• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam was kochane sorki,ze sie nie dozywalam,ale caly czas poswiecalam moje STOKRTOCE,ktora nie byla soba,goraczkowal przez dwa dni i potem dostal krostek na tulowi jak Ivonek mowila,dziewczyna na majowka zas terwdzily,ze najpierw jest wysypka,a potem goraczka,a u niuni byla goraczka wysoko 38-39 a na drugi dzien wyszla wysypka,a na trzeci az trzy razy zrobila kupke,moze fakt to ta trzydniowka.Zaraz na drugi dzien zadzwonilam do przychodni i sie bardzo zgrzalam,bo w rejestracji powiedzilei,ze niestey nie ma szan sie doatac do lekarza,wizyta na nastepny dzien,wrr......ale poradzila,po moich namowach zadzwonic w poludnie i dowiedziec sie czu ktos nie odwolal wizyte,och jak bylam zla jak mogli odmowic mi pomocy,nastepnym razem bede poprostu od razu prola do przychodni,bez niczego.Ale tak byma zmartwiona wiec zadzownila do pediatry w kraju i on mnie uspokoil,ze to jakis wirus,potem zadzownilam do przychoni i na szczesie zwolnilo sie miejsce i o 16.00 poszlysmy do lekarza,och mal sie naplakala,ale lekarka stwiedzila,ze to rowniez wiroz nic groznego i ma podawac Calpo.Gorczaka dopiero dzis zanikla,ale i tak nie jest soba,w nocy budzia sie ,jesc nie chce,choc tyle ze pije.Dzis juz zjadla melczko i zupke,ale nadal byla marudna,och szkoda mi jej bardzo.Serce sie kraja jak widzisz,ze twoje dziecko cierpi:confused: Naszczecie dzis juz usnela bez wydziwiania,choc nadal blada goczki nie ma.UFFF jak dobrze:happy: oby dobrze spala,ja potrzebuje przespanych chocby 4h.

witam nowe forumowiczki:-)

ale naprodukowalauycie stron:tak:

DZIEKUJE ZA TROSKE O MOJA KRUSZYNKE,JESTESCIE WSPANIALE

Asia slicznie wygladasz,ja tam tych kg nie widze,chyba cos sciemniasz ;-)
Tamarunia alez ona podobna do ciebie;-)
Dorcia Luzi jest urocza i jak juz urosla
Tigger och jak nie fajnie,ze musialas siedziec w domku,koniecznie po porodzie trzeba to nadrobic;-)
Pandorka,a ty gdzie sie podziewlas,jak widze nadal sie starcie,powodzenia;-)
Maja dziekuje,za troske,fajnie,ze twoje bole juz przeszly,ubranka poparne,przygotowujesz sie kochana,fajnie tak urzadzac wszystko;-)
Maggusia ale rozbujniak z Brajanka,a z tym jedzonkiem,wiesz jak uwazam,ze jak jest gotowy to czemu nie sprobowac.Jak tam poszukiwani kursu znalazlac cos??
Toola,oby sie do takiego noszenia nie przyzwyczaila,bo ja wlasnie probuja ja od tego odzwyczaja,juz tak dobrze nam szlo,a ty zas chorobsko sie jej chycilo,juz dwa dni sam zasypiala,przy muzyczce;-)
Agnes2606 mama nadzieje,ze coreczka lepiej spi w nocy,och ja mialam dwie zarwane i jestem padnieta
Anetka a jak twoj synek sie czuje,juz biegunka przeszla?Zajciea ile masz w tygodniu i to zostaje z Pati?
Ivonke jak Juleczka???Co u was nowego!!!
Evoska a jak u ciebi kochan,szzcesliwa,ze juz na swoim??Jak Rocco,myslisz ze to juz niedlugo,bo ja codziennie mysle o tobie!!!!Zdowka zycze:-)

ok uciekma sie kapac i spac.
caluski papa milej niedzieli
:-) :-) :-)

reklama
Kallusia nic sie nie martw jak lekarz widzial warusie to bedzie dziewucha,dzis technologia jest super,wiedz duzo wyrazniej widac.Smaki na kremowki sa?????dziekuje za troske;-)

Hej,hej!Dorcia, alez ta Twoja dzidziunia przesliczna :tak: sama slodycz :-)
Hehe Asia ja tez jak Pati byl w brzuszku zastanawialam sie do kogo bedzie podobny :dry: No i wyszedl klon tatusia tylko w ulepszopnej wersji :laugh2: :cool2: nie wyprze sie go :laugh2:
Pandorka he he he mam nadzieje, ze sciany ciagle stoja mimo tego rzucania dlugopisem :-D
Tigger na babyboomowe mamuski mozesz zawsze liczyc :-) panienski po slubie tez mozna zrobic :tak:
Maggusiu z tymi zupkami od 7 miesiaca to bym jeszcze poczekala :tak: Pati juz skonczyl 7 no i ja dopiero powoli wprowadzam mu zoltko i inne potrwki dozwolone od 7 miesiaca :dry:
Tamarunia musze powtorzyc za dziewczynami Twoja niunia jest sliczna i troszke do Ciebie tez podobna :tak:
Maxin jak to dobrze ze Stokrotka czuje sie juz lepiej :-) no i ty moze sie w koncu przespisz :laugh2: To pewnie byla ta trzydniowka. Z Patim narazie bez zmian. Pytalam tez w aptece no i sie okazuje ze tu do roku dziecim nic antybiegunkowego sie nie daje :-( A jak chodze na zajecia to tatus zostaje z synkiem, bo on pracuje na nocki ;-)
Kallusia a baby to sobie moga mowic :laugh2: u mnie tez mialo byc male dziecko bo byl malutki brzuszek a tu chlopisko prawie 4 kg sie urodzilo :-D Hehe a mi na scanie 2 razy powiedzieli, ze to chlopczyk bedzie, a ja i tak cos tam pokupowalam rozowego :happy:
Maju dziekuje za troske, niestety przez ta niekonczaca sie biegunke Pati jest bardzo marudny :sick: nie wiem moze go brzuszek boli. No i wczesniej jak przesypial nocki, to teraz budzi sie w nocy jak robi kupke no i ciezko mu pozniej zasnac i plakusia :-(
A tak w ogole to ostatnio mamy straszny mlyn. Maly zaczal chodzic na czworaka albo pelzac i jest go wszedzie pelno :laugh2: Normalnie momentalnie sie przemieszcza, cos wynajduje i majstruje przy tym przy czym nie wolno :baffled: albo wchodzi gdzies i juz nie potrafi wyjsc i krzyk :cool2: W foteliku albo na krzeselku tez juz nie posiedzi bo obudzil sie w nim odkrywca i podroznik :laugh2: Normalnie trzeba miec oczy dookola glowy :szok:
Dobrej nocy mamuski :elvis:

Ej no co wy dziewczyny???przeciez to kopia Rehmana-mojego meza!!!ona w ogole ani troszeczunietke nie jest do mnie podobna!!!tzn jak sie urodzila, to mama mowila ze wygladala dokladnie tak samo jak ja jak sie urodziolam ale teraz?????chyba muze wam wkleic zdj meza wtedy zobaczycie podobienstwwo udezajace Hafsa i tatus , klony!

Maxin ale juz Natalia w porzadku jest, juz dobrze?juz przeszloa?i co dali aana to te ang konowaly?

Dorcia no cudo z twojej coreczki, i taka malusia!!!!!!!!!tzn w sumie i tak wieksa niz jak sie urodzila,ale i tak malutenbka, a ile juz wazy i mierzy???

hej

maxin- bardzo sie ciesze ze malutkiej spadlla goroczka ma nadzieje ze szybko wroci do siebie po chorobie i bedzie wszystko ok:tak:

kalusia- ja codziennie licze ile mi zostalo i Tobie i Evosce do konca:-D i tak mysle sobie ciekawe ktora bedzie z was pierwsza i potem ja he he:-D

dorcia- nareszcie jestes, corunia przesliczna nie moglam sie na nia napatrzec,i jaka duza, zagladaj czesto, bo tesknimy

anetko- ale mus byc fajnie z takim szkrabkiem pelzaczkiem:-D, i napewno oczy musza byc wszedzie, ale i tak ci zazdroszcze oczywiscie pozytywnie:tak: , i juz niech to chorobsko zostawi Patiego w spokoju:wściekła/y:

asiu- u mnie to chyba wielkich niespodzianek nie bedzie co do wygladu malutkiej, bo mamy z mezem ten sam ciemny kolor wlosow, no moze oczeta ja mam brazowe a m ma zielone, ale i tak po porodzie podobno wszystki dzieci maja niebieskie(dziewczenta zweryfikujcie to czy to prawda z oczkami:tak: ), na poczatku ciazy nawet nie pomyslalam o wygladzie niuni, ale juz w ostatnim miesiacu coraz czesciej o tym mysle i oczywiscie zeby byla zdrowa bo to najwazniejsze ale napewno tak bedzie:tak:

pozdrawiam kobitki

Niunka juz warca do siebie,ale w nocy budzi sie dosc czesto,a dzis rano watala i ma uczulenie na czole,powiekach,nozkach,ciekawe czy to ten wirus,czy moze od jedzonkach,choc juz wczesniej jadla kurczaka z warzywami i bylo ok:rolleyes: Dzis wyjde z nia na spacer,juz ma dosc siedzenia w domu,nie ma goraczki wiec spacer dobrze nam zrobi:-)
Tamarunia nic jej nie przepisali kazali tylko podawac Calpo,A na fotce jak bylyscie obie malusie bardzo podobne jestescie,moze teraz jest bardzioej do meza podobna
Maja ja tez sie w ostatnich tygodniach zastanawialm jak bedzie wygladac;-)
Anetka zaczyna sam poznawac swiat,hihihi wiec wszedzie go pelno co???Fajnie to wyglada ja juz sie nie moge doczekac jak zacznie smigac.

buzka

hejka :-) :-) :-)
Maxin, jak dobrze że z Natką już lepiej:-) , Karolinka też już sie lepiej czuje i w nocy dobrze spi, tylko w dzień jak zwykle nie chce ;-)

Tamarunia mówisz ,że maleńka do tatusia podobna, ale na tym zdjęciu to jesteście jak dwie krople wody, naprawdę, w pierwszej chwili myślałam, że to Hafsa, dopiero potem przeczytałam,że to Ty :-)

Toola, zazdroszcze, że malenka tak szybko usypia, jak Ty ją do tego namówiłaś:-) , ja jestem narazie na etapie nauki Karolinki usypiania, bo chce tylko przy cycusiu zasypiać, ale na szczescie są już pierwsze efekty

Anetka ja to czasem jestem przerażona tą służbą zdrowia tutaj:no: , wydaje mi się, że coś powinni dać na tą biegunkę a oni każą czekać, oby jak najszybciej przeszło, biedny Pati

Asia nie przejmuj się kilogramami:-) , najważniejsze by maluszek był zdrowy, a kilogramy się zrzuci

Maja, wiesz co ja słyszałam taką teorie, chociaz nie wiem ile w tym prawdy, że jak kobieta ma mdłości i dużo wymiotuje na początku ciązy to dzieciątko będzie podobne bardziej do taty a jak nie ma to do mamy:-) , nie wiem ale u nas sie chyba spełniło, bo ja się bardzo dobrze czułam, mdłości nie miałam i Karolinka jest bardziej do mnie podobna, a oczka miała granatowe jak sie urodziła a teraz ma jaśniejsze, niebieskie, włoski miała całkiem czarne a teraz też jej jaśnieją ( a to akurat po tatusiu ):-p

Kallusia no to będzie niespodzianka:-) , jak byłam w 9 miesiącu ciązy to nie mogłam nigdzie wyjść bo cały czas mnie ktoś zaczepiał i pytał o dzidzie, bo taki duży brzuszek miałam i też wszyscy byli przkonani,że to będzie chłopczyk, zwłaszcza cała moja rodzina, ale jednak się to nie sprawdziło:-)

Dorcia, no wreszcie się pojawiłaś;-) , śliczna dziewczynka, ile waży ??

Olis, witaj na forum

Pozdrawiam wszystkie mamusie,
buziaczki;-)

Witam Mamusie!

Dorcia coreczka piekna!:happy2:sama slodycz poprostu.Fajnie ze nie zapominasz o nas i ze u ciebie szytsko dobrze.Mam nadzieje ze szybko zalozysz necika i poklikasz z nami od czasu do czasu.

Maxin uf bareszcie sie odezwalas a ja ciagle myslalam czy wszytsko wporzadku.To dobrze ze Stokrotce juz przeszlo najwazniejsze ze goraczka spadla:tak:

Kallusia wiesz u mnie juz po poltora miesiaca bylo widac brzuszek taka mala zaokraglona pileczke :happy: i jeszcze jak nie bylam na USG wszyscy mowili ze jak juz widac i mam taki brzuszek to pewnie bedzie chlopak jak pojechalam na scanik okazalo sie ze rzeczywiscie synek wiec powiem ci ze tutaj to raczej maja takie sprzety ze nie nie myla sie z plcia dzieciaczka a paniami ktore cie zaczepiaja nie przejmuj sie raczej smiej sie hehe :laugh2:u mnie rodzina tez nie byla przekonana co do pewnosci plci i wyslali mi kilka rozowych spioszkow wyobraz sobie ze Brian w nich chodzi :-D a ja wiedzialam ze oni napewno sie nie pomylili poprostu czulam ze nosze Synka pod serduszkiem:-)

Anetka to bardzo ladnie jak juz malenstwo robi takie postepy :biggrin2:mysle ze Landlord pozwoli wam zalozyc ta klatke bo to dla bezpieczenstwa maluszka prawda:confused:
no chyba ze bedzie mial cos przeciwko dziurom w scianach a nie ma takich klatek ktore nie robia dziur tylko sie ja jakos stawia:confused:Ja tez chyba bede musiala zalozyc takie zabezpieczenie na piecyk gazowy bo jak Brian zacznie raczkowac to pewnie bedzie chcial tam paluszki wlozyc a narazie zlikwidowac go nie moge wr:no2:bo nam nie pozwolili najbardziej mnie wkurza ze w podlodze od tego gazu jest jeden wystajacy dluga rura i kazdy moze sie o nia potknac jak jej nie zobaczy:wściekła/y:i wlasnie boje sie zeby maly sobie nic nie zrobil w poniedzialek bede gadac na temat tego ale nie z tego co wiem nic sie nie da z tym zrobic bo to tez od gazu jej jak te domy sa tu dziwnie budowane:eek:

Tamarunia piszesz ze do meza podobna :confused:no to moze teraz juz troszke do ciebie i do meza ale na tym zdjeciu co wyslalas to stwierdzam jeszcze raz ze do ciebie:tak:
Wiesz ja od dluzszego czasu juz Briana przykrywam kolderka na dodatek jeszcze ma pod spodem kocyk bo uwielbia z nim spac a kolderke czasami kopie i odkrywa wiec zostaje sam kocyk wogole to sie zastanawiam czy nie kupic mu spiworek bo to naprawde wygodna rzecz np jakby sobie lezal tez na lezaczku moglby siedziec w tym spiworku prawda:confused:bo jak ma kocyk na lezaczku ciagle mi spada:eek:bo tak maly wywija nozkami:-Dtylko nie wiem czy by mi sie spiworek sprawdzil w lozeczku poniewaz Brian uwielbia fikac:happy2:

Maja
ale mi wracaja wspomnienia:tak:wiesz ja tez zasatanawialam sie do kogo Brian bedzie podobny i az tak sie zastanawialam ze snil mi sie w ta noc co dostalam pierwszych skurczy:happy2:

Dziewczyny dzikuje za rady w sprawie zupki w sloiczku.Widze tutaj rozne opinie i stwierdzam ze jak mu dam pare lyzeczek to chyba nic mu nie bedzie bo moj mezczyzna dal Brianowi troszke jajecznicy i nic mu nie bylo wrecz domagal sie jeszcze:-)tak samo kiedys dalam mu na sprobowanie kawaleczek chlebka i tez bylo ok.
Slyszalam ze jak karmi sie malenstwo mlekiem modyfikowanym mozna wszytsko podawac troszke wczesniej.
Mialam wam kiedys napisac ze przywiozlam sobie z pl gazete dziecko od narodzin do pierwszego roczku zycia i wiecie swietnie opisane jest wszytsko;-) na dodatek pisze w niej jakie postepy w kazdym miesiacu powinno dziecko robic i na kazdy miesiac swietne przepisy zupek pomyslalam ze jesli chcecie moge wam pare z tych przepsiow tutaj napisac i jakie w kazdym miesiaciu co wy na to:confused:moze sie ktorejs z was przyda ja chyba zaczne je gotowac:happy2:

Pozdrawiam i sle ciumaski.

dziewczyny ale subcio pogoda nic tylko wspolny spacerek:-) najlepiej taki rodzinny,ale jak tu wszystko pogodzic wartalo by cos ugotowac i to podwojnie w sumie bo ja karmie piersia wiec jadam raczej takie rzeczy bezpluciowe (bez soli i pieprzu),no itroszke posprzatac wiec chyba zostane w domu a moj mezulek wyjdzie z malym-a moze lepiej sie przespac wykorzystac wolna chate i zmruzyc oczka:-)
pozdrawiam!!!

reklama
maxin79 ,a moze to byla poprostu ospa...taka wiatrowka.Ja tez mialam taka w dziecinstwie.Objawia sie wysoka goraczka i taka pryszczykowata wysypka......????To dobrze ze juz nie ma goraczki,ale moze lepiej byloby zostac w domku i narazie nie wychodzic jeszcze na zewnatrz.

Jeszcze raz dziwczyny..wielka dziekowa za sile wsparcia i cieple slowko.Jak zdobede sie na wieksza odwage to moze wysle material porownawczy i bedzie wiadomo-jak wygladalam przed ciaza..heh

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry