• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Wielkie dzieki Anetka .Zupelnie podobnie myslalam w tym temacie.Cos mi sie wczesniej obbilo o uszy,poza tym to jest zupelnie logiczne.Tyle tylko,ze poprostu smac mi sie chce jak ktos wciska mi takie kolorowe bzdety."Rodzac dzidzie w Angli-na 100% bedzie ono mialo paszport brytyjski-co sie tyczy zapewne wzgledem rozumowania mojej kolezanki-obywatelstwo brytyjskie".Nie bede jej nic przekazywac,bo i tak ona wie swoje...poczekam jeszcze i poslucham jak mi wciska jakies inne baje.Nienawidze takich zaklamanych ludzi....W sumie i tez nie trudno ja zrozumiec..plytkawe myslenie i poczucie jakies wyzszosci z racji tego ze ona jest tam a ja zostalam w Polsce...Co za ludzie
Na szczescie mamuski z forum to fajoska ekipa i nie ma sie czym przejmowac kiedy ktos z zewnetrznej podpada:happy: :happy: :happy: :happy: :happy:

reklama
Annetko jezeli chodzi o sprawe paszportowa to nie wazne na jak dlugo chcesz miec dla dzidzi i tak potrzeba polski akt urodzenia i PESEL

Anulka99 moze teraz cos sie zmienilo, ale jak my malemu wyrabialismy paszport tymczasowy na 1 rok, w kwietniu tego roku, to byl potrzebny tylko akt ur. angielski, no i zgoda obojga rodzicow :tak:

Alez sie postow narrrobilo. wow!!Znalazlam juz u siebuie program do obrobli zdjec, wprawdzie ie paint ale tez ok:) a painta nie ma:( ale to nic:)
DZis pierwszy raz Hafsa jadla jedzonko, zrobialm papke z marchewki, na dzis jutro i na kilka dni z gory, zamrozilam, zobaczymy jak jej to pojdzie , a jesli o to juz zamrozilam tez papke marchewka plus ziemniaczki, a potem zobaczymy. Dzis Hafsa sie zbudzial 7 razy w nocy!!!!!!!!!!!!!!!!i tak sobie mysle ze moze czas na jedzonko, a wiec dalam, zobaczymy jak to bedzie, dzis pieknie zjadla ok 4,5 lyzeczek:) Robiac papke skorzystalam z przepisow e-ksiazki kucharskiej dla bobasow, a swoja droga moze ktos chce?mi sie podobaja te przepisy, neiktore oczywiscie, ale na start spoko:):):)

Maja super wozeczek kupiliscie:) i faktycznie nie az tak drogo, wiesz mi sie ostatnio podobaja pramette z mamas and papas:)milam ci powiedziec zebys zobaczyla ale juz za pozno, ale i tak fajniutki wybralas, i chyba wygodny bedzie:)

Maxin super zdjecia!!!!Natalia bardzo urosla ostatnio chyba co??i faktycznie silna jest!!! Wiesz ja wlasnie tez sie wywyiedzialam na temat activity center ale dla muslimow i tam pojde chyba w poniedzialek, to jest kawalek drogi ode mnie ok pol godz walk, ale spoko ja bede przynajmniej maial troche ruchu:):):):) bo ost cos tluszczyku naralam:( po pobycie w polsce::)

oki pozdrawiam wszystkie dziewczyny i zmykam:):):)pap

A to moja Hafsa wcina ksiazke:)

my.php
[/URL][/IMG]

Anulka99 my też robiliśmy paszport w sierpniu tego roku i wystarczy angielski akt urodzenia, zgoda rodziców i od nas chcieli jeszcze mój NIN, to na tymczasowy paszport a na ten 10-letni potrzeba polski akt + pesel

pozdrowionka:-) :-) :-)

reklama
hej!!!

Tamarunia- nie poddawaj sie kochana pierwsze ci wyszlo i widzialam je, zapytam sie dzis mojego meza jak to z tym paintem zrobic albo z innym programem bo ja nie wiem ok buziaki

Asia-Anetka pisze tak jak jest z paszportami a ta kolezanka zaloze sie ze sama nie wie o co chodzi tylko ktos jej cos tam powiedzial i tak ci powtaza, tak samo nie wiem dlaczego powiedziala ze jej maz pracuje na 'czarno' a mim to ma rejestracje w home ofice to nie jest mozliwe a pozatym w angli bardzo ciezko jest pracowac 'na czarno' bo tu jest wszedzie legalna praca:-D :-D , a po za tym jesli nie dostalby listu od pracodawcy nie moglby zajerestrowac sie w HO a do NIN jest jeszcze wiecej spraw do zalatwienia, chociaz moja kolezanka tez ma NIN i w tamtym czasie tez nie pracowala tylko byla jako bezrobotna i jobe center pomagal jej w zdobyciu NIN ale generalnie, tzeba miec kontrakt list od pracodawcy, potwierdzenie adresu jesli ktos nie moze zdobyc potwierdzenia adresu tzn rachunku jakiegos naprzyklad za wode lub prad na swoje nazwisko oczywiscie, to wystarczy rejestracja z HO ufff to na tyle:-) ,

pozdrawiam was kobitki
milej niedzieli papa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry