reklama

mamy z norwegii

reklama
oj ciężko was nadrobić:tak:

teraz jak ktoś wejdzie na mój profil to pomyśli,że niezłą paczką sobie tu siedzimy:-D:-D:-D

istra gratuluje oczekiwanych ząbków:-) no i tych fjordów:tak:

co do pozwolenia na pobyt to A.właśnie stara się o drugie a ciężko było wyrwać papiery od szefa,jakaś afera była z podatkami:wściekła/y:

tak was czytam i praktycznie nic nie kumam:eek:
co to jest holsestation :confused:
ja nie mam jak sprawdzić wagi małego,chyba,że extra po to się wybiorę:-)

ja też straciłam zapał do wszystkiego i to po przyjeżdzie tutaj:-( ale jak tak się was czyta to aż się chce coś zrobić:tak:

a w Polsce mamy szansę dostać mieszkanie z urzędu do remontu,czyli za darmo,moja mama takie dostała i po dwóch latach moze wykuić je na własność za 2000zł:szok: te mieszkania odbierane są ludziom których nie stać nie opłaty,trochę ich szkoda ale stawiają dla nich jakieś baraki także bez dachu nad głową nie zostaną-małe pocieszenie ale zawsze i nawet jak mielibyśmy tu zostać to zawsze można komuś wynająć i czyste pieniądze z tego mieć:tak:

hei
u nas dzis pobodka po 4, lamia sie wyspala:crazy:. jak tylko maz zawiozl ja do przedszkola to wzielam sie za sprzatanie domu, wszystko lsni, pozniej pojechalismy na spacer, zakupy, po grubacha do przedszkola i dzien zlecial. teraz obie spia:tak:
Lilka czekam na informacje z NAV. tu jak sie dowiadywalam nie przysluguja nam darmowe kursy, sa tylko dla uchodzcow i osob z krajow 3 swiata, takich ze ich nie stac na zaplacenie. mam nadzieje ze powiedza ci cos innego to pojde i tu sie wyklocac, przydalby sie taki kurs.
z pozwoleniami na pobut roznie, ja mialam pierwsze na rok, a potem na 5 lat, na razie mam spokoj, ale po tych 7 latach raczej bede sie starac o obywatelstwo, dlatego ze z norweskim latwiej chociazby podrozowac, wiz nie potrzeba, albo b. latwo je dostac. jakbym chciala w PL cos kupowac to zawsze moge liczyc na rodzicow i wiem ze nie oszukaja:-D
natanek, tez sie dopisalam
agatha ja zaczelam brac tabletki w zeszlym miesiacu i juz 3 raz mialam @, nie wiem czy nie pojsc z tym do lekarza

LILA! co sie nie da!! wszystko sie da!! møj tato powiada "ze nie to sie tylko parasola w d..ie otworzyc!!" :-D Ty dowiaduj sie i nie patrz na to ze poziom niski!! mozesz leciec swoim møwie Ci! a to dodatkowe godziny så i kasa na czas siedzenia w domu!! na waciki bedziesz miala!! ;-):tak: :-D:-D

czy mowa tu o kursie norweskiego:confused:
to za to płacą:szok:
ja po norwesku umiem tylko podziękować heheh

Kasiu ,Helsestasjon to taka poradnia dla dzieci i mam:-) tam odbywaja sie szczepienia i kontrole po urodzeniu dziecka
Panie pomagaja w rozwiazaniu kazdego problemu dotyczacego karmienia,pielegnacji dziecka

natanek, helsestation to przychodnia gdzie chodzisz z dzieckiem na kontrole, szczepienia itd, mysle ze mozesz spokojnie isc do jakiejs w swojej okolicy i na pewno ci zwaza

dzięki kobitki :tak: no czeka mnie kolejny zwiad tylko,że tym razem raczej nie będę potrzebować lornetki :-D rzeczywiście przyda nam się tam pójść na małą kontrolkę:tak:

Lilka czekam na informacje z NAV. tu jak sie dowiadywalam nie przysluguja nam darmowe kursy, sa tylko dla uchodzcow i osob z krajow 3 swiata, takich ze ich nie stac na zaplacenie. mam nadzieje ze powiedza ci cos innego to pojde i tu sie wyklocac, przydalby sie taki kurs.

a wiec dzis Karolowi sie przypomnialo,ze zna Polke,ktora poszla na taki kurs od Navu i miala placone!!!! :tak::tak:

jutro postaram sie zadzwonic do znajomego,ktory ich zna i popytam sie czy wie cos wiecej

reklama
Kasiu na bank bez problemu ci malego zwaza
ile razy jestem w helsestasjon przychodza sobie mamy,ktore wkladaja maluchy na wage i waza je,po czym ubieraja i wychodza :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry