reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

czesc
maja gdybys mogla cos wiecej napisac na temat council housing bylabym wdzieczna. jakie warunki trzeba spelniac zeby cos takiego dostac, bo tutaj kazdy mowi co innego.
pozdrawiam wszystkie mamusie

reklama
HEJ KOBIETKI!!!!
Mam chilke aby nadrobic zaleglosci,mala przy cycu usnela wiec postanowilam zajrzec to tam na forum ;)
Evoska witam znowu na forum,fajnie czas spedzilas w karju!!!Jak brzuszke,rodzicie pewnie cieszyli sie z waszego przyjazdu!!!
Izusia jak kochany Oskarek juz mu lepiej,mam nadziej,ze sie nie meczy ;)Na kiedy macie wizyte w konsulacie???My na 12 lipca,mam nadziej,ze wszystko zalatwimy,na razie starma sie Natalce zrobic fotke,Anya mowila,ze w Boot`s mozna samemu wywwolac fotki i w maszynie ejst opcja aby zrobic rownize paszportowe.
Aanes witam na forum ;D
Maja rodzina bedzie juz niedlugo,pewnie bwrdzo sie cieszysz!!!!
Dolanczam sie do pytania Bety!!!!Jak to jest........przeciesz dziecko dzidziczy obywatelstwo po matce,wiec sa Polakami i jak mogo sie starc o brytyjski paszport?????To chyba nie moliwe!!!!A jak to jest z rezydentem,bo tez gdzies czytalam,ze jak rodzice nie maja tego rezydenta to dziecko tez nie ma,a myslam,ze od razu mu przyslubuje.Juz sam sie glubie jak to prawinie wyglada.CZY KTOS WIE COS WIECEJ NA TEN TEMAT?????Ktos mi tez mowil,ze jak skonczy 18lat to moze sobie wybrac obywaltelstwo polskie lub brytyjskie,tyle roznych wersji,a czy one sa parwdziwe???PLEASE someone who knows?????

A u nas znowu byly dwa placzliwe dni,zabwiac nasze dziecko trzeba caly czas,jest towarzysk nie lubi byc sam,hjak tylko nie ma w poblizu nikogo,po 5min jest placz,malo sie intersuje zabawkami,wszystko bawi ja na 5-10min,uffff czasmi glowa mi peka i rece od lulania bola.Maz tez ma ciche dni,bo cos ostatnio ciezko z praca,trudno miec wlasna firme i w tutejszym rynku sie odnalesc i przebic, nie jest latwo.Siedzi w domu i popada w doly,buuu....
Ok musze uciekac bo mala sie budzi,a trzymam ja na kolanach ;)

Pozdrawiam babeczki
buziaki papa ;)

Witajcie,
ja jestem okropna, ale prawda jest taka, ze im wiecej zaległości tym bardziej zwlekam, a tak nei mozna!!!!

Evusia dzieki za pamieć, przeczytalam tylko dwie strony dopiero. O mojej szyji pisałam na spotakniu lipcowych mam. Przeszło już tak naprawe to stosunkowo niedawno i mam nadzieje, że bezpowrotnie.

GRatulacje ogromnie dla IZUSI za pieknego Oskarka!!!!!!! :D :)Taka opóżniona jestem.

No i gratulacje ogromnie dla BETY!!!!!!! Kochana ciągle nei mogę uwirzyć, że bedziesz podwójną mamusią :laugh: :laugh:
Plamienia to i moja przyjaciółka ma okazjonalnie, choć ciąża rozwija się prawidłowo, a ona już jest jakoś koło 30 tyg. Zdrowia życzę.

Co do katarku, to mój Alus nei miał nigdy takiego porawdziwego, zawsze jakiś dwudniowy i tylko trochę lało mu się z noska bez zatykania dziurek, ale nam zawsze pomagała maść majerankowa. popros może kogoś żeby przysłala z Polski. Jest tania, wydajna i jak nie zdrazy na teraz to przyda sie następnym razem. (Oczywiście następnego nei życzę ::) )

Kochane ktoś jeszcze urodził dzidzię???? bo ja zakręcona jestem jak przetwory na zimę ::) :p

No i witam Aanes na forum :)

czesc laski

Beta- strasznie sie ciesze ze wszystko dobrze u ciebie i fasolki i Tomcia a jak sie czujesz teraz?
ja tez mialam na poczatku plamienie i przeszlo i wszystko bylo dobrze i jest do tej pory ;D

Martusia- nareszcie jestes ja tez juz myslalam ze cie porwali ucaluj mocno ode mnie Alusia

Aanes- na poczatku musisz sie dowiedziec gdzie jest twoj council house i wtedy trzeba tam isc po podanie ktore sklada sie z 16 stron(moje takie bylo) i tam odpowiadasz na te wszystkie pytania typu:
-ile osob chce mieszkac razem z toba i jakie pokrewienstwo
-czy jestes w ciazy
-ile obecnie masz pokoi i jakie warunki
-czy cos moze wplynac na stan twojego zdrowia lub dziecka ktorym sie opiekujesz
ile zarabiasz i gdzie przed podatkiem
- ile zarabia twoj maz czy partner
-czy macie oszczednosci
-najlepiej skladac w swojej dzielnicy ale jesli skladasz do innej to pytaja sie jak jestes zwiazana z ta dzielnica
-jak dlugo mieszkasz w danej dzielnicy
-jak wynajmujesz mieszkanie tzn czy rent, czy moze u rodziny albo znajomych
-czy jest prawdopodobienstwo ze bedziesz bezdomna np kiedy dostaniesz wypowiedzenie mieszkania od wlasciciela mieszkania gdzie mieszkasz obecnie,
co tam jeszcze hmmmmmm
i jest jeszcze jedno pytanie takie luzne gdzie mozesz opisac wszystko co cie martwi i boli zeby ich przekonac abyscie to wy dostali mieszkanie
-sa takie organizacyjne pytania typu na ktorym pietrze chcialabys mieszkac albo czy w domu czy w mieszkaniu w ktorej czesci dzielnicy
a wedlug kolejnosci naleza sie mieszkania:
-kobiety ciezarne
-rodziny z dziecmi
-osoby niepelnosprawne
-osoby starsze
a potem cala reszta
no i jak juz zlozysz to podanie odbywa sie to bardzo szybko tzn tylko biora to podanko o nic nie pytaja i trzeba czekac na odpowiedz 2tyg i po dwoch tyg przysylaja ci list z odpowiedzia czy sie zakwalifikowalas tzn czy osiagnelas minimum148 punktow ktore upowaznia cie do mieszkania i czym wiecej masz punktow tym szybciej dostaniesz mieszkanie

tak a z tym bywa roznie bo w roznych dzielnicach rozne sa potrzeby ale napewno warto mieszkac na takie mieszkanie np: 2 pokojowe mieszkanie z pokojem goscinnym kosztuje 0kolo 100F tyg ja skladalam tydzien temu zaledwie w kensington i teraz czekam na odpowiedz jak dostane list to napisze cos wiecej , ale ogolny zarys juz chyba jest pozdrawiam i zycze powodzenia

maxin- paszport angielski nie wiem kiedy mozna zalatwic ale rezydenta otrzymuje dziecko od urodzenia w angli nawet jesli rodzice nie maja jeszcze, czytalam gdzies juz nie pamietam gdzie ze jesli rodzice dziecka oboje sa polakami to jesli dziecko pierwsze 10 lat swego zycia bedzie mieszkac w angli o otrzymuje paszport brytyjski a jesli ktores z rodzicow miedzy czasie otrzyma paszport brytyjski to dziecko jakby dziedziczy od rodzica, nie wiem jak jest jesli jedno z rodzicow jest anglikiem. Nie wiem czy cos z tego rozumiesz ;Dale staralam sie, a my mozemy sie juz starac o poszport po 4 latach tzn rok rejestracji w home office i potem 3 lata jako rezydent nie pamietam jak sie to nazywa ale napewno na P i wtedy mozna skladac podaniie o brytyjski paszport ale wydaje mi sie ze lwica jest bardziej zorietowana ;D moze cos pomylilam ok buziaki to chyba moj najdluzszy post w zyciu ;D ;D ;D

dzieki Maja za odpowiedz ;D ;D ;D

My dzis spedzilysmy caly dzien poza domem.Malutka wiekszosc przespala,bylysmy na wizycie u lekarza,pieknie sie rozwija i wszytko jest top tip:biderka,kregosup itp.Wazy 4365 ;D ;D ;D Potem przyjechala babcia wysciskala wnuczke,bylysmy na spacerku,dobrek kawce i ciachu.ODwiedzilam rowniz szkole gdzie odprowadzalam dzieci,ktorymi sie opiekowalam przez tyle lat,wszytkie zobaczylam,ale wyrosly,ucieszyly sie na nasz widok,kazdy chcial mala potrzymac,rodzice,nauczyciele cieszyli sie ze w koncu sie doczekalam wlasnego potomstwa bo tak dlugo pragnelam miec wlasne.Wiec dzien byl bardzo udany ;D ;D ;D zrobilam Natalce fotki do paszportu,sam w domu i w Boo`s wywolam ;)

Martuska dobrze,ze sie odezwalas,tak rzadko zagladasz?????????!!!!!!!!!!!!!!!

cos cisza tutaj ::) ::) ::)

buzka ;D ;D ;D

A mam pytanie:

CO NALEZY NAPISAC W OSWIADCZENIU O WYDANIE PASZPORTU?????CZY WYSTARCZY:

OWSIADCZENIE

Zgadzam sie na wystawinie paszportu dla mojego dziecka(Natalia Karweta)

podpis rodzicow................

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Czesc Kobietki

Dawno nic nie pisalam ale czytam nasze forum codziennie jak tylko mam chwilke.
Widze, ze bardzo "urzedowo" sie zrobilo tutaj i powiem szczerze , ze ja nie bardzo Wam pomoge z paszportem bo moja Julcia urodzila sie w Polsce wiec ma polski paszport.
Ale chetnie poczytalam sobie te wszystkie nowinki, bo nie wykluczone ze nastepny maluch urodzi sie tutaj wiec moze kiedys sie to przyda :)

Dziewczynki sliczne sa te wasze maluszki.Nie moge sie nadzwic ze Josh jest juz taki duzy!!!!Ale ten czas ucieka.MAxin sliczna ta twoja Natalcia.I chyba do ciebie podobna...Wogole sliczne te nasze dzieciaczki :)

U nas nic nowego.No moze poza tym, ze dzielnie z Julcia trenujemy siusianie w nocnik i ze juz w dzien Julcia chodzi bez pieluchy.Nie powiem, ze nie nasika na podloge, bo sie zdarzy, ale naszczescie co raz zadziej :) Mam nadzieje, ze przez te lato uda nam sie pozbyc tego pampersa.Oczywyscie jak idziemy na dwor, to pielucha siedzi, ale zadko sie zdarza zeby nasikala w nia.Trzyma az wrocimy do domu :) A poza tym ostatnio moje dziecko wystawia na probe nasza cierpliwosc!!!Jejus 20 miesieczne dziecko to istna wylegarnia pomyslow, z ktorych nie kazde jest bezpieczne.A do tego taki maly czlowiek nic sobie nie da wytlumaczyc   ::) Czasem placze bez powodu a czasem jest taka , ze do rany przyloz.No istna kobieta :) Ale dzielnie to znosze i czasem nerwy mam napiete jak postronki!!!Ale coz tak to juz jest ze, zanim zrozumie nasze dziecko, o co chodzi w tym swiecie, musi sie jakos tego nauczyc.A ze moja panna ma wiecej energii niz elektrownia atomowa to mama czesto nie ma ani sily ani cierpliwosci na te jej wybryki....Uffff....Aby do dwoch lat :)

A poza tym nastapil ogromny przelom i moje dziecko pozwolilo mi sie uczesac w dwa kucyczki!!!Wczesniej zero spinek i zero gumek we wlosach!A mi sie tak zawsze marzylo, ze jak bede miala corcie to bede ja slicznie czesala.A tu klops.Ale mam nadzieje, ze to juz nie wroci i teraz gumeczki i spinki beda w codziennym uzyciu :)

A tu na dowod zdjecia z dzisiejszych zabaw w parku.

Uciakam i pozdrawaim Was wszystkie i caluski dla maluszkow :)

rotationofp62900877sq.jpg

rotationofp62900888ym.jpg

hejka
ja jestem tak zabiegana ze szok szok szok
a wszystko przez to ze mamy 2 m-ce na odswiezenie nowego domu
i przeprowadzke bo Rocco nie bedzie ze mna w brzuchu cala wiecznosc:)
sam fakt projektowania jego pokoju tak mnie podnieca ze czasami
mam ochote z radosci siegnac po papierosa he he he
oczywiscie nie pale od momentu : Test Pozytywny;)))
ale mimo ze to juz 5 m-cy bez fajki mam na nia ochote
pewnie bym zwymiotowala na sam zapach pod nosem he he he
ale te mamusie ktore palily przed ciaza wiedza o czym mowie
lekam sie strasznie ze jak urodze siegne po fajke
choc szczerze wole NIE!!!

moja kumpelka palila cala ciaze - wyzywalam ja straszne ale i tak nie przestala hmmmmm

Ivonek - kiedy drugie???? napisz pare sytuacji z malutka - rozbaw nas troche
moja siosta nie cierpiala spineczek i gumeczek tak samo!!!

Majeczka - jak z mieszkaniem?? jakies postepy??

Maxin - zalacz jakies foteczki;)

Martuska - w koncu sie odezwalas!! pokaz Aleczka;)

pozdrowka;)

reklama
BETA!!! kochana

Tomcio mial przeciez roczek w tamtym tygodniu
zalacz fotki - jak obchodziliscie urodzinki
ucaluj syncia od nas;)))

Do góry