• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

i dotego wydaje mi sie ze czuje juz ruchy dzidzi takie nagle nerwowe ale czy sie niemyle czy to niezawczesnie?niewiem juz co otym myslec.moze Kturas z Was mamusie tak miala?kurde ale wiecie co jak sie utrzyma tak do nocy to zadzwonie do poloznej czy odrazu do szpitala?a moze to normalne i iemam powodow do zmartwien?pozdrawiam Was serdecznie WSZYSTKIE!
Witam wieczorkiem. Jeszcze raz dzieki za odpowiedzi. Dam znac w srode co wykazal scan:tak:Oby polozna sie mylila:sorry:
Mamina ja ruchy malenstwa poczulam na przelomie 16/17 tc. To co opisujesz dla mnie wyglada jak skurcze przepowiadajace: "stawianie"sie brzuszka i bol zblizony do miesiaczkowego (chwilami moze byc jak przeszywajacy ucisk na jajnik),czyli ogolem taki "trening" macicy ale nie jestem ginem;-)Ja najpierw zadzwonilabym do poloznej ale jesli czujesz ze to cos powazniejszego to bez wachania zmykaj do szpitala:tak:
http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1

Ostatnia edycja:
reklama
Kwiateczek niemartw sie, nie zmuszamy i wiem ze ma czas bo najpierw piwinien raczkowac, dzieki temu jak pozniej bedzie chodził bedzie upadał na dupoke a nie do przodu. Ale coz nic juz z nim nie zrobie jak woli ogladac swiat z pionu a nie z poziomu :-) zobaczymy jak dlugo moze mu to minie ( jak nie to szybko bedzie broił i zwalał rzeczy:wściekła/y:)osobiscie wole jak lezy a nie jak musze go trzymac i on skacze- ach miesnie mi sie wyrobia tzymkaj sie....
mamina77 mialam podobnie jak ty, zaczeły mi sie skurcze, brzuch był twardawy i lekko pobolewał. U mnie był to fałszywy alarm bo działało sie to miesiac przed planowana data porodu a jak sie okazało to mały spoznił sie 15 dni i niechciał wyjsc musiała byc cesarka. Mozesz pojechac do szpitala nic nie zaszkodzi, powinni tam sprawdzic co i jak.

Witam
Mamina daj znac!!!
Doveinred dzieci juz takie sa ze wszystko musza dotknac ale jesli zacznie raczkowac i od poczatku mu bedziesz tlumaczyc ze nie mozna czegos dotknac to wkoncu poslucha.Nie mozna tylko poddac sie ani razu bo dziecko wtedy wyjkorzysta i wie ze jak sie raz pozwolilo to czemu nie drugi.Ja wlasnie prubuje sie uporac z tym problemem.bnie moge odciagnac go od tv ciagle go wylacza:baffled:to samo z komputrerem:sorry:juz nie wiem jak tlumaczyc ale jakos tlumacze,raz skutkuje raz nie:no::sorry:
oki lece bo jedziemy do brata mojego.paaa milej niedzieli

dziekuje Wam wszystkie za odpowiedz.bylam w szpitalu i stwierdzili jakas kolke,i poglebiajaca sie anemie.wiec jutro ide na wizyte z polozna bo tez mnie chce zobaczyc ale twierdzi ze niemam sie czym martwic.dziekuje za troske dziewczyny jak dobrze ze was tu mam.moc caluskow.

dziekuje Wam wszystkie za odpowiedz.bylam w szpitalu i stwierdzili jakas kolke,i poglebiajaca sie anemie.wiec jutro ide na wizyte z polozna bo tez mnie chce zobaczyc ale twierdzi ze niemam sie czym martwic.dziekuje za troske dziewczyny jak dobrze ze was tu mam.moc caluskow.
To super ze wszystko okej z dzidzia :tak: na anemie to chyba jakies witaminki i zdrowa dieta pomoze..? :sorry:wiem jak to jest ja tez juz nie jeden raz najadlam sie strachu to moja pierwsza ciaza do tego krwawilam w 12 tygodniu i myslalam ze trace dzidziusia tyle sie naplakalam wtedy...:-(
ja takie leciutkie muskanie czulam juz od 12 tygodnia w ciaze zaszlam pod koniec lutego gdzies a pierwszego kopniaczka poczulam 3 czerwca juz ;-)
a co do stawiania sie brzuszka i tych skurczy przepowiadajacych to mam jej gdzies od okolo 30 tygodnia dopiero wczesniej nic mi nie bylo...
zycze duzo zdrowka dla ciebie i dzidziusia:happy:

A ja w koncu sie doczekalam nauk przedslubnych u nas w kosciele :tak:zaczna sie w pierwszy piatek pazdziernika i prawdopodobnie potrwaja do konca pierwszego tygodnia listopada a ja mam termin na 14.11 :szok: a co jak urodze w miedzyczasie...:sorry:nastepne beda dopiero w marcu to za pozno bo mamy termin slubu na 26 czerwca i musimy je teraz zrobic, nie wyobrazam sobie leciec do kosciola i siedziec tam poltorej godziny zaraz po porodzie:wściekła/y: teraz to mam nadzieje ze dzidzia poczeka az mamusia i tatus zrobia te nauki:laugh2: milego wieczorku babeczki!!!

Witam laseczki i zaraz spadam do pracy mała dzis do 2;30 wojowała bo nie chciała spac w swoim łóżeczku.......wiec jestem mego nie wyspana:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ja nie wiem kiedy nauczy sie spac samodzielnie cała noc:eek::eek::eek: chyba nigdy!!!!!!!!!!

na szybk wklejac wyrko niuni:tak::tak::tak:pozdrowionka i do usłyszenia potem.....

czesc mamuski!!!
W weekend nie zagladalam, bo za bardzo czasu nie bylo, a tu prosze ile napisane!!!
Mamina dobrze, ze z dzidziusiem wszystko ok... Ja pierwsze kopniaki pooczulam ok 20-21 tygodni, ale jak mala zaczela to bylo tylko gorzej :-D:-D:-D... Ale jest to najprzyjemniejsze uczucie pod sloncem...
Pinka mala ma lozeczko jak ksiezniczka... Dziwie sie, ze spac w nim nie chce... Ale sie przyzwyczai... Swoja droga, co cie skusilo na nowa fryzurke? A i wloski chyba jasniejsze niz byly...
Doveinred moja tez sie rwala do siadania jak miala 3 m-ce a teraz siedziec sama nie chce... Nic tylko sie turlac i pelzac... W pionie tez lubi byc, ale ja jej za czesto nie daje-tata predzej :-p
Ja w weekend pilnowalam dzieci "szwagra".. Tak ze rece pelne, bo z moja trojke mialam... Dobrze, ze pogoda ladna byla, wiec nie musielismy w domu siedziec, tylko po parku sie wyszalelismy, a i w wesolym miasteczku wyladowalismy... Oki ide sniadanko zrobic i kawke wypic, bo od 5.30 nie spie... Na razie

PINKA25 - nie wiem czy czytałas ale polecam ksiazke "Kazde dziecko moze nauczyc sie spac" Annette Kast-Zahn Hartmunt Morgenroth. Mojego Barnimka juz cztery tyg temu nauczylismy zasypiac samemu bez naszej pomocy. Było to ciezke ale juz po 3 dniach obyło sie od długich protestow. Teraz przesypia prawie cała noc od 8 do ok 5-6 rano z małym obudzeniem na karmienie przed 11 wieczorem, gdzie wczesniej musielismy go usypiac bardzo długo, pospał tylko troche, płakał i budził sie co 1,5 godziny. Naprawde polecam. :-)

Witam
Mamina super ze jest dobrze ale anemia:baffled:co sie zle odzywiasz???
Pinka ja wlasnie ogladalam to lozko dla Kondzia:-D:-D:-D tylko to niebieskie:tak:czekam na ten nowy donmek ale nie wiem czy sie doczekam bo Kondzio juz dwa razy wychylil mi sie z lozeczka:no::no:Zastanawiam sie jeszcze nad tym kompletem za 150 f :tak:razem wyjdzie 200 bo materac a to lozko samo kosztuje 200 z materacem:sorry:nie wiem co zrobic bo ono ma szuflady a one zawsze sie przydaja:tak:

Amy mielismy przespana caaala noc:-)ja i tak sie budze juz z przyzwyczajenia:baffled:szkoda ze nie mialam tej ksiazki wczesniej ale u nas to alergia wiec nie wiem czy6 by pomoglo:sorry:ide sniadanko robic.

reklama
hejo

ja juz po sniadanku wlasnie obiad dla małej robie standardowo zupe:-p:-p:-ppogoda sie popsuła i w domu siedzimy bo Wika jeszcze mi smara:cool::cool::cool:

Joklis- wiesz co ja to fryzurke dosc czesto zmieniam hehe srednio 2 razy na pół roku:tak::tak::tak: a co do łozka to sama takie bym chciała miec ihihihi
Kwiateczek- widze podobne gusty mamy( tak jak z basenami ahhaahah) no my za to łozko z materacem i cała wyprawką około250 pound poszło,ale jestem bardzo zadowolnona bo wyrko naprawde stabilne i solidne.........
doveinred- no ja jakas tam ksiazke mam bo kiedy jak mniejsza była to chciałam ja nauczyc po 3 nocach ciaglego nadzierania poddalam sie bo ja nie vam cierpliwosci naprawde a zwłaszcza jak o 3:30wstaje do pracy;-//// to jest kongo bo latam do niej co chwile i nie wyspana totalnie jestem na dodatek wsciekła...............ehhhhhhhhhhhh

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry