• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

woooo jestem po okolo 8stronach czytana i juz mi sie wszytsko pomieszalo!

Maggusia nie robilam tego jeszcze ale dlatego, ze ja dla Hafsy bardzo powoli wszystko wprowadzam, nowe rzeczy wprowadzam co trzy dni na razie je jabluszko z gruszka. ojutrze bedzie jadla marchewke dopiero czyli ten przepis wykorzystam za jakies 2-3tyg dopiwro :-D ale i tak bardzo dziekuje!!

Asia!!pieknie wygladasz!!na ob seriach zdjec!!teraz i 30kilo temu :-D slicznie i tyle!na kazdym zdjeciu po prostu adekwatnie do stanu!!!!przecize musisz gdzies swoja fasoline podziac nie???a poza tym pieknie wygladasz!!!

Izusia!!ciesze sie ze Oskar juz lepij sie czuje!!zobaczysz z twoja wytrwaloscia poradzicie sobie z choroba!!

Maja optymistko kochana!!!dobrze ze masz te skurcze bo to przeciez naturalny etap, ja tez tak mialam:) no no to juz niedlugo!!troche more than 20dni to nic w porownaniu do 8mies ktore sa za toba!!!

Maxin a jak malenka???mam nadzieje, ze juz zwalczylyscie chorobe??

Shirin!!Ciesze sie ze pytasz!!wiesz?j jestem muzulmaka od urodzenia, ale w sumie dopiero od kilku lat praktykuje, a wczesniej to tak roznie bywalo. w kazdym razie jestem muzulmanka od urodzenia, a tak pare lat temu zaczelam drazyc Islam od podstaw i okazlao sie , ze TAK TO JEST TO, TEGO WLASNIE W ZYCIU CHCE! wwiesz takie szukanie szukanie i w koncu odnalezienie tego, czego brakowalo mi w zyciu!!!moj maz jest z Pakistanu, mamy jak widzis na suwaczku pewnie 5,5miesieczna coreczke Hafse!!a ty jestes w ciazy tak?a macie dzieci?gdzie mieszkacie???i w ogole jesli chcesz jakies info na temat Islamu to no problem , smialo pytaj!a skad maz jest???sorry alez zawalilam pyatniami Ciebie!!:szok:

papatki!!!

reklama
Witam Mamusie!
Dzis Brian usnol po 18:00 i slodko sobie spal do czasu kiedy murzyn puscil znow na fulla muzyke obudzil sie biedny i przestraszyl:-(
Ja juz nie mam sily do tego idioty naprawde wiec poskarzylismy sie facetowi ktory sprawdza czy wszytsko jest wporzadku w domach i mial to powiedziec u siebie w pracy w urzedzie ale to juz tak trwa miesiac i nadal nic nie powiedzial wrrrrrr:wściekła/y:jestem taka wsciekla ze szok bo moj M taki chodzi nabombiony przez niego ze i to mnie tez denerwuje probuje jakos sytulacje zalagodzic itd ze tacy ludzie sa ze w blokach tez tak jest itp ale to raczej nie skutkuje.
Wogole dzis taka zla chodze ze wam mowie i przez to i przez niektore sprawy miedzy innymi przez siore mojego M tak miesza:szok:
Poszlabym do pracy najchetniej bo duzo rzeczy nie jest zrobionych w domu a ja chce Swieta spedzic jako tako ale Brian nie chce zebym choc na chwile od niego odchodzila jak ide np do wc odrazu jest pisk a wiadomo faceci tez nie za duzo rozumieja w stosunku co trzeba dziecku itd.
Tak sobie mysle ze moze isc do tej pracy ale wiem ze moj M bedzie ciagle siedzial przed kompem z pewnoscia Brian z nim i takie to bedzie opiekowanie sie dzieckiem ahhhhhh faceci!:baffled:
Bo przeciez nie ugotuje mu czegos beda same papki itd ja juz o tym wiem:sorry2:bo to widze.
Poprostu taka chodze ze nie wiem co mam ze soba zrobic dziewczyny chce mi sie plakac i tyle.

Asia piekne zdjecia i te przed i teraz:-)prosimy o wiecej wiecej:happy2:

Tamarunia to chyba ja ja zaczne gotowac hehe zobaczymy jak mi wyjdzie:-pkurcze ale to dziwne tak bez zadnych przypraw:confused:dopiero teraz sie nad tym zastanawiam.

Ivonek swietnie ze zdecydowaliscie sie na drugiego dzidziusia mysle ze najlepiej miec 2 dzieci poniewaz zawsze pozniej moga z siostra czy bratem sobie porozmawiac i wspierac sie:tak:to zycze szybkiego zafasolkowania.Coreczka bedzie miala sie z kim bawic:-)

Maxin odezwij sie bo normalnie ciagle o was mysle!:eek:

Olis i Izusia sprobuje Briankowi kupic ta cherbatke moze poskutkuje:biggrin2:ale on jakos od cherbatek sie odzywczail a sokow to wogole nie lubi pic:eek:

Pozdrawiam sle ciumaski i pozdrowienia.
Zmykam spac:happy2:

nie złe z Was laseczki :cool2:
i do tego jestescie fajne :-)

podczytuje i próbuje się rozeznac, kto jest kto :nerd:
fajnie, ze tak dzo piszecie co u Was

u nas narazie bez większych zmian, do przychodni sie jeszcze nie wybralismy, do przedszkola tez nie :sorry2:

no ale nam sie nie spieszy hehehe, wiecie jak to jest wybrac sie gdzies i gadac - zwlaszcza na początku - jak sie nie ma noza na gardle to sie to odstawia na później :sorry2:

mąż dzisiaj pojchał na szkolenie, kurcze zapomnialam jakie to miasto :szok:
jakieś na B.... na zachodnim wybrzeżu, leży tam w szpitalu ten koleś z angielskiego motoryzacyjnego programu
kurde ale namieszalam :sorry2:

ide na sniadanie, bo mam skórcze żołądka:shocked2:

pozdrawiam serdecznie :-)

Czesc dziewczyny:tak:

Chyba zapowiada sie fajna pogoda, to pojdziemy sobie na dlugi spacerek;-) . A i tak chodzimy rano zeby odprowadzic lukasza do szkoly. Wczoraj bylam z mezem u GP, bo skarzy sie na bole brzucha prawie od trzech tygodni. Bylismy nawet wczseniej w szpitalu, byl badany ale lekarz nic nie wyczul a podejrzenie jest na przepukline. Jedynie co moze potwierdzic to zdjecie brzucha ale musimy miec skierowanie od GP a ta franca:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: nie dala bo -nie, choc lekarz wyraznie mowil ze tylko GP moze dac-buraki:wściekła/y: . Kazal poczekac tylko Pawel nie moze pracowac bo co podniesie zaraz go boli, bierze jakies tabletki ponoc bardzo silne ale jest po nich niezle zakrecony. A znowu jak przepuklina wyjdzie to tylko operacja--normalnie mam dosc tych burakowatych GP a zwlaszcza "ciapakow":no: :no: :wściekła/y: :wściekła/y:

ASIU pieknie wygladasz z bzuniem, wiec nawet troche nie rozumiem twioch obawow. Rozkoszuj sie momentem:tak:

Hej dziewczyny :-)
Ale mnie dlugo tu nie bylo i tyle postow naprodukowalyscie, fajnie jest co czytac ;-)
U nas normalnie mlyn, nie ma na nic czasu :no: Malutkiemu cos dokucza, a ja juz kompletnie zglupialam bo nie wiem co :confused: Od 3 nocy daje nam popalic, w nocy non stop sie budzi i placz :-( co sie wczesniej nie zdarzalo. W dzien tez jest bardzo marudny, nic go nie cieszy :baffled: Juz kurka nie wiem czy to sie w koncu te zeby wyzynaja bo nie ma ani jednego, no a to czas najwyzszy :confused: czy moze przez ta niekonczaca sie biegunke, w sumie troche sie uspokoila ale nie tak do konca :confused: no i ma straszny katarek, normalnie z noska mu tak leci, ze nie nadazamy wycierac i tak mu ciezko oddychac :-( i badz tu madry co maluszkowi dolega :baffled: Na szczescie nie ma temperaturki. Oj dziewczyny mowie wam tacy padnieci jestesmy od tych nie przespanych nocy i marudnych dni :sick:
Anulka99 doskonale Cie rozumiem ja tez juz mam podziurki w nosie tych GP :wściekła/y: ja nie rozumiem dlaczego oni tak sie ociagaja ze skierowaniem do specjalisty :confused: Przeciez taka przepuchlina to bardzo powazna sprawa, wiem bo moj tato mial zabieg, no i nie mozna sie przemeczac, zwlaszcza jak ktos pracuje fizycznie :no: Moze niech twoj maz sprobuje isc do innego GP i niech mowi, ze stan jest krytyczny :confused:
Melanie no tak to jest na poczatku z tym jezykiem, zwlaszcza na poczatku, ale grunt to sie nie przejmowac ;-) Ja pamietam jak na poczatku tez sie strasznie staralam jak mowilam, a potem zdalam sobie sprawe, ze nie wszyscy dookola to Anglicy, no i nie wielu mowi poprawna angielszczyzna :tak:
Maggusia ach ci faceci :dry: Moj tez jak zostaje z malym, to komp. odpalony i tatus przed kompem, a maly oglada TV :szok: Nie przejmuj sie, na pewno sie wszytstko pouklada, powolutku Maly nauczy sie sam bawic i zajac soba :tak: a ty wtedy bedziesz mogla pojsc do pracy :-)
Asia26 woooooooow :szok: ale z Ciebie laska. Wygladalas super i nadal wygladasz, a twoj stan wymaga, zeby twoje malenstwo mialo miejsce, gdzie rozrabiac wiec nie przejmuj sie kg ;-) He he a ta psinka, ktora Cie pilnuje to twoja :-)
Toola nie ma co sie przejmowac takie stany chyba kazda z nas dopadaja :baffled: Czasami po prostu nie wyrabiamy, ale teraz najwazniejsze sa kruszynki, wiec nie ma co sie przejmowac, ze w domku nie zawsze posprzatane, pozmywane, itd. Mi tez czasem brakuje pomocnej dloni :tak: ale swieta juz za niedlugo :laugh2:
Izusia nie slyszalam ze w dni szczepienia nie wolno podawac owocow :no: Tak Ci powiedzieli na szczepieniu :confused:
Maja wygladasz slicznie tak kwitnaco na fotkach :-) a jak na moje oko to masz brzuszek dosc nisko, choc w sumie nie wiem jaki byl wczesniej, bo ja mialam bardzo wysoko ;-)
Kallusia ty to juz jestes prawie na mecie :-) Na pewno wszystko bedzie dobrze :tak: Mi to odszedl czop, ale wody nie, no i musieli je przebijac, ale nie ma obawy bo to nic nie czuc :-) Ja mialam bolesne skurcze, ale za rzadkie, wiec musieli mi podac kroplowke, na zwiekszenie czestotliwosci skurczy bo rozwarcie juz bylo pelne :happy: Moze z taba bedzie tak jak z twoja mama, ciach i wyskoczy dzidzia :-)
Maxin a co ze Stokratka :confused: odezwij sie cos bo sie wszystkie tu martwimy :-(

A tu jeszcze pare fotek z ostatniej niedzieli. Bylismy na spacerku i odkrylismy takie super miejsce do zabawy dla dzieci :-) doslownie 5 min od naszej chatki :tak:
Pati :cool2:
pati302td9.jpg

Z mamusia :-)
pati305hq2.jpg

Z tatusiem :happy:
pati291ak3.jpg

Milego dzionka dla wszystkich :-)

Witam sie bardzo serdecznie w ten piekny, sloneczny dzien!
Oczywiscie wpadam tylko na momencik bo jak to zawsze obowiazki , obowiazki...
Piekna pogoda dzisiaj wiec zaraz baka budze i lecimy na plac zabaw, szkoda dnia na spanie:-)!

Aneczko wcale sie nie obrazilam tylko cholender jakos czasu mi brakuje, doba dla mnie ma za malo godzin:-D! A Olence mozesz podawac herbatki z HIPP-a najlepiej ta uspakajajaca a jak sie boisz bo one sa chyba od 4 miesiaca to sama zrob sobie lekka meliske i wipij ja przed wieczornym karmieniem Oli, to sa ziolka tak wiec nic jej nie powinno byc, tymbardziej ze juz ja tam czyms poisz!Trzymam kciuki!

Ivonek moja Ulenka konczy dwa latka w marcu, takze nie wielka miedzy nimi roznica, szkoda ze tak daleko mieszkasz bo napewno by razem niezle powarjowaly:-)! Mam nadzieje ze odebralas moja wiadomosc na gg!

Pozdrawiam was goraco i sle buziaki!

Widze ze brzuchale w pelnej gotowosci! Asia26=przepiekny brzuchal a i ty kwitniesz!:-)

Toola co do zalamek to powiem ci ze ja juz ich mialam kilka, takze nie martw sie to dopiero poczatek:-), pamietaj ze dziecko jest najwazniejsze i ze swiat sie nie zalamie jezeli np. nieodkurzysz mieszkania lub nie pozmywasz naczyn, dbaj o siebie w tedy kiedy czujesz taka potrzebe, mala spi ci w nocy to kobito jestes szczesciara! a w dzien jak ci marudzi to zabaw ja tak zeby sie zmeczyla, wlacz jej radio albo telewizor, pomasowac po rannej kompieli! to dziala, bynajmniej na moja dzialalo!Caluski!

hej kobitki!!!!

Asia- piekne zdjecia te z brzuszkiem sliczna dziewczyna z ciebie, i piekne te bez brzuszka, nie masz sie co martwic, wszystko jest ok, pozdrowionka dzisiejsze dla mamy niech dochodzi do siebie szybciutko:tak:

Maxin- blagam cie napisz cos :-(

Anetko- sliczna dziewczyna z ciebie :-), a syneczek napewno brzez ta biegunke marudny, ale mam nadzieje ze mu sie poprawi:tak:

dziewczyny tak na krotko dzs wieczorkiem sie poprawie bo musze biec do szkoly, ostatni dostalam miekkie kszeslo od nauczyciel zeby bylo mi wygodniej:-) , alez to bylo mile:tak:,

pozdrawiam papa

witam wszystkich serdecznie!!!
u mnie bez wiekszych zmian jakos leci moj synek niedlugo skonczy dwa miechy,:szok: :szok: :szok: az trudno uwierzyc jak ten czas szybciutko lec pamietam siebie jeszcze z brzucholem:happy:To juz 8tygodni po a ja wciaz nie moge zdecydowac sie na antykoncepcje,nie chcialabym wracac do tabletek bo przez nie tylko przytylam,myslalam o spirali troszke mniej o zastrzyku,a wy co uzywacie? jak bylam w gp ostatnio to dostalam recepte na tabletki certazette-wyczytalam o nich na necie i chyba nie sa rewelacyjne,sa one jedno fazowe ze wzgledu na to ze karmie piersia i trzeba je przyjmowac regularnie?czy ktoras z was je przyjmuje?????????
Toola-nie masz sie co przejmowac kazda z nas przechodzi ciezkie chwile,ja tez mam momentami dola ze spakowalabym torbe i wrocila do domciu,moj maz wraca o 6 a do tej godziny wszystko na mojej glowie:baffled: :baffled:,ciezko ciezko ale coz cieszmy sie naszymi pociechami,one przeciez daja nam duzo radosci,mnie kazdy usmiech oliwiera napal duma ze mam tak cudownego dzieciaczka:-D :-D :-D :-D
Asia26-bomba zdjecia,a raczej ty jestes na nich bombowa,nie przejmuj sie wrocisz do siebie,:tak: :tak: :tak: sliczna babeczka z ciebie
pozdrawiam reszte kobitek.........
wy tez tak macie normalnie 3 godziny pisalam tego posta........zawsze pojawia sie to cos i tak schodzi:elvis:

reklama
Dostalićmy ćwiczenia do wypełnienia na NVQ2. No i ponieważ utknęłam na jednym ćwiczeniu pisemnym poprosiłam angoli którzy pracują ze mna o pomoc. Okazało sie ze dopiero ósma osoba potrafiła mi pomóc z wypełnieniem tego ćwiczenia. No poprostu podziwiam ich za znajomość gramatyki i pisowni oraz budowy zdań.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry