• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

mała-gorzatka ja płacę miesięcznie 140 F za gaz i prąd (nPower)więc moje rachunki za kwartał to 420 funtów, dodam,że wynajmujemy 3bed house,i te rachunki sa za okres kiedy nie grzałam cały czas, dopiero jak sie mały urodził grzejniki sa włączone nonstop ale w domu ciepło ok 23-25st.zobaczymy jakie teraz przyjdą rachunki...:szok::szok:

reklama
tajchi, czemu tak grzejecie, ja trzymam tem max 20, wiecej to nie zbyt zrdowo, zwlaszcza jak pozniej wychodzi sie na mroz. dziecku nic nie bedzie, jak temp bedzie ciut nizsza. mi wychodzi 160 za prad i gaz na karte na 5 os rodzinke w 3 bed. ale to nie jest oszczednie, w domu wszystko chodzi, na tydz chyba z 6 pralek:-)a ogrzewanie mam ustawione czasowo, nie non stop, a w sypialnich mam chlodniej, bo gdy jest za goraca dzici maja problem ze spaniem.:happy:

Witajcie mamcie ja dzis bylam na basenie z Nikkim wyszalal sie strasznie i juz zasypia... ja tez zmeczona i zrelaksowana... cudowna niedziela... jutro wraca moj maz huraaaa... po tygodniu pracy wrescie go zobacze i przytule... juz nie moge sie doczekac...
A co do grzania w domu to tez mam czasowe i chodzi 2 razy dziennie po 3 godziny i to nam wystarczy czasem jak maz jest w domu to palimy w kominku bo drzewo mamy za darmo... a prad mamy na karte i placimy ok 10 funtow tygodniowo... narazie... bo jak urodzi sie dzidzia to z pewnoscia bedzie wiecej...

Heyka dziewczyny :tak:

ano katarzyna s brat faktycznie fajnie rok zacznie :tak:

ja wpadam na chwilkę powiedzieć PA PA, jutro leciiimyyy do Polski :tak: cieszę się bardzo, ale jak pomyślę o tej podróży to mi się nie chce :sorry2:
oki, odezwę się na pewno z Polski. podobno tam zimno jak nie wiem, brrrrrr:szok:
trzymajcie się kobitki.

Tajchi - my mamy problem ze zle izolowanym domem i stad takie rachunki i dlatego tez miedzy innymi sie wyprowadzamy. Okna pouszczelnialismy na wlasny koszt bo agencja mowi ze to nic pilnego a landlord w psychiatryku, ale to nic nie dalo, wiecej w cudza chalupe klasc kasy nie bede. W salonie jak nastawimy ogrzewanie gazowe, elektryczny grzejnik i farelke naraz to z 13 stopni od rana po jakis 3-4 godzinach grzania bedziemy miec okolo 18-19 stopni. Momentalnie gdy sie wylancza ogrzewacze temp spada jakbym otworzyla okna !!!!! mowie wam koszmar.
My max temp gdy malutka byla mala utrzymywalismy max do 22 stopni, do spania do 20 stopni. tak jak pisze KIK nie zbyt zdrowa wyzsza temp dla maluszka.

paula - zazdroszcze ci tego basenu :) mnie sie w zime nie chce tam chodzic... zaraz mysle ze zamarzne. Poki co lubie serwowac sobie gorace kapiele.

Brakuje mi pomyslow na zabawy z mala szczegolnie wtedy gdy moj robi 12-tki....:-( moge powiedziec ze jestem z nia cala dobe sama, bo jak przyjdzie to idzie spac, a gdy sie wyspi to idzie znow do pracy na 12-scie... wrrr nie lubie tego...:dry:

witam i stawiam kawke.

fanka, chodzisz z mala na play grup? ja mam kolo siebei sure start , play grup za darmo okolo 2 godz. chodze raz na tydz, ale widze,z e inne chodza nawet 3 razy w tyg. popatrz kolo siebie , dla dziecka to super, fakt, ze nie zabrdzo moze bawia sie w tym wieku razem, ale to zawsze cos nowego.

Witam i ja po świętach.U nas było ytez spokojnie i wesolo.Objedłam sie za wszystkie czasy.Dzieciaki dostały prezenty no i Starszy zadowolony mega.A maly dostał konika na biegunach i sie boji usiaść na niego.Wiec konik stoji i czeka az sie oswoji z nim.no teraz sylwester i Nowy Rok. i znowu urodziny i człowiek znowu starszy,a za rok 30.

Malogorzatka no to faktycznie rachunki macie mega,wiec chyba jednak warto sie rozgladac za czyms nowym.My mamy wszystko na prąd i mielismy dopiero jeden rachunek od lutego jak sie wprowadzilismy do sierpnia.To było jakies 150 f.Ale teraz bedzie wiecej pewnie bo cala zima ni i w tym roku ciagle grzejemy bo tak zimno.
A co do zimy to w tym roku jakos zimno tu.
Kasia mnie tez juz denerwuje te suche powietrze w chalupie.
Syla no to udanej zabawy na weselu.

kiki mam samych zmarżlaków w domu(mówie o ludziach którym wynajmuje pokoje) u mnie jest na dole tak ciepło ale odziwo na górze jest dużo chlodniej, czasem jak jest cieplejsza noc to wyłączam na noc grzejniki no ale teraz jest zimno

Hejka mamusie moj maz dzis przyjechal do domu po 6 dniach ale tylko na 8 godzin i juz go nie ma... ale dobre i to troszke sie poprzytulalam... Nikki tez zadowolont poszalal z tata... ale juz mi lepiej na serduszku...
No czytam wasze posty i ciesze sie ze ja mieszkam sama z mezem i synkiem... zawsze to inaczej nikt ci nie siedzi i nie marudzi nad glowa... mamy dosc duzy dom 3 sypialnie na gorze+lazienka, na dole salon, jadalnia+kuchnia, do tego 2 ogrody i garaz... i nie chce z nikim mieszkac to nie dla mnie... podziwiam ludzi majacych lokatorow...

reklama
paula jakby w Londynie były tańsze mieszkania i domy to tez bym wolała mieszkac sama.Ale niestety za 3 bed house place 1250F + rachunki więc chcąc nie chcąc trzeba sie dzielić:wściekła/y:.Moi rodzice mieszkaja w Portsmouth nad morzem tam za dom płaca 600F to sa ich całe opłaty, tyle,że tam jkest mało pracy i dlatego my sie na razie nie decydujemy na przeprowadzke poza Londyn.
Ludzi mam ok na dwóch pokojach obie pary mieszkaja juz z nami po 2 lata, ale jedna z nich teraz sie wyprowadzi w maju bo Ona jest tez w ciąży i chcą byc sami i wtedy tez nie wiem czy my sie nie zdecydujemy na cos mniejszego tylko dla nas ale to tez koszt ok 900F z rachunkami, pozyjemy zobaczymy jak to wyjdzie, a może nadszedł czas na powrót......

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry