• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!
Ja tylko na chwile.
Chcialam zapytac czy wiecie cos na temat darmowych zlobkow czy opiek nad dziecmi bo wiem ze takie cos jest bardzo drogie lecz chcialabym zostawic na pare godzin tam Briana :-(poniewaz chcialabym isc na nauke jezyka angielskiego:happy:
I jeszcze jedno pytanie czy wiecie cos na temat szkol darmowych:-) ja chcialabym isc na kurs fryzjerski skonczyc tu taka szkole.Moja mama jest fryzjerka i duzo umie dzieki temu ze przevywalam duzo u niej w salonie i chodzilam na praktyki takze potrafie przedluzac i zageszczac wlosy chcialabym skonczyc tu taka szkole by moc jakos znalesc prace tu w tym zawodzie lub miec swoj salon i robic jakies show;-)

Bede wdzieczna za wszelkie informacje!

Pozdrawaim i sle ciumaski.

reklama
Witam mamusie ;-)

maxin78 sliczna masz corcie :-) :-) Na raczkach sie ladnie podnosi i fajna ma ta zabawke pewnie niezle w niej podskakuje :-D

Acha jeszcze mi się cos przypomniało - Martusia 78 ksiązeczki wojskowej nie można przewozic przez granicę, jak zobaczą,że macie to Was mogą nie wpuscic do innego kraju, ja tez mam książeczkę wojskową ( skończyłam szkołę medyczną ) i ksiązeczkę zostawiłam w Polsce, mój mąż też, zresztą wszystko pisze z tyłu książeczki;-)

Agnes dzieki za informacje. Nie wiedzialam, ze tak moga zrobic :confused:

martusia 78- no to czekamy na ciebie szkoda ze az w irlandii bedziesz ale przeciez jest internet, powodzenia zycze dla meza zeby szybko dostal prace

maja33 dzieki, ze na mnie czekacie :-) :-) Tez zaluje, ze az w Irlandii ale mysle, ze wszystko moze sie zmienic i w koncu mozemy nawet kolo Londynu wyladowac i sie osiedlic :-D Nigdy nic nie wiadomo :-) A internet napewno bedizemy zakladac, bo jakzesz bym mogla z kolezankami na bb nie poklikac ;-) No i kontakt z rodzinka bedzie na okraglo :tak:

dziewczyny juz od soboty 7października beda rodowita matulą z UK w tym wątku

kupiłam dzis bilet lecimy z emilka do tatusia juz za tydzien ale sie ciesze :-D

kasiula matula no to gratulacje :-) :-) :-) Bardzo sie ciesze :tak:
No i zycze powodzenia. Bedzie dobrze :tak: ;-)

Milego popoludnia :-D

Dzieki maja33 za wiadomosci.Ja tez wlasnie nie wiem jak to jest z ta praca na czarno-skoro bylam swiecie przekonana ze w UK tak nie zatrudniaja.Ona twierdzila ze on pracuje na jakiejs budowie i moze faktycznie cos tam dziobie bez umowy..mniejsza o to.Wiem jeszcze ze w tych wszystkich zawilosciach pomaga im jakas osoba z JobCenter...takze nie wiem co oni tam kombinuja.Napewno nie zycze im zle..bo to nie jest w mojeje naturze,ale nienawidze jak ktos robi ze mnie polglowka.Na temat tego paszportu dla dzidzi -wspominala ze historie wyrabiania zaczela od oplacenia za rejestrowanie dzidzi i tam dostala akt ur.Pozniej poszla na poczte i tam dostala druk,ktory musiala wypelnic na ten paszport+rubryke ktora musiala uzupelnic jej menagerka/zrobic 2 zdjecia malego/i zaplacic za paszp. i wyslac go poczta do CENTENARY HOUSE/
ufff...juz calkiem to opisalam..hihihih..No wlasnie dziewczyny-jak to z tym jest??? ...Jeszcze raz wielkie dzieki za wiadomosci.
Magusia niestety nic nie pomoge.W sparwie kursow i szkol na goraco,ale najobszerniejsze informacje widzialam tylko w <swiatyni poczciwej wiedzy i pomocy>JobCenter.Kursy przerozne i calkiem niedrogie.W zaleznosci od stopnia zaawansowania.Tylko tyle sie orientuje.
...i jeszcze jedno ..czy wiecie moze jak to jest z tlumaczeniem dyplomu ukonczenia uczelni??...Chce przetlumaczyc swoj dyplom.Z pewnoscia nie odrazu zaczne pracowac,ale dobrze jest pozalatwiac wszystko kiedy mam sporo czasu i jestem w ojczyznie.Moze ktoras z was robila juz cos takiego?Czy to musi byc tlumacz przysiegly i czy dokument tlumaczony musi byc opatrzony w jakiegos rodzaju szczegolne rodzaje wiarygodnosci co do jego autentycznosci?????
Ale sie rozpisalam...same pytania:eek:
Tamarunia - twoja dziewczynka to sliczny bobasek.Wystarczy nawet jedna fotka aby nie miec ku temu watpliwosci

Dzis jestem wymeczona,a to wszystko zasluga polaskiego lasu i powietrza:happy: Posylam buzke od ciezarnej i uciekam do wyrka:tak:

Hej kobietki :-)

Melduje sie poslusznie.Jestem,czytam Was ale czasu brak na dluzsze rospisywanie sie.Maz w Polsce a my obie z Julcia tu zadzimy :-)
Kobiety ale namachalyscie tych postow :szok: ale przeczytalam wsio a nawet weszlam na SPOTKANIA MAMUS i tam tez nadrobilam zaleglosc.A co ;-)

Maxin jaka Natalka jest juz duza :szok: a taka kruszynka niedawno byla.Hafsa tez piekna panna :-)
Ciezarowki nasze to juz doslownie na finiszu.Ale sie nam tu niedlugo wesolo zrobi.Tyle nowych maluchow :-)

Dziewczynki uciekam.Klade sie spac bo ledwo siedze.Sorki ze nie rozpisze sie za bardzo ale moje dziecko wymeczylo mnie dokladni dzis.Zerkne jeszcze na fotki ze spotkania i uciekam.

Sciskam Was wszystkie bardzo mocno i dziekuje za pozdrowionka i za pamiec ;)
Buziaczki.

Witam Mamusie!
Mam troche wytchnienia i moge popisac.
Na dodatek tykle na glowie i jeszcze zmartwienia i juz wogole nie wiem co mam robic:-(lecz nie bede was nudzila mojimi sprawami poprostu plakac mi sie chce.

Tamarunia Hafsa sliczna!;-)

Ivonek fajnie ze do nas zagladasz:-)

Asia dzieki za odpowiedz no nic bede szukac dalej bo musze sie wziasc w karby i to natychmiast:tak:
Z tumaczeniami nie wiem jak to jest tutaj dyplom moj mezczyzna chyba ma po polsku lecz po angielsku ma wystawiony papier ze szkoly ze ukonczyl to i tamto i pieczatke:happy:

P.S.Jesli bedziecie cos wiedziec na temat darmowych zlobkow czy opiek nad dziecmi i na ile godzin mozna tam dziecko zostawic prosze was o uswiadomienie mnie.
I jesli cos wam sie obije o uszy na temat kursow fryzjerskich czy tanecznych to tez bylabym wdzieczna za wszelkie informacje.

Pozdrawaim i sle ciuamski!

hej!!!

Ivonek -nareszcie sie odezwalas tesknie za foteczkami Juleczki ona taka slodka:tak:, sliczna dziewczynka

maggusia- ja nic nie wiem o tych kursach ale jak pisze Asia idz do jobcenter oni napewno ci tam pomoga i pomoga zorganizowac, powodzenia

a u nas pieknie i leniwie wszystko ok

buziaki pa pa

hejka
ja dzis biegalam jak szalona juz prawie wszystko kupione
w srode sie wprowadzamy
3mac kciuki prosze;)

Ivonciu - przesylam cieple usciski
Maggusia - nie lam sie wsio sie ulozy, ja bym Ci poradzila poszukac na necie takich informacji
Majus - Tobie to dobrze leniwcze;))))
PRZEGONILAS MNIE Z POSTAMI HE HE HE
caluski
dobranoc

Hehe wzielo mnie dzis na wspomnienia, jak sie napatrzylam na wasze brzuszki :laugh2:
A wiec w ramach wspomnien, fotka robiona w listopadzie zeszlego roku, Pati jeszcze w srodeczku ;-) :tak:
picture002cj1.jpg

Fotka robiona w tym samym miejscu pare miesiecy pozniej. Tu zawartosc brzuszka juz na zewnatrz :-)
pati016ty6.jpg

reklama
Anetka swietne te zdiątka :)

Dziewczyny ma pytanie formalne!! Jestem w Polsce jesze wlasciwie zatrudniona tyle ze mam urlop wychowawczy na 3 lata i nie pobieramy tam z mezem zadnych zasilkow ani innych pieniedzy, chcialabym wyrobic sobie tu NIN, bo jest nam teraz potrzebny, czy jest to wogole mozliwe?? no bo na wychowawczym ktos mi tam placi ubezpieczenie zdrowotnie i spoleczne chyba, nie wiem czy to zgodne z prawem wogole i co trzeba miec zeby ten nin dostac, bo juz wiem ze mam sie zglosic do jobcenter tylko nie chce 2 razy latac tylko sie juz przygotowac na jedno wyjscie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry