• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Anetka- no zupelnie jakbym o Joshu czytala ;-) Dzieciaczki to rzeczywiscie cwaniaczki, na wszystko znajda sposob. Pogoda dzisiaj nieciekawa, Josh jest bardzo senny i potrafil nawet usiasc przez moment i nic nie robic. Usmialam sie z niego, bo ogladal w TV "Trishe Goddard Show" i jak ludzie w studio sie klocili to on krzyczal, jak klaskali to on takze klaskal. Mala papuzka z niego ;-) Jezeli chodzi o przedszkole to nie- bron Boze- w domu chce miec dom, po prostu przyjsc do niego po pracy i odpoczac. Mam zamiar wynajac pomieszczenie, ale zanim dojdzie do calego procesu to chce najpierw pobawic sie w childminding. A wolontariatu nie robilam. Kiedys pracowalam juz w przedszkolu w UK, bo moja kolezanka ma trzy w Brighton ;-)

reklama
Anetka-Sure Start to jest taka organizacia , ktora zajmuje sie ksztalceniem przyszlych pracownikow placowek oswiatowych (przedszkoli).Ale dzieki tym kursom mozna tez otworzyc wlasne domowe przedszkole, pracowac jako opiekunka czy prowadzic zalecia pozalekcyjne w szkole.To zalezy ile poziomow ukonczysz.ALe ja myslalam ze Sure Start jest tez w Londynie:-)A wiadomosc dostalam, dziekuje:-)A ty gdzie sie doksztalcasz, czy to tez jakies kursy czy raczej studia???
U nas tez pogoda dzis paskudna, jakby niebo mialo za chwile nas przygniesc:-(Siedzimy w domku bo pada.Maly cos ostatnio wiecej marudzi, wydaje mi sie ze zeby cos ruszyly, bo wszystkie zabawki laduja w buzce Oskarcia a i slini sie okropnie:-)Nocki nawet przesypia, budzi sie raz lub dwa i juz nie zawsze chce jesc w nocy, a to chyba dobrze bo sie nie kojarzy snu z jedzonkiem.Poza tym wcina kaszki obiadki i owocki do ostatniej lyzeczki a potem jest wielki krzyk bo chcialby jeszcze;-)Nio i nauczyl sie piszczec, niesamowicie to brzmi.Ubolewam tylko ze nie mozemy chodzic na basen przez to uczulenie, bo byloby to z korzyscia i dla niego nio i dla nas.Nio i malemu troche plam wyskoczylo na buziaczku, prawdopodobnie od jedzonka wiec mam mu smarowac buzie przed i pojedzonku jako bariera ochronna.Biedny ciagle jakies smarowanie mazidlami, jak nie cialka to buzki.
Anya, Anetka-pewnie nie nadarzacie czasem za waszymi chlopcami, bo w tym wieku to juz fajnie rozrabiaja;-)Nio i wiadomo to co zakazane jest dla nich najciekawsze:tak:Ja juz nie moge sie doczekac kiedy Oskarcio zacznie raczkowac.:-D
Milego dnia!

Anya no dokladnie tak samo jest z tym nasladowaniem u nas :tak: tzn. dopiero sie zaczyna. Pati juz umie przybic piatke :laugh2: brawo nie zawsze mu wyjdzie :happy: a dzis ogladalismy Teletubbies, no i za kazdym razem jak sie pojawilao usmiechniete sloneczko to Pati tez sie smial :-D :-) A twoja kolezanka nie ma czasem jakiegos przedszkola w Londynie, he he he :-D bo musze sie rozgladnac za tym wolontariatem :dry:
Izusia no fajnie jest jak maluszki juz raczuja i wymyslaja rozne rzeczy :tak: Tylko wtedy to oczy dookola glowy :szok: Pati czasem tak cichutko sie przyczai jak cos robie w kuchni, ze nieraz omal bym na niego nie stanela:baffled: Ja chodze do college no i robie kurs CACHE Level1, a od stycznia Level2 :tak: A studia to skonczylam kompletnie inne bo Zarzadzanie i Marketing ;-) :-)

Anetka- jak my nauczylismy Josha przybijac piatke to zaczal ja przybijac takze w... twarz ;-) A co do przedszkola w Londynie- to niestety, ale tam jeszcze go nie otworzyla ;-)
izusia- a my z Joshem chodzimy do Sure Start na zajecia Mother&Toddler group ;-)
Dawno nie bylo na naszym forum ary, Bety, lwicy, nie wspominajac juz o starszych forumowiczkach jak Martuska (pewnie biega za Alusiem) lub aniabania (rece pelne roboty przy blizniaczkach)... ma ktoras z Was z nimi kontakt?

widze, ze tu mnostwo profesjonalnych opiekunek maluszkow na tym naszym forum:-)ja jestem nauczycielka z wyksztalcenia, ale troche wiekszymi dziecmi sie zajmuje...w wieku licealnym:-D
Dominia-D - ja mieszkam w Walthamstow, a ty gdzie?

witam , gdzie się wszyscy podziewają:confused:
Byłam dzisij zważyć Karolcie i mimo podawania przez 2 tygodnie baby rice, waga prawie nie drgnęła :no: , nie wiem dlaczego, nie wiem może powinnam dawać jej mleczko modyfikowane:confused:

pozdrowionka;-)

oj, jak tu pustawo dzis pod wieczor!!nikt nic nie pisze:szok:
Weronika wlasnie zasnela a ja mam w koncu chwilke zeby napisac.chociaz i tak zaraz ide kolacjo-obiad robic bo mezus wraca o 23 z pracy:tak: i bedzie glodny,jak zwykle:tak:
Dominia ja ze wschodniej czesci - ealing, pogranicze z greenford

CZEŚC DZIEWCZYNY,JA NA rodzinkach zza granicy PORAZ PIERWSZY.UDZIELAM SIĘ WIĘCEJ NA MAMUŚKACH CZERWCOWYCH.MIESZKAMY OD 4 LAT W UK,OD ROKU WYNAJMUJEMY CHALUPKĘ NA PINNER,TJ.PÓŁNOCNY LONDYN.MAMY DWÓJKĘ DZIECI ;CORKĘ MARTYNKĘ 8 LAT I SYNKA MAXIMILJANKA 4 MIESIĄCE.Z MIŁĄ CHĘCIA POPISZĘ SOBIE Z WAMI.MOŻE JEST JAKAS MAMA Z PÓŁNOCNEGO LON.A TO MOJE DZIECI

reklama
Hej

Witajcie moje drogie dziekuje za tak dzielne kibicowanie mi i wkoncu sie udalo dotrwalam do konca ciazy i urodzilam moje najwieksze szczescie moja coreczke przeslodka jestem strasznie szczesliwa:tak: :tak: :tak:

dzis tylko wkleje zdjecia z porodu bo juz jestem padnieta a cala historie postaram sie opisac jutro,

dziekujemy slicznie za gratulacje jestescie kochane buziaczki dla was i waszych skarbow:tak:

1,2,3- zaraz po porodzie
4,5- moja niunia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry