• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Tajchi- nie no nie wracaj co czeka nas w Polsce??? tak naprawde to nic.. no to bardzo ale to bardzo duzo placicie za dom... my placimy jedyne 600F pod Belfastem ze wszystkim... to polowe taniej niz wy... jakie kosmiczne ceny w tym Londynie cos strasznego... jedynie ok ze masz spoko lokatorow... ale tak naprawde jak w maju masz placic 900F to moze i lepiej jak poszukasz czegos mniejszego i tanszego dla was... tu w pol.Irlandii jest taniej niz u was a kaska prawie ta sama...

reklama
paula nie prawie ta sama tylko ta sama kasa co w Londynie a u mnie cene dwa razy takie jak u Was, byłam w pod Belfastem u koleżanki jakies 20 minn jazdy samochodem z lotniska Belfast International i ona za podobny dom do mojego płaciła 450 funtów, szok poprostu a zarobki na godzine między nia a mną 10p/godz

katarzyna s ja tez mieszkam na Greenfordzie więc znamy te ceny:crazy:

tajchi- no to straszne... cos niesamowitego z tymi cenami powarjowali...

Mam pytanie moj synek Nikki ma bole dziasel i uszu dosc czesto... ostatnio sprawdzalam mu zabki i okazalo sie ze zaraz za piatkami dziasla sa strasznie twarde i spuchniete czy to mozliwe ze 4 latkowi rosna 6... zeby trzonowe??? bo teraz ma cale uzebienie jak na swoj wiek czyli 20 sztuk i wszystkie zdrowe...

Kurcze ja tez podziwiam ludzi co dziela z innymi domy. My calych prawie 6 lat mieszkalismy "na kupie" rok i po tym powiedzielismy DOSC. Juz wolelismy miec najciasniejsze mieszkanko ale zebysmy byli w nim tylko MY. Ale wierze w to ze sa ludzie co jakos potrafia sie podobierac i mieszkac ze soba, nie klocic sie o to ze zamiast smieci do smietnika wrzucaja obok niego, ze wykipiala pomidorowka lezy zaschnieta juz 3 dni na kuchni, ze pranie po wypraniu dwa dni lezy i prosi zeby je wyjac.... ale sa tacy co potrafia po sobie posprzatc i wspolnie mieszkac. Nam jednak zaden z tych wariantow sie nie przytrafil.

Fakt ze ceny wLondynie co zabojcze. My mamy 2 bed house z duzym ogrodem+garaz za 825 plus rachunki. Dzis ogladalismy super flacikz trzema pokojami + garaz na dwa samochody ze 825...

Tajchi- zapewne na waszym miejscu bym sie rozejrzala za czyms osobnym tym bardziej ze dzidzia jest teraz. Przeciez z jednym maluszkiem nie potrzeba wam tyle pokoi :tak:bo potem jak mowisz, drogo i trzeba podnajac...

Malagorztko - popieram,ja tez nie nadaje sie do mieszkania z innymi:no:Jestem za nerwowa i byle co wytracalo mnie z rownowagi od rana i caly dzien do du...y:wściekła/y:A ludzie potrafia wkurzyc i to niezle:angry:Ale to tanio w miare macie ten domek teraz.Wiem,ze mieszkacie na Hays,a gdzie mniej wiecej,o ile moge spytac?:-pBlizej Southall czy w strone Feltham?
paula - nie dam sobie glowy obciac,ale szostki moga wyjsc w kazdym wieku chyba:confused:
Tajchi - no my czekamy na info czy to chlopczyk czy dziewuszka Nam sie trafilo tym razem,bo wg Naszego councilu chlopczyk musi byc w osobnym pokoju:dry:Wiec zeby dostac housing bysmy musieli zmienic na 2bed jak bedzie synek:sorry2:

My ostatnio caly czas myslimy zeby wrocic do Polski,ale juz sami sie motamy,bo tu ma sie wieksze perspektywy na przyszlosc:sorry2:Tu jednak do czegos mozna dojsc a i na jakis wypadzik czlowieka stac,a w Pl ciezko o luksusy:-(
Moja siorka wlasnie dzis wrocila z tygodniowego wypadu do Polski i jest przerazona cenami.Mowi,ze teoretycznie mozna przezyc jak sie czlowiek przestawi z tego co mozna tu kupowac na normalne rzeczy(np.z proszku Persil a jakis tam Rex czy cos)ale juz na pianke do golenia nog to raczej nie starczy tak czy siak,bo jest za 10zl!!!!!!!!!!:szok:Ach....ceny z kosmosu........

witam:-)
troche mnie nie bylo ale tak zeslo:dry:Swieta super gorzej z 2gim dniem swiat.Troszke zaszalalam i w soboteglowy nie mogam podiesc:no::no:za stara juz jestem,nigdy wiecej:no::no:
Widze ze tu znow dzieci sie pochorowaly,zdrowka zycze:tak::tak:
Co do rachunkow t na poprzednim mieszkaniu placilam za 4 mies 160f zima bo latem ok 20f (1 bed)teraz mamy 2 bed ale pokoje to koloy i niestety stare okna ktore niby maja nam wymienic:dry::dry:zoaczymy po Nwym Roku.Zmienialam licznik z karty na rachunek bo tak jest troche taniej i kiedy zadzwonilam po 10 dniach sprawdzic ile zurzylismy okazalo sie ze 35f :baffled::baffled: cholerne okna.W korytarzu zaklelil G styropianem i w ubikacji,odrazu temp sie podniosla.Nie mamy sasiado wiec nikt nas nie grzeje.pod nami pusty sklep tez kiszka:no:za 2 tyg ide zaplacic i albo wymienia tre okna albo sie tez wyprowadzamy.Nie tak mialo byc.Teraz probuja sie wycofac.Szkoda troche bo mam miejsce na auto,ogrodek ale nastepnej zimy nie ma mowy:no::no:Placimy za ten flat 380 f plus rachunki co dla nas tez teraz bedzie nieciekawie kiedy skonczy mi sie maciezynskie:no:mieszkamy w malej miejscowosci,reszta naszych znajomych za tajkie mieszkania placi od 500 f plus...
Oki uciekam bo padam,musze to wszystko odespac bo jak narazie nie udalo mie sie jeszcze:-D:-D:-D dobrej nocy:-)

katarzyna- dziekuje poszperam jeszcze po necie... a co do PL to jest drogo i to bardzo nic sie nie zmienia... ja lece w styczniu na urlop az sie martwie co mnie tam czeka... narazie nie myslimy o powrocie...

Dziendoberek:-)
Kasia nie wiedzialam ze chlopiec musi miec osobno pokooj:szok:dlaczego?dziewczynka nie:no:
Ja ide po Nowym Roku do cansilu tez ale my mamy 2 bed wiec spoko:tak:wiecie ze jeszcze nie zrobilam tego pokoju:no:teraz jest kuzynka jutro przyjezdza moj brat z rodzina i juz chyba po Nowym Roku go zrobie:tak:zreszta pooczekam jak z oknami lepiej:dry::dry:
Dzis Konradek idzie na pierwsze party do kolegi na roczek:-D:-D:-D kurcze w sklepach pustki,ani jednej zabawki:no::no:oki uciekam bo on jeszcze chrapie u mnie na lozku.Musze go pilnowac:szok:tak latam co chwile:szok:papa milego dnia:-)

reklama
Witam z kawusia:-)
kwiateczek - no okazuje sie,ze akurat Nasz council przestrzega niestety dokladnie zasady,ze np rodzinka z 1 dzieckiem nie dostanie HB na studio flat.Tak tez jest z tym,ze jak jest dwojka dzieci i bylyby to dziewczynki to moze byc 1bed bo dziewczynki moga byc razem w jednym pokoju i teoretycznie rodzice maja salon.ale jak jest parka to nie powiinny byc w jednym pokoju!:szok:jak to uslyszelismy od Pani ostatnio to rece Nam opadly,bo po co Nam 2bed:confused::wściekła/y:Kuzynka mojego M urodzila w lipcu jakos synka i mieszka na studio flat i nie dostala tez HB bo ma synka wlasnie i musi miec 1bed:szok::no:
paula - i jak dziaselka?
malagorzatko - a mialam juz dawno zapytac.wiecie wogole co sie stalo,ze landlord w psychiatryku siedzi?tak z ciekawosci pytam....:-p

A aj kupilam sobie jedna sztuke piwa LECH na sylwka a M winko i chcielismy siedziec i ogladac tone filmow,ale jakos mam opory przed wypiciem tego piwa....Z Nikusia pamietam,ze tez jedno przez cala ciaze wypilam, na swoje urodzinki z reszta.Ale teraz jakos sie boje....

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry