milego dnia dla wszystkich..

agathe to super że jest postęp. Ale uważaj z ilością, takiemu maluszkowi nie za dużo tej herbaty. Sama też możesz pić, ja piję do tej pory.
U nas noc masakryczna, dziś mam doła i ryczę i krzyczę na K..:crazy:
Niedoż że od sobty nie dospana jestem ( bo miała spać z M,ale budziła się co 1h i o 2:00 poddaliśmy się,żebym nie wędrowała po domu,bo to było gorsze niż spać z nią i szybko zasypiać po podaniu cyca. Wody w butli ani kubku nie chciała,ani smoka), to dzisiejsza noc pobudki co 1,5h lub co 1h.
Tym sposobem 7-8 razy dostała cyca....
Rośnie pulpet, a na mnie skora i kosci...juz 2-3 kg mam mniej niz przed ciaza...:no:
A teraz wyje...
a ja mam ochotę walnąc komuś w łeb.,,,,Boższeeeee

ja to pije i to nawet taka herbatke z 2 torebek koprow (bo one takie slabe ekspresowe) i rumianek. Malemu nie podaje herbatki zaraz po mleku bo wtedy jest za duzo. A wczoraj to tak miedzy karmieniami i wiesz widzialam ze duzo pije, ale az mi zal bylo zabrac tej butelki. No i naprawde pomoglo. Wyproznil sie tak ze mial kupe na brzuchu no i przespal cala noc:-) fakt ze pielucha przepompowana rano, ale noc spokojna. Z rana troszke pomarudzil, ale maz wzial go w nosiedlko, troche pobujal a potem dziedzieli sobie tak przed komputerem. Teraz slodko spi, a ja posprzatalam po swojemu kuchnie, zrobilam porzadek z praniem, rozwiesilam nastepne i wczoraj nawe odkurzylam....normalnie czuje sie w formie:happy:

A z tym odciazaniem Ciebie to zgadzam sie z Kasia. I choc wiem ze dzieci chca byc tylko z mamami i Daniel po 20 sekundach z tata ryczal, to sie juz przywyczail. Oddawaj mezowi dzidziusia jak najczescie jak jest w dobrym nastroju i sie przyzwyczaji;-) I tata tez skorzysta na tym bo sie taka fajna wiez wywiarze:tak:

Agnieszka najlepszego, no i zeby Ci dzieci nocki przesypialy:-)

dostalam SMSa od Ani. jest juz w Polsce ale nie obeszlo sie bez przygød. o malo nie spøznila sie na samolot, a w trakcie lotu Cezary zwymiotowal na jakiegos pana.. tyle wiem. i Ania Was pozdrawia..

Agnieszko dziś sa twoje urodzinki
zatem życzę tobie wszystkiego najlepszego
dużo zdrówka
usmiechu na każdy dzień
iskierki w serduszku
i aby słoneczko zawsze dla ciebie świeciło....
Wielkie buziaki dla ciebie

afezd0.jpg

142sjh5.jpg

Ostatnia edycja:
Kasia, Agata dziękuje,kochane jesteście.
Wiecie jak to jest jak się człowiek tak własnie momentami czuje.
Na szczeście wziełam trola na spacer, to nic że zmokłam bo snieg mokry pada, 45min pochodziłam po okolicy,ona zasnela po 5min. Spala na dworzu 2h, a ja w tym czasie ok.1h i juz mi lepiej.
nakarmilam i przysnela na pol godziny znow ale juz się budzi.
Kasia - dzieki za sms. fajnie sie bedzie spotkac,napisz wieczorem czy to bedzie jutro.Bo mamy 2 auta i maz zostawi wtedy to "lepsze" z fotelikiem.
Ide bo ryk...

Już cisza, dałam jej Niekapek Kubek z odrobiną Hippa rumiankowym i o dziwo ierwszy raz sama trzyma i tak jakby pije:-)
Kasia - a co do wprowadzania kaszek,kleikow....to kazdego wieczoru mam takie postanowienie,ale ona zasypia na cycku po kąpieli....
Kiedys jak dałam kleik kukurydziany i zjadla 3 łyżeczki, to potem budziła się tak samo.
A tej kaszki ryzowej miejscowej nie bardzo lubi.
Czy Ty dajesz kaszkę w ciągu dnia?
Ja też nie chcę jej dodatkowo tuczyć, bo może byc tak że kaszkę zje, a w nocy tak samo często będzie pobudka i mniam-mniam z cycusia....:szok:
A co do męża, to on uwielbia się ją zajmować.Ale nocą to nie wypaliło. No ale próbowaliśmy tylko raz.
Na ogól w wekendy rano on bierze małą a ja śpię.
Ale w tygodniu roboczym staram się do 16 sama wytrzymać. No akurat w poniedziałki wraca po 19 bo chodzi na sport.
Agnieszka - 100 lat 100lat
Ania -
napisz więcej jak minął lot, jak w PL?

reklama
ja Iza podaje kaszke tylko na wieczør, a Ona tez mi niewiele dluzej po tym spi a czasami budzi sie jakby byla tylko na mleku..no tej nocy pospala dluzej bo przygotowalam z 50ml mleka i zjadla wiec moze z czasem jak bedzie w stanie jesc tego wiecej to sie zmieni..czy jej smakuje to ciezko mi powiedziec. specjalnie nie wybrzydza ale fakt ze jak dodaje jej tego "slodu" troszke to wcina az Jej sie uszy trzeså..:-D co do kryzysøw Iza to pociesz sie kochana ze to dopiero poczåtek, i jeszcze nie raz bedziesz miala takie stany (zåbkowanie, nieproszone chorøbska):-(, ale to calkiem normalne ze z przemeczenia czlowiekowi bije na leb. ja tez tak mam. a wogole to tez sie dzisiaj poryczalam bo mi sie troche spraw nawarstwilo..wiec moze taki dzien depresyjny..ja w kazdym razie duuuuuzo sil witalnych do stawiania czola wszystkim tym niedogodnosciom i przeciwnosciom Tobie zycze!! a jak nie podziala to røb tak jak ja i pomysl sobie ze INNI MAJÅ GORZEJ!! ;-):-) buzka!

Iza ustrzelisz mnie. Jorgeir wyskoczyl z pomyslem zeby moze jechac w innå strone - do miasteczka BØ. mamy ok 2h w jednå stone czyli daje nam to 2h! przewagi w ciågu dnia. tyle ze tam jest takie malutkie centrum + duzo sklepikøw na ulicy gløwnej choc sama nie wiem czy ja dostane tam wszystko ze swojej przygotowanej listy..no i jeszcze wchodzenie ze sklepu do sklepu i na ulice - ciågla zmiana temperatur..:baffled: wiec waham sie. klamka jeszcze nie zapadla ale wszystko wskazuje na to ze tam pojedziemy.. przepraszam w razieby co ale mam nadzieje ze rozumiesz ze w naszej sytuacji te odleglosci så poprostu meczarniå..swojå drogå wiedzial ze mam plan sie spotkac no i odwiedzic ten polski sklep to wyskoczyl z propozycjå - ale oczywiscie nie ze swiadomie tylko dla dobra calej sprawy..

a propos hartowania Karolinki! tak trzymaj!! ja tez jak moja Emma spi a ja juz pod domem jestem to zostawiam jå na zewnåtrz tyle ze pod zadaszeniem az sie obudzi!! ;)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry