• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

jak co roku
sypią się życzenia wokół,
większość życzy świąt wspaniałych,
podarunków, dużych, małych,
a ja życzę, moi mili,:*
byście święta te spędzili
tak jak każdy sobie marzy,
pisząc wiersz pięknych wydarzeń.
Może cicho bez hałasu
Nie zważając na bieg czasu,:)
może w gronie swoich bliskich
jedząc karpia z jednej miski,
może siedząc przy kominie,
tulić sercem swą rodzinę,
może lepiąc gdzieś bałwana,
jeśli śniegu wór napada,
sypiąc bliskim pyłek życzeń,
tego Wam dziś właśnie życzę…

reklama
Ja nareszcie dalam rade pokroic salatke jarzynowa:tak:,bo Nikusia biega jak szalona po domu i tylko od czasu do czasu przychodzi podjadac cos z miski:-DOch,jak mi brakowalo tego smiechu i 'cio to?' na wszystko dookola:-D
teraz jeszcze tylko salatka z tunczykiem i dwa ciasta i grzybki w smietanie....:dry::sorry2:Ciekawe czy mi sie uda:-p
A z rana jutro po prezenty jeszcze bo zostawilismy to na ta niedziele,no i Nikulka sie rozchorowala akurat:zawstydzona/y:SDobrze,ze chociaz porzadek w chalupie:-pA jak u Was?Wszytko dopiete na ostatni guzik?Zostawiacie cos na jutro jeszcze?

katarzyna s to super, że mała już ok. cieszę się naprawdę :tak: ja to nie lubię jak te nasze dzieciaczki są smutne :sorry2:
ja dziś barszczyk ugotowałam, a resztę jutro będę robiła, tak żeby było na świeżo.

a teraz chciałabym Wam wszystkim, kochane mamunie złożyć życzenia:

Zdrowych, wesołych, pełnych uśmiechu naszych pociech,
z ciepełkiem rodzinnym Świąt Bożego Narodzenia
Wam i Waszym rodzinom
życzy Sylwia wraz z rodzinką

Ps. I oby te wszystkie smakołyki, które tak długo przygotowywałyśmy smakowały naszym najbliższym ;-)

Kasia- bardzo sie cieszymy ze temp w nocy byla taka jak powinna byc i ze corcia juz radosna jak kroliczek

Kochane, caly dzien mnie nie bylo u WAS ale... rece pelne roboty mialam...rybe po grecku robilam (pycha mi wyszla) i pierwszy raz zupe grzybowa (chyba nie jadlam lepszej) , zrobilam zawijane na drugi dzien swiat..i jeszcze rolade malinowa. Jutro tylko salatka warzywna, a od rana rozpakowyjemy prezenty, choc niby powinno to byc wieczorkiem, ale obawiamy sie ze za duzo wrazen bedzie miala Nastka i beda problemu ze spaniem. Takze wielki worek z prezentami juz lezy po choinka a raczej obok :-D

Zyczymy Wam Wesolych, Spokojnych oraz zdrowych Swiat Bozego Narodzenia

Wszystkiego najlepszego ;-)
duzo usmiechu na twarzy:-)
radosci i milosci:-D
smacznego jedzonka na stoliku:-p
prezentow bez liku:szok:

WESOLYCH I SPOKOJNYCH SWIAT BOZEGO NARODZENIA!!!

Święta te na świecie całym,
niosą miłość, dużym, małym.
Niech więc cząstka tej miłości,
i u Ciecie też zagości.
Spokojnych, zdrowych,
wypełnionych ciepłem Świąt Bożego Narodzenia
życzy...JA z Rodzinka:-):-):-)
widze ze sie wszystko powoli uklada:tak::-):happy:
Ja dzis zrobilam pierogi chyba wyszlo 42lub 52 starczy w kazdym razie:tak::tak::tak:
Jutro salatka,zupa grzybowa i ryba po grecku a pozniej tylko rybki upiec i ziemniaczki:tak::-):-)Dzis mi zeszlo ze sprzatniem,zakupy i w ogole.Tak to jest jak sie zostawia wszystko na konbiec.:baffled::sorry2::sorry2::sorry2:Oki ide spac bo ciezki dzien jutro ale final super;-);-);-)wpadne do Was jak bede pic kawke:tak::tak:

Dziewczyny a ja nic wczoraj nie zrobilam oprocz sałatki.Mialam robic wieczorem i u nas nas przeciw jest PUb który zaczał wieczorem sie palic,przyjechala strasz i gasili do 1 potem ugaszali do sameego rana.A o 6 wjechała ma ła kopareczka i dlubia tam.Wiec hałas niesamowity cała noc nie spalam.A jeszcze wczoraj przyszedł policjant i mowil ze moze byc tak ze bedziemy musieli sie ewakuowacz domu.BO tam po drugiej stronie ludzi ewakuowali.Totalny koszmar przezyłam.

Ale dzis zabieram sie od rana ostro za jedzenie.

Kiedy w Betlejem rodzi się Dziecię,
radość przynosi wszystkim na świecie.
Niech wraz z Bożą Dzieciną dni szczęśliwe przypłyną,
a pokój jak gwiazdka niech świeci.
Mnóstwa prezentów pod zieloną choinką,
pyszności na wigilijnym stole,
wspaniałej rodzinnej atmosfery,
wypełnionej melodią staropolskich kolęd,
a także wystrzałowego, bąbelkowego Sylwestra
i spełnienia marzeń w Nowym Roku
życzy Iza z rodzinką

Izka - kurde,ale pecha mial wlasciciel ze akurat przed swietami Mu sie dobytek spalil:baffled:Ale nie ukrtywajmy,ze dzieki temu bedziecie mieli od poczatku roku troszke wieceje spokoju skoro imprez nie bedzie;-)

JA TEZ ZYCZE WESOLYCH SWIAT I WIGILII W CIECPLYM GRONIE. I ZEBY NIE BYLO PRZEDSWIATECZNEJ NERWOWKI JUZ,BO SWIETA ZACZELY SIE NA DOBRE I CZAS SIE DELEKTOWAC:tak::-)

witam:-)
IZA jak napisala Kasia troche spokoju bedzie:-)okropna jestem:-D:-D
U mnie zupka grzybowa sie gotuje,warzywa na salatke i zaraz robie farsz na rybe po grecku ale najpierw powiesze pranie i kawusia bo bez nie nie da rady:no::-):-):-);-)

reklama
Niech blask tych świąt sprawi
by były najpiękniejsze na świecie a białe pyłki
lecące z nieba stworzą nastrój tych świąt
życzę wszystkim ludziom na ziemi
by te święta zbliżyły ich
bo to jedyny wyjątkowy czas
by przełamać te wszystkie pozostałe dni
niech pójdą w zapomnienie
po prostu kochajmy swych bliskich
za każdy dzień
za uśmiech