• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Nioooo.... zamiera....powoli.... powoli.... mamcie cos sie rozleniwily i nie zagladaja do Nas :(

My w weekend bylismy na soft play. Nastka sie wyszalala, my zreszta tez. :-D Fajnie bylo z nia polatac w tunelach i popatrzec jak szaleje z dziecmi.

Moze jeszcze dzis wkleje kilka fotek :-) Poki co zaczynam robic pozradki w moim lapku bo niedlugo przestanie mi chodzic :-p

reklama
I my sie witamy:-)
Od rana latam po miescie z malym, bo pogoda dzis cudowna, az trudno uwierzyc, ze listopad....w porownaniu z wczoraj, to niebo a ziemia....:tak::-)
mala-gorzatka- my tez w weekend w takim figlo-raju bylismy. Maly zasowal rowno na czterech.....tylko basenu z pileczkami strasznie sie bal....:eek::eek::baffled::-D
MiskaT- no, ja tez lubie ta okolice, mimo ze za bardzo porownania nie mam, bo poza tym miejscem to nigdzie indziej nie bylam w UK. No, tzn w Londynie, ale to taki kolchoz, ze mieszkac bym tam nie chciala, ale odwiedzac bardzo lubie....:tak:

Dziewczyny dodałam zdjęcie tortu Laury z roczku jak macie ochote go zobaczyc to zerknijcie na blog Laury:-) na forum nie wiem jak sie wkleja zdjęcia? A chcę się pochwalić torcikiem:-)

witam ponownie.
Mam pytanie.Dzis byla pielegniarka porozmawiac na temat nocnego karmienia Konradka.Stwierdzila zeby po poludniu dac mu drugi obiadek.pozniej deser a wtedy butle przed snem ok 21 lub pozniej w zaleznosci o ktorej sie obudzi.Co o tym sadzicie?:confused:Kolezanka poradzila mi zeby nie dawac mu drugiego obiadku tylko kaszke a pozniej butle z mlekiem.Nie wiem co robic.poradzcie:eek:

Ja daje kaszke i potem butle mleka. Przeciez pielegniarka nie moze Ci narzucic, co masz dawac dziecku, to w koncu Ty go znasz najlepiej....U mnie np, Oliwier nie moze miec zbyt pozno ciezkiego posilku i dlatego obiadek ma kolo 16:00. ale oczywiscie kazda dzidzia jest inna, wiec zrobisz jak chcesz....

My do tej pory mielismy obiadek (zupke)o 13,pozniej deser o 16 i butla z kaszka o 19 przed snem.Niestety maly budzil sie w nocy na jedzonko:baffled:dlatego dzis powiedzieli mi aby dac mu drugi obiadek tzw paste itp.o 16-18ej.Nie wiem co lepsze:confused:drugi obiadek czy kaszka.W piatek mam powiedziec czy dziala ta zmiana:hmm:

Sprobuj sprobuj, przynajmniej zobaczysz, czy jest jakas roznica dla malego:tak:. Ja tylko tak mowilam na swoim przykladzie, ze Olis za duzo na wieczor nie moze, bo potem sie prezy z przejedzenia, butla baaardzo ciezko mu na noc wchodzila i ogolnie u nas to nie dziala. Ale wydaje mi sie ze powinnas sprobowac, bo tylko wtedy zobaczysz, czy to cokolwiek zmienia.

reklama
kwiateczek- moja juz jest wieksza ale gdy byla w wieku Twojego malca napewno nie miala "dwoch stalych" posilkow czyli innych niz mleko i kaszki. Jeszcze bym poczekala z wprowadzeniem drugiego stalego posilku a zamiast tej pasty ugotuj kaszy manny, naloz desek owocowy lub owsianke z suszonymi morelami i gruszka (pycha)- moge przeslac ci przepis na priva...
Podobnie jak alex moja nie lubi byc nasycona na noc. Ma posilek o 18 a o 21 butla mleka. A w ciagu dnia jako przekaski podawalam gotowana marchewke , brokula, groszek, rodzynki... mja lubi to do tej pory

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry