reklama

mamy z norwegii

reklama
oj jak na dyzurze przy szpitalu zainteresowali sie w koncu tym ze moje dziecko mialo kasze praktycznie od lata do zimy, to podali jej lek na astme i powiedzieli ze jak zadzialo to znaczy ze trzeba bedzie wyslac na badania. Nie dosc ze kruszynka sie tak dlugo meczyla to jeszcze kazali nam czekac na badania 4 m
Matki z dziecmi ze skaza itp. maja tu naprawde przechlapane:wściekła/y:
nie no proszę cię , wozić puszki z polski , jakaś porażka, ostanoi miałam 10 teraz wrasamy samolotem ile weżmiemy???20, nie wyobrażam sobie

a z tymi badaniami , nie pierwszy raz to slysze , że sie czeka...
no ale w PL TEŻ JEST PARE RZECZY DO ZMIENIENIA,NIE WSPOMNE O WARUNKACH W SZPITALU, CIESZCIE SIĘ , ŻE RODZICIE TU, BO CO TAM SE DZIEJĘ.....

Witaj Lilka , co wey macie z tymi humorami, uszy do góry , może za malo słońca....

jesli chodzi i sam porod to ciesze sie ze tu rodzilam bo mialam calkiem fajnie, ale poloznicy byl koszmarny i dobrze ze bylam tam tylko jedna dobe.

tak jak w PL polozyli mnie na korytarzu i to byloby na tyle z ich strony.

Tym razem jesli nie bedzie komplikacji to nie dam sie polozyc na polozniczy, tylko bede chciala pokoj w hotelu. W Stavanger taki zbudowali na terenie szpitala, wiec jak nie ma przeciwskazan, to masz pokoj jak w hotelu tyle ze sa przyciski zeby zawolac pomoc jakby co. Trzeba samemu przyjsc na oddzial na badanie, ale to nie problem. Mozna miec pokoj razem z mezem i na obiad schodzi sie do restauracji. Wiec tym razem zaden polozniczy:-)

skopiuje wam to co wczoraj napisalam listopadowkom

czesc

godzine temu wrocilismy,caly dzien spedzilismy zalatwiajac papierki i ten glupi spzital,a potem pojechalismy do rodzinki

ogolnie jestem tak wq...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ze nie chce mis ei gadac!!
nie zrobili mi usg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wogole nas nie przyjeli!!!!!!!!!! a dlaczego? bo mam miec skierowanie od swojego lekarza na usg!!! ale smiech na sali bo swojego lekarza nie mam!!!!!!!!!!!
a dlaczego nie mam? bo mam pozwolenie na pobyt krotsze niz pol roku,co za tym idzie mam nr personalny kategori D,a jak sie ma D to lekarz sie nie nalezy!!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wiec.........system do du.py!!!!!!!!!!!!!!!

teraz akurat pozwolenie na pobyt mi sie nie dlugo konczy wiec juz mamy papierki i je musimy wypelnic,jak mi dadza pozwolenie na pobyt,to musze zas wystapic o swoj nr personalny i juz dostane A,potem wybieram lekarza i wsio gra....ale to wszystko potrwac moze max.nawet ok. 4 miechow :baffled::baffled::baffled::baffled:

ach....valium potrzebuje :wściekła/y:

czuje sie jak w zawieszeniu!!! nie wiem co robic?? moge/musze bazowac na tescie ciazowym,bo nie mam juz zadnych objawow ciazowych! wiec dopiero jak poczuje dzidziusia to na bank bede pewna ze w tej ciazy jestem!

a narazie?? wracamy do pierwotnego planu i ide szukac pracy dla siebie lub ide na kurs norweskiego

a jak brzuch zacznie rosnac to plany sie zmienia.........

ale jestem wsciekla!!!!!!! normalnie baby w recepcji nie przyjemne byly
potem ja na Karola sie darlam,a one patrzyly,bo los nie chcial z nimi dyskutowac i wytlumaczyc ze ja nie mam swojego lekarza :angry:
co za baran .. :angry:

wrrrrrrrrrrr ide poczytac by zmienic tor mysli

NO Lilka też bym sie wkur.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nie , no juz mi ręce opadają.nie rozmiem , bo my nie jesteśmy jescze tu zarejstrowani z cezarkiem ,( najdłużej tu bylismy chyba nie całe 2 miechy) A MAŁY MA LEKARZA , SZCZEPIENIA ZA DARMO , I DO PRZEDSZKOLA NAS ZAPISALI ,

wiecie ja naprawde rozumiem ze ten kraj ma swoje zasady itd.
w polsce musisz byc ubezpieczony by cie przyjeli a jak nie to placisz w spzitalu lub idziesz prywatnie

a co ja mam zrobic?? nie chca mnie przyjac bo nie mam skierowania,aod kogo mam go dostac? od ksiedza proboszcza??? jak nie mam swojego lekarza a lekarz meza mnie nie chce przyjac bo mowi ze musze miec swojego

teraz nie wiem czy z dzieckiem wszystko dobrze,bo objawy mi minely...a jak plod obumarl i martwy jest we ,mnie??? no mam schizy!!!!!! takie rzeczy sie dzieja!!!
mam czekac iles miesiecy az dostane wszystkie papierki od nowa???

leciec celowo do polski?????

brak slow:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
a prywatnie probowalam sie dostac i niestety nikt sie nie zgodzil...bo niby prywaty w tym kraju nie ma........no wiec jak ja mam do cholery potwierdzic ciaze??

normalnie mam lzy w oczach......

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry