• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

maxin- ha ha skad to znam tylko chwilka i godzinka z lecito tak jak u mnie a ten wiroz, dlatego pytam, bo slucham "radia Z" i ciagle reklamuja szczepionki przeciw pnelmokokom (nie wiem jak to dokladnie sie pisz ) i tak podobnie to brzmi ze myslalam ze to to samo on wlasnie moze spowodowac straszne choroby u maluszkow typu zapalenie opon mozgowych, pluc i wiele innych, i zalecane sa profilaktyczne szczepienia

olis- ja jeszcze nie po ale sie zbliza duzymi krokami:tak:

mam nowe wiesci od kalusi, nadal 2w1, byla na ktg ma skurcze przepowiadajace, glowka bardzo niziutko, okresowe bole ledzwi i brzucha ale pozatym nic mala nie spieszy sie na swiat:tak: i was wszystkie pozdrawia

pozdrawiam

reklama
My wlasnie na te plenomoki mamy szczepic mala,przyslali nam list z Nhs,najpierw jednak musze ja zaszczepic na trzecia szczepionke ktora powinna miec juz dawno,ale tu choroba,tu bylismy w karju i tak nas ominelo

Fajnie to juz KALUUSIA JEDNA NOGA BEDZIE W SZPITALU,pozdrow ja rownie zod nas i caluski w peporek:-)

Witam Mamusie!
Wlasnie wczoraj narzekalam ze nie przyszla paczka a dzis juz ja mam:-)taka jestem szczesliwa bo nie moge sie nacieszyc ubrankami dla Briana od mojej mamy chrzestnej :happy:
Po za tym Synek dzis robi mi porzadek w domu hehe rozsypujac zabawki wszedzie gdzie sie da a ja latam i ciagle sie o wszytsko potykam:baffled:
Na dodatek musze sie bawic z nim i ciagle na niego patrze bo dzis tylko poszlam na chwile do wc a tu Brian probuje zjesc metke mam nadzieje ze nic a nic z niej nie zjadl ogladalam ja to byla w calosci:eek:Nie moge go spuscic z oczu bo jak nawet bez pasow bym zostawila na lezaczku odrazu jest na brzuchu takie wygibasy robi:-D

Maxin poprosze o ta ksiazke wysle ci mojego e-miala na priv:-)
Brian jeszce nie raczkuje ale probuje ciagle lecz kreci sie w kolo hehe:laugh2: juz opiera sie na dloniach i unosi wyosko dosc pupke oraz glowke.Bardzo dlugo potrafi bawic sie na brzuszku co mnie dziwi a zarazem cieszy bo kiedys pare sekund nie mogl wytrzymac w takiej pozycji:happy:
W lezaczku i w wozku potrafi usiasc sam lecz w lozeczku i na prostej powierzchni jeszcze nie a gdby go posadze(lecz sataram sie tego nie robic bo podobno nie wolno)to siedzi lecz jeszcze troszke sie kolysze:happy2:
Jak tam coreczka juz lepiej z choroba:confused:
Mam nadzieje ze wszytsko juz dobrze.
Nie martw sie Maxinko ze malo ci Stokrotka spi u mnie to samo bylo teraz Brian budzi sie dwa trzy razy w nocy (odpukac) ale gorzej jest zzasypianiem bo nawet potrafi isc sobie spac o 1:00 w nocy:tak:i jak tam pozno pojdzie spac spi do 11:00 z pobudkami oczywiscie:eek:a wydaje mi sie ze dlatego sie tak przestawil poniewaz o 15:00-17:00 urzadza sobie drzemke wiec od dzis ta drzemke musze mu wykluczyc i bawic sie z nim zeby mi nie usnol bo moze wtedy normalnie pojdzie spac :happy:

Izusia jakie piekne zdjecia Oskarka i jak on wyrosl!:-)
Swietnie ze juz postepy robi.
Jak tam jego krosteczki:confused:Widac na zdjeciach ze buziulka bardzo ladna;-)

Agnes moze dlatego Kraolcia nie chce spac w dzien poniewaz w nocy tak ladnie ci spi:biggrin2:
Wiesz czasami tez Brian tak ma ze marudzi i trze oczka i nie zasnie ale zobaczylam ze on poprostu chce zebym ja z nim sie polozyla moze sprobuj takiego sposobu:happy:bo u mnie czasami to dziala.

Maja i Maxin dziekie za odpowiedz w sprawie tych sklepow zaraz napisze Kasiuli Matuli:blink:

Olis bardzo dobrze wiem jak sie czujesz :tak: ja tez chcialabym miec tu jakas kumpele z ktora moglabym wyjsc na kawe i ona tez mialaby dziecko i moglybysmy pogadac sobie o roznych sprawach na temat dzieci i nie tylko ale poprostu takiej kumpeli nie mam nawet na spacer zeby wyjsc z dzieciaczkami.Tak czasami sobie mysle dlaczego dziewczyny ode mnie tutaj nie siedza na necie chetnie bym sie z nimi zapoznala a widze duzo dziewczyn z maluszkami tutaj;-)jak chodza sobie na spacery.

Pozdrawiam i sle ciumaski.

O widze ze za ten czas co pisalam wam posta juz naskrobalyscie co nieco.Wlasnie dziewczyny ja tez mialam pytac was o te pneumooki dobrze ze Maja przypomniala.
Czy tutaj dzieciaczki dostaja taka szczepionke czy mam sie o nia upominac:confused:
Mialam isc dzis z Brianem do lekarza zwazyc go ale noc nie byla przespana poszedl po 1:00 spac wiec jutro pojde chcialabym dowiedziec sie na ten temat od was najwiecej zeby moc sie jutro lekarki wszytsko zapytac:-)

Maju piekne zabaweczki!poprostu rewelacja:happy:a ty jak uroczo wygladasz bardzo mi sie podoba jak nosisz spineczke we wlosach to tak slodko wyglada naprawde :tak:

Kallusia to ja trzymam mocno kciuki!;-)pozdrowienia i duze ciumaski.
Maju przesli od nas:happy2:

Maggusia supeer,ze paczka doszla,wiesz ja troche poczytalm ta ksiazke i wydze,ze bedzie trzeba sie pomeczyc pare dni,ale wierze,ze przyniesie oczkiwany rezultat wiec sprobuj.A co do drzemki,moja tez spi zawsze po poludniu ok 3.00 i potrafi spac dwie godziny.
ale wiercipieta z Barjanka,nasza tez ma tyle energi,caly czas rusza nozkami,raczkami,wygina sie pupue podnosci i tak sie rwie do siadania.
Podaj meila to przesle ci ta ksiazke:-)
Ucaluj urwiska od nas. NATALK JUZ CZUJE SIE DOBRZE:-)

Maxin-dzieki za ksiazke, zaczelam czytac i powiem z zapowiada sie ciekawie:-)Maxin czy twoja Natalka obraca sie z brzuszka na plecki i odwrotnie, bo nasz maly tylko z brzuszka na plecy zaczyna a odwrotnie juz nie i troche sie martwie.Tak to ladnie sie bawi na brzuszku i wogole sadze ze ladnie sie rozwija ale jeszcze sie nie obraca a jak jak zwykle sie martwie tylko nie wiem czy slusznie:szok:
Maggusia-super patrzec jak nasze brzdace sie rozwijaja , rosna i robia postepy.To fajnie ze Brianek jest taki sprawny ale wiadomo takie dzieciaczki trzeba juz pilnowac, a tak jak mowisz z tym jedzeniem metki to kiedy zaczna raczkowac zamieniaja sie w odkurzacze i probuja zjesc kazdy okruch napotkany na dywanie:tak:A pytasz o pneumokoki, tutaj jest to szczepienie rutynowe, moj mally juz mial ale jesli Brianek jeszcze nie to zapytaj przy najblizszej okazji health visitor a na pewno ci powie wszystko:-)
Majeczka-dzieki za instrukcje.Bardzo zgrabna ciezarowka z ciebie i ladna bedzie mamusia;-)Zabaweczki sa super, to niesamowite uczucie takie przygotowania, wybieranie zabawek, urzadzanie pokoju:-)Teraz juz tylko pozostaje czekac na kruszynke:tak:
A jesli dasz rade to tez pozdrow kallusie od nas.
A wiecie dzis zalozylam pierwszy raz Oskarkowi rajtuzki, takie malutkie, wyglada w nich cudnie a zarazem tak zabawnie.Niby nie jest chudym dzieckiem ale w takich rajtuzkach nozki wydaja sie dlugie i chude:-D
A wlasnie dziewczyny, gdzie ja tu moge kupic rajtuzki dla chlopca, bo dla dziewczynek sa a dla chlopcow nie widziala, tylko biale spotkalam wiec kupilam.W Polsce ta sa a tu nie widze nigdzie, a przeciez w zimie sa one dobre pod spotnie a w domu sa wygodne bo jak maly kopie ciagle nozkami to skarpety sppadaja a takie rajtuzki nie i jest mu w nich cieplo i wygodnie.Moze wy wiecie gdzie je znajde.
Jak tam u was z pogoda, u nas niby nie jest zimno ale jest pochmurno i teraz leje, brrrrr...jesien zawitala na dobre:wściekła/y:
Trzymajcie sie cieplo.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry