karolcia Can
Fanka BB :)
Pewnie,ze szkodaby bylo naszej znajomosci.U mnie tez pelno zawirowan-egzaminy zblizaja sie juz milowymi krokami-a mam ich sporo bo az 9-no i tez nie z byle czego,ciezkie przedmioty i wszystkie po angielsku.dlatego tez wiecej czasu spedzam teraz nad ksiazkami niz z rodzinka....Jestesmy tez w wirze spraw urzedowych,a mianowicie czekamy na przyznanie Alemu karty pobytu.Karte juz wystawiono,jeszcze tylko nie dotarla z Wroclawie do naszego urzedu.Ale tym razem bylo o wiele wiecej problemow-wymagali wiecej dokumentow z Turcji,no i z tlumaczeniami tez bylo ciezko,zeby zdarzyc na czas.Potem zostalam wezwana na PRZESLUCHANIE-
Tak,spisywali protokol.bo podejrzewali,ze nasze malzenstwo jest juz fikcja,gdyz Ali kilka lat temu,gdy mial przyznan juz karte to jej nie przedluzyl i wyjechal z Polski.Mysleli,ze ja tutaj bylam a on tam przez te 3 lata!!!!!!!!No i musieli na podstawie zeznan stwierdzic co bylo tego przyczyna.Musialam im tlumaczyc i legitymowac sie paszportem,ze razem z dzieckiem tez bylismy w Turcji-no mowie wam,straszne zamieszanie i tylko stres
No ale mamy to juz na szczescie za soba.Jak tylko odbierzemy karte to bedziemy sie starac o pozwolenie na prace-no i mysle,ze z tym tez bedzie sporo klopotow.Poza tym planujemy wyjazd na wakacje -ale nie do Turcji-tylko nad nasze polskie morze-prawdopodobnie Gdynia lub Gdansk.A jakie wy macie wakacyjne plany???