• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

heyka dziewczyny :-)
dawno mnie nie było, ale choróbsko mnie trzymało i jakoś sił nie miałam na pisanie :-(

Mała-gorzatka cieszę się, że Twoja córcia juz lepiej się czuje. Trzymam kciuki za tatę.

Miśka T strasznie mi przykro z powodu pracy męża :-( Chamstwo po prostu tak człowieka potraktować. Oby wszystko się szybko poukładało.. Miłego pobytu w Polsce.

Izka super, że Wy już zdrowi.

Kwiateczek
to miałaś przygodę z upadkiem małego. Najważniejsze, że nic mu się nie stało.

Alex masz już jakiś pomysł na prezencik dla Oliwierka? Ja w dalszym ciągu nie pamiętam jak się zdjęcia wkleja, muszę nad tym popracować. To bym Ci pokazała co ja małej kupiłam, radochę ma do dziś he he, cały czas z tym swoim chodzikiem do popychania biega.

gusia, iwoneeczka a co u Was? też nic nie piszecie...

paula brzusio fajniutki ;-)

Pinka pozazdrościć prezentów, no i tej kolacji co się szykuje ;-)

katarzynka s a Ty kochana uważaj na siebie i się tak bardzo nie przepracowywuj :happy2:

co do Wigilii i Świąt to ja też w tym roku sama będę musiała gotować, no mąż pewnie pomoże. macie już jakieś pomysły? podzielcie się.

reklama
mala-gorzatka oby bylo dobrze:-)biedny ten twoj tata.
co do zupy to u nas mama robila pyszna.ja w zeszlym roku tak sie staralam zeby taka sama zrobic i wyszla ale na koniec ja popsulam:dry::angry::angry: chcialamdodac smietany i wlalam za duzo.byla koloru sraczkowatego i wogoe do niczego:angry::angry:mielismy na wigilii kolege tak wiec on zjadl tlumaczac jaka dobra:-D:-D moj chlopak tez troszke a ja nie moglam sie przemoc:no::-D ten kolor...leee:no::-D:-D
jutro bede rozmawiac z mama znow jej sie spytam jak sie robi bo nigdy nie wiem:sorry::sorry:nie cierpie gotowac:no:ale coz jak trzeba jesc:dry::-D:-D napisze Ci.moze bedziesz chciala sprobowac.wiem tylko tyle ze na masle:-D:-D

Dzien Dobry Mamuski!!! widez ze ja dzisiaj pierwsza jesetem, ale to dlatego ze niemoge juz spac i mam nerwy przed droga, pierwszy raz jedziemy autem z synkiem, co prawda z postoje w Brukselii i noclegiem u kuzynki, ale przezd nami dluga droga!!! Dzieki za zyczenia i do zobaczenia po powrocie, mam nadzieje ze zdarzymy kupic choinke po powrocie, bo tu juz teraz je stroja angole a podobno 26 gr juz rozbieraja;-) co kraj to obyczaj;-)

Co do wigillijnego menu, ja tez karpia nierobie bo nielubie wszystkich ryb ktore maja osci ;-) zostaja za to filety rybne ktor uwielbiam i Leos tez. Bedzie napewno rybka po grecku, i druga w jakims sosie grzybowym, 2 rodzaje sledzikow(to glownie dla tesciow i moeje babci) czerwony barszczyk, pierogi, i tak mnie kusi zrobic cos z krewetek, oboje z M bardzo je lubimy,w koncu to tez jakas-prawie ryba ;-) cos mnie tak kusi zeby poeksperymentowac;-)

witam
ja tez nie lubie karpia i wogole ryb:no:zawsze na swieta jem fileta:tak:musze tez zrobic pierogi:tak: bedzie zupa grzybowa,ryba po grecku i nie wiem jeszcze.dla nas dwojga to za wiele nie bede robic:-)

Witam,
ja nie jem ryb i M tez nie przepada,wiec w tym roku na wigilie tescie i kuzyn robia wszystkie ryby,a ja pierogi,barszczyk(z paczki bo jakos dla mnie najlepiej smakuje:tak:),paszteciki z kapusta i grzybkami,uszka,moze z dwa dania wege(faszerowane pieczarki i potrawka z ryzem w sosiku mexykanskim-malo wigilijne ale pyyyyyszne) no i oczywiscie makowiec i torcik:-)
Moja paskuda biega z golym tylkiem,bojak ma rajstopki to sika na nocnik ale nie zdejmujac ich z pupy:-DA do kupy w rajstopach sama nie siadzie,za to bez robi grzecznie wszystko na nocnik i sama sobie klaszcze jeszcze:-D:rofl2::tak:

kurcze ja jeszcze nie myslalam nad wigilijnym menu... nie mam pojecia bo bede sama z synkiem i mezem wiec nie bede tez szykowala zbyt duzo... ale musze zaczac sie zastanawiac...

Katarzynko_s- alez ta Twoja corka jest fajniutka...wiesz to wielki krok i nawet ja - ciocia z bb- jestem z niej dumna :tak: jeszcze troszke a bedzie chodzic w rajstopkach

A my... nie chce generalizowac...ale znow przekonalismy sie jacy sa Polacy za granica.
Firma Mojego przez pomylke wyslala swiateczka paczke na stary adres gdzie mieszkalismy :baffled: A ze tych ludzi nie bylo kurier zostawil paczke (wielki karton) u sasiadki, ktora potem im przekazala (widziala to tez sasiadka z domku obok).
Ale lokatorka z naszego dawnego miejsca zamieszkania twierdzila ze ona nic nie ma , i nie miala. Wiec wrocilismy sie do sasiadki ktora rzekomo im to przekazywala ta paczke. Wiec zaczela krecic ze to maz byl wtedy w domu , ona nic nie wie itd... paczki nie bylo. Potem , po kilku godzinach zadzwonila do Nas ze Ma ten wielki karton, ZNALAZL sie w tym jedno-pokojowym mieszkaniu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: (pewnie miala go zamocowanego na suficie dlatego nie widziala go) Zaczela przepraszac , ze ona nic nie wiedziala, ze paczka nie byla otwierana itd. Moj pojechal ponownie po odbior paczki. Przekazywal mu jej maz ktory rzekomo wtedy odbieral paczke. Karton oczywiscie otwarty, a w domu gdy sprawdzalismy czy wszytsko jest (bo lista byla zaczepiona na kartonie) brakowalo kilku rzeczy...no szlag mnie trafi..... jacy ludzie potrafia byc bezczelni.... dlaczego Polak na obczysnie musi swojego rodka klamac i okradac ????????

czy nie mozna powiedziec prawdy ???? Czy nie lepiej bylo powiedziec ze dziecko rozpieczetowalo przez przypadek, ze cos wzielo....i my bysmy to zaakceptowali bez problemu....a ludzie klamia ze nie odpieczetowane itd... jaka opinie ci Polacy sobie buduja o sobie samych... krew mnie zalewa bo starsznie nie lubie klamstwa i jakos nie moge napotkac na uczciwych ludzi "oko w oko" wsrod naszych rodakow. Kazdy gdzies tam kogos kantuje, klamie, oszukuje......jakis obled !!!!! :angry:

reklama
Mala-gorzatka tak to jest tutaj:no:jestesmy dla siebie wrogami i tak zachowuja sie dorosli ludzie:no:ja jak listonosz zostawil list u nas to szlamm do sasiedniej klatki odniesc ale w druga strone tego juz nie bylo:no::angry:paczki moze nie ginely ale bo kazdy pracowal i wszyscy przewaznie wracalismy o t6ejsamej porze:-)teraz nie mamy sasiadow tylko sklepy obok tak wiec luzik:-):tak:
Mam apel do mamPISZCIE CO U WAS cos ostatnio zaniedbalyscie forum!!!:-);-)
dostalam wynik cytologi-:-)jest ok;-)
Mam tez w koncu czek na 250f dla malego;-)teraz tylko wybrac cos:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry