• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maggusia no i tu jest problem bo jej nie podaja,prdiatra mowil,aby sie dowiedziec czy mozna ja kupic
:szok: :szok:
a z tego co Asia mowi podaje sie ja w 1,2,6 miesiac wiec z tego wynika ze ja ominlelam juz dwie,a ty w sumie trzy i nie mam pojecia czy mozna jej podawac pozniej:nerd: i jestem troche tym zmartwiona,kurcze nooooo.........tutaj wszystko jest jakos inaczej,jadac do kraju potem mam metlik w glowie,ale zapytam pielegnarki czy jest tak mozliwosc zakupu.A na gluzlice czli tuberculosis (TB),to zapytaj vizytorki,albo lekarki,bo wiem,ze masowo wlasnie latem szczepili maluchy:baffled:

reklama
Maxin to myslisz ze jakbym poszla do lekarza z synkiem:-)to podali by mu ta szczepionke:confused:na gruzlice a jak mam zalatwic szczepionke na zoltaczke myslisz ze tutaj tez robia czy tak jak pisze Asia musze ja sprowadzi z polski:confused::eek:

Maggusia zapytaj sie o nia Pania Visitor. ona powinna Cie umowic na szczepienie i poczta powinnas dostac potwierdzenia kiedy bedzie szczepionka.
Tutaj ta szczepionka jest robiona do pierwszego roku zycia
chodzi mi o szczepionke na gruzlice

Maxin dzięki, że powiedziałaś o tej szczepionce na gruźlicę, muszę też zapytać o nią następnym razem, może moja mała też ją tutaj dostanie a co do tej szczepionki na żółtaczkę typu B ( WZW ) to daje się ją w trzech dawkach, pierwszą dawkę, drugą dawkę po miesiącu od tej pierwszej i trzecią po pół roku, a nie w 1,2 i 6 miesiącu życia dziecka, musiałaś źle zrozumieć Asię, ja w każdym razie tak słyszałam, tylko, że w Polsce chyba dają pierwszą dawkę w pierwszej dobie po porodzie. Jak można ją kupić w aptece to chyba nie będzie problemu z podaniem jej tutaj:-) :-) :-)

Wecie co?normalnie niesamowite jestescie!!!dzieki za komplementa!!!
ja tu juz nie zdazylam na nic, ani na pocieszanie MAggusi, ani na porady, ani na nic, wsio jzu dziewczyny napisaly:):):):):):):):)
probuje dzis znow z tymi zdjeciami wrrrr

dsc02191lm2.jpg
[/URL][/IMG]

Tamarunia-Hafska jest urocza, naprawde sliczna dziewczynka:-)
Maggusia-mam nadzieje ze Brianek nie ma zadnej alergii i wysypka zniknie szybciutko.Nikomu tego nie zycze bo my sie tak meczymy z tymi krostami.Jak bylismy dzis w klinice to Oskarus nie wygladal tak zle ale kiedy dzis rozbieralam go do kapania to sie zalamalam, caly przyszek w czerwonych plamach i krostkach.I badz tu czlowieku madry, jzu sama nie wiem co to jest i od czego.Takze Maggusia idz z tym do lekarza to to nie zarty, lepiej wczesniej aby malutki nie cierpial.
A wogole dziewczyny dobrze ze napisalyscie o tych szczepionkach, ta tez zapytam o te na gruzlice i wzw b, bylabym spokojniejsza gdyby maly dostal te szczepionki.My mamy za tydzien trzecia dawke rutynowych szczepien + pierwsza dawka pneumokoki.
U nas tez lalo dzisiaj caly dzien i teraz tez cos pada.Jesien jest ohydna...
Dobrej nocki kochane!;-);-);-)

reklama
czesc dziewczyny ale duzo napisalyscie, a ja mialam lekkie problemy z komputerem ale juz ok

piszecie same ciekawe rzeczy na temat tych szczepien bede miala w pamieci wszystkie wskazowki

maxin-bardzo chetnie z kursem umowimy sie dokladnie co i jak ,jak sie zdecydujemy ok

izusia- och biedny Oskarek i ty razem z nim musicie tyle cierpiec, a moze to jeszcze cos innego jeszcze jakies inne uczulenie, trzymam kciuki aby wkoncu mu cos pomoglo:-(

dobranoc kobitki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry