• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

karolka, nic jej nie jest. przejdzie. poprostu system trawienny musi sie do konca przystosowac donowych warunkow.:-)

a pozatym witam wszystkie. dzisi siedze w domciu i czekam an robotnikow, ktorzy pewnie, jak zwykle sie nei pojawia

reklama
Ja tez witam...
karola - nie martw sie,poza tym to normalne ze dziecko czesto kupke robi jak ma 2 mce;-)ja mam zapiski do 6mcy Weroniki :kiedy jadla,kazde siku i kupki i moja po 8-10 robila;-)A tyla w szalenczym tempie i zawsze miala lekka nadwage,a jak miala roczek to sobie wyrownala ladnie.Dobrze,ze zaczela mala jesc,trzymam kciuki zeby teraz juz tak zostalo:tak:

Witam
Karola nie przejmuj sie takie wlasnie kupki sa.Zolte z grudkami czasem lekko zielone.Na poczatku bedzie ich wiecej pozniej jak sie unormuje to moga byc dwie na doba.U nas do tej pory nie raz jest jedna a czasem 7kupek.Przy takim malym dziecku to normalen ze robi po kazdym lub w trakcie jedzenia kupke.U nas Konrado robil zawsze przed jedzeniem:baffled:czasem tez i po:sorry:Co do mleka to mysle zebys tak ciagle nie zmieniala bo to jeszcze gorzej,dziecko musi sie przyzwyczaic:tak:powoli wszystko sie ulozy:tak:na pocieszenie powiem Ci ze u as kolki byly caly dzien.WYOBRAZ SOBIE PLACZ CALODNIOWY NAWET PRZEZ 20 MIN SEN:baffled:
Dobrze zejuz je lepij,potrzebuje czasu:tak:To przy jakim mleku jestes teraz???

A u nas noc znow na rekach:no:bidulek sie meczy.Otrivin chyba troszke dziala:tak:dobrze ze w dzien mu wszystko wychodzi ale dz\is cos zachrypniety:sorry:
Ja tez dzis jakas polamana jestem.musze odwolac fizjoterapie bo nie ma sensu isc jak bol jest ale chyba od choroby ktora mnie bierze:tak::baffled:
Ide malego teraz uspic bo wstal rano moze chociaz teraz usnie troche:baffled:

Oj dziewczyny mój to kupki robi za wszytskie dzieci na tym forum co chwila żółtawe zielonkawe z grudkami jak musztarda francuska z takimi ziarkami (to określenie mojego męża) wali kupy jak ta lala,a wczoraj to nawet miał łopatki brudne tak sie usrał:-D:-D:-D
ale przybiera na wadze więc sie nie stresuje w poniedziałek pójde zbadac małego albo moze jutro pójde do HV

Widac choroby szaleja, do mnie wrocila moja gryoka, leze juz 2 dzien, no dzisiaj juz 3-ci koszmar jakis!!! wrocilo i to ze zdwojona sila!!! a to przez to pewnie tez ze wczesniej jak bylam u lekarki to nic mi nie dala, no bo niby wszytsko w porzadku,a mnie w piersiach boli, miesnie i katar po pas, i jak ona moze powiedziec ze wszystko okej! chyba zmienei lekarke albo pojde do pielegniarki, wydaje mi sie ze jest madrzejsza od niej;-)
ZDROWKA DLA WSZYTSKICH CHORYCH!!!!

Hejka wszystkim
No mnie juz dzis mniej boli chociaz zjadłam dzis sniadanko i obiad.Ja to zadko chorujea jak juz mnie złapie to zawsze tylko problemy z gardlem,zresztą moje dzieciaki to samo.Noi jak zwykle paczka czarnych halsów i bol mniejszy.

Karola takie kupki to normalka.Fajnie ze jest poprawabo i ty i niunia pewnie lepiej sie czujecie.
Tajchi ja tez zawsze sie smialam ze jak musztarda.Moje akurat po szczpieniach nigdy nic nie mialy moze wiecej spaly.
Oj moj malutki to tez plakal zawsze przy szczepieniu a jak go wlozylam do wozka to zasypiał.Za to Straszy jak mial ostatnio to cała droge powrotna mowil mi dlaczego go tam zaprowadzilam,ze to naprawde bolalo i stracił siłe przez to.:-)

Katarzynka s o to wszystko mialas pod kontrola.Ja jakos nie mialam bym sily prowadzic takich notatek.
A i jeszcze jedno nie wiem czy podczytujesz watek ciezarne w Uk,bo tam dziewczyny pisały cos o nowym beneficie dla cięzarnych i ty sie pewnie bys zalapala.Poczytaj zawsze jakas kaska dodatkowa wam wpadnie.A niedługo sie przyda,jak zacznie znowu kupywac paczki pampersow,itp.

Spadam bo moje dziecie jeszcze nie zasnelo a juz po 14:szok:
o ktorej on wstanie jak zaraz zasnie.Chyba zaczyna sie problem z popoludniowa drzemka.

kochane.... juz nie chorujcie tak...prosze was...

karola - najwazniejsze ze je...kolki ,podobno naturalna sprawa, ale i ty naturalnie reagujesz bo chcesz jakos dziecku pomoc. Nie mam w tym doswiadzczenia. Jesli chodzi o kupy, to dzieci w wiekszosci tak sie zalatwiaja, ze kupkaja kilka razy dziennie choc moja gdy byla w wieku twojej kruszynki to robila dwa razy w tygodniu. :szok: taki wyjatek od normy byla hehehehehe ale to tez jest przyjmowane za norme (choc dawniej rozne cuda sie robilo by tylko dzidzia kupke zrobila raz na dzien- chopki nie czopki) poki nie dochodzi do tego ze dziecko placze gdyz sie prezy a nie moze kupki zrobic...lub ogolnie duzo placze gdyz od tego moze bolec ja brzuszek.

A my w domku, tata poszedl na popoludniowa zmiane. Ja juz laduje swoje akumulatory , mala spi.... :cool2:

kasia- ja nie mialam werwy do prowadzenia takich notatek jak ty. Rozne rzeczy notowalam, zaprowadzilam ksiazke z pierwszego roku zycia... ale ile jadla czy kup robila... ufff juz nie dalam rady :)
Kochana pisz u nas o tym nowym beneficie dla ciezarnych- na przyszlosc sie przyda :))

Izka mnie tez tak polamalo.Jak juz choruje to po calosci.Narazie nie jest tak zle,goraczki na szczescie nie ma ale jestem taka oslabiona ze szok.:no:nie moge sie skupic na niczym!!!
Zoladek jak by byl na kacu,tak dziwnie boli boshhh.musze sie przespac tylko maly nie chce:no:
Malagorzatka w sumie na sztucznym mleku kolek nie powinno byc chyba:sorry:ale kupek to hooo u nas tez byly musztardowe:-D:-D
lece moze zmecze go troche i poloze spac:tak::wink:

reklama
izka mój tez poszedł spc na 3 godziny po szczepieniu ale jak wstał koszmar:szok::szok: ryk zanoszenie sie bez niczego trzymam go na rękach ryk okropny kłade to samo nic mu nie mogłam pomóc,dałam mu w końcu calpol i chyba mu troche przeszło bo usnal znowu spi od 1,5 godziny,ale co 10 minut przebudza sie i kwiczy pod nosem czyli do końca nie pomogło, straszne to jest.Pielęgniarko mówiła,mże nie powinno mu nic dolegać przy pierwszym szczepieniu, przy drugim powiedziała,że będzie marudny,az juz sie boje drugiego jak przy tym dał mi taki koncert:szok::szok::szok::szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry