• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Och ja milusno nas przywitalyscie,fajowo:-)
Nadrobic nasz watek bylo ciezko,niestety mam taki metlika ze juz sam niewiem co z czym.wiec jak wszystkich niewymienie to SORKI

MAJECZKO wygladasz slicznie busio taki zgrabny,co to duzo mowic slicznie wygladasz.

Ivonke Juleczka ja zasze piekna i usmiechniete,ale juz duza z niej panna,szybko rsonie.

Anetko super wypad do play cenet,jak jest niedaleko chetnie sie tam wybiore z toba i Patryczkiem,Natka chetnie na swaja pierwsza randke pojdzie z przyjemnoscia,Rodzinny wypad super sie udla,sliczna z was para i rodzinka widac,jak bardzo sie kochacie.

Asia twoje foteczki piekne,ale z ciebie jaga,piekna kobietko dodatkowymi kg sie nie przejmu po porodzie szybko stracisz,wygladasz z brzuszkiem promieniujaco:happy:

Maggusia kochana,wiem jakie to meczace nocne wstawanie,to pewnie te zabki co??!!Bardzo podobalo mi sie to niebieskie krzeselko,co rozklada sie poznije na stoli,gdzie mozna takie cacko kupic,przepisy kulinarne bede smakowite wyporobuje.A jak u ciebie z parca???Znalazlas juz kolo siebie jakie grupy dla maluszkow.

Toola mam nadziej,ze Krystynka szybko wyzdrowiej i katrek ja nie bedzie meczyl,ty rowniez sie kuroj,ta pogoda bardzo zdradliwa.Buzka dla was

Tamarunia a jak twoja szkola??Hafisnka tak gwiada juz duza,fajnie wyglada w huscie.Ja bym prosila o przeslanie tej ksiazki,chetnie poczytam:-)

Izusia ciesze sie,ze Oskarke juz sie lepiej miewa,wciaz chodzicie na masaz,czy gdzies jeszcze???Nadal karmisz piersia???A podajesz mu juz papki.Na fotkach wygladacie na bardzo szczeliwych wiada,ze sparawia ci wileka radosc opieka nad nim.Super sie rozwija malec:-)

WITAM NOWE FORUMOWICZKI NPISCIE COS WIECEJ O SOBIE

OK MUSZE MYKAC BO MALA COS MARUDZI,NIE CHCE DZIS PO POLUDNIU SPAC,A NOCKAMI WCIAZ SIE BUDZI PO PARE RAZY,JUZ SAM NIEWIEM CZEMU,CZY TO WCIAZ PO SZPITALU???!!!!OCH CHODZE NIETOMNA.Ok bede wieczorkiem i nadrobie reszte
buziaczki pa

reklama
Witam Mamusie!
Dziewczyny ale nam sie zrobila pogoda zimno strasznie co:confused:
Musze biec w tym tygodniu po jakies rekawiczki dla Brianka:happy: i ciepla czapeczke.
Czekam tez na paczke z pl moja rodzinka zaplacila za paczke lotnicza przez poczte i wiecie miala byc juz pare dni temu i nadal jej nie ma nie wiem dlaczego a specjalnie placili za to zeby przyszla szybciej normalnie taka wsciekla jestem ze szok:wściekła/y:
No nic poczekam jeszcze i zobaczymy czy przyjdzie do konca tego tygodnia.Prezciez taka paczka lotnicza nie idzie dwa tygodnie a juz minol ponad tydzien:eek:

Toola ja tez zapomnialam wam pogratulowac!:happy: nie ma to jak dobra praca
Moj M szuka juz dlugo pracy w swoim zawodzie nawet zarejstrowany jest w Job Centre i co tydzien ma jakies rozmowy na ten temat.
cIagle sie zastanawiam ze czlowiek z takimi papierami zarejstrwany w Job nie dostaje juz tak dlugo pracy dopiero teraz cos ruszylo i 23 ma isc na jakas rozmowe a oni stwierdza dopiero czy bedzie pracowal czy ma isc na kurs troche to dziwne bo juz wczesniej powinni takie cos mu zaproponowac:eek:
I my wlasnie nie wiemy czy zrobic tak zeby poszedl na kurs czy szukal raczej jakiejs innej pracy.

Tamarunia no wlasnie tak jak napisalam do Tooli wyzej wszytskiemu winne jest Job Centre bo nas tak dlugo przetrzymuja i obiecuja:tak: prosze o przeslanie tej ksiazki bede wdzieczna bo mam tylko ksiazke Jezyk Niemowlat a nie wiem czy ta twoja nie jest podobna.

Anetka piekne zdjecia!:-) ale juz duzy jest Pati.

Maja dziekuje za daty porodow;-)
Mam nadzieje ze wy trzy ciezaroweczki dobrze sie czujecie.
Nie ma to jak zakupy dla dzieciaczka prawda:confused:
Slonce jak to 300F karetka:confused: :szok: czy ty rodzisz w jakims prywatnym szpitalu:confused:

Maxinko to krzeselko znalazlam na allegro.pl nazywa sie Orion i tylko chyba tam je mozna kupic ja bede tutaj szukac a jak znajde dam ci odrazu znac bo chyba z pl szkoda sie bawic w takie cos aby sprowadzac:tak:
Jak bede miec czas wysle wiecej tych przepisow:happy:
Tak szukalam sobie kursow ale wiecej wyswietlilo mi sie taneczne wiec moze bym kiedys zrobila sobie tutaj instruktora tanca zobaczymy jak narazie musze siedziec z Brianem:-)
Wlasnie jutro wybiore sie z Mlaym do lekarza wiec popytam o jakies masaze i zabawy dla dzieciaczkow;-)

Pozdrawiam i sle ciumaski.

maggusi- bo ja powiedzialam poloznej ze po prostu nie mamy samochou i czy jest taka mozliwosc a z tymi karetkami to podobno tylko do wypadku albo zagrozenia zycia a nie na moje zawozenie mnie, i maja troche racji bo jesli bede miec tylko skurcze a ktos bedzie potrzebowal pomocy np z wypadku albo cos innego, i przezemnie by jej nie otrzymal, to by bylo straszne dlatego jesli sa nie uzasadnione wezwania (ni do wypadkow i naglych przypadkow) trzeba zaplacic 300F wiec ja rezygnuje wole juz taxi he he chyba nie bedzie tak zle, umowilam sie z nia ze pojade do szpitala jak skurcze beda co 10 a nie co 5 , jeszcze z grupami dla dzieciaczkow radze ci zajzec do odpowiedniej dla twojej dzielnicy councilu przeciez oni tam zajmuja sie wszystkim, i ja moja grupe mam wlasnie z counciu nazywa sie broadway children's centre, i u ciebie napewno tez cos takiego jest, dzidzia musi miec od 6 tyg do 5lat w moim community beda co miesieczne ranne spotkania z rodzicami i jest zpraszany jeden glowny mowca he he, nastepna grupa z karmienie piersia pytania i praktyka:tak: , i oczywisce masaz dla malutkiej, i grupa z dziecmi do roku i tez jedna osoba prowadzaca ktora pomaga w problemach zycia coziennego to wszystko dzieje sie jakby w pszedszkolu gdzie jest duzo zabawek i jest milo i kolorowo:-) , ojej mam nadzieje ze cie nie zameczylam ale mysle ze to swietna sprawa

maxin-dobrze ze u was ok i malutka dochodzi do siebie, dzis cytalam sobie posty wstecz i trafilam na Twoj jak chwalilas sie ze fasolka juz jest:-) , to nasze forum to niezly kawalek zycia super

pozdrawiam

Maja no ladnie a ja nie wiedzialam ze jakbym wezwala karetke ze skurczami to by wzieli ode mnie 300F a jadac do szpitala autem wtedy to myslalam ze rodze:-)bo skurcze mialam juz od paru dni a przyjechalam ze skurczami 5 minutowymi lecz okazalo sie ze mam dopiero rozwarcie na 2cm:happy:
Moja Midwife mowila ze moge w kazdej chwili wezwac karetke jak pomysle ze juz rodze moze rzeczywiscie wtedy by sie mnie pytali przez telefon o rozne rzeczy i kazali czekac.
Dziekuje ci za wszelkie informacje na temat tych zabaw z dziecmi;-)
Kiedys jak bylam w ciazy przychodzily do mnie jakies panie czy nie chce chodzic na zajecia dla kobiet w ciazy itd pozniej jak stamtad sie wyprowadzilam.
Na kazdym mieszkaniu na ktorym mieszkalam dostawalam jakies katalogi itp a teraz jak tutaj mieszkam to dostae tylko z przychodni listy a nic wiecej na temat jakis zabaw z dziecmi.
Ja tez ostatnio czytalam sobie nasze forum troszke naprawde fajnie tak poczytac ale niekiedy mi sie lezka az w oczku zakrecila:tak:

Dziewczyny wlasnie chcialam was ostatnio poinformowac ze Kasiula Matula i Emi dotarly do Londynu cale i zdrowe.Nawet Emi przespala lot i byla bardzo grzeczna:-)
Sle od nich pozdrowienia.
Dostalam tez od Kasi smsa z zapytaniem do was gdzie w Londynie sa sklepy dla dzieci z zabawkami krzeselkami ubraniami itp chodzi jej pewnie o ulice.
Napewno bedzie wdzieczna.
Jesli ja sie nie myle to czy Mothercare jest kolo Victori Coach Station?
Bo chcialam jej to napisac ale musze sie upewnic i was doradzic:happy:

Majeczka milo czasmi powrocic do poczatku watka i powspominac.Przygotowujesz sie jak widze do porodu,nadal czytasz opowiesci kobiet?Jak brzusio nie swedzi,Martusia ruchliwa???

Maggusia super ze dziewczyny juz sa.Kurs zawsze mozesz zrobi,moze znjac taki na weked a partner zostanie z Barjankiem.Probuje juz moze raczkowac???A ztymi sklapami to najlepiej niech powie gdzie mieszka,to jej podasz najblizszy niej ,bo sa one w calym lodnynie tak samo jak Mama&Papas,z ulicami ciezko wiesz,ale w kazdej czesci londynu zjadzie sklepy z dzieciecymi produktami.

CIEKAWA JAK NASZE BRZUCHATKI:EVOSKA juz niedlugo zabaczy swoja prelke,Kallusia tez,potem Maja i Bata,a co u niej nie zaglada tu za czesto.

Kallusia ,a co u ciebie moja droga,termin juz tuz tuz,a to w tym tygodniu obie z Ewa sie rozdwoicie,ale fajnie tak sie ciesze z wami,znowu przypominam sobie jak to bylo.Ciezko ci juz pewnie!!!!

CALUSKI W PEPUSZKI DZIEWCZYNY:-)

A co u Martusi,kurcze juz tak dawno nic nie pisala,mam nadziej,ze u niej w pozadku,Alus pewnie fajnie rosnie i nezle rozrabia:-) Napisz co kochana:tak:

Lwica,Magda tez o nas zapominala tak zajete maluszkami,ze nie maj pewnie na nic czasu.A Ara gdzie sie podziewa,jak Marcelek???Piszcie cos kobiety:confused:

Ja w koncu uspilam mala,byla juz mega padnieta nie chcial w dziuen za bardzo spac,mam nadziej,e ze dzis w nocy bedzie lepeiej i tyle razy w nocy nie bede musiala wstawac,chodze poprostu nie wyspana:no: Musze znalesc jakis sposob na nia.

witam wszystkie mamy te rozdwojone i te w calosci:zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:
ja dzis spedzilam dosc ciekawy dzien bylam w swojej pracy i tak jakos fajowo sie zrobilo,troszke sie zateskonilo za ludziskami i za atmosfera ktora tam panowala bosko bylo sie tak rozmarzyc........niewiem jak wam ale pobyt w domu zle na mnie wplywa,wiem ze jest tysiace rzeczy ktore mozna porobic ze swoim skarbem ale wyjscie wsrod ludzi i przebywanie w grupach to jest to za czym tesknie,brak mi chyba takiej kolezanki mamusi,razem bysmy mogly spedzc czas i zabawiac nasze pociechy,a te moje psiapsiuly im to tylko jedno w glowie,imprezy nowe puby,mnie nie bawi wiec chyba ciezko nam sie dogadac,bo one o dyskotekach a ja o kolce i poranionych sutkach!!!
no ale coz nie mozna miec wszystkiego mam cudownego synka i teraz tylko to sie liczy,
tak pisze i psze chyba jakas depresja jesienna mnie bierze:no: :no: :no: :no: :no: trza sie wziac w garsc
oki spadam zycze kolorowych i cieplych snow wam mamy i waszym pociechom!!!

witajcie dziewczyny:-) , coraz mniej mam czasu w ciągu dnia, Karolcia przestała sypiać w dzień :confused: , nie wiem co się stało, do tej pory spała niedużo ale zawsze te 2-3 godzinki a od paru dni nic, strasznie mi jej szkoda, bo widzę, że jest zmęczona, trze oczka, marudzi i w koncu zaczyna płakać, ale nie potrafi zasnąć, nawet na rękach, huśtam, bujam i nic:baffled: , dziewczyny poradzcie co to może byc, może samo przejdzie i znowu zacznie spać:sick: acha a w nocy śpi ślicznie, okolo 12 godzin z jedną przerwą na jedzonko

Maxin cieszę się że z malutką już dobrze, całe szczęście,że wszystko dobrze się skończyło aż mi się jej szkoda zrobiło jak zobaczyłam ją w tym szpitalnym łóżeczku

Tamarunia masz rację z tym karmieniem piersią, ja też miałam początkowo małe problemy, mała nie umiała ssać, miałam popękane brodawki, a myślałam, że to będzie tak prosto, na szczęście udało się i bardzo się z tego cieszę,ale prawdę mówiąc też czułam na sobie tą presję otoczenia:confused:
a co do ksiązki Tracy Hogg to też uważam, że jest świetna, na początku cięzko było mi wprowadzić jej rady i troszkę sie denerwowałam, ale teraz wszystko się jakoś poukładało i też żałuję, że nie przeczytałam jej wcześniej

Maja powiem Ci, że ja to forum przeczytałam całe zanim napisałam, jak zaczełam czytać to tych stron było 130 :-) (a teraz jest ponad 300) i byłam wtedy jeszcze w ciązy, szukałam czegoś na temat porodu w Anglii i tu trafiłam i po przeczytaniu wszystkich postów byłam juz spokojna, bo wszystkie dziewczyny tak wspaniale opisywały swoje porody:-) .
Nie wiedziałam, że tu taka droga karetka:szok: , moja bratowa jechała do szpitala karetką i nie zapłaciła ani grosza, ale może dlatego, że była w 30 tygodniu ciąży i nikt się nie spodziewał, że tego dnia dzidziuś się już urodzi:tak:

Olis ja jak Karolinka skończyła 3 miesiące to zaczęłam stopniowo wszystko jeść, bo bóle brzuszka przeszły jej całkowicie, nie jem tylko bardzo ostrych przypraw

pozdrowionka i buziaczki:-) :-) :-)

Witajcie kochane!
Ja jak zwykle wchodze na forum i zaraz znikam , nie wiem ja ciagle cos robie, ciagle wydaje mi sie ze musze cos tam w domu zrobic.U nas w porzadku, Oskarus juz zaczyna siadac i wyglada w tej pozycji swietnie:-).Rozglada sie dookola, wszystko go interesuje.Na zdrowko nie narzekamy, odpukac puk puk;-).Ja nie wiem gdzie ten czas ucieka,masakra ani sie nie obejrze a tu juz bedzie listopad.Ja codziennie obiecuje sobie ze wieczorem posiedze na internecie i na naszym forum i codziennie ppadam i zasypiam prawie rowno z Oskarciem:-)
Maxin-ciezkie chwile za wami ale wierze ze juz wszystko bedzie w porzadku.Natalcia wyglada slicznie, duza z niej juz dziewczynka, i slicznie trzyma glowke:-)Ja nadal karmie malego piersia ale daje mu juz pudding ryzowy-na sniadanko, je tez jabluszko, na obiadek marchewke z ziemniaczkami i pije sok jablkowy.Powiem ci ze niezly lasuch z mojego robaczka, on je wszystko co mu do tej pory daje, nie grymasi, wszystko mu smakuje.Ale to chyba dobrze.Na masaz juz nie chodzimy bo to byly tylko trzy spotkania.Teraz kiedy juz naprawde widac ze Oskarkowi skora sie wygoila i te plamy zniknelu (choc nadal musze go smarowac tymi mazidlami) to chcialabym zaczac zabierac go na basen.Lekarka powiedziala ze jak go wyleczymy to moge sprobowac, jesli reakcja jego skory bedzie pozytywna to bedzie mogl sie ciapac w basenie a jesli znowu zareaguje alergia to niestety, ale mam nadzieje ze bedzie dobrze.
A jak ma sie dzis Natalcia?I jak u niej z jedzoznkiem?A wogole biedulka taka miala raczke zabandazowana w tym szpitalu, to chyba dlatego aby nie naduszyla welflonu?A jak ty sie masz i twoj maz, to byla dla was ciezka proba.Duzo zdrowka dla Natalci!
Anetka-
sliczna z was rodzinka, Pati jest naprawde uroczy, i jak ladnie siedzi:)
Przepraszam ze nie odpisuje wszystkim ale pamietam o wszystkich i mocno sciskam.A wogole ciekawe jak tam nasze ciezarowki, Evoska to juz tuz tuz:tak:Trzymam kciki i pozdrawiam wszystki ciezarowki.A Majeczka jakby sie mialo wczoesniej zaczac u ciebie (bo pisalas ze tak powiedziala lekarka) to trzymam kciuki.Bedzie dobrze:tak:
Milego dnia kochane!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry