• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dsc04838wc3.jpg

i to wlasnie moj synek ,kawal chlopa no nie!!!

reklama
Tamarunia zaczęłam stosować metodę Tracy 10 dni temu, bo Karolinka umiała zasnąć tylko przy cycku a zdaję sobie z tego sprawę, że jak skończę karmić tobędzie mi ciężko, narazie stosuję ją tylko do usypiania małej na noc i muszę powiedzieć,ze jak narazie działa, bo malutka już nie zasypia przy jedzeniu, tylko u siebie w łożeczku i zaczęła dłużej spać w nocy. Masz rację z tymi potrawami wszystkiego trzeba spróbować, ba właśnie jak pisałam każde dziecko inaczej reaguje, Karolinka po kapuscie miała taką kolkę, że darła sie godzinę i nic nie pomagało:-( , dlatego teraz jestem juz ostrożna

Maggusia ja też już zagłosowałam i przy okazji posłuchałam i jestem pod wrażeniem ,woow:-)
Co do szczepionek to Karolinka na pneumokoki miała 2 tygodnie temu przy okazji tego trzeciego szczepienia ( HiB i coś tam jeszcze) a następną dawkę ma w grudniu, gruźlica to tuberculosis, w skrócie TB ,żółtaczka to HEPATITIS B

Oskarus dziekuje za mile slowa i przesyla wam buziaczki:tak:
Maggusia-
ja tez zaglosowalam.A jesli chodzi o szczepionke to zapytaj o pneumoccocal, no i oczywiscie nie trzeba za nia placic bo jest to szczepienie obowiazkowe.Jesli dziecko nie przyjelo pierwszej dawki po 4 miesiacu zycia to powinno wziac jak najszybciej.Nastepna dawka jest podawana po 13 miesiacu zycia.Wiec popytaj health visitor.A i to szczepienie powinno byc zrobione w przychodni tak jak te inne rutynowe szczepienia, przynajmniej u nas tak jest.Najlepiej bedzie jak po prostu zapytasz;-)
Anetka-dzieki za info.Nio i gratuluje sukcesu Patiego na nocniczku.Sliczny z niego chlopczyk, nie moge sie napatrzec:tak:
Maxinka-trzymam kciuki za usypianie i zycze aby Stokrotka spokojnie przespala nocke:-)
Dobrej nocki kochane!

Agnes i Izusia dziekuje za glosiki:-)

Wiecie juz mam taki metlik w glowie ze nie wiem czy Brian mial ta szczepionke wtedy co byly wszytskie te szczepionki musze sprawdzic w ksiazce tej czerwonej:eek:czy poprostu mial ja podana bo ja chodzilam na wszytskie szczepionki na te co nam przysylali listy z przychodni po czwartym miesiacu napewno mial jakas ale jaka to juz nie pamietam:szok:

Dziekuje wam za nazwy szczepionek ciumek wielki:happy:

sorki za takie zdjecia ale to moj pierwszy raz,chyba nie bylo taz zle:-) :-) :-)
maggusia-zaglosowalam mam nadzieje ze pomoge
tamarunia i agnes2606-dzieki kochane za rade ja wiem tamarunia ze powinno sie dziecko od poczatku uczyc jesc wszystko,ale wiesz jak to jest mama byla nagadala i ja tak posluchalam ale zaczynam wszystko jesc jeszcze od dzis,szczerze juz sie nie moge doczekac tak tesknie za normalnym jedzonkiem.........
oki zmykam spac!!!!dobranoc

Maggusia-dzieki za komplement,wlasnie sluchalam muzyczki jest fajowa,licze ze wygracie,
mam pytanko czy pokazywane tu zdjecia nie moga byc pozniej wykorzystywane przez obce osoby,bo ja tak wyslalam te zdjecia a teraz mysle:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

hej!!!

Maxin- powodzenia w zmaganiach z zasypianiem:tak:

Maggusia-zaglosowalam, mam nadzieje ze pomoge
fajnie musi wygladac Brianek z pupcia do gory, tylko patrzec jak zacznie raczkowac:-)

Olis- nam polozna mowila ze zasada w zasadzie jest prosta w diecie jak sie karmi to po czym ty sie czujesz niebardzo twoja dzidzia tez to odczuje, czyli np kapusta kazdy wie ze sa po niej wzdecia, albo fasola,itp. powodzenia zycze:tak: , sliczne foteczki maluszka:-)

Anetka- gratulacje dla Patiego wspaniale osiagniecie, i sliczny z niego chlopczyk ani troche nie dziwie sie ze dziewczyny go zaczepialy na spotkaniu:laugh2: :laugh2: :laugh2:

Czesc dziewczyny:-)

Widac ze wszystko w porzadku, dzieciaczki zdrowe, mamusie zadowolone, ciezarowki jeszcze 2w1 ale to juz juz i trzymam za was kciuki.:tak:
Maju jak bedziesz rodzic to poczekaj do bolow czestczych bo w domu zawsze jest lepiej sie rozluznic , a po drugie po co masz w szpitalu sie denerwowc:wściekła/y: .
Ja karmie piersia i w pierwszym miesiacu raczej wystrzegalam sie kapusty, grocu, fasoli, pieprzu i innych ostrych przypraw. Np. raz zrbilam obiad troche na osrto i Olcia zaaregowala wysypka na calym cialku:baffled: , ale teraz jest w porzadku choc nadal ostrymi uwazam.
Po owocach pestkowych typu brzoskwinia, sliwka miala zielona kupke.
My we wtorek idziemy na drugie szczepienie, i znowu beda te nozki i placz Olenki-nie lubie tego:baffled: .
A moj synek zaczol ferie, czyli wszyscy w domu przez poltora tygodnia w domu

To na razie tyle, zmykam;-)

reklama
Dziewczyny przepraszam ze was tak mecze tymi szczepionkami ale wlasnie za godzine wychodze do lekarza i nadal sie martwie ta szczepionka na pneumooki czy Brian mial.Czytam w jego ksiazce czerwonej i tam sa napisane takie szczepionki ktore mial:
2months-1st Diphteria,Tetanus,Whooping Cough,Haemophilus Influenzae(Hib),Polio,Men C

3months-2nd Diphteria,Teatanus,Whooping Cough,Haemophilus Influenzae(Hib),Polio,Men C

4months-3rd wszytsko to sano co w pierwszej i drugiej

Dziewczyny ja tu nie widze z tycg szczepionkach na pneumooki czy wy widzicie:confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry