• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

kasia, ja mojego dam na 2 i pol godziny do nursery class przy szkole. do takiego platnego narazie nie bede go pchac, bo kasa i nie potrzeba mi. a teraz chodzimy na play grup.

reklama
katarzyna-z tego co wiem to zapisy sa do 23 stycznia.. moj Nikki wlasnie w tym roku konczy nursery school tam chodzil na 2.5 godziny dziennie.. i od wrzesnia zaczyna normalnie idzie do pierwszej klasy na ok 5 godzin jutro sie dowiem do ide po proforme..

kasia tak. jak maja miejsce to przyjma, albo odrazu idz do szkoly , do ktorej chcialabys, zeby pozniej chodzilo, wtedy procedury sa szybsze. natomiast jsli chodzi o czas, to zalezy od szkoly, niektore biora odrazu an 6 godz.

Ja juz zaczynam miec mieszanine w glowie z tymi playgroupami i przedszkolami.....

Kik- jak to...mam isc do szkoly do ktorej bede chciala zeby dziecko chodzilo jak ja chce zalatwic tylko przedszkole :baffled: ?????? nie kapuje :confused:

Kasia- jesli nie przedszkole to poslij mala na darmowe playgroup ktore sa 2, 3 razy w tyg po 3 h i tez za darmo. zacznije juz teraz. My zaczniemy chodzic gdy tylko sie przeprowadzimy.
A jesli chodzi o ciuchy to widzialam ze chyba next mial wyprzedasz ciazawych ale spodnie byly z tymi elastycznymi pasami(jedne zakladane sa na brzuch a niektore maja pas pod bruchem- ja takie nosilam i bardzo polecam jesli nie masz tendencji do rozrasatania sie w udach i pupie ... spodnie starcza do konca ciazy

kwiateczek szukamy z mieszkanka z ta parą co z nami zostaje i mieszkamy juz 2,5 roku razem nigdy nie było zgrzytu miedzy nami,wiec na pewno taniej we dwie pary wziąc coś.
katarzyna s mam ciązowe ciuszki ale Ty szukałas ogrodniczek więc Ci nie pisałam, mam jeansy 9fashion one dopasowują sie do sylwetki ja nosiłam przed ciążą roz.10-12 zaczęlam je nosić od 4-5 miesiąca i do końca ciązy wystarczyły mi rozmiar na nich to "S"ale nie patzr na ten rozmiar na 12-14 będa spoko, mam tez rybaczki jeansowe 9fashion, spodnie z materiału czarne ale w nich nie pochodziłam do końca ciąży

mala, np masz kolo siebie trzy szkoly, wybierasz najlepsza ( wg ranginkgu bbc) i chesz ,z eby twoje dziecko tam chodzilo za 2 lata. mozesz isc tam i juz teraz spytac sie czy maja miejsca w bursery, bo wtedy te dzieci maja pierwszenstwo, gdy za 2 lata rodzice beda zapisywac dzieci do 1 kl. jak zapiszesz do kazdej innej nurserry class procedura przyjecia pozniej do szkoly wszedzie jest ta sama, ale.. dieci ,kotre chodzily do tej maja pierwszenstwo i dzieci,ktore maja rodzenstwo w tej szkole.:sorry2:
mam nadzieje , ze juz troche rozjasnilam sprawe. :nerd:
moj mlodszy chodzi teraz do recepcion i od wrzesnia idzie do 1 lasy, ja procedure mam juz za soba. nastepne manewry beda w pazdzierniku z wyborem do secondary school dla mojej najstarszej:-)

Przypomnialo mis ie ze ja mialam jeansy z Dorothy Perkins takie ciazowe.Zamiast paska byly na gumce:tak::tak:tez mialam cala ciaze:-)ma je moja kolezanka:baffled:musze sie opomniec bo G mysli o nastepnym:-)albo teraz albo wcale,tylko ze wciaz biore te tablety:dry:ostatnie opakowanie:-D:-D chociaz ostatnio zapomnialam wziasc dwa razy,w sieta i dopiero rano mi sie przypomnialo:sorry::sorry::sorry:
Lece spac,maly juz sie przebudza wiec skorzystam teraz.DOBRANOC.mOGLBY przespac cala noc to bylby super prezent za te 8 miesiecy:tak:

mamusie to ja juz spadam do lozeczka..bo moj synek jutro wraca do szkoly po przerwie swiatecznej..no i trzeba rano wstac..oj jak mi sie nie chce no ale jak mus to mus..
dobranoc i spokojnych snow zycze!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry