reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Pragi Północ, Nowej Pragi, okolice Parku Praskiego

Witam mamy z Pragi, ja mieszkam niedaleko Ronda Wiatraczna, ostatnio dzieci chore, ja w zaawansowanej ciąży już ruszać się ledwo mogę :-) i dopada mnie depresja zimowa i przedporodowa, w dodatku nie mam do kogo buzi otworzyć, oprócz dzieci oczywiście, z chęcią się z Wami zapoznam :)

reklama
witamy nowa Mamusie z Pragi :) fajnie ze masz juz 2 dzieciaczkow :-) ja jestem w pierwszej ciazy i bede miec coreczke :) a ty?
moze po porodach zrobimy spacerki mam z Pragi :) hehe:) zycze zdrowia dla dzieciaczkow...teraz taki okropny sezon na wirusa...a gdzie bedziesz rodzic?:)

Czesc dziewczyny :)
Pisalam jeszcze jak bylam w ciazy pare postów. Ale jakos ucichlo potem i sie nie odzywalam.
Ja juz mam dziecinkę przy sobie. Liczyłam na chłopaczka ale w 34 tygodniu okazalo sie ze bedzie dziewczynka.
Moja Mariczka urodzila sie 16 lisopada ( termin na 17). Mialam watpliwosc cd szpitala ale wybralam praski i powiem wam dziewczyny ze opieka jest tam REWELACYJNA!!! Naprawde nie zaluje. personel przemily, wogole wszytsko super :)

Jak przygotowania do swiat ??:)

ooo Violett, pojawiłaś się :) fajnie że ty juz rozpakowana;) opowiedz cos wiecej, jak tam niunia sie czuje, jak sobie radzisz w nocy, czy mała daje popalic?
ja tez bede miec dziewczynke :) ale to ciekawe jak oni sie u ciebie pomylili, jak z chlopca i jego siusiaka nagle zrobila sie pipka?:) hehe bo rozumiem ze z dziewczynki moze sie zrobic chlopiec ale odwrotnie?
moja przygotowania do swiat trwaja, wlasciwie prezenty juz kupione,korzystam z brzucha w kolejkach ale sie mecze i sapie juz jak foka bo dluzszym chodzeniu;/ na wigilie zrobie pewnie sernik, moze rybe po grecku i jakas salatke :)

Kasia mi nikt nigdy nie powiedział ze nosze chłopca, tylko ja bardzo chciałam. I dopiero w 34 tygodniu dowiedzialam sie jaka płec :) No i dziewczyneczka. Ale teraz jak tak mysle to nie mam pojecia jak ja chcialam chlopca. Ona jest taka cudowna :)

Niunia czuje się dobrze, własciwie nie jest az tak bardzo meczaca, na poczatku budzila sie tylko na jedzonko ale teraz juz zrobila sie pannica i nie chce tyle spac. Potrafi w ciagu dnia spac po pol godzinki ze 3 razy a tak oczka otwarte i chce zeby do niej gadac, spiewac, przytulac wiec juz teraz wiecej roboty jest przy niej.
A w nocy to roznie, czasami ma tak ze spi ladnie, a czasami tak ze budzi sie o 1 i do 4-5 nie spi :) Ale dajemy rade. Nie jestem jakos bardzo zmeczona. Normalnie funkcjonuje :)

U mnie prezenty tez juz kupione i popakowane :) Teraz trzeba sie zabrac za sprzatanie :) Ojoj ciezko bedzie :D

Oj tak Kasiu korzystaj z tego przywileju bo ja teraz juz musze stac w wielgachnych kolejkach :)

aaaa rozumiem juz z tą płcią :) to fajnie ze wszystko dobrze u was i ze malutka jest grzeczna ;) ja tez juz nie moge sie doczekac jak zobacze swoją :) chce juz w koncu zobaczyc jak wyglada :) bo nie moge sobie jej wyobrazic:) a jak przezylas porod? mialas znieczulenie? opowiedz troszke :)

Violett gratuluję :))) Koniecznie napisz nam o porodzie :) Czy po porodzie wynajmowałaś prywatną salę?
Kasiulka Ty to się trzymaj jeszcze :)
Przygotowania do Świąt skończyły się u mnie na etapie zamówienia prezentów :) Od dziś zaczynam akcję sprzątanie, w ramach możliwości przy moim rocznym rozrabiaku....Pieczenie i przyrządzanie potraw zostawiam na środę i czwartek bo w czwartek wieczorem wyjeżdżamy do rodziny.

reklama
Dziewczynki wkleje opis porodu ktora napisalam na forum listopadowym :)
Ale to w osobnym poscie :)
Dziubasek nie wynajmowalam sali po porodzie :)
Kasia trzymam kciuki,koniecznie wklej nam potem zdjecie :)

To i ja pokaze swoja Marike :)

Załączniki

• 2 doba.jpg
    2 doba.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 86
  • patrzymy.jpg
    patrzymy.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 80
  • DSCF3265.jpg
    DSCF3265.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 79
  • DSCF3313.jpg