reklama

mamy z norwegii

dobranoc Agata

dzieki ANa

kurka ja tez musze powoli smyrac bo jeszcze prysznic mnie czeka i mycie glowy
ja to z wlosami mam przechlapane,musialabym myc codziennie tak mi sie przetluszczaja

reklama
Lila glowa do gory! Ile ty wogole wazysz?Widzialam dzisiaj w telewizji norweskiej kobiete co miala prawie 500 kilo!Ona to miala problem...A troche tluszczyku,ma chociaz facet za co zlapac!!!Ja tez ciagle nazekam na moja wage,ale mojemu sie podobam...:-)Trzeba sie duzo ruszac,ale Ty przy dwojce dzieci to masz co robic.Ja sie ciesze,ze pracuje,brzuch mi urusl ,ale tak to nie przytylam-tylko 3 kilo:confused:
Fajny pomysl z tym basenem.A jak znalazlas Agata?Masz strone na internecie? I jak jest basen po norwesku?
Wy tu dziewczyny narzekacie,ze na zadupiu mieszkacie,a ja lubie spokoj,mieszkam w stolicy,a i tak nie korzystam.Do kina nie chodze-bo jezyka nie znam,po sklepach tez mi sie nie chce,znajomych malo i wszyscy zapracowani,na dyskoteke tez nie chodzimy,bo w sobote to sie najwiecej pracuje,zawsze konczymy po 22,23 zanim do domu przebrac sie ,wyszykowac to zamkna lokale.To sie wyskoczy tak na piwo do pubu,ja na coca-cole.No i co z tego,ze mieszkam w Oslo?Korki,metro zawalone ludzmi.
Najbardziej tesknie za Wlochami,tam wszystko mi sie podoba,chociaz tez chcemy kupic domek w malym miasteczku,prawie na wsi ,z psem i kotkiem. Pomyslcie a ja rodowita wroclawianka,a do wiochy mnie ciagnie:tak:

basen po norwesku to svømmehall. Ja mieszkam pod Stavanger w Sola komunne, ale jak mieszkalam w Sandnes to nie bylo takiej mozliwosci, wiec to zalezy od miejsca do miejsca. Roznice sa duze, a ja przeprowadzilam sie tylko 10 km blizej Stavanger.

Ja jak narazie to sobie nigdzie nie powychodze, bo mam juz jednego skarba 13 miesiecznego i teraz poczatek ciazy jest troche ciezki. Ale kupilam sobie dzisiaj imbir w postaci tabletek, bo normalnego to nie daje rady ruszyc, herbaty takze. I calkiem dziaja, nie mdli mnie tak bardzo:-)

Takze nie pracuje, wiec dlatego mi sie tak troche nudzi. Moje dziecko zajmuje sie praktycznie soba, jest bezproblemowe, wiec mam sporo wolnego czasu.

Ale to jest pewnien okres w zyciu, ktory trzeba przezyc. Nie mowie ze jest zle, ale jak przyjezdzam do PL to sobie odbijam,,,, pewnie dlatego ze tesknie za przyjaciolmi:-(

hej Mamuski!!
a co tutaj tak cicho? :baffled:
ja pracowalam, jadlam obiady, oglådalam filmy, w miedzyczasie spalam wiec zadne wielkie "halo".. jedyne co to to ze jutro musze wstac o 6rano, ladnie sie naszykowac, wsiåsc w samochod i.. jade na 2-gie USG do Kristiansand.. te bøle brzucha i plecow så tak przykre i juz nawet przeszly na drugå strone ze zdecydowalam sie zadzwonic do mojej poloznej.. jade! bo przeciez tez "syropek na jelito grube" nic mi nie pomaga, zresztå Oni chyba tutaj tak naprawde sami nie wiedzå bo tylko zgadujå i wymyslajå co rusz to cos nowego.. wiec mam nadzieje ze jutro wszystko sie wyjasni i ze najprzykrzejszå rzeczå jakå uslysze bedzie jedynie ze to normalne, zwiåzane ze wzrostem i rozciaganiem boøe i ze trzeba z tym zyc.. no i ze to przejdzie tez bym chciala uslyszec...

jakkolwiek...

ja tez mam tutaj mozliwosc chodzenia na basen. po pierwsze mamy jeden w Naszym hotelu, ale jest tutaj rowniez tzw. "badeland" - taki wiekszy - pod turystyke - ze zjezdzalniami, fontannami, jaquzi, a nawet czesciå zewnetrznå - mozesz wyplywac na zewnåtrz - w zimie!! - prøbowalam! fajnie!!:tak: wiem, ze rowniez Nasza komuna wychodzi tutejszym matkom i dzieciom na przeciw.. jest mozliwosc zakupu karnetu na CALOROCZNY wtep za 950NOK z czego komuna zwraca az700!! caly czas sie zastanawiam tym bardziej ze jest tu nowa dziewczyna (w ciazy) - zona mojego polskiego kolegi..nie chodzi o kase tylko o to ze ja pracuje i po tych 8h to mi sie juz niechce a w dzien wolny tez srednio - raczej w domu posiedziec - poleniuchowac.. no, ale moze jak sie moja sytuacja zmieni i pojde jednak na wczesniejsze zwolnienie to i inne rzeczy tez ulegnå zmianie..?

a co u Was? :-)

hej

ja tez nic specjalnego nie robilam dzisiaj. Spalam w dzien jak mala spala i jak juz wstalymy to trenowalysmy chodzenie na dworzu bo ona sie bardzo boi:-( potrafi sama stac ale jak sie zorientuje ze stoi sama to zaraz lapie sie czegos albo na kolana. Wzielam ja na dwor pokazalam jej gdzie ma sie trzymac wozka i tak sobie chodzilysmy. Po jakims czasie tak sie zmeczyla ze siadala na ziemie, wiec wsadzilam ja do wozka. Mam nadzieje ze takie wycieczki pomoga jej zrozumiec ze chodzenie nie jest takie przerazajace:tak:

A ile masz wzrostu ze mozesz miec takie bole zwiazane z rozciaganiem sie ciala? Bo ja tez do niskich naleze i poza lekkim bolem raz w pachwinie przy pierwszej ciazy, to nic takiego nie mialam.

a jesli chodzi o te Nasze "zmiany osobowosci" po przyjezdzie do Norwegii to widze ze Wszystkie doswiadczamy tego samego i zgodnie mozemy podac sobie rece.. ja tez rozowo nie mam - raczej odludek.. przyjaciol mialam - na poprzednim miejscu. tego nie lubie i sie z nim nie utozsamiam to i sie nie sympatyzuje z innymi ludzmi.. szkoda gadac i nie chce mi sie nawet zaczynac o tym rozpisywac..

ja tez sie bardzo zmienilam. czesc mnie umarla, cos nowego sie urodzilo.. czuje sie jak shizofrenik bo nie potrafie sobie odpowiedziec na pytanie czego w zyciu chce, jak chce zeby wyglådalo..bardzo niektorych rzeczy zaluje, inne så cudowne i nie chce tego zmieniac...

nie jestem nieszczesliwa.. poprostu pogubiona..

... a wogoel Dziewczyny to ja kiedys cos tam postaram sie dla Nas zorganizowac ...
.. nic Wam jednak narazie nie obiecuje no i napewno nie odbedzie sie to za szybko bioråc pod uwage stan w jakim sie znajduje i bede znajdwac!! :-D ale mysle ze kiedys w przyszlosci wpolny FAMILIJNY WEEKEND bylby fajowy!!!

hej agathe82! :-)
ja mam wzrostu 164cm wiec tak chyba przecietnie..

ohh!! ale Ci zazdroszcze tych spacerkow z Malenkå!! tez bym juz chciala!! :rolleyes: ..ostatnio tak sobie z J. lezelismy i takie mielismy oboje piekne i cieple mysli na temat tego co sie w naszym zyciu wydarza, czego doswiadczamy, na co czekamy.. i niewielu slow trzeba bylo, atmosfera byla poprostu piekna...:rolleyes:

reklama
hmmm ja mam tylko 160 cm wzrostu, wiec jakos podejrzane sa te twoje bole.... ale ja mialam bardzo niemile doswiadczenie z moja przyjaciolka we wczesnej ciazy z sluzba zdrowia, wiec lepiej nie bede sie wypowiadala, bo szkoda gadac:wściekła/y:

tak czy tak to proboj sie dowiedziec czemu masz takie bole i czy to napewno takie normalne? Pytaj az ci odpowiedza:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry