reklama

mamy z norwegii

pozostaje prywatna kolekcja... padlo na "depesza" i solowe Gahana..
a w czerwcu w Oslo bedzie The Police!! qrcze!! lubie bardzo, a to przeciez juz nie mlody zespol, i praktycznie nie istnieje.. tak sie reaktywowali i trase robiå.. i to jedyna taka okazja moze byc a ja niestety:zawstydzona/y: - przecie juz z brzuchem pod nosem bede!!:-D wogole juz nawet nie sprawdzam na stonie www.billettservice.no kto przyjezdza zeby sie nie wkurzac..
Kasia w PL TEŻ SA , maja jakąś rocznice i wędruja po świecie z trasą:)
a jaką peferujesz muzę może cos polecę....

reklama
rocznice - tak..chyba cos ze 20 lat!! dlatego wydali te podwojnå plyte i w zwiazku z tym ta trasa.. a muza? ana kachana - u mnie o tym lista az po kolana!!!! :-D

rozpoczynajåc od wszelkiej alternatywy - the cure, cocteau twins, dead can dance, the smiths, z nowszych - bjørk, depesz ..poprzez ostrzejsze - (jestem starå fankå Nirvany i innego grungu), closterkeller, rammstein, stare albumy Metalliki a nawet Slayer czy Type`o`negative..Black Sabath plyta"paranoid" - kocham!! punk rock: z polskich najbardziej na uwage zasluguje u mnie Post regiment (reszta za tania i prosta!!), ale za to cenie angielski punk bo amerykanski w wiekszosci (choc z wyjåtkami) to tendencyjny i komercyjny shit , rowniez industrial: nine inch nails, front line assembly czy polska Agressiva 69 albo dawno nieistniejåcy juz KOBONG.. klasycznie - U2, kate bush, Gabriel czy Bovie albo chociazby wsponiane Police a nawet slodki pop - stary/nowy : madonna, michael&janet jackson, goerge michael, prince.. nawet na dyskoteki chodzilam - BO KOCHAM TANCZYC!!! :-D i spiewajåce panie tez lubie... sama widzisz.. KALEJDOSKOPKINAOKO!! :rolleyes2: i lepiej sie mnie nie pytac co lubie bo wymieniania nie byloby konca (a przynajmniej rychlego..hehe)

ja melomanka jestem.. bez telewizora przezyje ale bez muzy jak bez reki!!! :-D
tyle ze nie wiem za bardzo czego sluchac.. bo tak sie osluchalam (i teraz i w przeszlosci) ze normalnie zastanawiam sie na co ochote mam i co by tu sobie sciågnåc... a moze Ty nadmiernie czegos ostatnio sluchasz? :-)

Kasiu ja... no cuż TERAZ : fasolki, piosenki przedszkolaka i komercje samą bo mój mały dancuje przy tym i razem się wygłypiamy

ogólnie lubię nirvanę , u2, alizee( mala francuzeczka) , LAURA FABIAN, BOB SINCLER, MADONNA, GRZEGOERZ TURNAU ANIA DĄBROWSKA,
CZASEM COS KLUBOWEGO

..a najsmieszniejsze jest w tym wszystkim to, ze jeszcze tak niedawno rock`n`roll w dupce byl, zycie normalnie CARPE DIEM a teraz.. gdzies in the middle of norway / nowhere w ciåzy i z naparstkiem na palcu haftuje kolejny obrus..:-D znajomi uszom wlasnym nie wierzå!! czasami zal mi dupcie sciska - nie zebym zalowala, tyle ze najbardziej rozwala mnie to miejsce, bo mloda jeszcze jestem i jeszcze wiele przede mnå i moglabym jakos inaczej sobie zycia uzywac - chodzic teraz na kawe i ciastka do roznych kawiarni, do kina, nawet na zakupy a tutaj... dlatego takie doly czsaami lapie...

hmmm...laura fabian...? chyba nie znam... ? sprobuje cos znalezc w necie... :-)

a jesli chodzi o moich znajomych i opowiesci dziwnej tresci to powiem Wam smiesznå anegdotke.. kiedys - pare lat temu przez Kogos zapytana co porabiam odpowiedzialam, ze mieszkam w Norwegii, zarobkuje, w wolnych chwilach bawie sie, poluje, ryby we fjordzie lowie ("i fjordy z reki mi jedzå!!" :-D).. po jakims czasie doszla mnie wiesc, ze miasto huczy ze KASKA W NORWEGII NA KUTRZE RYBACKIM PRACUJE!!!! :-D:-D:-D

..a jesli chodzi o kolysanki i inne piosenki i bajki dla dzieci to TO NIE JEST SMIESZNE!! nic nie znam i nie pamietam!!! :szok: ja az sie martwie bo jak przyjdzie co do czego to nie wiem co ja bede Malenstwu spiewala!!! :szok: chyba tez musze sie w to obkupic...

(akurat Kukulskiej w swojej kolekcji nie mam - nawet tej nowej! :-D .. a fuj..:-p)

Ja juz jestem taka tzn.wrazliwa,niesmiala.Lubie towarzystwo na luzie i ludzi z ktorymi moge o wszyskim pogadac.:tak:Sorki jezeli kogos urazilam.Ciesze sie ze jestem z wami.:-)Jestescie fajne kobitki!:cool2::-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) Dziewczyny z okazji Naszego swieta chcialabym zyczyc Wam aby na waszych twarzach zawsze goscil usmiech:happy2:.Duzo zdrowka,milosci,pociechy z dzieci.Spelnienia marzen i duuuuuuuzo kasy!!!:-D

witajcie Mamuśki, no już jestem, podróz była ciężka , najgorzej przez góry , sniegu kupa:-), w szwecji lało przec cała drogę i cezarutki jęczał , ale i tak był dzielny , na promie odespaliśmy męczarnie i dzisiaj usnął jak aniołek:tak:

no Kasiu imrezowałaś, rozumiem jak sie czujesz, ciągle mnie to też szarpie , bo jeszcze macierzyństwo to jest wyrzeczenie , nie chce tu wyjśc na egoistkę , ale taka jest prwda , nagle nie możesz o sobie pomyślec, wszystko kręci się wokół dzidzi, świat staje na głowie i koniec z luzem.....a co do Norwgii to jeszcze bardziej czuje się ograniczenia, dobrze , że masz tu znajomych i jako tako funkcjonujesz w społeczeństwie a ja siedze jak pierd... w domu i czekam na przyjscie pana z pracy:-Dgadasz tylko z małym i co....zęby w ścianę. dlatego miałam takie podle podejście do przyjazdu do N , bo moje życie wyglada innaczej PL a inaczej w N
ale co trzeba życ dalej i myslec pozytywnie i nie dac się zwariowac bo depreha murowana:wściekła/y:
ale koniec z użalaniem się nad losem:tak: zapodaj Katarzyno pare fotek

HEJ DZIEWCZYNY A GDZIE POUCIEKAŁYŚCIE , LILKA A JAK Z TOBĄ , NAPISZ BO MI TO SPOKOJU NIE DAJE....:confused:

reklama
wiesz ja tez mam wrazenie ze moje zycie zupelnie sie tutaj zmienilo. Moi znajomi mowia ze sklapcialam:tak: Ja czuje sie jakby mi nagle przybylo z 10 lat:no:

Mamy mnostwo znajomych, norwegow tez, ale oni to najchetniej usiedli by na sofie postawili cos dobrego do przekaszenia i tyle!! Na takie odwiedziny to mi sie nie chcee ruzsac, bo moge sobie w domu posiedziec.

Dobrze ze mam duzo polakow wokol, ale tez za wiele nie mamy co tutaj robic w dodatku przy tej pogodzie, gdzie ciagle pada i plucha:wściekła/y:

Mam nazdzieje ze nie popadne w depreche tutaj,,,,,,, trzymaja mnie przy nadziejii moje czeste wyjazdy do PL. Tam odzywam i nabieram sil:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry