reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

A ja zycze naszym maluszkom samych radosnych chwil w zyciu, aby zawsze otaczali ich kochajacy ludzie, na ktorych w kazdej chwili moga liczyc i aby kazdy dzien byl dla nich jak Dzien Dziecka:)

reklama
kochane!! nie bede sie duzo rozpisywac bo duzo do nadrobienia wiec pewnie by mi to zajelo troche czasu, a dzis po raz kolejny obiecalam sobie ze pojde wczesniej spac!! jakos codziennie jest to baardzo ciezko wykonalne...no i ciagle jestem lekko niewyspana, bo Majunia niestety ciagle sie budzi w nocy, a ostanio nawet czesciej. albo zabki albo juz jej po prostu mleczko mamusi nie wystarcza i budzi sie z glodu. ale jak narzie wprowadzamy tylko owoce i soczki, z kasza i ryzykiem sie jeszcze wstrzymamy

nie moge jednak nie skomentowac naszych najmlodszych pociech!!! Izusia, maxim- nasze swiezo upieczone mamuski! macie boskie bobaski!! Oskarek taki paczuszek, zeby go schrupac a Natalka tez slodziutka, widac ze dziewczynka, kwiatuszek sliczny malenki!!mam nadzieje ze juz dziewczyny dochodzicie do siebie i zmeczenie nie daje sie mocno we znaki, choc te pierwsze tygodnie to zawsze ciezka praca, karmienie non stop , no i nocki zarwane niestety...
jako ze najprawdopodobniej na spotkaniu sie niestety nie zobaczymy, to sie z Maia aktualizujemy, teraz wygladamy tak:

Witajcie Mamusie:)
Dlugo mnie tu nie bylo i jak zwykle duzo mialam do nadrobienia..., ale sumiennie wszystko przeczytalam;)
Ogromne gratulacje dla Izusi z okazji narodzin syneczka
Maxin twoja mala rosnie jak na drozdzach, wyglada teraz jak 3 miesieczny bobasek. Sliczna dziewczynka, bardzo podobna do mamusi.
Evoska widze, ze sie wkoncu zaokraglilas, slicznie wygladasz.
Beta gratuluje fasolki. Fajnie tak na nowo byc w ciazy. Ja tez juz czassami bym chciala,tylko ciezko namowic meza...

A teraz cos o nas: Moja Olivka z dnia na dzien robi sie wiekszym rozrabiaka. Ciagle gdzies sobie nabije guza, nie moge zostawic jpoej ani na minutke bez opieki, bo juz placz i "mamamama" i pelznie za mna.Takze oczy musze miec wokol glowy. Chociaz tyle, ze spi mi teraz w ciagu dnia 2h, takze mam czas aby troche posprzatac i przygotowac sie na spacerek...
Tylko mam problem z jedzeniem. Sa dni, ze caly czas jadla by tylko cyca i sila zmuszam ja aby zjadla jakis obiadek.Nie wiem czym to jest spowodowane: zabkowaniem czy moze brak jej zelaza?
Mam wrazenie, ze wcale teraz nie rosnie. Jakby stanela w miejscu. Nie wiem moze jestem troche przewrazliwiona.
Poza tym chodzimy sobie na spacerki i zakupki z kolezanka Lwica i malym Olivierkiem - jak dobrze, ze mieszkamy tak blisko siebie, przynajmniej jest z kim pogadac i mam nabiezaco informacje co sie dzieje na baby boomie;)

Ok. Bede zmykac. Zrobilo sie juz pozno, takze zmykam do meza i godzilli;)
Do zobaczenia na spotkaniu. Nie wiem jeszcze na ktore sie wybiezemy - musimy to obgadac z kolezanka;)
Milej nocy Pa Pa

Oj ale sie postow narobilo!!

Maxin Natalia jest przesliczna!!
Izusia Twoj synus jest slodziutki!!!
Malvina super Twoja pociecha jest!

Evoska!!A ty promieniejesz, nie widac ze masz zly humor!!!!Slicznie wygladasz!!
Beta !!Gratuluje z calego serca!!!!!!!Gratuluje gratuluje gratuluje!!!!!!!Nawet nie wiesz jak sie ciesze!!!Mam nadzieje ze bedziesz dobrze sie czula!!!i fasolka tez:):):);)

A u nas w porzadku. Zoltaczka jak mowilam juz przeszla!!Dzieki Bogu. NAdala mamy te okropne lrostki, jzu wprawdzie przechodzi, ale mimo wszystko jest. ARo jaka masc GP przepislaa Wam?bo nam Unguentum M i tam jest rowniez napisane ze to od eczemy(egz\emy czy atop zap skory jak zwal tak zwal) .
sol fizjologiczna sie skonczyla i przemywamy juz woda przegotowana. od srody robie masaz pomiedzy okiem a nosem, bo tak nam w szpitalu poradzono, i od tej pory jakby wiecej tej ropki jeszcze nbylo, tak jakby te kanaliki sie faktycznie udraznialy, a i w prawym oku jest wiecej niz w lewym, ech juz nie wiem, w czwartek ide na check up te po 6tyg a wiec powiem ze nic nie pomaga!!!!
no i wklejam zdjecia zaraz. aha i mam pytranie!kiedy dzieciaczke zaczyna jzuz dostrzegac raczki?

tamarunia, przepisal nam plyn do kapieli oilatum i tez krem so smarowania, a sama doupilam plyn do kapieli balneum i czekam na krem z polski, tez balneum. juz teraz  naprawde widac poprawe na szczescie, bo juz bylam zalamana...denerwuje mnie to tutaj ze oni tak wszystko bagatelizuja. za pierwszym razem lGP poiwedziala ze to potowki i ze samo przejdzie i nie przeszlo, przez kolejny tydzien sie maluch musial meczyc...no i inna sprawa ze znalazlm gdzies ze to AZS to to samo co skaza bialkowa, a jak sie GP zapytalam czy mam cos wyeliminowac ze swojej diety zeby sie przekaonac na co ma uczulenie 9bo to przeciez uczulenie) to powiedzial ze nie...ech...

cieszmy sie weekendem. szkoda ze jutro na spotkaniu nie bede, ale bede za tydzien :) mam nadzieje ze pogoda sie ustablilizuje i ze z posku bedziemy mogly wysoczyc do parku, bo tam przeciez jest taki malutki za rogiem :)

magdak, nie pomoge bo nie mam pojecia. ale zauwazylam ze wieczorami i moj marcel sie zaczyna nienajadac chyba bo potrafi po pol godzinie od odstawienia od cyca domagac sie drugiego. na szczescie w nocy mam duzo pokarmu i budzimy sie tylko 2 razy.

malvina, mi sie zdjecia nie chca otworzyc :( mowi mi ze nie mam zezwolenia na ten dzial ;(

maja, poczekaj jeszcze troche i zobaczysz jak szybko ci brzucholek podskoczy. pod koniec bedziesz blagac zeby juz maluch wyskakiwal ;)

maxin, doczekasz sie usmiechow, zobaczysz :D szybko czas leci i zanim sie obejzysz juz bedzie sie do ciebie natalka nie tylko smiala ale bedzie z toba gadac, jak to robi moj marcelek :) zzebym jeszcze wiedziala co on takiego mowi ;)

uciekam kobietki zyczac wam milego weekendu i wspanialej, spacerowej pogody :)

Leedsana fajnie ze sie odezwalas- czy u was pogoda tez byla taka paskudna ostatnio jak tu na poludniu? wypogodzilo sie na szczescie.
A co do nocniczkowych spraw - jakas kobieta gdzies w gazecie napisala, ze ona sadza synka na nocnik w lazience i odkreca kran ::)- i szum wody pomaga i siusiu zawsze jest. Ciekawe co odkreca na kupke ;D

Malvinka coreczka przepiekna :laugh: i taka podobna do Ciebie!!!!

Magda moj urwis tez daje mi popalic - nie karmie juz piersia oczywiscie no i tomek pozegnal sie z nia bez problemu. Moj problem z kolei to ciagle "glodny Tomek!!! pochlania ogromne ilosci pokarmow

Tamarunia a sprobuj moze kapnac pare razy swojego mleczka z piersi na oczko - Tomkowi to naprawde pomoglo i ropka zniknel w 3 dni - to byla rada health visitor - a w szpitalu tez mi mowili zeby przemywac sola fiz. Zastosowalam tylko mleczko

Aro no wlasnie ciekawe - co tam wykryja u synka - u mnie bylo to samo - tez mi mowili zeby absolutnie z niczego nie rezygnowac - najwyzej z fasoli - bo to wzdyma i tyle ::) . Gdy bedziesz w Polsce sprobuj przejsc sie do pediatry. A w sobote przyniose masc, ktora mam z polski - i byla robiona na zamowienie z recepta.

Evoska i Maja - jestescie chyba ostanimi brzuchatkami - pierwszo dzieciaczkowymi na naszym watku, prawda? Ja zaczelam juz "dugi obieg " i zastanawiam sie kto domnie dolaczy :laugh:
Troche sie w sumie martwie - nie czuje sie najlepiej i troche mnie cos tam pobolewa. No ale oczywicie - jedyne co uslyszalam to, ze trzeba przeczekac. Moze maja racje...

OK. to do zobaczenia mamusie za tydzien - no i dzisiaj bawcie sie wspaniale :)

Czesc mamusie :)

Szkoda ze wczoraj nie udalo nam sie spotkac :( My z Julcia bylysmy juz gotowe do drogi ale cos mnie tknelo i weszlam na necik a tu patrze spotkanie odwolane.No nic.Mam nadzieje, ze nastepne uda sie Wam wspaniale.I moze kiedys i nam z Julcia uda sie byc na spotkaniu.
A dzis uciekamy juz bo pogoda sliczna i idziemy na spacerek :)

Pozdrawiamy.

reklama
Malvinka - szkoda ze nie bedzie Cie na spotkniu bo Majeczke chetnie bym utulala;)
taki z niej cudny paczus;) a jaka z mniej strojnisia oho ho!!

Magdak25 - czekam na obiecane fotki lobuzerki Olivki - dozobaczenia juz niebawem;)
Magdusia masz racje zaokraglam sie w miare szybko i regularnie
ze szkapinki przeistaczam sie w kuleczke az strach omyslec jak ja bede wygladac pod koniec ciazy bo to polowa a ja wygladam jak na 9ty he he he

Lwica - jak malutki pewnie juz wielki!!! zazdroszcze Wam spacerkow

Tamarunia - mala przeochana do tatusia sie robi podobna ale Twoja ma oczeta;)
ale z niejtygrysek boski!!!

Beta - cos mi sie zdaje ze ciaza to zarazliwe he he he
szybko dolacza do Ciebie kolezanki po fachu nie martw sie ;)))
a nie moge sie doczekac aby zobaczyc Tomcia;)

Ara - juz niedlugo sie widzimy - poznamy superowo!!

Martusiek - mam nadzieje ze ie do nas dogramolisz?????
tym razem bez dowcipow w Primark bo ja do pracy w sbote wiec bede niedobitkiem;)))

Ivonek - skarbie postaraj sie dotrzec na sobote 8)

pozdrowka

Do góry