• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

widocznie...bobon jestem i cos nie doczytalam,ale to nic..od przybytku glowa nie boli,a przy okazji zaczelam sie odnajdywac w temacie,ktory niebawem mnie rowniez dopadnie:cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

Buzka i uciekam szukac deserku

reklama
MAXIN- skarbie wlasnie przeczytalam o tym kursie i pasuje mi bardzo i bardzo bym chciala tylko jak zobaczylam date to sie zalamalam , bo moja siostra z rodzinka przyjezdza wlasnie 08grudnia i odjezdza 11 wiec tylko z tego powodu nie moge na niego pojsc, ale czytalam ze kolejne beda od 2007 wiec zapisze sie na nastepny termin dla mnie najwazniejsze jst zeby wyrobic sie do polowy lutego bo wtedy bede szukac pracy jeszcze troszke mam czasu, ale dziekuje ci serdecznie za pomoc i chyba skusze sie na ten wczesniejszy co mi podalas, jeszcze raz wielkie dzieki dobra kobieto:-)

KASIULA MATULA- ja widzialam w polskim sklepie NAN ale tez sa jakies na S tez polskie ale nie pamietam jak dalej bylo, jak bede nastepnym razem to sie zapytam czy jakby ktos zamawial specjalny rodzaj to czy moga sprowadzac czy to jakis problem bo przeciez oni maja to z polskich hurtowni tu wiec to moze nie taki problem:-)

u nas jakos dziwnie od wczoraj bola mnie jajniki jak cho......, i jakos tak dziwnie na dole brzucha to normalne czy mam juz prac ubranka dla niuni:-D poradzcie cosik kobitki, a moze za duzo cwiczylam na pilce:eek: nie wiem a tak poza tym nic chyba mi nie jest:dry:

TOOLA- chyba ominelas moje pytanko jak fotki chcesz to ci przesle z przyjemnoscia na maila, przeslij mi na prywatna wiadomosc jak nie chcesz na forum

kochane kobitki ktoras z was pisala o przepisach dla maluchow z jedzonkiem, ja bym poprosila ta ksiazke:tak:

ASIU- jak jest to mozliwe to przeslij nam foteczki brzusia (bo my tacy nalogowcy troszke:cool2: )

pozdrawiam i pa pa

huh...maja33 to moje zdjecie pod nikiem...to faktycznie ja,ale przed ciaza.Tak mi sie dal we znaki ten moj blogoslawiony stan...ze az mam grubo ponad 20kg na plusie.Mozna tylko przeklinac.Brak ruchu i beznadziejna przemiana materii.Zawsze musialam sie pilnowac z jedzeniem i duzo cwiczyc....a teraz rowniez "moge",ale tylko czekac na porod a pozniej biore sie za siebie...
Gdyby moj aparat spotkal sie z taka wielka kropka jaka jest teraz Hiopcio-Asia, to pewnie swa funkce cyfrowa..zamienilby na literki,krzyczac "SOS" !!!:baffled: :baffled: :baffled: :baffled: :baffled: :baffled: ...spuszczam glowe...i przyznaje sie ze puki co staram sie unikac aparatu

:tak: Czesc kobialki!!! ja wciaz mam problemy z nowym forum - po prostu moj komp. (tzn . internet) sam mi sie wylacza gdy wchodze na ta strone - czy ktos ma podobny problem?

tak ze na razie nie mam nawet jak nadrobic zaleglosci :no:

zauwazylam ze pojawilo sie pytanie o mleko NAN - ja tez przez pewien czas go uzywalm - i zamawialm w aptekach - bo tu nie jest popularne wiec nie trzymaja na polkach

trzymajcie sie kochane kobietki - musze zaciagnac chlopa do mojego kompa - moze cos wyczaruje :baffled:

Aro droga - moglabys jeszcze raz podac jakies namiary na siebie?

hehe dzieki za komplementy:):):)::):)):) Sle rowniez do Izusi komplementy na temat Oskarak swietnie wyglada!!i wcale nie widac ze jet choryna azs????????i juz zmykam, tylko jeszcze pytanko do Izusi, jak robisz ze mozesz wkleic az tak duzo zdj na raz??ja potarfie tylko jedno!!!!dziki za odp ewentualna z gory:):):):):):):pozdr

Maja dzieki wielkie za fotki :-)

moje Maleństwo marudne cos jest, ten nieszczesny zabek caly czas sie nie moze wybic, a juz go widac, smaruje jakims zelem ale on nic nie daje, Rybka co chwile chce coś ssać (najczęściej cycka :baffled: ) pozatym dzis miala tylko 2 drzemki w ciagu dnia i to jedna wymuszona spacerem!!:szok: normalnie nie dala mi dzis nic porobic tylko musialam sie z nia bawic i gadac do niej ciagle

no to sie wyzalilam :sick:

Witam Mamusie!

Wchodze na forum a tu tyle postow no ladnie mialam co czytac:-)
Ostatanio mam malo czasu caly poswiecam Brianowi:tak:
Juz troszke mi lepiej dziewczyny po waszych postach na dodatek Mama moja kochana mnie tak bardzo pocieszyla ze jade do niej na chwile do Grecji wiec pojawil mi sie usmiech na twarzy:happy:
Z naszego synka robi sie wielka gadula hehe probuje raczkowac pupa juz jest w gorze ale kreci sie w kolo hehe zamiast isc do przodu:laugh2:

Tamarunia wow jaka Hafsa juz duza:tak:i ile ma juz wloskow na glowce:-)

Maja mnie tez czasami pobolewaly jajniki na dodatek czasami lapalam zapalenie pecherza:eek:
Ja pralam ciuszki jeszcze w dzien kiedy mialam skurcze co 10-15 minut wiec chyba czasami lepiej wyprac wczesniej niektore hehe a wyobraz sobie ze torbe mialam spakowana ale nie cala jak mialam skurcze co 5 minut i juz jechalam do szpitala to jeszcze wlozylam spioszki a zapomnialam pampersow musieli mi dowiezc:-)

Zuzia Visitorka do mnie nie przychodzi nie wiem dlaczego wiec bede musiala wybrac sie do lekarza i porozmawaic o tych szczepionkach:tak:

Izusia z Oskarka piekny chlopczyk!:-)i wogole nie widac na zdjeciach tych krostek:tak:u Briana chyba te krostki przejsciowe bo zaczelam smarowac i troche zniknely i bardzo natluszczac oliwka i mniej juz widac np na twarzy wogole juz nie ma wiec nie wiem co to bylo:eek:

Kasiula Matula ja widzialam to mleczko w polskim sklepie oraz w Bootsie u nas tez bylo i w jednym supermarkecie arabskim;-)ale chyba nic sie nie stanie jak nie znjadziesz iz mienisz na inne tak mysle mi np zabraklo angielskiego mleczka jak bylam w pl dla Briana no i kupilam Bebiko i pomsakowalo mu tez:happy2:bylo ok.

Toola wiem dokladnie co to za marudzenie przy zabkowaniu wlasnie my teraz tak mamy i budzenie sie wczesnie rano ciagle po kilka razy:sick:slyszalan ze sa jakies zele na zabkowanie chyba musze sie zaopatrzyc:-)

Asia hehe ty lepiej sobie zrob pare zdjec bo pozniej bedziesz zalowac ja np zaluje ze nie porobilam sobie wiecej niz mam choc przytylo mi sie 22 kg a jak na moja posture wygladalam jak kuleczka na dodatek zdjecia robilam juz na prawie samym koncu ciazy mialam tez na poczatku robione jak jeszcze byl maly brzuszek ale to bylo w komorce i jak sprzedalam telefon to wszytskie musialam usunac i teraz zaluje ze ich nie mami ze mam tak malo zrobionych ;-)a jeszcze przed porodem pare dni pomyslalam sobie ze zrobie sobie w sukience ciazowej hehe no i nie zrobilam bo zlapaly mnie skurcze:laugh2:

Maxin:happy: i Asia:happy: dziekuje wam za duzo informacji na temat tych szczepionek.

Kallusia dokaldnie wiem jaka obsluga jest w tych szpitalach ja jak mialam robione badania to pobierala mi krew praktykantka ktora nie umiala tego zrobic dobrze i pare razy klepala mnie po zyle trawlo to dosc dlugo no bo samo to klepanie mnie denerwowalo pozniej wbila sie tak ze az zapiszczalam:baffled:dlatego bardzo dobrze cie rozumie ale dobrze ze juz po wszytskim:-)

Pozdrawaiam i sle ciumaski.

A my wrocilsmy z masazu bardzo zadowolone i zrelaksowane,milo bylo,ja mam kurs zrobion i ciekawilo mnie jak to bedzie z dziecmi,ale pikus,wiec bede masowac mala w domku,a znajdziemy inne zajecia ruchowe.Natka byla najstarsza,same maluszki 11tyg takie male kruszynki.Natlka zaraz po nim usnela,nie che zachwalac ale chyba sie juz z wozkiem przeprosila bo siedzi grzecznie i wszystko oglada.
Beta jak sie czujesz konecznie napisz cos wiecej kochana i przeslij fotki Tomasza.Jak bylo w kraju,brzuszek pewnie rosnie:-)
Toola tez zabki daja popalic,moze dzis bedzie spal dobrze w nocy skoro nie pospal w dzien;-)
Maggusia to super wygrzejesz sie troszku,choc tam z temperaturom roznie chyba.Najwzniejsze bedze z mama i na pewno hmorek sie poprawi;-)
Tamarunia a probowals zmiejszac:
http://imageshack.us/ ???bo ja w sumie robie to w pait,ale tutaj tez sie da,sprobuj
Majeczka nie ma sparwy jak chcesz czekac ,na wczesniejsze juz nie ma miejsc,wiec zapisz sie na rok 2007,zadzwon i sie dowiedz co i jak.Ja juz 14 padz. ide na kurs pierwszej pomocy
Asia ja tez duzo przytylam w ciazy ok 21kg dla mnie to starsznie duzo,ale jakos szybko zlecialo,Cykaj fotki bo my uwilebiamy ogradac mamusi w tym pieknym stanie
:-) :-) :-)
ok mykam nakarmic mala i moze jakis filmik obejrzymy z mezem:happy: :happy: :happy:
dobranoc
bzuka;-)

No to my dzis pol dnia w szpitalu spedzilismy :wściekła/y: no i nic nowego sie nie dowiedzielismy :no: Maly caly czas ma biegunke, a oni nic nie daja przeciwbiegunkowego, bo to wirus i sam powinien przejsc :dry: Jak narazie ladnie je i pije, takze nie jest odwodniony, tylko juz pupcia mocno odpazona od tej kupki :-(
Dziewczyny czy w Polsce tez nie daja nic przeciwbiegunkowego dzieciaczkom :confused:
Maja33 mnie tez w ciazy zwlaszcza pod koniec tak pobolewaly jajniki, przeciez tam non stop wszystko przygotowuje sie do porodu :tak: Nie martw sie tylko spij duzo i odpoczywaj, bo pozniej nie bedzie kiedy :laugh2:
Asia26 duza ciezarowka to sliczna ciezarowka :-) . Dawaj fotki bo napewno slicznie wygladasz :happy:
Toola smaruj malenkiej dziaselka, ja tak robie z zelem BONJELA mozna kupic w kazdym Bootsie. Albo daj jej gryzaczka schlodzonego w lodowce. Ja widze ze to malutkiemu sprawia ulge :tak: chodz zabki cos nie chca wyjsc na zewnatrz :-(
Maggusia gratulacje dla synia ze juz raczkuje dookola siebie :-D No i odpoczniesz sobie z mama - super :-) O rany ja tez pamietam jak mi tu w szpitalu praktykantka probowala sie wbic w zyle, zeby mi venflon zalozyli. Wbila sie 3 razy :szok: za kazdym zle :wściekła/y: W koncu przyszedl lekarz i dopiero on dobrze wbil igle :baffled: Zreszta ja tu w ciazy spedzilam w szpitalu ponad trzy miesiace, wiec poznalam tutejsza sluzbe zdrowia :baffled:
Maxin78 to swietnie, ze mala przeprosila sie z wozeczkiem :laugh2: U nas tez tak bylo jak pojechalismy na pare dni nad morze i malego nosilismy w nosidelu, pozniej nic tylko chcial byc na raczkach :dry: Oj szybciutko te nasze skarbki przyzwyczajaja sie do dobrego :laugh2: Ciesze sie ze stokrotka zadowolona z masazu no i mama tez. A gdzie ty taki kurs robilas :confused: Maxin widze ze ty robotna dziewczyna jestes :laugh2:
Ok koncze i ide przebrac Patiego z kolejnej 5 juz dzis kupki, potem kapanko, spanko i mam czas dla siebie ;-)
Dobranoc kobitki :cool2:

reklama
hejka hejka hejka

skrobne na szybciutko ostatni raz na jakis czas bo sie jutro przeprowadzam hip hip HURRRRRRRRRRRRRA!!!!! :-) w koncu
i internet bedzie dopiero za 2 tyg

dzis mialam przecudny dzien bo ........... doslownie wszystko sie pieknie poukladalo - odbior chaty byl spoko, plus tysiac innych spraw na +
dostawa mebli, dostawa i jeszcze jedna dostawa a to tego a to tamtego i owego - na czas i nawet przed czasem zamowienia nawet telefon jutro montuja a mieli przyjsc dopiero 9tego i do tego jest cudownie!!!!!!:eek:
az zwariowalam ze to prawda byc nie moze przy tylu niemilych niespodziankach i niespelnionych obietnicach :baffled:

takze nie martwcie sie kobialki jak nic nie napisze przez jakis czas
jak tylko urodze smsa posle ok;))):-)

Izusia, Maxinka, Tamarunia - sliczne - przesliczne dzieciatka
Majunia - tak to jest przy koncowce - dziwne stany bolaczkowe sie przyklejaja ale juz nie dlugo;)))
ja jutro pakuje torbe - bo jak narazie wszystko co trzeba spakowac jest w szafce a nie w torbie he he he:no:
Asiu - nie narzekaj na wage najwazniejsze jest dzieciatko - a potem szybciutko zrzucisz - tak sobie ja codziennie wmawiam kobieta szczypior 59kg przed ciaza przy wzrtoscie 177 - wazaca obecnie 85 kg
Panie Boze ze ja jeszcze sie tocze:tak:
Maggusia - glowa do gory - dzielna z ciebie dziewczynka
mam nadzieje ze Brianek wcina papki miesne?????
Kallusia - mam nadzieje ze nie wypompowali z ciebie wszystkiego:confused:
chlop by padl na widok igly oni tacy sa he he he:elvis:
ale za to Pan dyzurny - on to by napewno z zimna krwia przyjal!!!!

ok koncze te wywody
trzymjcie sie cieplo
CIUMASY

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry