• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej laseczki! Ale dzis dziwna pododa, raz pochmurno a raz slonecznie :dry: Mam nadzieje, ze bedzie ladnie to skoczymy na jakis spacerek :tak: Pati mi cos ostatnio nie chce spac w dzien, moze juz nie potrzebuje 2 drzemek :confused: Sama nie wiem, wczesniej zasypial kolo 11, a teraz 12 a on nadal sie buntuje w lozeczku :baffled: Hmmm a o 1 je obiad :dry: Zobaczymy moze zasnie :tak: A tak w ogole to PAti dzis przez caly czas prania siedzial przy pralce :-) Ostatnio to jego ulubione zajecie, a mama ma chwilke dla siebie ;-)
Anulka99 no ja w sumie mam prawko, ale gdzies zgubilam :baffled: Lata nie jezdzilam, ale chyba wyrobie sobie nowe, bo widze, ze teraz z dzidzia to by sie bardzo przydalo :tak: Wow Olenka przespala cala noc, super, oby tak dalej ;-)
Olis no i co bylas juz u lekarza :confused: co ci powiedzieli :confused: Ja tez sie zastanawiam nad jakims zabezpieczeniem, ale chyba nie spiralka sama nie wiem co :confused:
Izusia z tymi fotkami to kiedys pisalam, sciagnij sobie ktorys z programow z neta: Collage Maker lub Frame Master - one sa za darmo na 30 dni :tak: Mozna w nich fajnie oprawiac i przerabiac fotki. A jesli brak ci czasu to sciagnij sobie Photo Frame Show - on jest tylko na 15 dni, ale w nim sa juz gotowe rameczki (np. ta z motylkami, w ktora oprawilam fotke Patiego i Natki ). Jak bedziesz miala jakies problemy to pytaj :happy: A jak w ogole starania o prace :confused: Masz cos na oku :confused:
Toola Krysia przesliczna i jak sie zmienila :tak: Pewnie w Polsce babcie ja rozpieszczja :-) Zagladaj do nas czesciej :tak:
Miloku slicznie razem wygladacie :tak: i jaki piekny brzusio ;-) No ciaza ma to do siebie, ze hormony wariuja, raz sie czlowiek cieszy a raz beczy :baffled: I zobaczysz jeszcze ci kiedys bedzie brakowac bycia tym sloniatkiem ;-)
Maxin nie ma sprawy zdzwonimy sie i ugadamy na piatek :tak: Ale ja ci tez zazdroszcze mamy tutaj, ale juz niedlugo tez bede przy swojej ;-) No wlasnie tak jak pisalam wyzej tez bede zalatwiac sobie prawko, tylko ja mam problem tego rodzaju, ze moj L prawka nie posiada :-) A jak twoje sprawy zdrowotne :confused: bylas na badaniach, czujesz sie juz lepiej :confused:
Tigger brzunio sliczny i jaki jeszcze malutki :-) a jak sparwy z mieszkaniem, szukacie czegos nowego :confused: czy landlord bedzie dobudowywal lazienke :confused: A jak ty sie w ogole czujesz :confused: :happy:
Malvinka piastki zacisniete, zeby wszystko dobrze bylo z toba i fsolcia. Wszystko dobrze sie ulozy!
Maja, Evoska a jak wy sobie radzicie jako swierze mamuski :confused: Maluszki ladnie spia w nocy :confused:

Buziaczki :cool2:

reklama
hej

miloku-slicznie wygladacie i fajoski brucholek, nic sie nie martw waga zaraz po porodzie polowa spadnie a druga zaraz za nia:-) :tak: ,

maxin- och ja ciagle mysle jak to by bylo gdybym tu jezdzila w sumie nie mam tego problem bo nie mamy samochodu:-D , ale przeciez wkoncu bedziemy mieli, w polsce jezdzilam ale tu jakos nie moge sobie wyobrazic, a jak Natalcia i zabki

oli-chrzciny robicie w polsce?

anulka-mam nadzieje ze malenka bedzie zawsze tak spala:tak:

Anetko-to musi super wygladac jak tak Patti patrzy sobie na pranko:-D :-)

a u nas ok, malutka ladnie spi w nocy tylko budzi sie na jedzonko o 1.00 i okolo 5.00 a w dzien zalzy albo spi jak susel albo czuwa sobie godzinami i patrzy na swiat:tak: , ladnie je naszczescie nie mamy problemow z jedzonkiem, jest fajosko:tak: od dzis juz skonczyl sie urlop mojem M i zostalysmy same na polu bitwy:-D

buziaki dla was pa

dzieki dziwczyny za komplementy:tak: :tak:
JA tak specjalnie ,lasa na mile slowa, zamiescilam najladniejsze jakie mamy zdjecie ze slubu:-D :-D :-D :-D
ide sobie dzisiaj pocwiczyc w wodzie. supper sprawa dla kregoslupa bolacego.:tak: :-)
Toola twoja malutka jest slodka:tak: :-) takie promienne sloneczko

Maxin jak malutyka i jej zabkowanie. lepiej po tym laku co wczesniej pisalas(nie pamietam co to bylo).I uwazaj na siebie w tych metrach ,rozne rzeczy tam sie dziac moga:baffled:

Maja pozwolilam sobie jeszcze raz przeczytac opis porodu twojego i innych listopadowek i wzruszona siedzialam caly poranek, a lzy lecialy po policzku:tak: :tak: roznie to bywa z tymi porodami, jedne lzejsze drugie ciezsze ale wszystkie zakonczone cudem.:tak:

Anulka gratuluje przespanej calej nocki, bo tak dalej:tak: :tak:

Witam Mamusie!

Bylismy u lekarza Brian dostal Trilac na unormowanie flory bakteryjnej i kupki powinny ustac:tak:
Natomisat tutaj lekarze niektorzy sa tak niezorientowani ze juz nie wiem co mam im podawac pierwsze kazali mi podac ubezpieczenie moje wiec podalam mojego M a pozniej pesel no ale przecie peselu maly w U.K nie ma:confused: wiec zobaczylam ze w karcie pisze Child nhs no i to podalam:happy: ale mowia ze musi byc pesael polski i mam do was dziewczyny pytanie co w takiej sytulacji mam robic:confused: czy ktoras z was starala sie tu o pesel dla dziecka czy tylko wyrabialyscie ta karte i wszytsko bylo normalnie i tam tez byl pesel itd PROSZE WAS BARDZO O TYTLUMACZENIE MI TEGO!bo jestem zielona.Mowia tez aby nadac dziecku polska metryke urodzenia no ale mojego M tu nie ma wiec to raczej niemozliwe.
BEDE WDZIECZNA ZA WSZELKIE INFORMACJE!:-)
przepraszam ze was tak mecze ale nie mam kogo sie zpaytac dlatego licze na was;-)

Maxin jak tam w pracy:confused: doczytalam ze masz jakies problemy zdrowotne co sie zdieje kochana :confused: tzrymam kciuki za ciebie! a jak tam coreczka:confused: :happy:

Izusia czy jakbym sobie wyrobila ta karte to musialabym tutaj placic za szczepionki:confused: jesli masz link do tej karty prosze cie o podanie mi go:tak:
trzymam kciuki za twoja cytologie mam nadzieje ze bedzie ok;-)
Ja sie przyznam ze jeszcze nie bylam nawet u ginekologa po porodzie ups!:-(
Jak tam synek:confused: czy juz jego krostki przeszly:confused: u nas przeszly kupilam Jomhsona aloesowa oliwke taka zielona i jest ok:happy:

Malvina trzymam kciuki za wasza dzidzie!;-) mysl pozytywnie napewno wszytsko bedzie dobrze trzymam za was kciuki!:tak:

Maja jak cie chowa Martusia:confused::-) przesypia nocki:confused: :happy:

Kallusia co u was slychac:happy: :confused: jak sie chowa Juleczka:confused: ;-)

Evoska jak tam Rocco:confused::happy: radzisz sobie :confused: :-)

Anetka napisalam ci wiadomosc na gg i na BB:happy: czekam z niecierpliwoscia na nasze spotkanie:tak:
jak tam Pati:confused:

Toola jak sobie radzicie w nowym miejscu:confused: przyzwyczailas sie juz:confused: :happy: piekne minki robi Murzaleczka:-D

Miloku sliczny brzusio!:happy2: a z was piekna para;-)

Asia co u ciebie:confused: jak sie czujesz:confused:

Olis nie znam sie na spiralkach ale moze pwoinnas skonsultowac to z lekarzem:confused: trzymam kciuki aby bylo dobrze;-)

Witam nowe dziewczyny na forum!:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

dziewczyny ogólnie to:
zdjęcia super, zawsze sie tu z przyjemnością zagląda :tak:
dzieci słodkie jak czekoladki :-D
a cięzarówki już wiedzą co mysle, bo my wszystkie z marca :tak:
i tam juz sie pokomplementowałysmy :szok: ale słowo:szok:

co do przedszkola mojej corki to musielismy jednak zapalcic za tydzien jej nieobecnosci :eek:
i w przyszlosci tez placimy za kazdy dzien
czy mala jest w przedszkolu czy jej nie ma :eek:
fajnie
a dodatek do przedszkola nam sie nie nalezy bo ja niepracuje :baffled:

maja
a jak to jest z tym urlopem dla taty
czy to prawda, ze jak urodze to mój mąż ma prawo do 2 tygodniowego płatnego urlopu :confused:
nawet jesli pracuje tu dopiero 2 miesiące :confused:
jak urodze to będzie juz mial 5 miesiecy przepracowanych :dry:

witam, nie było mnie tu 3 dni i ile do nadrabiania:szok: , nie mam za bardzo czasu, bo mój mąż ma w tym tygodniu kurs i jesteśmy z Karolincią cały dzień same. Karolinka zrobiła się od kilku dni nieznośna:confused: , w nocy budzi się 3-4 razy i bardzo płacze a w dzień marudzi:baffled: , nie wiem co się jej stało, może to ząbki:confused: :confused: :confused: , w każdym bądź razie jestem wykończona:sick:

Maggusia żeby zdobyć pesel dla małego to musisz go zameldować w Polsce, najpierw musisz isc do urzędu stanu cywilnego i wpisać go do księgi urodzeń, ale tam potrzebny jest chyba też podpis twojego M, potem składasz wniosek o pesel i czekasz, chyba niedługo, nie wiem dokładnie, bo mi to wszystko mama w Polsce załatwiała, ale my jej wysłaliśmy podpisane podania

muszę niestety uciekać, bo Karolincia nie chce spać i bardzo płacze, już nie wiem jak jej mam pomóc:no: , pozdrowionka :happy: :happy: :happy:

ja tylko na chwilke,bo u mnie tez dzis dosc ciezko ,oliwer straszna maruda,padam ze zmeczenia,ciagle chce byc na raczkach i nie mozna go wogle zostawic samego...
...byla dzis u lekarza w sprawie moich krwawien i uwierzycie ze musialam sie wyklocic zeby mnie zbadala bo dla niej to nie bylo konieczne,ale wszystko gra..z czaego sie ciesze
..gadalam tez z mama ktora mi uswiadomila ze dzieci do chrztu powinny byc ubrane na bialo a ja mojemu oliwerkowi kupilam ciemny garniturek??? i teraz zastanawiam sie czy nie oddac,co myslicie???
oki zmykam!!!

melanie -moj P dostal taki urlop,ale on nie jest platny 100% a po jakim okresie sie go dostaje to nie mam pojecia!!!

szczerze mówiac to sie jeszcze nie spotkalam ,zeby na chrzcie bylo dziecko w innym kolorze jak bialy czy kremowy :dry:

ale nie wiem jak to sie odnosi do chrztów uk
ja nawet tu nie byłam w kosciele :eek:

Olis
dziekuje za odpowiedz i proszę inne mamy o dopowiedzenie czegos jesli są w temacie :-)

ide zmywac gary :baffled:

dobranoc :happy:

reklama
wiem wiem melanie ale on bedzie chrzczony w polsce???chyba nie wypada co????
oliwier ma 3 miesiace jak bedzie chrzczony bedzie mial4,5 w co go powinnam ubrac???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry