reklama

Mamy z Reading

Witam się i ja :-)
gabriela odezwij się na priv to się jakoś umówimy na kawke razem z Mangie...Ja pracuje kilka razy w tygodniu ale napewno znajdę czas...:tak: będzie milo!

A ja dziś poszalałam na zakupach....szukałam jakiejś fajnej bielizny i trafiłam do triumpha....kupiłam sobie śliczny gorsecik koronkowy czarny....ahhh...cudny.
Kosztował 95 funtów a że przecena to tylko 47.50. do tego majteczki i poszło trochę kasy....;-)
Ale jaki mąż zadowolony...:-D

Poza tym odpieluszanie tez nieźle idzie....więc byle do przodu!
Ja teraz uciekam zmywać po obiadku...
Pozdrawiam niedzielnie....

reklama
Witam i Ja:-)
No i niedziela zleciala,caly dzien w domku i zabawy z Niusia i tv ale czasem fajnie tak posiedziec caly dzien w pizamce:tak:

Sewa co do pracujacych mezow w wekkendy to mnie tez to strasznie tutaj denerwuje,czuje ze zyje tylko od poniedzialku to soboty i znow poniedzialek,a moj mąz dosc czesto pracuje w niedziele:-(

Madzia fajnie ze udaje sie odstawic pampersiaki,no a mezowi to sie nie dziwie ze zadowolony,jest sie z czego cieszyc :tak::tak:
Milego wieczorku:-)

Dzien doberek!

Zagladam zyczyc milego dzionka :tak::tak::tak::tak:

mala-gorzatka witaj! Zycze, zeby znalazla sie mama z Twojego miasta :tak::tak::tak: a na razie zapraszamy do klikania z nami :tak::tak::tak:

Hej!
Troszke długo tu nie zaglądałam... A to wszystko sprwka mojej małej księżniczki.
Zuzia właśnie wczoraj skończyła 8 tygodni. No i mamy mały problem... płaczki, a raczej krzyki.
Już sama nie wiem co jej może być. Dostaje infacol, bo myśleliśmy, że to może słynne kolki... A krzyki jak były tak są. Najczęściej wieczorami po kąpieli. Nakarmiona, pieluszka czyściutka a ona krzyczy jakby ktoś ją ze skóry obdzierał. I tak gdzieś do 11, ataki krzyku z małymi przerwami aż się zmęczy i uśnie. Po chwili budzi się na cycka i już spokojnie zasypia. Czasami zdarza się to też w ciągu dnia.
Jak ktoś ma jakiś pomysł co to może być i jak sobie z tym poradzić o proszę pomóżcie...

P.S. A co do spotkania to bardzo chętnie :)

Gabriela z tego co opisalas, to najprawdopodobniej kola :-( niestety infakol nie zawsze pomaga na takie przypadlosci. Ostatnio kolezanka miala taki sam problem z dzidzusiem i dopiero leki przepisane przez pediatre pomogly.... moze powinnas przejsc sie z niunia do lekarza....

Na takie bole brzuszka pomagaja oklady z cieplej pieluszki na brzuszek, masowanie brzuszka na okraglo zgodnie z kierunkiem ruchu wskazowek zegara..... podawanie wody tez pomag, bo moze tez byc tak, ze niunia nie radzi sobie z duza iloscia pokarmu jaki zjada....

Trzymam kciuki, zeby dolegliwosci coreczki szybko przeszly :tak:

Przypomnialo mi sie jeszcze bardzo skuteczne na problemy z brzuszkiem sa kropelki SAB SIMPLEX ... tylko nie wiem czy to jest dostepne w UK :baffled: bo to jest niemiecki specyfik :tak:
W Pl tez tego nie ma, ale wiem, ze duzo kobietek sprowadzalo sobie wlasnie z Niemiec ten lek :tak:i dzialal cuda :tak:

Hej.
My dzis sobie troszke pobieglalysmy po miescie ,mielismy kilka spraw do zalatwieniia i dzionek szybciutko zlecial.

Gabriela wspolczuje moja niunia miala kolki do 6 tygodni i tez byly takie krzyki ze ja plakalam razem z nia. Wiesz co nam pomagalo, suszarka do wlosow,naprawde chodzila calymi dniami (az sie spalila):tak:bo moja Paulinka miala i w dzien,jakos ja to uspokajalo,sprubuj moze akurat pomoze.
Milego wiecorku zyczymy:-)

Dzięki za wszystkie porady. Miałam już wątpliwości czy to kolki czy może coś innego...
Póki co będę stosować infacol i czekam na przesyłkę od siostry z kropelkami Sab Simplex. Ona stosowała to też i potwierdza, że są rewelacyjne. Lakarza pytaliśmy, powiedział żeby dawać infacol i uzbroić się w cierpliwość, bo dzieci płaczą i tak właściwie to nie wiadomo czemu...
Dzisiaj miałam "koncert" koło południa, teraz mała jest w świtnym humorze :)
Zaraz kąpanie, karmienie i zobaczymy co dalej...
Próbujemy ją nauczyć picia wody albo herbatek z butelki, bo odkąd zobaczyła różnice między cyckiem a butelką to na butelkę strasznie się krzywi i wogóle nie chce ciągnąć. A jak była mniejsza to piła...
Spokojniej nocki :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry