• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

JA NA MOMENCIK
To pare fotek naszej rodzinki:

JA NA SKOCZKU JUZ SAM STROJE,TAKIE SILNE NOZKI MAM:
atusamstoje1pb1.jpg

TRENUJE GLOWKE:
aletrzymamglowke1pt6.jpg

A TY Z MAMA SIE WYGLUPIAM:
baczekzmama1vk6.jpg

NASZA SZCZESLIWA RODZINKA:
tomy1jr1.jpg

reklama
Hej kobietki
O jaki tu ruch,fajniascie:tak: Ja dzis mialam dzien bardzo robotny,najpierw na zaszczyk zntykoncepcyjny,potem rozwieszalam ogloszenia o prace,potem spotkalm kumpele z turcji i wybralysmy sie na lunch,one tez jest niania,podsunelam mi rowniez pomysl aby zamiescic w gazecie oglosenie simply child care i tak tez drobie,potem na nescie szukalam i dzwonilam za kursem Child Safety & First Aid,na ktory wybieram sie 14 pazdzernika,a teraz niunia usnela wiec mam chwilke na BB.
Maxin78 a co to za zastrzyk, jak czesto trzeba go brac i czy jest skuteczny :confused: Ha ja tez przed ciaza pracowalam jako niania :tak: Teraz robie kurs child care, no i pewnie nie zadlugo tez trzeba bedzie szukac pracy :cool2: A co to za gazeta simply child care, gdzie ja mozna znalezc :confused: No wlasnie a ten kurs Child Safety & First Aid tez mialam robic prze St. John Ambulance, ale nie wypalilo bo akurat do szpitala trafilam :baffled: A gdzie ty zamierzasz go robic :confused: Ale cie zasypalam pytaniami :laugh2:

Witam Mamusie!
Brian mi usnol dzis w dzien i to w tym kole dmuchanym z mata co kupilimy mu z zabawkami tak sie pobawil ze usnol!huraaaaaa i o to chodzilo:-).Mam nadzieje ze dlugo pospi choc noc naprawde byla meczaca bo budzil sie ciagle:eek:
Widzez ze zainteresowanie wzrasta co do zajec z malcami wlasnie ja tez poszukam w bibliotece lub zapytam naszej lekarki bo chyba na zwazenie sie wybierzemy jestem ciekawa ile Brian wazy:tak:bo juz tak dlugo nie byl wazony od szcepionki ostatniej.
Na dodatek zamierzam wybrac sie na kurs jezyka angielskiego do jakiejs szkolki z tego siedzenia w domu duzo pozapominalam jak pracowalam o wiele latwiej bylo mi sie porzoumiec no i o ile bede miala z kim zostawic malego a jesli nie to mam swietna ksiazke ze szkoly w stanach gdzie moja mama chodzila na kursy i zaczne juz ja czytac od poczatku oraz uczyc sie zrobilam sobie postanowienie ze jezyk musze tutaj znac:happy2:

Maxin coreczka naprawde wyrosla i jak ladnie stoji a rodzinka z was cudo:happy:

Maja swietnie ze juz wozeczek masz pochwal sie nim nam;-)

No dobrze zmykam bo Synek spi a ja ide sie szykowac i idzemy na spacer:blink:
Pozdrawaiam i sle ciumaski:-D

Brian ostatnio tez byl taki marudny nie chcial bawic sie starymi zabawkami musialam mu kupic kolo gumowe w srodku ma mate przynajmniej jestem pewna ze nic mu sie nie stanie i jak zacznie pelzac nie wypelznie mi z tego bardzo dobra rzecz polecam no i mam chwilke dla siebie:-)
Hahaha moje dziecie pokonalo to kolo po paru dniach :tak: Przewrocil sie na brzuszek, kombinowal, kombinowal, odpychal sie nozkami, w koncu zawisl na oponie, dal susa i juz byl lapkami na dywanie :szok: Ale z niego to niespokojna dusza jest, wiercipietka niesamowita :laugh2: :laugh2:

Anetka JA ZASZCZY BIORE CO 11 TYGODNI I W MIOM PRZYPADKU JEST SKUTECZNY,PRZEZ PIERWSZE DWA DNI DUPA BOLI,ALE JEST OK.PLUS BO NIE MA @,MOWILI ZE MOGE PRZYTYC,ALE NIC TAKIEGO SIE NIE DZIEJE,WIEC DLA MNIE BABA,TYLKO SIE ZMARWILAM,ZE MOZNA GO BRAC PRZEZ ROK,HHMMMMM........TU PODAJE STRONKE, http://www.simplychildcare.com
TAM MOZESZ SIE OGLOSIC,TO GAZETA KTORA DOSTACZAJA DO DOMU,NIGDZIE INDZIEJ JEJ NIE ZNAJDZIESZ,PRZESYLAJA CI 3 GAZETY,OGLOSZENIE JEST DARMOWE JAK SZUKASZ PRACY,TYLKO TRZEBA KUPIC 18 first class postage stamps.a KURS ROBIE Z TEJ STRONKI:
http://www.safe-and-sound.org.uk/
A POWIEDZ MI POTYM KURSIE JAKIE MASZ KWALIFIKACJE BO TEZ SIE ZASTANAWIALAM NAD NIM I CZY UCZYSZ SIE SAMA W DOMU???CHETNIE ZROBILA BYM JAKIS KURS ALE WLASNIE NIEWIEM OD CZEGO ZACZAC!!!!
MAGGUISA DZIEKUJE ZA KOMPLEMENCIKI
MAJA
SUPER ZE WOZIO JUZ JEST:-) TYLKO JESCZE KRUSZYNKI BRAK,ALE JUZ NIE DLUGO

MYKAM KRMIC MALA

Maxin78 super fotki, corcia przesliczna i w ogole slicznie razem wyglada cala rodzinka :tak: Ja robilam kurs CACHE Entry Level Certificate in Preparation for Childcare jak bylam w ciazy, chodzilam do college 1 raz w tygodniu. W sumie zaliczenie tego kursu polegalo na oddawaniu prac pisemnych, a bylo ich w sumie 12 :dry: Teraz chodze tez raz w tygodniu na Level 1 Award in Getting Started in a Pre School Setting i koncze go w grudniu :tak: No a potem to mozna robic NVQ 2, ktory juz uprawnia do pracy w Nursery, szkole, itp lub NVQ 3. No i wiadomo im wyzsze kwalifikacje tym lepsze zarobki :-) Do tych kursow ktore robie potrzebne sa referencje, ze pracowalo sie z dziecmi, a do NVQ trzeba zrobic placement :cool2:

witam dziewczyny, tak się rozpisałyście, że już naprawdę się pogubiłam w tym wszystkim, co i jak i kiedy:-)
Ja tez sie zastanawiam nad tym zastrzykiem, bo narazie biorę tabletki (noriday), ale jakos nie jestem do nich przekonana i trzeba je brac o stałej porze, zdarza mi się zapomniec, zapytam w poniedziałek, bo musze isc do lekarza po receptę.
Maxin jak Natalce podoba się ten skoczek? bo tez myślałam zeby cos takiego kupic
Tyle piszecie o tych zajęciach dla dzieci,że chyba tez sie zorientuję czy u nas cos takiego jest, przynajmniej gdzies wyjdę, bo nudzi mi się cały dzien siedzę w domku
Maggusia świetnie,że się zdecydowałaś na naukę języka, ja jakos się nie mogę zmobilizowac, ciągle jakies wymówki mam, ze przeciez z dzieckiem to nie ma czasu:-) , a od tego siedzienia w domu to wszystko zapominam:baffled:

Idę obiadek gotować, bo Karolinka słotko sobie śpi...pozdrowionka:-)

Acha jeszcze mi się cos przypomniało - Martusia 78 ksiązeczki wojskowej nie można przewozic przez granicę, jak zobaczą,że macie to Was mogą nie wpuscic do innego kraju, ja tez mam książeczkę wojskową ( skończyłam szkołę medyczną ) i ksiązeczkę zostawiłam w Polsce, mój mąż też, zresztą wszystko pisze z tyłu książeczki;-)

hej

maxin- swietne zdjecia malej, jutro sie widzimy hmmmm ale fajnie, dziewczyny czytacie mi w myslach bo z uwagi na to ze do mnie nikt z rodziny nie przyjedzie pomagac musze sama cos wymyslec zeby i opiekowac sie niunia i pracowac i musze zrobic sobie tez ten kurs, a czy do tego kursu potrzebne sa referencje, albo duze doswiadczenie czy oni dopiero wszystkiego tam uca czy to raczej wyklad bez praktykikochane napiszcie cos wiecej na ten temat, wejde sobie na ta stronke co ty maxin podalas i sie rozeznam :-) , ale jesli cos, to moge pytac?

maggusia-briankowi musialo to kolo niezle sie podobac ze az zasnal ze zmeczenia, masz racje z kursem ang ja chodze nadal i bardzo sie z tego ciesze bo nie pracuje i mam mniejszy kontakt z jezykiem a tak moge nadal sie go uczyc i nie nudzi mi sie bo ciagle mamy cos powtorzyc nauczyc sie itd:-) ,

kasiula matula- z przepuszczaniem matki z dzieckiem to jest wlasnie tak ze nikt sie nie wychyla z bardzo zeby ci pomoc ale jak sama pojdziesz do rzodu to nikt ci nic nie powie wiec po prostu powiedz przepraszam i juz:-D , ja zmierzam tak robic:-)

martusia 78- no to czekamy na ciebie szkoda ze az w irlandii bedziesz ale przeciez jest internet, powodzenia zycze dla meza zeby szybko dostal prace

evoska-jak remoncik kochana:baffled: , pewnie juz uszami wychodzi

co do wozka kupilismy wkoncu w mothercare 3 in 1 myslalam ze bedzie do bani bo gondoli nie ma tylko jest przerabiany ale jak go dokladnie obejzalam stwierdzilam ze jest ok i cena nie jest zawrotna:-)

Mothercare - Mothercare Trenton Deluxe pushchair travel system - Mocha=

i ma nosidelko nie mamy samochodu ale cociaz nie bedzie problemu z zabraniem dzicka ze szpitala bo nawet w taksowce trzeba miec nosidelko, takze jest ok

dziewczyny pozdrawiam serdecznie i apeluje do dziewczyn ktore zapomnialy o nas ODEZWIJCIE SIE
beta, lwica, magda, martusia, ivonek nie czesto ale jednak zaglada tak jak i tamarunia kobitki zajete ze swoimi ksiezniczkami:-D

ok juz nie marudze pa pa

reklama
Anetka teraz ja cie troche pomecze pytaniami,a powiedz mi jak te zajecia wygladaly,musialas byc caly dzien na uczelni???I na czym polegaly te prace pisemne,czy mozna je bylo w domu napisac i jak dlugo trwal ten kurs????do NWQ TRZEBA MIEC STARZ TAK OTO CHODZI???!!!
Agnes NATKA chetnie sobie w nim siedzi i obraca sie w okol osi,tupie i dobrze sie bawi:-) A zajecia sa super,mozna wlasnie sie wyrwac z domu,poznac nowe osoby i dla dziecka frajda;-)
Maja fajny wozeczek,dzieuje za kompelmenciki,abrdzo nam milo:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry