• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam w ten pochmurny dzien,a jaki wiatr w Londynie.Moj wekeedn byl calkiem ok,nie pojechalismy do Stonehage ,ale nie ma co na pewno sie wybierzemy.Tatko jak na razie pracuje i pomaga mezowi wiec ma zajecie,Bylismy odwiedzic moja mama,ktora nie moze sie nadziwic jak przybieram na wadza,zreszta wszyscy z rodzinki mowija juz na mnie spaslaczek ;) ;D ;),ale to nic jeszcze pare tygodni.Pod koniec tygodnia ide na dwa dni do parcy i koniec ;D Dzis zabieram sie do prania,potem musze pomierzyc czy sofa wejdzie do pokoju,a juz za tydzien malujemy malej pokoj,w koncu cos sie ruszy.
Dziekuje jeszcze raz za mile slowa ;D
Tamarunia i jak po malowaniu?juz na majowkach pisalam,mam nadziej,ze zaduzo sie nie nawdychalas farby ;D Switnie,ze Fazilka rosnie,a ty sie tak martwilas,a widzisz wszystko jest ok.W tym tygodniu chyba sie dowiesz kiedy dokladnie CC,bo cos wyczytalam,ze moze sie przesunac o tydzien???
Kallusia doczekasz sie duzego brzusza,oj ja tez bylam niecierliwa i wszedzie gdzie widzialm brzuchatki to sie rozczulam,ze tak slicznie wygladaj i ja tez tak chce ;DCo do krwi to nie mam pojecia,Malvina widze przyslala pare stron wiec moz etam cos znajdziesz Malvina mowisz,ze z zakupow nici,to tak Majeczce cos sie nie spodobala!!!A niedzielne korki byly niezle,my tez sie wystalismy,
a kiedy moja droga robicie chrzciny i gdzie tutaj czy w kraju???a czy ta herbatka  plantex to cos takiego jak herbatka z kopru wloskiego,pomaga na wzdecia itp???Malvina super pamiec,wszystkie imiona maluszkow znasz ;D ;D ;D no Chlopcow jest znacznie wiecej,Ara czeka tez na chlopca.Wlasnie ciekawa co tam u niej czy juz urodzila???Taka cisz awiec moze.....????
A ma pytankao czy ,ktoras mama uzywala Boots Zinc & Castor Oil bo dostalam od kolezanki i niewiem czy jest dobry i powinnam stosowac od niemowlaka???
Izusia no my brzuchatki to mamy teraz,czest bole,zadyszki,ale jeszcze troszke i bedziemy sie cieszyc naszymi szkrabami,ty pewnie coraz bardziej,ciekawa jestes co nosisz pod serduszkiem???Jak po wekeendzie?Wyprawka dla malej przygotowana???
Leedsana czyzby twoj maciezynski instynkt ponownie sie odzywal???
Martuska no pokaz swoj brzusi w czasie ciazy!!!Na pewno go slicznie nosilas ;D Jak samopoczucie Alusia???

ok ide sie ubrac bo juz tyle godzin a ja wciaz w pizamie ;D

Jak inne kobietki po wekeedzie,umilklyscie cos moje kochane!!!!!!!!

do uslyszenia pozniej papatki ;D

reklama
Malvina pisze:
leedsanko- ta herbatka to pewnie plantex- ja ja mam i podaje Mai. odpukac od paru dni jest wzgledny spokoj...a ztym noszeniem na rekach, to ja tez czesto spie z Maia na polsiedzaco...a kiedy Sebusiowi przeszly kolki? i jak poradzilas sobie potem z odzwyczajeniem noszenia na rekach?

Malvinko
nie, nie .. nie chodzilo mi o plantex tylko o takie cudo... moja psiapsola mowi ze pije codzinnie i super sie po nich czuje i ona i jej cora [mowi ze baki sadzi jak ta lala :laugh: :laugh: :laugh:].. jak bedziesz miala mozliwosc to sprobuj..

Malwina!Ale Twoja Maja sliczna jest!!!!!!Szkoda ze sie poplakala, ale nastepnym razem moze sie uda?
Juz malowanie skonczone!mamy taki fajny cieply kremik. dzisiaj jak mezowi uda sie z pracy wczesniej przyjechac, to  bedziemy myc dywan, a potem powoli sie przeprowadzimy, mysle ze do konca tygodnia sie wyrobimy.
w srode ide do lekarza, ktory ma zobaczyc wyniki ze scanu i wtedy zdecyduje kiedy cc. ale w notatkach napisal 37-38tydzien. a 38tydzien wychodzi oklo swiat Wielkanocy, zaraz po. MAma przyjezdza 8kwietnia(dziewczyny juz to pisze moze 10ty raz ale jestem podekscytowana, ciesze sie a jak sie ciesze to lubie o tym mowic:):):)  )
wyczytalam dziewczyny, ze w szpitalu mozna kupic chusteczki nasaczone czyms tam do pielegnacji noworodka, czy sie z tym spotkalyscie?
czym nawilzacie nosek dla maluchow?tzn w polsce to ta sola morska czy cos takiego, a tutaj?jak to sie nazywa?

Tamrunia to przeciez normalne ,ze sie cieszysz zpowodu przyjazdu mamy,wiec pisz ile chcesz o tym ;) A co do pielgancji noworotkow,a tak dokladnie pepka to powiem ci,ze moj tatko przywiozl mi nie sirytus salicynowy,bo w w aptekach jest na recepty(bo alkoholicy kupowli i pili go,brrr....) wiec polecila mu kobieta gaziki jalowe nasaczone 70% alkoholem izoplopylowym,ktorym mozna dezynfekowac i oczyszac skore i pepek maluszka,a nazywa sie on LEKO,zapytaj mamy moze ci przywiezie
dsc005017nu.jpg

A co do czyszczenia noska to niewiem bo tatko rowniez przywiozl mi z polski sol fizjologiczna,a tu nie mam pojecia czym czyszcza.

czesc dziewczynki

Maxin.. nie, chyba nie... ale brzucholki macie przesliczne :laugh: :laugh: :laugh:

Tamatunia.. fajnie z mala wszystko w porzadalku

Malvinko.. mlody odzwyczail sie w 9 miesiacu ::), jak zaczal samodzielnie sie poruszac :laugh: :laugh: :laugh:

Kallusia... sama kiedys goraco sie nad tym zastanawialam... ale po rozmowie z moja gin zrezygnowalam bo po 1. ona lekarz majacy dostep do duzo lepszych inf [wiarygodnych] sie na to nie zdecydowala, po2. probki max trzymane sa 10 lat - w PL [nikt nie wie czy wytrzymaja dluzej, poza tym ostatnio byla w PL afera ze te wszytskie probki pojda do kosza bo laboratoria przechowujace moga nie spelniac warunkow], po 3 ilosc pobranej krwi wystarcza dla dziecka do [chyba] 20-25kg [tj jakas 1-2 klasa podst] i to raczej dla rodzenstwa.. itd, itd
decyzja oczywiscie nalezy do Ciebie, to Ty musisz byc przekonana o jej slusznosci

Hej kobitki!Jak po weekendzie.U nas ok, czas tak szybko leci, ze czasem trace orientacje jaki jest dzien.Powoli zaczynam odczuwac coraz wieksze zmeczenie nawet gdy nic nie robie,no i coraz ciezej mi jest.Co do wyprawki to juz wkrotce bedzie gotowa, a potem tylko pranko, prasowanko i pakowanie.Niech ten czas leci szybko:):):)
Malvina-mala jest super, taka zabawniutka i kochana!
Pozdrawiam was wszystkie cieplo:)O wiosnna do nas idzie, do was tez???

kurcze juz mi tak glupio prosic mame o wszystko!juz tyle kupila!ale w sumie chyba nie mam wyjscia,a to musi byc niedrogie.

Aha i wiecie co?chyba nam sie imie zmieni dla malej, ale juz sama nie wiem czy pisac, bo znow jeszcze sie odmieni? :laugh: ;) :D ;D

Izusia ja juz tez bym chciala zeby bylo po porodzie...

Witam wszystkie panie i panny....
Och, milo czyta sie o byciu w ciazy i oczekiwaniu na dzidzie...od razu przypominaja sie swoje przezycia i doswiadczenia....Nie wiem czy wy tez dziewczyny tak macie, ja jestem prawie 3 mies. po porodzie a jakos ciezko teraz przypomniec sobie jak to bylo gdy Maja byla jeszcze w srodku.Zupelnie zapomnialam jak to jest miec taaaki wielki brzuch, wydaje mi sie to bardzo odlegle...moze tylko ja tak mam.Moja ciaza przebiegala prawie w porzadku,prawie gdyz stan moich wod plodowych byl przerazajaco niski...(granica 5-15, ja mialam 2,3) i moj brzusio byl naprawde malutki :( >:( >:(. Tutaj w Anglii nie przejeli sie tym zbytnio, zasiegalam porady u pol. gin. on mnie powaznie nastaszyl, no ale juz po wszystkim, na szczescie wszystko ok.
Sam porod to rzeczywiscie niesamowite przezycie (ja obylam sie bez srodkow znieczulajacych)...O bolu szybko sie zapomina, zreszta jest to bol do przezycia (chociaz kazdy ma inne odczucia).tak wiec wszystkie brzuchatki trzymam kciuki!!
:) :) :)
Zostalysmy same z Maja na 2 tyg. :( :( :(Tata musial pojechac do tej swojej Afryki by zalatwic polska wize.(tutaj niestety nie mozna tego bylo zalatwic). Oj, bedzie ciezko...Troche sie boje sama spac ale nie mam wyjscia. Znajomi pracuja, moga przyjechac tylko na weekend. Jakos sobie poradzimy...Dwie baby, damy rade!!!!
Dzieki ogolnie za wszystkie dobre zyczenia, mam nadzieje ze nie bede zalowac.Probowalam wkleic zdjecia malej, ale chyba nie wiem jak to sie do konca robi. Poprobuje jeszcze jutro....Pozdrawiam serdecznie

reklama
ulinka- widze tu jakies sprzecznosci. Zapomnialas juz jak to jest miec taaaki wielki brzuch, ktory byl naprawde malutki? ;-) Jakos tak jedno wyklucza drugie :-) Jak widac z Twoich doswiadczen- w Polsce jak zwykle lekarze panikuja, strasza i zamartwiaja pacjentow, a w Anglii nie przejmuja sie niczym i zlewaja. Ani tu ani tam nie jest dobrze. Gdy napisalas, ze jestes juz prawie 3 miechy po porodzie i zapomnialas jak to jest byc w ciazy pomylalam sobie, ze niedlugo wszystkie zapomnimy jak to jest miec takiego malego szkraba. Wszystkie te cenne chwile szybko ulatuja i nie mozna ich zatrzymac na dluzej :-( To smutne, ze czas tak nieublaganie leci i pozniej zostana tylko wspomnienia, ktore tez beda ulatywac... wraz z wiekiem!

Wlasnie moj kochany synus sie obudzil ,wiec nie naskrobie za wiele... pozdrowionka dla wszystkich

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry