• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Cześć dziewczynki:tak:
Dzięki wszystkim za dobre rady :-)
Czuję się dziś troszkę lepiej ale to zasługa leżenia w łóżku i smarowania amolem, dużo piję wody z cytryną i jakoś wychodzę na prostą.
Kik1976 rzeczywiście aspiryna jest dobra na takie rzeczy ale niestety nie w ciąży. Pamiętam jeszcze z poprzedniej ciąży ostrzeżenia mojego lekarza co do aspiryny, polopiryny i wszystkich leków na przeziębienie bez recepty więc jedyne co biorę to jedna tabletka na parę godzin apapu na ból głowy. Normalnie też się leczę aspiryną lub polopiryną S ale niestety, nie tym razem.
Mam nadzieję, że już niedługo będę mogła wyjść z domu!! Kubuś już wyzdrowiał i dziś miał pierwszy spacerek z tatą po chorobie a ja się jeszcze boję.
Pozdrawam i ślę całuski ;-)

sara - chcialam sie zapytac, bo pisalas ze stosuje amol a jestes w ciazy. Pamietam jak ja bylam w ciazy czasem mialam bole glowy a zbytnio nie chcialam prac paracetamolu i chcialam stosowac amol, ale kilkakrotnie przeczytalam ze w ciazy nie jest zbytnio zalecany :baffled: czy pytalas moze sama o lekarza o ten amol i ciaze ?

Mała-gorzatka jest to jeden z niewielu leków jakie mozna stosować w ciąży. Ale nie do picia tylko do smarowania, to są przecież różne zioła na bazie alkoholu ale nie w stężeniu do picia. Po smarowaniu rozgrzewa ale i wyparowuje więc niewiele go się wchłania do organizmu. W tamtej ciąży jak miałam bóle pleców czy zaziębienie też stosowałam amol zamiast maści przeciwbólowych, na plecy i na zatoki. Na przeziębienie najlepiej się smarować na noc, założyć ciepłą piżamę i pod kołdrę. Od razu jest inhalacja a na zatoki to po smarowaniu położyć gazę na czoło i założyć na noc czapkę. Gorąco i nie wygodnie ale po dwóch, trzech nocach wszystko schodzi. Mój lekarz potwierdzał bo ja też nie jestem za przyjmowaniem leków w ciąży no chyba, że już jest bardzo poważna sytuacja. Jeżeli chodzi o takie "nie zaziębieniowe" bóle głowy to nie wiem czy pomaga, ja stosowałam na przeziebienia.

Siemka:-D
Madziula fajnie wyszło z naszymi dzieciaczkami, Kubuś sie urodził 14.05.2006 ale niestety w niedzielę!!!;-) Teraz mieszkamy w Szkocji w Wishaw a wogóle to jesteśmy z Radomia :-) Szkoda, że tak daleko bo pewnie by się nasze chłopaki nieźle bawili razem. Mało Kubuś ma tu kolegów ale całe szczęście mój M też jest czasami jak trzylatek;-)
A no szkoda że tak daleko mieszkamy od siebie...no w PL byłoby bliżej bo ja z Warszawy jestem, a Tu w UK Oxford ;-)
To równe dwa tygodnie jest róznicy między naszymi chłopakami ;-)
Małgorzatak współczuje niezmiernie tego rozwolnienia...może to jakiś wirus, jakaś grypa zołądkowa....ech...
kornasia, niestety paszport 5-letni może dostać tylko wówczas gdy masz PESEL dla dziecka...a to moesz dosta tylko w PL...ja juz to przechodziam, prosiam sié dzwoniam jezdziam i nic...
pierwszy paszport jest zawsz roczny, drugi moe by 5 letni (nie ma juz 10-letnich) ale 5 letni tylko z PESEL :baffled:
Taki e wymogi tego naszego kraju absurdu :confused:

My dzisiaj mamy dzie azenia i ostatnich zakupów...ech naaziam sié i nóg nie czuje, a moje dziecko powera ma nie z tej ziemi :-)

Kornasia;-);-)
My mielismy pierwszy paszport potem dowod zrobilismy w Pl i mamy spokuj teraz na 5 lat tez chyba,nie jestem pewna:sorry:

Sara ja bralam tab przeciwbolowe w ciazy na bole glowy choc nie zdarzaly sie czesto ale....bralam tez antybiotyk bo sie rozchorowalam,sa takie ktore mozna brac w ciazy,Wiem ze sie boicie ale moja kolezanka cala ciaze miala straszne bole glowy i tez sie bala brac:baffled:ale po co sie meczyc,dzieckotez sie meczy czasem lepiej poprostu wziac te tabletke czy naewt trzy:tak:ja baralam do 3 na dzien jesli juz musialam nie wiecej choc tutaj mowili ze moge wiecej:sorry:tez sie balam:sorry:

Malgorzatka nie wiem nic o amolu ale ma alkohol w sobie ktory w jakims stpniu wchlania sie do organizmu chyba-tak myslama:sorry:

lece sie kapac bo juz mi sie len zalacza:baffled:trzeba wygladac jak czlowiek jutro:sorry::-D:-D:-D
milego wieczoru kobiety:tak:

witam z rana.

sara, rzeczywiscie w ciazy nie wolno,nie zauwazyla paska:sorry2:
mnie tez czeka wyrabianie paszportu , ale 5 letniego i jakos nie moge dojechac do londynu.:-D pozatym narazie nei chce mi sie nigdzie jechac, no chybaze na plaze.
marzy mi sie domek w hiszpani, albo francji:-):-):-) moze kiedys to sie spelni:dry:
lece, musze dzieciarnie wyszykowac.

reklama
Moj Oliver ma ospe:baffled:mielismy jechac do lancaster i spedzic dzien nad morzem a tu nici z naszych planow:wściekła/y:no ale coz, mam nadzieje ze mu przejdzie w miare szybko.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry