reklama

mamy z norwegii

reklama
to znaczy na takim kursie :eek:

niestety nie,a szkoda ze nie maja pomieszczenia dla dzieci i opiekunek na czas jak mamy sie ucza
ale Nav daje jakies pieniazki na opiekunke dla dziecka :tak:

jesli Dagmamma zarabia za 8h jakies 4-5 tys. nok,to za pol etatu pewnie znajdzie sie osoba co za te 4-5 godz. zadowoli sie 2-3 tys.nok,a niby cos kolo 2 tys. nav doplaca....no zobaczymy
wszystko obadamy :-)

ja chodze u nas do brytyjskiej szkoly raz w tygodniu i tez dziewczyny z roznych krajow mowily ze dowiadywaly sie o ten kurs darmowy i nie przyslugiwal. Lilka ale dalas mi nadzieje, daj znac co sie dowiesz

ja w Polsce jak poszlam do pracy mialam opiekunke dla Milenki
jest dobrze jak sie ma fajna osobe,ja raz musialam po jednym dniu pracy odejsc z pracy bo opiekunka jak to powiedziala NUDZI SIE U MNIE,BO DZIECKO DUZO SPI :baffled: o czym byla wczesniej uprzedzona

byla to pani na emeryturce
od tego czasu stanowczo mowie NIE starszym paniom chcacym opiekowac sie dziecmi
potem wzielam mloda 19 letnia dziewczyne do Milenki i to byl strzal w 10 :-) do dzisiaj mamy ze soba kontakt

Agnieszka bo tak jest,ze za kursy to tylko ci uchodzcy maja za darmo
ale to jest inny kurs,bo szukasz pracy a nie znasz za dobrze norweskiego (jakby co to bedziemy musialy sie troche kryc :-D ) i Nav wysyla na kurs,by po nim bez problemu prace moc zaproponowac danej osobie

przyznam szczerze,ze to rozumiem,ale ze jeszcze za to placa to troche brzmi jak bajka :sorry2: dlatego mam nadzieje,ze jutro dowiem sie cos wiecej,a najpozniej w poniedzialek
choc martwi mnie czy cos w Nav sie dowiem...to zawsze zalezy na jakiego urzedasa sie trafi..:baffled:

reklama
normalnie mnie zabilas:-D:-D:-D

no widzisz...jak przyszlam z pracy robila na drutach z nudow :baffled: no ok...ale jak na swoj wiek zachowala sie nieodpwiedzialnie
za kare nie dostala zaplaty :-p nawet sie nie odezwala tylko zwiala mi z domu
Milenka w tamtych czasach miala jedna drzemke 3 godz.,wiec faktycznie mogla sie wynudzic,ale bez przesady :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry