reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

anya- swietne zdjecia, Josh fajnie wyglada a jak sie pieknie usmiecha

izusia- podoba ci sie moja tunika dzieki serdeczne, evoska ma taka sama ha ha (te same sklepy) ale to nic a nic mi nie przeszkadza, juz ma miesiac Oskarek.... a pamietam jak bolala cie noga i nie moglas sie doczekac porodu jejku jak ten czas leci ;D

u nas wszystko ok malenstwo sie fajnie rusza i sprawia mi to ogramna przyjemnosc ach jak pieknie

pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszle pa pa

evoska- jak tam urlopik ( pozdrawiam buziak nie wracasz czasem dzis?)

reklama
Anya Josh rewelacyjnie rosnie,niemoge sie nadziwic,ze juz siedzi i szykuje sie do raczkownai,powiem ci,ze bardzo szybko,silny z niego chlopak,wyprzedza pewnie rowiesnikow ;)

Maja pieknie wygladsz i brzusio fajnusi ;D ;D ;D

IZUISA U NAS BYLO PODOBNIE,ALE WIEM,ZE PLAKALZE ZMECZENIA,ALE WALCZULA ABY NIE ZASNAC,BYLA BABCIA WIEC NIE CHCIAL TOWARZYTWA OPUSZCZAC I NIC PRZEKABIC ;D ;D ;D CIESZA male osiagniecia prawda???Maj juz Izusia stwoj do chrztu,czy w kraju cos kupisz????

A my sie pochwilimy bo nasza niunia przespla dzis cala noc w lozeczku,zasnela ok.22.30 przebudzila sie o 2.00,pomysizlam ja i zasnela az do 5.00 potem karmienie i znowu zasnela,ale juz z nami cudnie spal sobie do 9.30,wspanilae sie wyspac ;D Zobaczym jak dzisiaj???Wczoraj tak usnela bo w ciagu dnia malo spal,krotkie dzemki po 10 min,z przerwami na palcz,cyca,kapiel,zabawy z babcia,tato i mama.Do wozka chyab sie powoli przyzwyczja,bo dzis walsnie ja usilam w nim razem ze smoczkiem w buzi,robimy postemy i mamy juz pare sposobow na nia.Choc nie chialm jej dawac skoka,ale jak tak plakusia ze zmeczenia to choc na chiwlke aby odpoczac jej daje.Mam chilke wiec nadrabiam BB ;D ;D ;D

ok uciekam na Majkowki,zobaczyc co tam u innych babek ;)

caluski ;)

Wlasnie moje malenstwo usnelo ;D ;D ;D
otwartabusia2pt.jpg

Tak sie przyzwyczjamy do wozka ;D ;D ;D
wwozku6ce.jpg

Witam Mamusie!
Jeju ale sliczne zdjecia :)
Znow mnie tutaj dlugo nie bylo wiec nadrabiam zaleglosci.
Obecnie jestem z Brianem w Polsce.Przyjechalismy na male wakacje.Pogoda nam dopisuje jest tak cieplutko ze na poczatku Brian sie bał i popłakiwał ale juz ok bo sie przyzwyczaił;)
Przed wyjazdem miałam same załatwienia i duzo bieganiny nawet nie bylo czasu na caffejke internetowa.Byłam tez w Londynie załatwic Brianowi paszport tymczasowy.Wyobrazcie sobie zebyły takie korki ze jechałam cztery godziny do Londynu na dodatek za nim znalazłam konsulat tez troche upłyneło stałam w kolejce na polu z dzieckiem nastepna godzine i myslałam ze szału dosatne bo podobno kobiety z dziecmi maja pierszenstwo ale tam jednak tak nie było.N a dodatek ochroniarz zamknoł mi drzwi przed oczami trzy minuty przed zamknieciem i powiedział ze wiecej osob nie przyjmuja wiecie rak sie ze złosciłąm ze szok!!poniewaz tyle jechalam i tule sie ostalam, wiec nie dałam sobie (bo wyjazd byl dla nas bardzo wazny dlatego ze musialam jechac tu do lekarzy)i powiedzialam ze jesli nie dadza mi paszportu to zbiore nazwiska i ladnie opisze w gazecie.Bylam zbulwersowana bo pani przez telefon jak dzwonilam do konsulatu powiedziala ze mi pomoze jednak okazalo sie inaczej i mowila ze paszport kosztuje 35 f a kosztowal 65 nie wiem za co pani wyjasnila mi ze nie musi mi tlumaczyc za co:)nie chcialam sie z nia juz klocic bo zalezalo mi na wyjezdzie i paszporcie, a jak pani oznajmilam w konsulacie ze raczej dziesiecioletniego nie chce powiedziala tylko brytyjski a teraz musze nagle jechac do lekarza i dlatego wyrabiam tymczasowy polski to zrobila glupia mine i powiedziala niech pani sie stara o brytyjski tumczasowy i po co tu przyszlam nie klocac sie wypelnilam papiery na tymczasowy polski.Ludzie w konsulacie wogole nie chcieli nam pomoc!!
I dobrze ze gazeta cooltura ich opisala popieram jeszcze lepszy był nagłowek.

Po z tym byłam z Brianem u lekarza w Polsce.Wypytywałam go o rozne rzeczy bo musze zrobic Brianowi badania na watrobe juz pisalam o tym jak bylam w ciazy.Wiecie jak dopiero polozylam pieniadze lekarzowi na stoł zaczoł byc miły i odpowiadac lepiej na moje pytania nawet z usmiechem.

Anya-dlatego bardzo dobrze cie rozumie jestem przerazona tym co przeczytalam!!sama zastanawiam sie czy robic te badania dziecku teraz jest taki malutki a mowili ze jak nie znajda zyly w raczce to pobiora mu z glowki chyba poczekam jeszcze.

Maxin- mamy taki sam fotelik dla dzieci z wibracja ten niebieski:)

Dziewczyny mam do was pytanie czy wiecie jak usowa sie niektore posty z forum??????????bylabym wdzieczna o wytlumaczenie.

Pozdrawiam Mamusie i Malenstwa.

czesc dziewczyny :D

widze ze tu znowu cudownie sie zaludnilo !!!!

dzieci rosna w niesamowitym tempie: Malwinko nie chce mi sie wierzyc ze corcia ma juz 5 miesiecy i jak ladnie trzyma buteleczke!! Anya i Josh ma juz zabki - jak szybko!!! Maxin widac ze Natalka bedzie rozesmianym stworkiem po mamusi Leedsana masz prawdziwego przystojniaka - szkoda ze mieszkasz tak daleko Izunia piekna rodzinka

zaraz wracam......

opiekowalam sie dzieckiem kolezanki - i dzidzia sie obudzila, ale juz jestem wolna :)

Dzieki dziewczyny za pamiec. Powiem wam, ze wszystko jest prawdopodobnie na dobrej drodze. Badal mnie nawet ginekolog - co tu jest rzadkoscia i to on powiedzial, ze plamienie moze miec miejsce nawet przez cala ciaze!!! No i mamy juz pierwsze zdjecia malenstwa.

Anya powiem Ci, ze nas w Polsce tez spotaklo pare nieprzyjemnosci : po pierwsze w wypozyczalni samochodow dali nam auto na letnich, lysych oponach (a to byl srodek glebokiej zasniezonej zimy) . Ja sie na tym nie znam Ed tez nie - dopiero na stacji benzynowej nas o tym poinf. widzac ze nie moglismy ruszyc z miejsca!! Ed byl wsciekly. Gdy przyszlo do reklamacji - opieprzono nas, ze teraz to my sobie mozemy bo samochod juz uzylismy i trzeba to bylo zglosic od razu. Szczegolnie, ze bylismy 300km dalej i byly swieta! Poza tym mielismy jeszcze pare nieprzyjemnosci w urzedach, sklepach itp.

Powiem wam kocham Polske, swoich znajomych, rodzine i nie zamienilabym ich za cala Anglie. Ale polska rzeczywistosc potrafi byc przytlaczajaca :-[

znowu musze znikac .... zachwile powinnam wrocic

I jeszcze raz....

Evoska na szczescie Twoj mezczyzna jest zauroczony Polska jak piszesz - super

Maja i Evoska teraz wy mi powiedzcie gdzie zaopatrujecie sie w ciuszki ciazowe - o zgrozo ja juz nie moge sie dopiac - podobno przy drugiej ciazy brzuszki powiekszaja sie znacznie szybciej

A wyprzedaze wydaje mi sie ze zaczynaja sie pod koniec lipca albo sierpnia (?????) musze to skonsultowac z Edem

pozdrawiamy mocno

Dziewczynki pomozcie plis.Bylam wczoraj na wazeniu z Oskarkiem i wyobrazcie sobie ze wczoraj kiedy mijal mu miesiac wazyl juz 5010kg.Wiec to mnie bardzo cieszy.Ale po wazeniu rozmawialam z lekarka bo mowilam jej ze maly kicha, pokasluje i ma zablokowany nosek i bardzo ciezko oddycha i aby cos mi dala.Nie mowie ze chce sterte lekow dla niego ale chocby cos na ten nosek bo on bardzo sie meczy.Fakt ze nie ma goraczki i cale szczescie ale ten nos mnie niepokoi i jak oddycha to strasznie tak charczy.Ciagle sie budzi bo mu ciezko oddychac.A ona mowi ze dziecko wyglada na bardzo zdrowe i nic mu nie jest i nic nie potrzeba mu aplikowac tylko aby mial wyzej glowe na poduszce.Ale nawet go nie dotknela, nie zajrzala w nosek czy gardlo.No i nie wiem co teraz zrobic.Dlatego mam prosbe, chcialabym mu pomoc z tym noskim.Wiem ze wy tez mialyscie takie problemy.Powiedzcie czym moge mu odblokowac nosek, mam gruszke ale ona jakos niewiele pomaga.Moze wiecie co moge zrobic albo co kupic aby mu odblokowac nosek aby latwiej oodycha.Nie mam soli fizjologicznej a wiem ze to pomaga ale moze wiecie czy tu w aptece mozna cos podobnego kupic.Bede wam wdzieczna bo nie moge sluchac i patrzec jak moj maluszek sie meczy.
sciskam was:)
A i dziekujemy za mile slowa:)
papatki

Izusia - ja tez nie mialam soli fizjologicznej i tez nigdy nic mi nie przepisywali. Co robilam to kladlam Tomka na poduszeczce tak aby mial glowke wyzej, uzywalam gruszki i dawalam mu duzo pic (wode, rumianek oraz herabtke Hipp na przeziebienie (moze gdzies w sklepie polskim sie znajdzie). To mu troszke rozcienczalo wydzielinke. Powodzenia Izusia

reklama
Do góry