• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam wszystkich w ten pochmurny dzionek,nienawidze takich dni bo trzeba siedziec w domciu i nawet nie mozna wyjsc z dzieckiem na dwor - chyba dzis zalicze z synem wszystkie seriale:nerd:
Maja33-ja urodzilam 9 dni po terimnie i tez mailam bole przepowiadajace porod-takze czekaj cierpliwie a wedlug twojego suwaczka to jeszcze kochana ci troszke zostalo
mowi sie ze sie nie pamieta boli i porodu jak sie widzi dzidzi i to prawda choc chyba w kazdej z nas zostaje jaks tam odrobina tego trudu i cierpienia
Ja swoj porod pamietam bardzo dokladnie,bole zaczely sie w sobote o 15,i byly co 10 min po 20 sekund-bol do zniesienia,z uplywem czasu staly sie czestsze i bardziej bolesne,przyjeli mnie do szpitala o 3 rano pomimo ze dzwonilismy do szpitala niemal co godzine,W szpitalu odrazu sie mna zajeli mialam super opieke,duzo siedzialam w wodzie co bardzo pomaga i lagodzi bol,o 6 rano rozwarcie mialam na 3cm o 10 doszlo prawie do 6 i wtedy nie wytrzymalam i poprosilam o epidural-znieczulennie bombowe zadnych boli,urodzilam o 17 wieczorem wz wielkim trudem bo oliwier wazyl 4,5 kilo istrasznie ciezko bylo mu sie wydostac,ale sie udalo lekarze szykowali sale na cesarke,a ja wraz z moim mezem ktory naprawde pomaga tak sie zaparlismy i wszystko dobrze sie skonczylo,chwil kiedy klada ci dzidzi na piersi nie da sie napewno zapomniec..........
pamietam twarz oliwera po porodzie pokryta byla krwinkami a w oczkach mial slady krwi,moj porod byl strasznie ciezki ale duzo zawdzieczam ludziom ze szpitala,naprawde mi pomogli
co moge przekazac przyszlym mamom zeby im pomoc,napewno epidural bardzo pomaga,i dziewczyny nie wyczekujcie dnia porodu on moze okazac sie calkiem inny,i co nawazniejsze SPIJCIE ::-( :-( :-( tego brakuje jak dzidzi pojawi sie na swiecie
serdecznie pozdrawiam

reklama
hej dziewczyny ! ja tylko na chwilke :-p ale pogoda, chodze i sie smedze po domu:confused2: puchne i puchne, jem i ciagle jestem nienazarta, to chyba ten objaw jaki Anulka miala przed porodem :-D a najbardziej kocham ziemniaki (duuuzzooo) z maselkiem i smietama mmmmmm.troche to dziwne bo wczesniej nie jadlam az tyle:szok: chyba mala sadelko sobie chowa:happy2:

Maxin co tam u Stokrotki??
Izus super ze Oskarek ma sie lepiej :tak: to fakt nieraz trzeba sie nameczyc zeby byly efekty a przedewszystkim tzeba byc systematycznym.A Oskarek wyglada super i jaki duzy :-)

Anetka fajne to krzeselko ;)

Olis dziewczyno ty puchar za to 4,5kg powinnas dostac a mezus to na rekach powinien nosic do konca zycia ;-)

Majus ja mam juz chyba od miesiaca takie twardnienia brzuszka, glownie jak chodzilam a teraz tez jak leze, srednio tak ze 2 na godzine ale bezbolesne. Ja tam BARDZO bym chciala i sie modle zeby mi pierwsze wody odeszly :tak: wtedy bede wiedziala ze juz sie cos zaczyna :tak: bo z tymi skurczami to cholera nigdy niewiadomo :-p moja mamcia np. zadnych takich bolacych skurczy nie miala oprocz 2 partych i ciach wyskoczylam ;-) normalnie maszynka do rodzenia dzieci :-D eeee zobaczymy ja to bedzie juz niedlugo :-D

Pozdrawiamy wszystkie mamuski

dziewczyny dzieki serdeczne z takie piekne opisy z wami to czlowiek nie zginie chyba jak sie zacznie to wezme sobie na porodowke laptopa zeby w razie czego zapytac was co i jak :-D :-D :-D ,

ja wiem ze nie zaczne rodzic jutro, bo nawet o tym nie pomyslalam tylko po prostu zaczelo sie cos nowego i nie wiem dlaczego ale czuje sie z tym dobrze wrecz dumna jakbym conajmniej juz urodzila:-D ,

jeszcze raz dzieki anulka i olis za opisy jak u was to wygladalo

kalusia- kobito ty jestes tylko 10 dni przede mna wiec jeszcze na nas czas, i masz racje z jedzonkiem zbieraj sily na porod

ja sie w razie czego spakowalam do szpitala, i kupilam dzis pieluszki:tak: , jestem bardzo pozytywnie nastawiona i mimo ze jeszcze zostalo 26dni wydaje mi sie ze to za tydzien, nie dluzy mi sie nawet troszke:dry: , ale to dobrze:sorry2:

pozdrawiam was kobitki zajze wieczorkiem bo jeszcze ide do szkoly dzis pa pa

Majeczka-ciekawa jestem jaki wielki masz brzusio;-)mam nadzieje ze dobrze sie czujesz, a czy orba do szpitala juz spakowana?
Kallusia-ja tez tak mialam na koniec ciazy, ze ciagle czulam sie nienajedzona i tez ciagle cos tam ciumkalam:tak:.Mysle ze raczej to normalne i wiele kobiet tak ma.A jak u ciebie, wszystko gotowe dla dzidzi?
Oskarus dziekuje na komplementy.
Cos dzisiaj jest marudny ale to chyba przez pogode, pochmurna , jesienna.Br.....nie znosze jesieni.:wściekła/y:
Buziaki dla was!

bylysmy na wazeniu: 6.98kg!! ale mam Klopsika, jak sie wiercila na tej wadze, chciala sie przekulnac na brzuszek, mala wiercipietka :-D waga szlala

az mi sie przypomnial moj porod :-p 2 tygodnie przed terminem, czlowiek nie zna dnia ani godziny!!
ja wogole nie mialam zadnych skorczy, twardego brzucha czy czegos takiego tylko bol podbrzusza 2 dni przed porodem juz, a liczy sie rozwarcie szyjki, przy 3cm zaczyna sie porod (nawet jak sie nie ma skorczy) i nie polecam rodzenia samemu, wezcie meza, mame, kolezanke byle nie byc samemu, u mnie mama nie zdazyla i czulam sie samotna, daralm sie z bolu tylko po to zeby polozna przyszla i od razu bylo mi lepiej
a jak mi polozyli Rybke na brzuszku to mi zrobila siku i oddala smolke, rozrabiara mala :happy2: i jak tu zapomniec taka chwile :-D

witam, byłam dzisiaj zważyć Karolcie i wiecie co się stało, przez 2 tygodnie prawie w ogóle nie przytyła:-( , ważyła 6150 a dzisiaj 6180. Health visitor powiedziała, że narazie nie ma się co martwić, zobaczymy co będzie za tydzień, ale ja i tak się martwię:-( :-( :-(

Maja u Ciebie juz prawie koncówka, pamiętam, że ja już nie mogłam się doczekać pod koniec ciąży a Karolinka urodziła się na 2 tygodnie przed terminem, od 35 tygodnia miałam skurcze przepowiadające, troche bolesne.U mnie to wyglądało tak, że obudziłam się o 6 rano i poszłam oczywiście siku i poleciało mi troszkę wody, ale nie wiedziałam, że to już poród się zaczął, bo wszędzie czytałam, że nie da się przegapić odejscia wód płodowych, a u mnie było tego naprawde bardzo malutko, więc poszłam spać, bo skurczy nie miałam w ogóle. O 7 godzinie znowu troszke wody,więc obudziłam męża i on zadzwonił do położnej, która powiedziała ze to wcale nie musi być już poród ale lepiej jechac do szpitala i sprawdzić. Dopiero w drodze do szpitala zaczęły mi się skurcze co 3 minuty, w szpitalu byliśmy o 8 i jak położna mnie zbadała to było już 8 cm rozwarcia, Karolcia urodziła się 3 godziny później, więc szybko poszło, nawet się nie spodziewałam, ze tego dnia się urodzi;-)

Kallusia jak widzisz ja to nawet tak oczywisty sygnał przegapiłam:-) , a ze skurczami to faktycznie nigdy nic nie wiadomo

Olis podziwiam Cię, moja mała ważyła 3700 a i tak mi było ciężko:tak: , bo nie chciała wyjść, musiała mnie położna troszkę naciąć

Izusia to super,że z Oskarkiem już lepiej, ślicznie wygląda, a na jednym zdjęciu jest z butelką, zwróciłam uwagę bo Karolinka za nic w świecie nie chce butelki, też kupiłam z aventu i nic:no: , tylko cycus i cycus

Toola moja mała też nie chce spać po południu, spi tylko około godziny 11 1-2 godziny i to wszystko, czasem się jej zdarza na spacerku około 30 minut ale już coraz rzadziej, więc tak jak Twoja wieczór jest strasznie zmęczona, marudzi i muszę ją kłaśc wcześniej, kąpię ją też około 19 i potem do łóżeczka, a rano o 7 pobudka:eek:

pozdrowionka i buziaczki :-) :-) :-)

dzieki dziewczyny za te wszystkie wskazowki o porodzie, strasznie sie ciesze ze zapytalam was o to i tak pieknie opowiadacie:tak:

izusia-mam torbe spakowana od wczoraj a raczej trzy, kobitki te co rodzily w uk powiedzcie mi czy tu sa jakies szafki na te torby, bo ja w informacji ze szpitala przeczytalam ze musze miec torbe ktora zmiesci sie w szafce i teraz nie wiem jaka duza ta szfka, chyba zapytam sie poloznej:-(,

toola- slicznie mala wazy moja kolezanka ma co prawda 4 miesieczna coreczke ale wazy 5,5 kilo chociaz moze trzy tygodnie to duzo dla malucha:dry:

agnes- nie martw sie Karolcia napewno zacznie przybierac, bedzie dobrze:tak:

a jesli tak o wadze rozmawiamy to ja ani deko nie przytylam w tym tygodniu:dry: , dziwne ani juz nie podwyzszyla mi sie macica jest tak samo jak na ostatniej wizycie, ale lekarz powiedzial ze teraz sie juz bedzie obnizac, a co do wagi to nie wiem, bo wydaje mi sie ze wiecej teraz jem tak jak kalusia chodze nienazarta:-D

pozdrawiam mocno pa pa

Witam Mamusie!
Brian taka maruda ze ostatnio nie moze usnac wczoraj dopiero zasnol o 1:00w nocy dzis o 22:30 przy tym wielki placz:eek:ja juz nie wiem czy to te zeby czy co:confused:Wczoraj mu podalam paracetamol zsaoal sie poplakal i sunol caly spocony.Dzis bylo podobnie.W nocy budzi sie po kilka razy:sick:az musze odsypiac w dzien.
Dziewczyny ogladalam na roznych stronkach krzeselka czy ktos widzial w Anglii takie plastikowe jak na obrazku ponizej:confused:Bardzo mi sie takie podobaja jesli chodzi o drewniane bylam w Mothercare i to krzeselko jest bardzo waskie i nie wiem czy az tak bezpieczne.
Jesli nie znajde jakiegos takiego plastikowego ze stolikiem to kupie chyba to co pokazywalam wam wczesniej.

Tamarunia
a ty juz zdecydowalas sie na jakies krzeselko:confused:
Czy juz ugotowalas ten mus kalafiorowy Hafsie i jak smakowal:confused:bo ja tez zamierzam go ugotowac :tak:ciekawa jestem jak mi wyjdzie hehe:-D

Asia dziekuje ci za link do strony :happy2:bylam tam ale wszytsko uzywane z krzeselek:oo:

Maxinko odezwij sie bo naprawde wszystkie sie martwimy :hmm:juz coraz bardziej gybym miala przynajmniej do ciebie numer telefonu to juz dawno bym zadzwonila;-)mam nadzieje ze naprawde wszytsko jest ok i to ze nie zagladasz na BB spowodowane jest tylko brakiem czasu.

Iza
swietnie ze Oskarkowi goja sie te krostki narezscie huraaaaaa:-) Kruszynek nie bedzie juz tak cierpial.
A ty biedulko widze ze cie boli zab mam nadzieje ze za bardzo cie nie meczy:happy2:Wasze krzeselko jest bardzo ladne i nie drogie przegladajc Argosa nie widzialam takiego a moze przeoczylam:cool2:poszukam jeszcze i moze wreszcie wybiore jakies:-)
Oskarek piekniutki sliczne zdjecia!

Maja moze to wszytsko spowodowane jest obnizeniem brzuszka
:confused:
tak jest juz na samym koncu ze kobiecie jest coraz ciezej a gloweczka Skarbelka uciska na wszytsko.Czesciej sie chodzi siusiu ;-)i jest ciezko ze wszytskim nawet ze spaniem.Jesli chodzi o jedzenie to jedz dowoli i odpoczywaj:biggrin2:bo to traz najwazniejsze zebys nabrala sil na porod.
No i tak dziewczyny napisaly wazne zeby ktos bliski byl przy tobie jak bedziesz rodzic to naprawde pomaga:tak:

Toola
wiesz Brian tez nie daje mi sie juz przebierac na macie ciagle szpera w przegrodach wanienki i musze czasami zakladac mu pieluszke jak lezy na brzuszku:rofl2:wiec wiem jaki ty masz ubaw z fikolkow swojej Kruszynki.
Widze ze ladnie przybiera ci na wadze my tez pojdziemy sie zwazyc w tym chyba jeszcze tygodniu poniewaz juz dlugo nie wazylam Malego i nawet ciekawa jestem jak przybiera na wadze a urosl mi sporo i taki ciezki juz jest:-)ze czasami jak go lulam juz kregoslup mi wysiada.

Agnes
nie martw sie moze to takie chwilowe ze nie przybiera Karolcia na wadze.Obserwuj ja mam nadzieje ze bedzie dobrze iw szytsko sie unormuje trzymam kciuki glowka do gory!:blink:

Anulka wiem jakiego ma sie stresa z tymi szczepieniami i jak sie jeszcze trzyma dzidziena kolanach w czasie kiedy pani wbija igle mnie mi az sie serce krajalo.
Lecz widze ze u ciebie dosc dobrze zniosla to Kruszynka:happy2:
Ni boj sie nastepnej szczepionki mus to mus prawda trzeba ale moze tez jakos to zniesie i bedzie ok:-)
Brian zawsze po szczepionkach dlugo spal.Robilam mu tez po nich ciepla kapiel masowanie nozek.

Anya jesli Josh nie traci na wadze i jest ok to mysle ze nie powinnas sie niczym martwic:happy:widzisz woli mamusine jedzonko!Ja tez martwilam sie ze Brian nie chce papek poobserwowalam go troche ktore papki i z jakich firm.
Jedyne co z miesnych to z Mums Own Heinz lubi wolowinke z warzywami i slodkimi ziemniakami zje najwiecej do pol sloiczka ale to tez cos i musi byc na cieplo:tak:
Moze Josh ma tez ulubione papki moze on woli z papek owocowe te slodziutkie wyprobuj Hippa.
Tez sprobowalam kupic jogurty i zajada sie nim moze Josh polubi jogurciki jak mu dasz.Wiesz ale ja mysle ze co mamine to najlepsze hehe:laugh2:jak ja dam Brianowi czasami cos co jem na sprobowanie to az piszczy ze chce wiecej.Wydaje mi sie ze Josh przestawi sie na jedzonko ale twoje ktore ugotujesz:-)

Kallusia
zajadaj teraz poki mozesz hehe;-)a ziemniaczki ze smietanka pychota mniam mniam.Mnie nachodzilo zawsze wieczorem na ziemniaczki z sosem grzybowym:tak:

Evosia no ladnie a ty nadal zabiegana zamiast odpoczywac:happy:pewnie Rocco w brzuszku ciagle jest kolysany bo mamusia tak biega:-D

Dziewczyny ciesze sie ze przydaja wam sie przepisy jak znajde troszke wiecej czasu napisze wam reszte.

Pozdrawiam i sle ciumaski oraz spokojnej nocy i slodkich snow!

Hej dziwczyny
Ja tylko na chwilke,a jeszcze tyle sie do czytania nazbieralo.:sorry2: :sorry2: :sorry2:
Daje znak zycia,ale wspomne ze ostatnio dosc cieko bylo.Ostatnie kilka dni horroru.Juz wszystko jest dobrze.Wspominam tu o mojej kochanej mamusi.Jest juz trzeci dzien po operacji.Wszytsko wyszlo dobrze.Tylko teraz bidulinka meczy sie troszke,ale dochodzi do siebie i to jest najwazniejsze.
Ja mam caly dom na glowie...wlasciwie zostalam z calym majdanem sama i nawet nie moge sobie pozwolic na wczesniejsze urodzenie mojego smrodka kochanego...hihih....uhhh
Dziewczyny mowie wam-teraz moge tylko plakac,ale juz ze szczescia..
Takze u mnie juz wszycho dobrze..
maja33 ,kallusia ,evoska ...trzymam kciuki za szybkie porodziki:tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: bo to przeciez juz lada chwila...
(aaaa i jeszcze cos-ja to jestem taka nienazarta chyba prawie cala ciaze...heh)

Buzka

reklama
hej kobitki !!!

troszke sie nudze w domku wiec wysle wam fotke z brzucholkiem:-D

Asia -juz sie zastanawialam co sie z toba dzieje, zycz duzo zdrowka mamie od nas :tak:, a z domowym majdanem dasz sobie napewno rade :-)

Maggusia-to napewno zabki dokuczaja Briankowi, kochane malenstwo:-(,
ja to juz nie wiem czy mi sie obnizyl te brzuch czy nie ale czuje nacisk w dole brzucha wiec to chyba o tym swiadczy, a poza tym mala jest bardzo aktywna bardziej niz w 8 miesiacu albo moze bardzie ja czuje bo jest wieksza:sorry2:, hmmm nie wiem
ach Evoska nie odzywala sie do mnie od przedwczoraj moze juz!!!!! albo biedna taka zabiegana:-(

pozdrawiam pa pa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry