reklama

mamy z norwegii

agathe82..nikt na pewno tak nie pomysli bo Wszystkie tutaj znajå jakies "dziwne" historie zwiazane z chorobami i lekarzami.. to moj pierwszy powazny kontakt z opiekå zdrowotnå tutaj wiec ja za wiele sie jeszcze wypowiedziec nie moge, ale juz irytuje mnie chociazby to ze do ginekologa zeby wyslac to nawet nikt nie wspomni - chyba ze ja sama nad czym wciaz sie zastanawiam..

ryba! co Ty piszesz ze usg 2 razy? ja mialam raz - w 19tc, i jezeli nie bedzie zadnych problemow to juz raczej mi tego badania nie powtorza (z tego co wiem tak jest w calym kraju)

ana79! dzieki za zyczenia! jeszcze raz - SZCZESLIWEJ DROGI!!!
a dla Was Wszystkich KOBIALKI! WSZYSTKIEGO NAJLEPSIEJSZEGO!!!!! :-)

reklama
ja mialam 3 usg, ale tylko dlatego ze jak zamawialam wizyte u ginekologa, to jeszcze nie bylam w ciazy, a w zwiazku ze tutaj sie tak dlugo czeka na wizyte u specjalisty to jak przyszedl moj czas to juz bylam w 8 tygodniu i wykorzystalam to naciskajac na usg wginalne. Potem mialam normanle usg w polowie ciazy i okazalo sie ze lozysko jest nisko polozone i jesli tak zostanie to kwalifikuje sie do cesarki. W zwiazku z tym pod koniec ciazy wyslali mnie na jeszcze jedno usg zeby zobaczyc co z lozyskiem. Podnioslo sie samo, wiec cesarki nie mialam.

Ale ogolnie rzecz biorac to takiego usg na poczatku ciazy to nie wykonuja rutynowo i przysluguje jedno w normalnie rozwijajacej sie ciazy

jakie plany na weekend Dziewczyny!? :-)
ja mam dzisiaj wolne, siedze w domu bo Piekny znowu do nocy bedzie.. haftuje i slucham muzyczki (wlasnie!! moze Wy teraz tez czegos sluchacie!!? podpowiedzcie, bo ja juz nie wiem co mam wlåczyc.. i zastanawiam sie coby tu sciågnåc..)..
a jutro znowu do tyrki.. i bedzie to jeden z tych ciezszych dni... :huh:

Ryba ale ja to wszystko wiem co napisalas bo sama tu dojechalam jak bylam w 5 miesiacu ciazy
a dlaczego nie mam lekarza opisalam wyzej
moj maz ma pozwolenie na rok,ale my do niego dojechalysmy pozniej i dostalysmy z corka pozwolenie do czasu kiedy mezowi sie konczy

no i teraz juz razem cala rodzina wystepujemy o kolejne przedluzenie i bedzie tak jak powinno byc

a co do opieki to wam powiem ze polska biedny kraj ale jesli chodzi o opieke i wiedze to nasi lekarze sa super, zreszta nawet w swiecie jestesmy znani z dobrych lekarzy....ja pochodze z wolsztyna i moj szpital zajmuje ok.25 miejsce na cala polske jesli chodzi o poloznictwo
ja bylam baaardzo zadowolona z personelu,lekarzy itd.
tutaj porod mi sie podobal rowniez,ale np.w polsce mi nie szczedzili srodkow znieczulajacych a tu rodzilam ''naturalnie'' :baffled:
teraz mam schizy isc znowu rodzic na zywca:baffled:
np.jak polecialam we wrzesniu do polski to moj gin byl w szoku dlaczego oni mi tutaj nie zrobili badan krwi na cukrzyce ciazowa....az mi glupio bylo
i nawet mi powiedzial ze mial pacjentki ktore na czas porodu przylatywaly z norwegi do niego...

nie powiem tu tez podejscie personelu jest ok,nie narzekam,wszyscy byli mili itd.ale sytuacja czwartkowa strasznie mnie nastawila anty :baffled::sorry2:

a jak czytalam o tej dziewczynie co jej dali tabletki przeciwbolowe bo poronienie bedzie bolalo,a w polsce jej ciaze podtrzymali to :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
gdyby nasza sluzba zdrowia miala te kase to mielibysmy w kraju pod tym wzgledem bajke...

Kochane kobietki!
W dniu naszego święta życzę każdej z nas wielkiej miłości,
prawdziwej przyjaźni,spełnienia marzeń i realizacji swoich planów !

ja nie mam planow szczegolnych, tyle ze pilnuje coreczki, ktora bryka sobie na podlodze:-)

ja sobie czesto wlaczam radio rmf fm na internecie. Bardzo lubilam sluchac tego radia jak jeszcze mieszkalam w PL, dlatego tez bardzo ucieszylam sie gdy dowiedzialam sie ze moge sluchac i tutaj. Mozna odszukac tez inne radia, wedle upodoban;-)

qrcze radio wiem.. ja tez mam radio przy kablowce.. tyle ze kablowka nie podlåczona z racji tego ze sie przeprowadzalam (zresztå niejednokrotnie), i w planach kolejna (juz miesiåc temu miala sie odbyc) wiec nie podlåczam.. a w internecie chcialam posluchac (ZETki,3ki, czy warszawskiego ANTYRADIA) to mi jakiegos oprogramowania brakuje lub byc moze najnowszej czy wzbogaconej wersji Flash`a i.. wciaz to albo zapominam zapytac Milego mojego o pomoc albo poprostu brak czasu lub inne zajecia i nie mysli sie o tym, az do takiej chwili jak teraz..

pozostaje prywatna kolekcja... padlo na "depesza" i solowe Gahana..
a w czerwcu w Oslo bedzie The Police!! qrcze!! lubie bardzo, a to przeciez juz nie mlody zespol, i praktycznie nie istnieje.. tak sie reaktywowali i trase robiå.. i to jedyna taka okazja moze byc a ja niestety:zawstydzona/y: - przecie juz z brzuchem pod nosem bede!!:-D wogole juz nawet nie sprawdzam na stonie www.billettservice.no kto przyjezdza zeby sie nie wkurzac..

Sluchajcie dziewczyny ja tylko napisalam jak to wygladalo u mnie.Chcialam pomoc!:sorry2:Mam wrazenie ze ni
<a href="http://suwaczki.maluchy.pl/li-11529.png">mój suwaczek</a>ejestem mile widziana tutaj.Robie cos zle?:zawstydzona/y:

...zle odnosisz wrazenie Moja Droga.. :no: my wymieniamy sie tutaj tylko wlasnymi spostrzezeniami i nigdy Nikt sie na nikogo za to nie gniewa.. wiec wyluzuj!!! ;-)

reklama
sorry Ryba jesli zle odebralas moja odpowiedz:sorry2:
narazie mam jeszcze nerwa z lekka na ta sytuacje i moze dlatego ton mojej wypowiedzi cie urazil
jestes jak najbardziej mile widziana :-) naprawde:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry