• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

A wiec,naskrobalyscie niezle;-)
kik - dzis bylismy z M w pobliskiej primary school spytac o nursery i baaaaaardzo mila Pani powiedziala,ze mamy czas jeszcze bo mala przyjma chetnie,ale jak skonczy 3 latka,czyli od wrzesnia dopiero:-(Nika oczywiscie w miedzyczasie zbystrzyla na placu przy przedszkolu hustawki i kupe zabawek i caaaaalutka droge do domu byl krzyk i placz:-(pytalismy tez w Early Day Nursery ile kosztowaloby Nas prywatne oddawanie Jej 2x w tygodniu na ok 2-3h i Pani zszokowala Nas kwota 23£ za kazdy dzien,czyli 46£na tydzien,na co z przykroscia musze stwierdzic,ze na dzien dzisiejszy nie bardzo mamy.......:no::-(Pewnie i by Nam w jakims stopniu dofinansowal Ravenue to,ale jakby nie patrzec z gory trzeba za miesiac zaplacic od reki:zawstydzona/y:a u Nas kruuuuuuucho:hmm:a co do spodni to szukam caly czas na ebay i kilka licytowalam,ale przewaznie cena koncowa i tak konczy blisko 30£:zawstydzona/y:a mi jakos zal na te 4miechy tyle dac:zawstydzona/y:
kwiateczek - to slodka musi byc z tymi zamknietymi oczkami:-)moja jak marudzi i sie awanturuje w nocy to siada na lozku i sie drez jak chce Ja polozyc na poduszke i zasypia smiesznie na siedzaco,po czym leci z lomotem na twarz i tak spi jak spadnie:baffled::-Dale fajnie,ze juz macie z glowy dowod:tak:i to tak wyglada jak zwykly dowod osobisty?nigdy jeszcze tego nie widzialam:sorry2:
Tajchii - fajne te spodnie,ale patrze tam nize sa wymiary to ja nie bylabym taka pewna czy sie zmieszcze w S:zawstydzona/y:A ja to typ gruszki wiec rybaczki to raczej :no:,bo kiedys sie skusilam i tylko uda bylo widac:zawstydzona/y:
paula - ja tez juz czekam podniecona na usg i jak tylko dowiem sie jaka plec we mnie gosci to ruszam,poki wyprzedaze sa!!!!M juz za wozkami patrzyl wczoraj i lozeczkiem:tak:a co kupilaaaaaaaaaaaaas????pochwal sie:tak:
malagorzatka - no wlasnie ja tez jestem zmieszana tymi cenami,ale kurde tak jakos wydaje mi sie,ze bezpieczniejsze te prywatne szkoly sa...a dwa,ze mojej znajomej cora chodzi do takiej blisko domu,zwyklej szkoly to ma teraz 8 lat,generalnie dwa zeszyty tylko na wszystkie przedmioty i wiecej sie bawi niz uczy tam:szok:i nie potrafi przeliterowac slow prostych,a stopnie ma niezle:szok:juz pomijam fakt,ze ostatnio odrabiala przy mnie lekcje to 7+1 nie potrafila policzyc:no::szok::szok::szok::szok:to za co ma dobre oceny do diabla:angry::szok:
ale wiem,ze to takie skrajne przypadki sa tylko,w sumie chyba az taaaaaaaaaakie tragedii to nie ma wszedzie,ale ciezko powiedziec jak sie trafi akurat.mnie nauczyli liczyc w zerowce,ale tego to nawet nie wymagam-i tak sama Nike naucze:sorry2:

my bylismy na spacerku po przedszkolach i zmarzlismy,ze SZOK!!!!!!!!!!zdecydowanie nie ma pogody na wyprawy:no:teskno mi za wiosna:-(:-(:-(:-(:-(:hmm::hmm::hmm::hmm::hmm:

reklama
kik - dalej [URL="http://cgi.ebay.co.uk/NEXT-MATERNITY-JEANS-DUNGAREES-SIZE12_W0QQitemZ320329489079QQcmdZViewItemQQptZUK_Clothes_Shoes_Accessories_Women_s_Clothes_Women_s_Maternity?

wlasnie te teraz licytuje,bo fajne szerokie nogawy maja:tak:dziekuje:tak::tak::tak::-)

moja mala zasnela,dlatego tak sie rozpisalam...a akurat mialam isc obiad na 15 robic,kurcze!za 30minut pobudka...

Czesc laseczki wpadam wam zyczyc wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku

w czwartek moja T juz wyjezdza wiec wszystko wroci do normy i mam nadzieje ze zaczne czesciej bywac na necie bo szczerze mówiąc przez te swieta to sie troszke rozleniwiłam ale widze ze wy tu ostro dajecie ehhehehe

pozdrawiam was pa

Witam dziewczyny ja tylko na chwile.
Jakoś weny brak mi do pisania.Chyba zaczełam przezywac ze za 2 dni moj syn idzie do szkoły.A co do szkoł to ja nie mam problemu mieszkamy w malej miejscowosci tu jest tylko jedna szkoła wiec nie mam wyboru.

Pinka gratuluje serdecznie to kiedy ślub?

Witam dziewczyny ja tylko na chwile.
Jakoś weny brak mi do pisania.Chyba zaczełam przezywac ze za 2 dni moj syn idzie do szkoły.A co do szkoł to ja nie mam problemu mieszkamy w malej miejscowosci tu jest tylko jedna szkoła wiec nie mam wyboru.

Pinka gratuluje serdecznie to kiedy ślub?

dziekuje jeszcze dokladnej daty nie ustalilismy ale chcieli bysmy w tym roku latem;-)

ja mam dwojke w szkole, co do starszej, to tez myslalam, ze nic nie umie, ale jak przejzalam zeszyty w szkole, to z matmy maja to samo co jej rowisnicy w pl:happy: oczywiscie inne przedmioty beda sie roznic, bo to inny kraj. w zeszlym roku miala chyba 12 przedmiotow i naprawde nei zle jej szlo, z angielskeigo tylk gorzej z pisaniem i czytaniem, bo nie zaczela szkoly od poczatku, tylko wskoczyla do drugiej kl, gdzie dzieci mialy to juz opanowane, ale w mowie jest swietna. ja jestem chyab bardziej pozytywnie nastawiona niz wiekszosc polakow. nie wiem czego reszta sie tak pulta. gdyby tu bylo tak zle, to ludzie nie przyjezdzali by tu do szkol i na studia.:dry: ucza inaczej, ale to nie znaczy ,z e zle. jak ktos nie bedzie sie chcial uczyc, to nawet szkola prywatna nie pomoze.
moja chodzi jeszcze dodatkowo na hiszpanski i wszystko ma za darmo. w pl bym chyba zbankrutowala wysylajac cala trojke do szkoly.
mlodszy chodzi do recepcion w tej samej szkole co siostra i tez nie moge narzekac. fachowo sie nim zajeli. skierowali do okulisty i logopedy. logopedy przychodzi do szkoly i ma godz zegarowa raz w tyg. zaczeli pisac, czytac, rozroznic figury , kolory itp. i coraz wiecej smiga po angielsku. jeszcze tylko chcialabym zapisac go do szkoly muzycznej, bo cos mi sie widzi, ze ma odziedziczony sluch muzyczny:-)

Ostatnia edycja:
kik- no wlasnie, tak jak pisalam-sa skrajne wyjatki.ja generalnie tez jestem dobrze nasawiona do Anglii,bo wiem,ze tu jest lepiej.przerazaja mnie statystyki w samych angielskich gazetach po prostu,ze 80% dzieci w szkolach nie potrafi liczyc:no:sami anglicy to przyznaja,wiec to lekko zniecheca jak sie czyta cos takiego:dry:ale widzisz,po Tobie mamy przyklad ze nie wszedzie jest tak strasznie.ta dziewczynka z mama mieszkaja tez w beznadziejnej okolicy,w otoczeniu samych councilowych blokowisk,mozliwe ze i to ma wplyw na sama jakosc szkoly:confused:nie wiem,wiem ze sie przerazilam jak zobaczylam,ze nic nie potrafi a oceny ma spoko:szok:tu kolo Nas tez fajna ta szkola,w srodku ladniutko,babeczka prowadzila jakas klase akurat i kilkoro dzieciaczkow poszlo na bok to sie wydarla jak nie wiem co:-Da mi sie to spodobalo,bo myslalam,ze wogole tu rygoru zadnego dzieciaki nie maja,a jednak:sorry2:
mam nadzieje,ze sie nie urazilas moja wczesniejsza wypowiedzia,ale o to chodzi zeby zbierac opinie,a mi sie teraz kazda przyda bo nie wiem co dalej robic z mala i gdzie Ja kierowac,wiec dzieki za Twoja;-)

katarzyna no to jak juz chcesz, mi sie wydaję że byś weszła jak nosisz 12.

dziewczyny powiedzcie mi czym mam wyjąc z oczka mojego Kacperka włoska, ma go już z tydzień i zazwyczaj tylko rano go widze lub wieczorem próbuje mokrą chusteczką i nic boję sie mu tam grzebać, może wiecie co moge z tym zrobic jakies krople czy co????:zawstydzona/y::wściekła/y:

tajchi ja tez to przechodzilam juz probowalam rozkiem pieluchy itd.W KONCU SAMO WYLECIALO CHYBA PRZY PLACZU:tak:wiec daj poplakac troche powinno wyjsc:baffled:a jak nie to zapytaj HV przy nastepnej okazji

reklama
Pinka gratulacje:-)ja czekam nadla na pierscionek tylko ze teraz G mowi za woli na Konradka wydac:baffled::baffled::baffled:i masz ci los...
Kasia nie wiem jak wyglada bo wciaz jest u mojego brata:sorry2::sorry2:za tydz moze mi przywioza.Cghyba jak dowod tylko bez podpisu mamam mowila i ze maly wyglada swietnie:-D:-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry