reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

oplaty komunalne (woda, scieki, smieci) placi sie raz w roku i placi wlasiciel, czyli tak jakby bylo to w cenie czynszu. Bo tutaj niezaleznie od tego ile uzywasz to jest stala oplata zalezna od komuny. U nas np. jest w miare tania komuna i placa 5000 koron w roku, ale wynajmuja dwa mieszkania wiec to nie jest duzo.

reklama
U NAS WSZYSTKO JEST MOŻLIWE ,NASZ KRAJ TO SAME ABSURDY:-D

Agathe zobacz , sklep o którym pisałysmy:-D
taniaramni.jpg

u mnie caly sufit sie rusza bo ten na gorze skacze i drze morde bo wikingi w pilke graja, jest jakas transmisja:no: i co to jest ok, ale maz to za glosno chodzi i tupie:wściekła/y:
wiesz co zadziwiajacy ludzie , jak sobie przypomne te ich imprezy
1625.gif
i kartke na drzwiach to jestem w szoku:baffled::szok::baffled:, żenada!!!!
to sa Norwedzy?

ja na momencik uciekam.... potem wpadnę

hej mamuski :-)

ale mam nocke za soba,juz myslalam,ze sie zaczelo...ale sie wyciszylo:no:
a takie mialam fajne regularne skurcze buuu
a wiec na jutrzejsza wizyte sie lapie jak nic:dry:
kurka i 9 rano...masakra:szok:

jak was czytam to super,ze jestescie tak zorientowane co i jak

czytam zawsze Karolowi te niusy,i np.na gwiazdke chcielismy sobie kupic telewizor..no i teraz Agata od razu by nam rachunek przyslali na te 2 tys.kr??:szok:
Karol sie zastanawia czy jakby kupil mu kumpel co ma juz telewizor,to czy ten kolega dostalby tez do placenia?? czyli niby ze ma 2 telewizory to 4tys.kr rocznie??
idzie to obejsc? :sorry2:

no i jak piszesz,ze te oplaty komunalne sa raz w roku,to moj K. wyskoczyl,ze tak drogo by to nie wyszlo i moze sie wybudowac??:confused:
moja siostra ze szwagrem wlansie kupili sobie ziemie blisko Oslo za 600tys,kr i beda sie budowac
zazdroszcze im ,bo to zawsze nowe i tak sie ma w srodku jak sie chce
ale mnie przerazaja te wszystkie formalnosci:sorry2:

no Lilka nie rob nam juz tego....... kurcze wkurzajace te twoje skurcze ze tak znikaja:wściekła/y: moja kolezanka miala takie akcje od 8 miesiaca i tez urodzila kilka dni po terminie:no:

a co do abonamentu to placi sie od mieszkania, czyli niezaleznie ile telewizorow masz, ale jezeli ktos wynajmuje od ciebie pietro np. to musi placic swoj, a nie podciagac sie pod twoj. Takie jest prawo, a czy obejsc sie da..... pewnie jak ktos sobie kupi kolejny telewizor (np, ten znajomy) i juz placi abonament to nie powinno byc problemu (chyba tak mi sie przynajmniej wydaje)

A jesli chodzi o formalnosci to nalepiej kupowac ziemie juz z mediami i pozwoleniami na budowe, to z tego co slyszalam to wiecej tu formalnosci niz w PL. Ale znam wielu ktorzy przez to przebrneli wiec moze to jest do zrobienia. Lepiej podpytac sie kogos kto juz to przechodzil...

u mnie caly sufit sie rusza bo ten na gorze skacze i drze morde bo wikingi w pilke graja, jest jakas transmisja:no: i co to jest ok, ale maz to za glosno chodzi i tupie:wściekła/y:

matko kobito ale palantow trafilas :no::baffled::wściekła/y::wściekła/y:

to nam sie w pazdzierniku konczy umowa i nasi Norwedzy zagadali raz Karola,ze nie podniosa nam czynszu,ze juz kolejny pojemnik na smieci zmaowili,bo rodzina nam sie powiekszy i bedzie wiecej pampersow :-D
no super ludziska

ale od innych polakow to ja sie tez nasluchalam...widac nie ma narodu idealnego

reklama
naprawde mozna nie raz cos sie waznego dowiedziec:tak: juz nie wspomne o pomocy w robieniu lekcji:-D.

Lilka , ale mozna kupic swieże mieszkanko , ktore liczy sobie kilka lat i też sa fajne:tak:,znjomi polacy wzieli kredyt i kupili mieszkanie za milion sześcset kr, i bardzo ładne , juz urządzone nowocześnie z 2005roku

a te pieluchy to mnie dobijaja , śmietnik pełny raz dwa , mój obsikutek lubi sikac:)))

Do góry