reklama

mamy z norwegii

..jak mam byc szczera to ja norge juz dawno na straty spisalam i nie bardzo wierze ze do Nas dolåczy.. ale kto wie - moze jeszcze kiedys tutaj zajzy i cos skrobnie.. mam tylko nadzieje ze wszystko u Niej dobrze czego jej serdecznie zycze..

..a tampeza!? hej! Ona tam szaleje!! imprezy urzådza, pieniedzmi szasta!! normalka! :-D Ty tez tak bedziesz!! juz od poniedzialku!!! :-D:-D:-D

reklama
my dzisiaj szukalismy podgrzewacza do samochodu, zeby mały w drodze mial ciepłą harbatke i lipa patrzeli na nas jak na UFO....:shocked2: I wylądowaliśmy w miejscowości ASANE I JEDYNE CO NAM ZOSTAŁO TO TE ŚWIŃSTWO , ALE ZAWSZe JAKOS CIĄGNIE. W KOŃCU NIE KUPILIŚMY , Nigdzie nie było , a to strasznie ulatwia życie. W PL napewno kupimy , też pomysl o tym.

.
..a tampeza!? hej! Ona tam szaleje!! imprezy urzådza, pieniedzmi szasta!! normalka! :-D Ty tez tak bedziesz!! juz od poniedzialku!!! :-D:-D:-D
w tej kwestii to mam przechlapane, jstem na wychowawczym w PL a mój mężus trzyma kasę i nie trwoni a ja szaleje za zakupkami, zreszta co ja będę pisala , jestęś kobitką i kumasz temat;-)jak jestem sama w PL TO CZUJĘ KLIMAT:)))))
a co do NORGE , to masz chyba racje , kiedys wysłałam jej wiadomosc , żeby wpadła i takie tam ble blei cisza
Moze za dużo pRzynudzam ale w du.....z tym

A CO DO ZAKUPÓW JAK TWOJA WPRAWKA , A MATE KUPIŁAŚ?

w PL wogole wiecej jest rzeczy dla dzieci. Ja za kazdym razem jak jestem to sie zaopatruje odpowiednio. Jade w kwietniu na caly miesiac i juz sobie powli liste zakupow robie. Moje dziecko spi spiworku w nocy, co mi ulatwia zycie, bo sie nie rozkopuje. Dobrze ze kupilam w PL za 58 zl, bo tutaj za taki zimowy to chcieli odemnie 990 NOK:szok: Na necie mozna znlesc taniej, ale po co przeplacac jak mozna kupic taniej.

A tak wogle to ja tez dolki dzisiaj lapalam, a to z tego powodu, ze mnie mdlilo pol dnia i bylo mi strasznie zimno. Na szczescie juz mi przeszlo:-)

Ogolnie wieczorowa pora mi najbardziej odpowiada

..ja widzialam w swoim sklepie internetowym z artykulami dzieciecymi taki podgrzewacz samochodowy.. szczerze mowiac o tym nie myslalam bo mysle ze raczej w dluzsze niz 3-4h trasy zapuszczac sie nie bedziemy (chociaz jak tak sobie teraz mysle to w naszych rejonach lubiå zimowå porå drogi zamykac, albo jest tzw. kolonne - ruch wahadlowy i to moze czasowo baaaaardzo roznie potrwac).. jakkolwiek. ja poki co zamowilam takie opakowanie termoizolacyjne na butelki do karmienia wlasnie z mysla o jakims dluzszym przebywaniu poza domem.. a co do kobiecej rozrzutnosci.. DOSKONALE CIEBIE KOCHANA ROZUMIEM!! :tak: ja w tym sklepie wciåz to nowe zamowienia skladam, i co juz troche lista zubozeje ito ja cos tam dozuce i znowu na koniec do zaplaty 4-ro cyfrowa kwota!! j:-D uz nawet Jorgeirowi nie mowie!! i na szczescie wciåz moge sobie na to pozwolic bo jak sie przeprowadzimy i dzidzia przyjdzie no to portfele nam na pewno schudnå.....:-D

hej agata!
tak, ja spiworek tez juz kupilam, taki do wozka, welniany od srodka.. i rzeczywiscie sprawdzalismy cene to tutaj nawet powyzej 2.000NOK!! :szok: nie wiem za bardzo co to za welna bedzie i czy gatunkowo odpowiadajåca temu co widzialam tutaj ale za 90zl. sprobowac warto a jak nie to sie juz kupi tutaj (wiecie Dziewczyny - ja mam tutaj troche inny klimat niz Wy tam w miescie. u mnie w zimie burze sniezne i nawet do -30 stopni Celsjusza..)

TAKIE termoizolacyjne to ja mam , ale jak cała noc jechania, nie ja tego nie widzę. a co do sklep internetowego to ten wyjazd wyszedł z bomby i mężus wczorajzabkował bilety na prom i tak do końca nie wiedzieliśmy bo czekalismy na odpowiedz szefa.

właśnie dziewczyny najlepiej się obkupic w PL....

NAJGORSZE jest to , że my musimy przywozić mleko dla cezarka z PL bo tu jeszcze nie mamy recepty , dzisiaj bliśmy u lekarza i tak około 2 miechów dopiero nas zaproszą do pediatr na testy czy rzeczywiście ma skazę bialkową i dopiero wtedy dostaniemy mleko , to jakaś paranoja, wogóle ten lekarz patrzał na nas jak na jakis wyłudzaczy bo te mleko tutaj jest za darmo jak na receptę , ale przeciez tu nie chodzi o kasę , w PL JA JE KUPUJĘ I TAK I TAK , NA RECEPTĘ ZA 9 ZETA ZA PUSZKĘ A BEZ ZA 26 ZETA

a jesli chodzi o jedzenie to ja choc bez wymiotow rowniez nielekko przeszlam poczåtek ciåzy.. niewiele moglam przelknåc (jakis taki jadlowstret dostalam), jedynie owoce i jogurty.. a wlasnie! mam jeszcze dzisiaj w planie salatke owocowå.. cos tak delikatnie i zdrowo na wieczor bo juz glodna jestem..

cos Wam Kochane podpowiem.. w sklepie dostepny jest tzw. KESAM (naturalny, waniliowy). opakowanie - plastikowe tak jak smietana i w jej tez såsiedztwie stoi.. tylko 7,4% tluszczu a smakuje jak serek homogenizowany.. i wlasnie czasami kupuje sobie waniliowy i mieszam z roznymi owocami pokrojonymi uprzednio w kostke.. pycha!! :-p

ZAPOMIAŁAM NA ŚMIERĆ , że macie te swoje zachcianki, niby nie tak dawno a tyle rzeczy mi umkneło, czasem się zatęskni za brzuszkiem....:tak:

reklama
oj jak na dyzurze przy szpitalu zainteresowali sie w koncu tym ze moje dziecko mialo kasze praktycznie od lata do zimy, to podali jej lek na astme i powiedzieli ze jak zadzialo to znaczy ze trzeba bedzie wyslac na badania. Nie dosc ze kruszynka sie tak dlugo meczyla to jeszcze kazali nam czekac na badania 4 miesiace!!!

Nie rozumiem dlaczego kraj w ktorym maja tyle pieniedzy w rzadzie nie moze uzyc troche na sluzbe zdrowia. Zanim doczekalysmy sie badania mojej corce troche przeszlo. Mam nadzieje ze jej sie nie wroci, bo znowu bedziemy czekaly ponad 6 miesiecy na reakcje.

Matki z dziecmi ze skaza itp. maja tu naprawde przechlapane:wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry