• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej dziewczyny
Melanie -ja zostawilam mieszkano na poludniowym wybrzezu.Wlasciwie na poludniowo-wschodnim.Z codziennych relacji wiem ze nadal stoi.Dover,a ty w jakim miasteczku mieszkasz?

Hej dziewczyny-ja wogole nie wymiotowalam-to moze jest jakas nadzieje ze jednak dzidzia nie bedzie podpadac pod kopie tatusia..hihihihih.
A wlasnie jest moze jakis watek"moj facet mnie wkurza"?;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ,albo chociaz cos tego typu...ehhhh.Pytam tak tylko na uboczu...w razie "W" ,zeby nie zasmiecac glownego...hihihi

magusia -ladniutki jest ten fotelik,a jak potrzebny to nabywac! i nie zastanawiac sie za dlugo.Bedziesz sie meczyc i biegac z lyzeczka za Briankiem...i ani sie spostrzezesz a tu chlopaczyna juz zasiadzie na normalnym krzesle.
Mnie sie tam podoba ten fotelik,a i dobrze ze bez kolek.Przed karmieniem ustawisz go sobie tak jak ci wygodnie i nie bedzie ci przynajmniej uciekac i odjezdzac.
Ja tez myslalam o takim ale calkiem drewnianym.Taki razem ze stolikiem na pozniejszy czas...jest praktyczny,calkiem niedrogi,ale jakos taki nietwarzowy....Pomysle o tym pozniej

reklama
hej :happy:

teraz mieszkam w Portsmouth :happy:

tak, jestem w ciąży :-) - jestem marcówką jak tigger, mam termin na 21 marca - 1szy dzień wiosny
dziękuję za gratulacje, czuję się już całkiem ok
pierwszy trymestr był paskudny
m.in. dlatego, że byłam sama w pl z córką
mąż wił nam gniazo w Portsmouth :-):tak:

pisze na forum bloga o naszej emigracji, jeśli macie ochote wiedzieć coś więcej o mnie, to zapraszam do lektury

https://www.babyboom.pl/rodzina/blog_nowe_zycie_czyli.html

co moge o sobie napisać?
siedze w domu z dzieckiem i jeszcze troche posiedze z drugim :eek:
chociaz mam plan, żeby po skończeniu karmienia, czyli po poł roku dać dzieci do przedszkola ale nie wiem co z tego wyjdzie :eek:
córke mam w planie już w najbliższym czasie dać chociaż na 2 - 4 godziny, niech sie dziewucha języka uczy ;-)

w ogole to jestem po Warszawskim AWF ale jako nauczycielka nie pracowałąm, studia skończyłam z zamiłowania, bo kiedyś bawiłam się w zawody w fitness i intruktora fitness, mam nadzieje, że tutaj będe mogła kontynuować swoja pasję i popracuje jeszcze jako personal trener :happy:

przed wyjazdem do uk mieszkałam w Bydgoszczy i miałam już serdecznie dość mojego miasta, miałam tam kilku fajnych znajomych ale naprawde nie lubiłam swojego nudnego i szarego miasta :no:

...ciężko mi będzie Was wszystke od razu zapamiętać ale mam nadzieje, że szybko się obeznam, kto jest kto :tak:

pozdrawiam
Mel.

Maxin jak tam Twoja Stokrotka, mam nadzieje ze juz chorobsko przeszlo, pozdrawiamy ja z Krystynka goraco,
Melanie witaj, ja tez pochodze z Bydgoszczy, ale ucieklismy z mezem z Zielonej Gory bo tam mieszkalam ostatnio
Anulka co u Ciebie, jak tam Olenka? dobrze ze dluzej spi w nocy, ja moja przykrywam 3ma kocami ale sie odkopuje cwaniara :eek:

moj Skarbek ostatnio mi bardzo ulewa i z zasypiania w samotnosci nic nie wychodzi, wogole zaczela strasznie piszczec wlasnie jak ja cos w zoladku dusi, podnosze ja wtedy i sie jej odbija, ale mi jej zal strasznie i nie wiem juz co mam zrobic zeby jej to przeszlo :sick:
wogole to nie chce spac po 15.00 i jak ja kapie o 19.00 to jest okropnie zmeczona i ja tez bo te ostatnie 3 godziny to sa wlasnie najgorsze :-(

juz za 10 dni przyjezdzaja moi rodzice, musze wypucowac mieszkanko, nagotowac smakolykow i wymyslic jakies zwiedzanko, tylko kiedy to wszystko zrobic, jak moja Murzałeczka teraz taka wymagająca sie zrobila :sick:

jakbym zniknela na jakis czas to wlasnie dlatego ze odkurzam, piore firanki itp,

Ojej dziewczyny, jak Wy to robicie, ze regularnie na BB zagladacie?

Maggusia- a Ty to juz nie posty, tylko listy piszesz :-):laugh2: Co do krzeselka do karmienia to my wlasnie mamy Chicco- identyczny jak na zdjeciu, ktore dolaczylas. Niestety niewiele go uzywamy, bo Josh nie nadal nie je :no: Krzeselko jest dosyc duze, rozstoj nozek jest dosc szeroki izajmuje troche miejsca. Jelsi wiec macie male mieszkanko to proponuje moze inne krzeselko. Ja wachalam sie miedzy takim drewnianym- dosc praktycznym, bo byl to stolik i krzeselko w jednym- pozniej, gdy dzieciaczek jest wiekszy to ten stol mozna normalnie polozyc i dzieciaczek moze siedziec na krzeselku przy stole.
Ojej...Josh sie obudzil........ to tyle z pisania HMMMMMMMM
Aha- w srode lecimy do Polski na 10 dni! Nie moge sie doczekac.
Pzodrawiam Was wszystkie goraco!

Maxin Kochana trzymaj sie!!!Boze mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze!!!Jejku mam nadziej,e ze w koncu wydobrzeje i ze nie bedzie juz tyle Natalia cierpiec!!!Kurcze no i mam nadzieje, ze to juz sie szybko skonczy!!!!

Maggusia podoba mie sie i chyba w kosztuje cos ok 50 funtow?dzis bylam z mezme z moth.... i dotykalam siedzenia tych hajczerow i wiesz co?ten mi sie wlasnie spodobal bo jest miekii i fajny i cen a w normie. MAmas and papas to chyba rabnelo ich cos tam z cenam 150 f za to cudo, a drewniane praktyczne ale takie jak to Asia pisze nie twarzowe wlasnie i wez sie zdecyduj czlowieku!!!!probuj probuj i nam mow ktory dobry bo tez sie za mies okolo bedziemy przymiarki robic! A i dzieki za ptrzepis na papke kalafiorowa bede probowac,a masz jakies z mieskiem przepisy dla Hafsy????jak to pls dawaj go tu bedziemy probowac:)

Czesc dziweczyny:-)

Witam wszystkich bez wyjatku w ta dziwna pogode:tak:
TOOLA-WITAJ jak chwalilam sie ze Ola zaczyna ladnie spac to sie przechwalilam-teraz daje mi popalic w nocy budzi sie co 1.5-2 godz-normalnie masakra. Tea tak mialam z Lukaszem dopiero zaczal normalnie spac jak dalam mu falche na noc, a mial wtedy 22 miechy.
Niechce na razie tego wprowadzac, pomecze sie do 6 m-cy i wtedy dam jej na noc flache. Chyba ze wczesniej padne na buzie-zobaczymy.
Ty sie nie przejmuj z tym spanie i nie spaniem po 15-tej bo ja mam tak z Mala i tez ja klade nawet po 18 do spania na nocke. Poprostu czasami tak jest z tymi naszymi dziecmi.

A co sie dzieje z Evoska nie widze jej na forum czyzby maly Rocco sie "wylkul"???:confused:
Maju, Kallusio, Asiu- jak wy sie czujecie?Chyba wszystko dobrze:tak: .
Waga sie nie przejmujcie, jak urodzicie to wtedy sie marwcie. Najlepsze widoki to ciazowy brzusio i mama usmiechnieta.

Maxim-jak Natalka czy wszystko w porzadku, lepiej juz troszke, trzymam kciuki za was.

Najgorsze jest na swiecie jak dziecko jest chore i cierpi:tak: Serce sie kraje.
My dzisiaj mamy pierwsze szcepienie na BCG, bedzie ryk i bol serca- najchetniej to bym nie poszla no ale trzeba:tak: .

hej DziewczynyZaczynam 18 tydzień. Szybko ten czas zlecial, ale przede mna jeszcze troszkę zostalo zanim będę mogla utulić maleństwo. Poza tym chyba czuję ruchy maleństwa, ale nie mam pewności, jeszcze nie umiem ich rozróżniać. Na pewno nie są to bóle. Wydaje mi się to za wcześnie, gdyż wyczytalam gdzieś , że kobiety, które są po raz pierwszy w ciąży odczuwają ruchy później niż te które już są mamami. Melanie i Tigger dolączam do Was. Moje maleństwo ma też sie pojawić w marcu, wedlug kalendarza 11 marca, ale nigdy nie wiadomo.Tamarunia. osobiste pytanko, na które nie musisz odpowiadać. Chodzi o religię. Mój mąż jest muzulmaninem, dlatego ja jetsem bardzo zainterseowana Islamem, ale wiem , że zmiana religii to nie takie hop,siup. Dlatego jestem ciekawa czy Ty zmienilaś religię jako dorosla osoba, czy też wychowalaś sie w Islamie? Pozdrawiam.

Witam Mamusie!
Brian wlasnie sobie slodko spi pewnie odsypia nocke:eek: bo musialam do niego ciagle wstawac pewnie to te zebole wyczytalam w gazecie ze jesli dziecko nie moze usnac i budzi sie ciagle w nocy to napewno to spowodowane jest zabkami bolem dziasel i wtedy zaleca sie przed spaniem podac paracetamol jedna lyzeczke lub w czopkach ale przeciez nie bede tak faszerowac malego lekami.Chyba cos musze kupic w aptece jakis zelik na te dziaselka:tak:
Synek juz dluzej lezy na brzuszku czasami to tylko polezal chwilke i byl pisk a teraz nawet lubi sie tak bawic;-)pupka jest juz w gorze przygotowywuje sie do raczkowania i czasami podpiera sie na dloniach i unosi wysoko glowke:-)
Na dodatek kopie nozka tak w lezaczek jak na nim siedzi az niekiedy caly podksakuje:happy2:

Melanie
czytalam twojego bloga bardzo ladnie opisany:-)i sliczne zdjecia a widoki jak z bajki.
Wiesz Brian tez sie urodzil 21 marca:happy:

Shirin ja poczulam pierwsze ruchy w 19 tygodniu ciazy.Czytalam kiedys ze jesli dziewczyny sa bardzo szcuple to czuja ruchy w tych wczesnych tygodniach zaczynajac od 17 tygodnia:tak:

Anya tak jakos ostatnio sie tu rozpisuje hehe:-Dwidze ze Josh nadal nie je :no:mam nadzieje ze kiedys zateskni za jedzonkiem a ty sie nie zamartwiaj tak bardzo bo napewno bedzie dobrze.Mam pytanie czy przyniera dobrze na wadze:confused:jesli tak to glowka do gory kochana;-)
Piszesz ze to krzeselko zajmuje duzo miejsca hm:happy: to bede musiala sie zastanwic ale nie widzialam chyba ladniejszych.W sumie ogladalam allegro polskie i tam s atakie cudne krzeselka i tanie ale to chyba nie wrto sprowadzac az z pl za duzo z tym zachodu a slyszalam ze na allegro teraz duzo ludzi oszukuje i biora kase a wysylaja cos innego zawsze mnie to wkurza ze nawet przy odbiorze nie mozna zagladnac co sie odbiera:baffled:

Tamarunia nie mam przepsiu jak narazie na jakas zupke z mieskiem ale jak bede miec to oczywiscie ze napisze.Ciesze sie ze przepisik Kalafiorowy przydal sie;-)zycze smacznego Hafsie.Mam tylko przepis na bigosik i leczo w ktoryms z nich jest wlasnie miesko ale to od 8 miesiaca.Z pewnoscia i tak te przepisy napisze bo na pozniej moga sie przydac i teraz niektorym mamusia ktore maja dzieciaczki w takim wieku:-)
Masz racje Tamarunia w Mamas&Papas powarjowali z tymi cenami:eek: krzeselek tez tam bylam i ogladalam.Nawet chodziki sa takie drogie ze glowa boli juz w Mothercare i Argos wszytsko tansze o wiele tansze i maja wiekszy wybor przynajmniej u nas:tak:

Maxin jak sie czuje coreczka:confused:troche sie martwie o was bo nic nie piszesz daj jakies znaki mam nadzieje ze wszytsko jest wporzadku:tak:

Evosia gdzie sie podziewasz:confused:czyzby Rocco pcahl sie na swiat czekamy na wiadomosci z niecierpliwoscia:-)

Maja Kallusia i Asia jak sie czujecie:confused::biggrin2:

Pozdrawiam i sle ciumaski.
Zmykam na spacerek z Brianem bo mala maruda sie obudzila i piekne sloneczko wyszlo:laugh2:

reklama
Maggusia a może poszukaj tutaj w Anglii jest ebay, to coś takiego jak allegro w Polsce i wydaje mi sie, że ludzie tutaj tak nie oszukują jak w Polsce. Są tam nowe produkty i używane i też sklepy internetowe się reklamują, więc może coś znajdziesz, adres tej strony to eBay UK - The UK's Online Marketplace, czasem tam zaglądam i mozna naprawde znaleść coś ładnego i taniego

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry