reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

O matko!!!Ale wspaniala nowina!!!Beto GRATULUJE!!!Zdrowia zycze tobie i maluszkowi :) to cudownie...Jejus i troche ci zazdroszcze, bo tez bym chciala juz miec drugiego bobaska, ale maz chce poczekac :(
Ale ciesze sie jejus :) jakbym to ja byla w ciazy :) hihihihi....Wspaniale....

Evosiu widze, ze humorek ci wrocil.I dobrze :) tak trzymac.Nie przejmuj sie niczym.Twoj maluszek jest najwazniejszy!!!

Lwico mam nadzieje, ze synus nie zalapal od ciebie tego chorubska??I ze ty juz sie dobrze czujesz?

A Martuska w Polsce...Ahmmm.....Jakos mi sie tak teraz zatesknilo za krajem.....Mam nadzieje, ze milo czas spedza....

Maxin a jak Natalk?Minal jej juz ten katar wstretny??,jak moja Julcia miala kata , to ja stwialam w pokoju gdzie spala miska wielka z goraca woda.I tak blisko lozeczka to stawialam i dodawalam odrobinke wicwappo rub.Tej masci rozgrzewajacej.Wrzucalam troszke do tego ukropu i ten eukaliptusowy zapach rozchodzil sie po mieszkaniu i troche lepiej sie jej oddychalo.A poza tym, glowke musi miec wyzej.A jak juz bedzie naprawde zatkany nosek, to napusc goracej wody do wanny, zamknij drzw w lazience niech zaparuje lazienka i poseidz z niuska przez jakis czas w tej parze w lazience.Aha i czytalam gdzies, ze pediatrzy zalecaja, zeby przy katarku, wpuszczac maluszkom po kropli wlasnego mleka do noska.Ja nigdy tego nie probowalam, bo za pozno sie o tym sposobie dowiedzialam (juz nie karmilam) ale mysle, ze mozesz sprobowac, na pewno nic to nie zaszkodzi.
A skad twoja niuska ma ten katar?Myslisz, ze sie gdzies zaziebila??A moze to poprostu sapka??
Mam nadzieje, ze jej przejdzie, bo wiem jakie to meczace dla mamy i dzidzi takie katarzysko!!Zdrowka zycze niusi :)

Uciekam dziewczynki.Caluski dla Was wszystkich i dla naszych forumowych dzieciaczkow tez :) Pa.

reklama
cześć laski

beta- wielkie GRATULACJE barzo się cieszę i mam nadzieję że te nudności aż tak cię nie męczą  ;D

EVOSKA - z mila checia bym sie wybrala ale dzis mam szkole a 8 egzamin wiec ide twardo do szkolki  ;D

u mnie nowe wiadomosci zaczynam odczowac babelki w brzuszku (to nie zoladek) podpowiedzcie mi czy to moga byc pierwsze ruchy malenstwa  ;D

pozdrawiam serdecznie wszystkie mamcie i przyszle mamcie  ;D

czesc Kochaniutkie Moje!!!

Nadgonienie zaleglosci jest niemozliwe :):):)... ale z tego co udalo mi sie przeczytac..

MAXIN, IZA... OGROMNIASTE GRATULACJE !!!!
BETKO .. tobie tez sloneczko :):):) gratulacje.. ale bedziesz miala fajnie w domu .. dwa male szkraby :):):):)

Evoska.. glowa do gory, choc wiem ze wolalabys uniknac teraz stresu spowodowanego praca.. takie zycie..

Ivonek
.. jak twoj "maluszek" ;).. my uczynmy sie siusiac do nocnika.. i efekty sa maaaaaaaaaaaaaarne :):):).. ale mam bardzo duzy zapas cierpliwosci... i specyfikow do prania dywanow ;) :laugh: :D ;D

buziaki

Hej Dziewczyny!Jeszcze raz dzieki za gratulacje.MY na razie nie wyrabiamy z czasem,maly jest aniolkiem w dzien a w nocy nie chce spac, wiec troche chodze jak pijana w dzien.Ale to nie wazne , jak na niego patrze to zmieczenie znika.On jeste najcudownieszy na swiecie, zakochalismy sie w nim na zaboj:)
Beta-gratuluje, dbaj o siebie:)
Evoska-jak sie masz, brzusio pewnie juz urosl niezle.Niestety ni pomoge ci z tym urlopem bo nie pracowalam tu jeszcze wiec sie nie orientuje.Trzymaj si cieplo:)
A oto najswiezsze fotki naszego malenstwa:)Dzis mija tydzien jak Oskarek jest z nami.Jak ten czas leci:):):)
U mamy najlepiej:)

Witam ja tylko na sekunde ;D U nas ok katraek juz parwie przechodzi,nowa gruszka dziala,i wybeira wydzieline z noska.DZIEKI LASKI ZA RADY,NA PEWNOE SIE PRZYDADZA ;)Tatko wraca juz w piatek nie moge sie doczekac,teskni za mala bardzo,a dla mnie szykuje niespodzianke,ciekawa co to takiego_Ostatnio jak sie bawil z bratanica to caly czas zamiast Blania to mowil Natalka,hi,hi,hi ma ja caly czas w glowie. ;D ;D ;D

Beta moje garulacjie kochana,szybciutko bedzie drugi bobas,BARDZO SIE CIESZE,dbaj o siebie i ucaluj Tomcia ;D ;D ;D
Izusia synus jets kochaniutki,wcale sie nie dziwie,ze sie zakochaliscie w nim,jest cudny.A do nowej sytuacji ciezko sie przyzwyczaic,wiem co czujesz,ale warto prawda ;D ;D ;D jak sie popatrzy na bobasa to czowiek sie roztapia z zachwytu ;D

musze uciekac sorki,ze nie nadrobie wszystkiego,ale mala tak krzyczy bo juz glodna,mowie wam jej co 1h ostatni,ale sie ciesze ze w nocy spi i karmie ja co 4h.

Witajcie Kochane;)

Ale sie rozpisalyscie ze hej! Mi humorek szybko wrocil bo zdalam sobie sprawe z tego ze to babajagi
problem nie moj....;) ze jest glupawa hi hi hi

Beta - jeszcze raz GRATULUJE - ja tam zadnych mdlosci nie mialam ale....ponoc swiezy
ginger pomaga ;)))) trzymaj sie cieplo i pomasuj brzusio;)

Leedsanka - w koncu sie pokazalas - mowisz ze malenstwo chce siusiac do nocniczka
dzielna mama z Ciebie - nie lej tylko chloru na dywany hi hi hi
Napisz wiecej c u Was jak malenstwo? no i gdzie fotki???

Maxinka - to superek e katarek mija - mezus niebawem wraca no i juz sama jestm ciekawa co to za niespodzianka
napisz predko jaksie dowiesz;))) Jak sie czujesz? jak ranki i brzusio?? mam nadzieje ze ok??
s piekne fotki zalaczasz na majowkach - wstyd nam tu przynosisz ze po innych forach trzeba chodzic na ploty
zalacz tutaj pare - a te z parku przesliczne malutka storoteczka na stokrotkach;)

Majusia - wiec dzis basenowo - o umowinej porze w umowionym miejscu
no prosze maenstwo zaczela dawac znaki mamusi - GRATULUJE!!
tak na poczatku odczuwalam babelkowanie podobne do trawienia hi hi hi
poczekaj ze 2 tyg i zapuka do Ciebie - jakie to tkliwe i piekne uczuci hmmmm
wlasnie mnie Rocco puknal ale z niego bokserek;)

Ivonek - uz niedlugo i Ty bedziesz brzuchakiem co sie ma stac to sie stanie - z mezusiem trzeba
prozmawiac romantycznie i taktycznie;) powodzenia i szybkiego uwiedenia;)))
Jak tam malutka? JAkies postepy u Julci z siusianiem, kukaniem albo mowieniem??
Ona wyglada na tak wyrosnieta a to przeciez jeszcze taki niewinny malusiek;)

Izuniu - moja najdrozsza - nie moge sie napatrzec na Olafka - wyglada jak malowany
tfu tfu jest piekny - i jak sobie pomysle jak sie nacierpialas a tu juz po wszystkim i dzieciako w domku
no zakochac to sie w nim mozna widze ze moj apetyt na mojego aniolka wzrasta i ja
uz tez chce miec swoje malenstwo w ramionach buuuuuuu
a tu dopiero polowa - o rany dokladnie dzis jest polowa cazy no szybko ten czas leci
a dopiero by 8smy 12ty tydzien hi hi hi
jak sie czujesz? jak ranka? bidulinko - porod mialas dlugi i meczacy a Olafek niczego sobie
wagownik h hi hi czekam na opis porodu i sciskam

sciskam w szczegolnosci mamy o ktorych nie wpomnialam i zycze milego dzionka
papatki:)

Kochane mamunie!!
przypominam o okresleniu sie na forum spotkania mam z londynu PILNE!!!
o najblizszego spotkania pozostalo tylko pare dni to juz w ta sobote!!!

Evoska

ja jak zwykle na chwilunie...

beta, moje gratulacje :D a jednak bedzie rodzenstwo dla tomaszka :D super :D

izunia, przepiekny twoj oskarek, super fotki :)

maxin, dawaj wiecej zdjec :D

a u nas...u nas nieciekawie, maly ma atopowe zapalenie skory ;( nie wiadomo z czego i dlaczego. meczy sie, choc teraz juz jest lepiej, bo przynajmniej wiemy co nam jest, ale dalej sie drapie i widac ze mu przeszkadzaja krostki na buzi i nie tylko. no i przez to sie zrobil maruda :( na szczescie w dlaszym ciagu spi w nocy tyle ze sie budzi dwa razy na jedzenie...mam nadzieje szybko pojechac do polski ipojsc do dermatologa, bo jakos nie mam zaufania tak naprawde do tutejszych GP...

pozdrawiam wszystkie mamusie i ciezarowki :D

witajcie kobitki

EVOSKA- pamietam o spotkaniu basenowym i nie moge sie doczekac

maxin- no to super ze mala juz moze spokojnie oddychac i gruszka jest na medal  ;D, i zycze ci samych przespanych nocy  ;D

Leedsana- nareszcie jestes powodzenia z malym w sprawach bardzo waznych ;) i prosimy o fotki malego  ;D

izusia- no piekny ten twoj syneczek i ja tez sie w nim zakochalam od pierwszego wejzenia  ;D slodkie malenstwo, tylko zeby sobie spal wiecej w nocy kochaniutki  :D

ara- ojej mam nadzieje ze mina mu szybko te krosteczki ucaluj go ode nie mocno

u nas nic nowego dopatruje sie tylko czegos wiecej jak babelkow ale narazie jestesmy na tym etapie  ::)
pozdrawiam wszystkie mamusie i brzuchatki milego dnia

reklama
Hej kobietki mam znowu chwilke aby nadrobic zaleglosci,mala coraz dluzejw ciagu dnia nie spi,dzis walczyla z oczkami od 12.00 az do teraz czyli 16.00,a ja obudzilam sie z bolem glowy,glodomorek z tej naszej stokrotki,mowie wam,sam juz sie zastanwiam czy moj pokarm jest dla niej wystarczajacy,niby przybrala na wadze,ale nie duzo,mial dzwonic health visytor,ale jeszcze nie dal znac,a tak bym chciala zobaczyc czy jej waga sie zmienila od ostatniego razu.Troche sie martwie,ze tak placze ,uwielbia zasypiac na cycu ;)
Leedsana zycze powodzenia w nocnikowych ternowaniu,na pewno szybko wam sie uda
Ivonek a jak Julcia z suisianiem juz sie nauczyla???A kiedy chciala bys sie starc o nastepne dzidzi???
Maja jak egzamin???Ile jeszcze szkoly ci zostalo???Milo,ze czujesz juz pierwsze ruchy,super sparwa mi tego brakuje!!!!
EVOSKA fajnie,ze humorek dopisuje a ty czujesz sie dobrze,a ty kiedy poczulas pierwsze ruchy ,no i jak brzusio duzy juz??Prosze o fotki ciezarowki!!!
Ara przykro mi,ze Marcelek sie meczy,przepisdali mu cos na ta chorobe ,masc czy cos innego???Niech wraca do zdrowia.Dobrze,ze spi w nocy i tylko na papu sie budzi.Ja nie mam nic przeciwko jak w ciagu dnia nie spi,najwazniejsze dla mnie nocki sa abym mogla choc dobre pare godzin pospac,bo jak nie to w ciagu dnia chodze do tylu.Przeslij nowe fotki synusia.

Zalanczam na zyczenie nowe fotki STOKROTKI ;D ;D ;D
PO KAPIELI ODPOCZYWAM ;D
wlozeczku3qa.jpg

OBSERWUJE MAMA JAK PRZEBIERA ;D
zyrafka3vn.jpg

A TO MOJ CUDNY USMIECH ;D
duzyusmiech7ny.jpg

POZDRAWIAM WAS GORACO I SCISKAM MOCNO ;)
IDE COS UGOTOWAC ;D ;D ;D

Do góry